Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 12:40 6 281 32

Проф. Михаил Станчев: Нищо чудно на картата да се появят две украински държави

  • проф. михаил станчев-
  • украйна-
  • русия-
  • путин-
  • донбас

"Наивно е да предполагаме, че Путин ще си отиде. Системата на КГБ, която е управляваща в Русия, няма да предаде властта си толкова бързо”, смята проф. Станчев

Проф. Михаил Станчев: Нищо чудно на картата да се появят две украински държави - 1
Проф. Михаил Станчев; Снимка: Алтернативата

“Признаването на републиките значително ще влоши позицията на Русия в световната политика. Ще предизвика недоволство в европейските и не само в европейските страни”.

Това каза проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет, пред Калин Манолов в предаването “Алтернативата”.

“Нашите несигурни съюзници може би вече разбраха какво е истинското лице на политическото ръководство на Кремъл”, посочи проф. Станчев.

“Путин вижда едно - че засега нито Европа, нито САЩ ще го спре”, смята той.

“Генералната стратегия на европейската дипломация предпочита разрешаване на въпроса по дипломатически път. Виждате обаче, че с преговори нищо не става. Никакви нормални преговори не може да се водят с Москва”, категоричен беше проф. Станчев.

“Диалог с Путин много трудно се води”, посочи той.

“Половината ми студенти са от Донбас. Техните родители, братя, сестри са в Донбас. По техните думи - на моите студенти, обявиха мобилизация на мъжете до 60 години, уж доброволна мобилизация. Жените, старите хора и деца им е разрешено да заминат за Русия. Уж 700 хиляди бежанци, по последни данни чуваме за 70 хиляди бежанци. Сепаратистките отряди остават в Донбас. Целта на Путин е да ги накара да се бият, вече имаше опити на сепаратисти да тръгнат в посока Мариупол”, каза още професорът.

“Мисля, че Путин не си отива. Наивно е да предполагаме, че той ще си отиде. Системата на КГБ, която е управляваща в Русия, няма да предаде властта си толкова бързо. Докато Путин отговаря на техните изисквания, ще седи на власт, докато може. През 2022 година има 100-годишнина от образуването на бившия Съветски съюз. Нищо чудно Путин да започне да реализира своя план да стигне до Киев и на картата да се появят две украински държави”, завърши той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дсгтнв

    41 3 Отговор
    и един мармот...
  • 2 обувка 36

    50 3 Отговор
    Деменцията не прощава.
  • 3 Иванушка

    41 7 Отговор
    Уби ме....пълен двойник на Лесли Нилсен от комедията Голо Оръжие, но без финасовия му чар. Две Украйни е невъзможно да има. Ще има Полска Окраина и Украйна

    Коментиран от #25

  • 4 Ха ха ха ха ха

    60 6 Отговор
    За каква Европейска дипломация говориш:) на фона на руската дипломация, ясно се видя какви ол@гофрени стоят начело на ЕС! Лицемерие, лъжи и пошлост-това са управниците на Европата, за които никой не е гласувал. Спуснати с парашут.
  • 5 Тошо

    56 3 Отговор
    АБЕ ДЪРВЕНИ ПРОФЕСОРИ ЗАТВОРЕТЕ ТЕЗИ УСТИ,В ГЛАВИТЕ ВИ ГРАМ МОЗЪК НЯМАТЕ ,ЧЕ ДА ВЗЕМАТЕ ОТНОШЕНИЕ ПО ТАКИВА ВАЖНИ ВЪПРОСИ.
  • 6 Недоразбрал

    55 3 Отговор
    От 8 години Киев ли бе обстрелван от снаряди и мини или Донецк? И съгласно Минските споразумения ли беше?
  • 7 Хммм

    52 6 Отговор
    Даже и Путин да си отиде, ще дойде втори Путин. Това не го ли разбрахте? Че втори Елцин няма да има!
  • 8 666

    27 2 Отговор
    Ако обичате,не ни причинявайте тези страдания , моля!
  • 9 Българина

    40 6 Отговор
    професоре, пълен боклук су, ето едни преговори водени 27 юни 10 юли 1991 г между сащ и Русия, Уорън шеф на нато, Буш и Елцин, завършващи с меморандум, където ясно се казва че нато няма да приеме Полша Унгария Чехисловакия иРщ Румъния, защото Уорън не иска да изолира Русия от европейската общност!!! чакам коментар нещастнико, а как преговаря сщ можеш да четеш договора за самолетите без неустойки за след 7 г сиреч НИКОГА!

    Коментиран от #11

  • 10 Горд комунист

    32 5 Отговор
    Нищо подобно. Скоро няма да има държава Украйна.

    Коментиран от #17

  • 11 Капитализъм

    30 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българина":

    ... в действие!!! Още ли има наивници да вярват в капиталистически документи!!! Интересите са над документите!!! По онова време все още е трябвало да се "гали ухото" на нищо неподозиращия източно европеец!!! После след определена обработка и хоп- разширение!!!
  • 12 Тов. Членин

    8 18 Отговор
    "Българският комунист е по-комунист от руския" .. В. Божинов
  • 13 Моряка

    37 4 Отговор
    "Човек,даже и да е професор,пак може да греши и друг да го поправи."Та професоре,много по вероятно е Украйна,открадната от краварите преди 30 години,съвсем да изчезне измежду държавите и да се върне там,където е била, под старото си име Новорусия.Лично аз бих посъветвал Путин да остави Галиция на поляците,да си чукат главата с тези садистично родени внуци на СС дивизия "Галичина."Хем ще си решат вечния спор "кой-кого".Жалко ще е,ако пострадат някои полски българчета,толкова много забременели полякини се връщаха навремето от почивка на Златните пясъци.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мдаааа

    4 10 Отговор

    До коментар #10 от "Горд комунист":

    Хубавото му е , че вече сте на изчезване ...
  • 18 Голубой

    1 9 Отговор
    Искам му се на другарят комонист, ама няма да стане!
  • 19 не може да бъде

    25 1 Отговор
    И за мен не е чудно,а почти сигурно.И това мое убеждение се дължи на обстоятелството ,че Путин и хората от него се ръководят от установените исторически истини и ценности,от чувството за справедливост у руснаците и от международното право така ,както е записано в документите -а не с извъртания и преиначавене!Такава кауза е обречена на успех - когато имаш под ръка всички средства за постигането и /историята показва че много спрведливи каузи са се проваляли ако няма необходимите средства/!!Признаването на Добаските републики според Доналд Тръмп е гениален ход на Путин /съвсем прясно изказване/.И това е така ,защото първо му развързва ръцете и второ създава съвършено нова обстановка,в която Западът е силно ограничен действията си!И този ход на Путин беше възможен първо заради глупостите на властта в Киев -това са некомпетентни ,немислещи хора,обзети от порочни и лъжливи идеи,отричащи историческото наследство/както македонците/,и неадекватните действия на колективния Запад.Сега има всички предпоставки двете републики да си вземат от Украйна териториите които им се полагат според административното разделение на Украйна и така да се образува още една държава!А на сегашната Украйна да бъде отрязан достъпът до Азовско море!И това ще стане -бавно и последователно ,а Западът само ще гледа и едиственото което може да прави е да протестира и да реве!...апропо ,не е необходимо да харесваме Путин и всичките му постъпки и действия,но като дър
  • 20 не може да бъде-продължение

    23 0 Отговор
    Като държавен ръководител Путин може да предизвиква само респект и дълбоко уважение ...и може би затова въпреки официалните приказки ,западните ръководители се надпреварват кой да посети Кремъл
  • 21 vasik atanasova

    6 25 Отговор
    ПУТИН ИЗГУБИ
    ПРАВИ СЕ НА УМЕН НО Е ПРОСТ ВАТНИК
    УКРАЙНА ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАТО И САМИТЕ РУСНАЦИ КОИТО СА В КИЕВ ЩЕ СЕ ИЗНЕСАТ
    А ТОЙ С ТЕЗИ ТАНКОВЕ ЦЕЛТА МУ Е НЕ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК А ЗАПОРОЖИЕТО
    УКРАЙНА ВЛИЗА В НАТО И В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И КРАЙ
    ПУТИН ЩЕ ИСКА И ТОЙ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАТО КАКТО Е И ИСКАЛ ПРЕДИ ВРЕМЕ
    ЩЕ ИМА НОВА ПОЛИТИКА И НОВИ РАЗВИТИЯ НА НЕЩАТА

    Коментиран от #24

  • 22 И за кво преговори да говорим

    18 1 Отговор
    Демокрация по американски:
    Байизкукуригал казва на Путин... когато говориш с мен ще мълчиш!!!!
    А Путин по тоя повод си го е преместил в другият крачол!!!!
  • 23 petar svilenov

    0 0 Отговор
    ПОНЕ 4-РИ
  • 24 не може да бъде

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "vasik atanasova":

    Единствената причина да взема отношение,е че подобни представи са израз или на дълбоко заблуждение или на непознаване на положението,а може би наивност - Вие трябва да си помислите!След акта за обявяване на независимост приемане на Украйна в НАТО е невъзможно по сегашните правила!А ако тези правила бъдат променени за да може Украйна да влезе в НАТО ,като бъдат принудени всички членове и пренебрегната съпротивата ,със сигурност Русия няма да стои със скръстени ръци и тогава на НАТО ще се наложи да приема тази част от Украйна която е на Запад от Киев !Убеден съм че в НАТО са наясно с тия перспективи!

    Коментиран от #26

  • 25 Не вервам ти,Иванушка!

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка":

    Някога Сталин така ги разбъркал геополитиките,че тва вече не се оправя никога.Украинците от Лвов ги засилил в Бреслау(Вровлав).Тия от Белару и тех кой знае где ги забил.И кво стаа по-натам?Тия дето най се облагодетелстваха от Сталин-Полша и Румания,после първи ритнаха рая даваща ръка.Ония,които беха ощетени-Унгария,ГДР му/им(на руснаците) станаха най-верни.Та ся къде ги видя х.о.холите в полска окрайна.Те ще се изпотрепят там.Ако ги сложат под полско(унгарско и румънско управление-съответно областите Чернауц,Ужгород,Лвов и т.н),това вече друга тема,но кой ще позволи?В упоменатите градове живеят само украници,а по селата са руманците и унгарците.Това Путин по-рано го намекваше.
  • 26 васик атанасова

    4 10 Отговор

    До коментар #24 от "не може да бъде":

    ДОБРЕ ВЕ
    ВСЕКИ ДЕН СМЕ ТУКА ЩЕ ВИДИМ КОЙ Е ПРАВ
    АЗ ДО НЯКЪДЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБЕ
    ЧЕ РУСИЯ НЯМА ДА СТОИ С КРЪСТЕНИ РЪЦЕ НО ТОВА ОЗНАЧАВА ВОЙНА
    ТАКА ЛИ Е
    УКРАЙНА НЯМА ДРУГ ИЗХОД ОСВЕН ДА Е С НАТО И С ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
    ИМАМ ПОЗНАТИ САМО В ПОЛША И В БЪЛГАРИЯ МОГАТ ДА ДОЙДАТ
    АЗ ТАКА МИСЛЯ
  • 27 де юре

    11 1 Отговор
    Що бе и ние признаваме и разписваме като селски кмет всичко което САЩ разцепи , разпирдушини ....!
  • 28 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ПЛАЩАМЕ НА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ " ПРОСТ ФЕСЪРИ " ОТ ЦЯЛАТА НИ АРМИЯ !!! НЯМАМЕ "ПРОСТ ФЕСЪР "-ДОПРИНЕСЪЛ С НЕЩО ЗА ДОБРОТО НА ДЕЦАТА НИ ---ОТ ПОНЕ 25 ГОДИНИ !!!!ДРЪНКАТ -ПЛЯМПАТ И ИМ ПЛАЩАТ И ОТ ЖУРНАЛИСТО -ПРОДУЦЕНТСКИТЕ " ИЗГЪЗИЦИ " !!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Гай Турий

    5 2 Отговор
    Най-вероятно страната с име Украина да изчезне напълно. Ще се появят 4-5 руски губернии: Новорсия, Малоросия, област Ташил (Киев), Одеска област, Галиция.

    Коментиран от #31

  • 30 Министерство на Истината

    4 1 Отговор
    Пореденият мъпет с научна титла пред името си смая българската публика. Каква чест, Господи, че имаме толкова учЕни на глава от населението! Светло е наЩо бъдеще с такива.
  • 31 Предполагам, че

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гай Турий":

    нищо няма да се разделя. Путин иска и всичко ще си го прибере. Ще изчезне и името украйна и ще върнат старото име Мала Русия, както е в титлата на руските царе.
  • 32 Ели

    0 0 Отговор
    Да , две украински държави ? Една граница от Киев към Одеса и всеки да отиде , на който където му хареса ?