Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 13:30 14 756 146

Киев: Върнахме си Луганск и Мариупол, Москва: неутрализирахме ПВО на Украйна

  • украйна-
  • крим-
  • мариупол-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин

Украинската армия съобщава, че сепаратистите са установили контрол върху две села в Луганска област - Городище и Мелово

Киев: Върнахме си Луганск и Мариупол, Москва: неутрализирахме ПВО на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия започна пълномащабна военновъздушна и сухопътна операция срещу Украйна. Серия от експлозии разтърсиха в 5 часа тази сутрин редица градове във всички части на страната, а после руски войски нахлуха в Украйна от три страни - от границите с Беларус и с Русия и от анексирания Кримски полуостров.

Най-малко 40 украински войници и 10 цивилни са убити до момента, съобщават украинските власти. Руските войски в този момент са в настъпление в две посоки - към Мелитопол и Херсон, съобщава съветникът на украинския президент Алексей Арестович. По думите му руски военни сили се движат в колони. В тези райони има украински войски и ще окажат съпротива. Тежки боеве се водят и в района на Харков, съобщават от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна във Фейсбук.

Украинската армия си е върнала пълен контрол над град Мариупол и Счасте. Унищожени са 6 руски самолета, 2 хеликпотера и десетки единци бронирана техника, допълват от украинската армия.

Настъплението на руската армия е спряно в Черниговска област. А в Тернопол е спряно движението на автобуси, които излизат от областта.

3 100 украинци са евакуирани от Донецка и Луганска област.

В Закарпатска област е създаден хуманитарен щаб за комуникация за евакуираните лица. Те се настаняват в държавни сгради, спортни зали и клубове.

Експлозии продължават и в този момент да разтърсват различни точки на Украйна.

Първите взривове прогърмяха тази сутрин в Киев, последваха редица градове - в Харков на североизток, в Краматорск, Днепър, Мариупол, Одеса и Запорожие. Едновременно с това руски войски и военна техника нахлуват на украинска територия през 5 области - Луганска, Сумска, Харковска, Черниговска и Житомирска област.

Украинските въоръжени сили и граничните служители отвръщат на огъня, съобщават украинските служби.

Около 11 ч българско време в Одеса е имало обстрел.

Тежки сражения в този момент се водят около Харков, съобщават от украинската армия. Там е отбита военна атака с танкове.

Мелитопол - въздушен удар срещу военна база, има пострадали на летището, съобщава Иван Федоров - кмет на града.

Достъпът до град Мариупол е под контрола на специалния полк "Азов", който беше сформиран от доброволци по време на събитията през 2014 година.

Украинската армия съобщава, че сепаратистите са установили контрол върху две села в Луганска област - Городище и Мелово.

Противоракетната отбрана на Украйна е активирана от удари по военни летища и военни складове.

По информация на украинските въоръжени сили са свалени 6 руски летателни апарата и един хеликоптер. Руските военни отричат твърденията.

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че на всички желаещи украинци ще бъде раздадено оръжие, а по-рано беше обявено военно положение и мобилизация - създават се 25 бригади за териториална отбрана във всички области, както и 150 батальона.

„Уважаеми граждани на Украйна, днес руският президент Путин обяви специална военна операции в Донбас. Русия осъществи удари по наша военна инфраструктура. Въвеждаме военно положение и ви моля да останете по домовете си! Проведох разговор с американския президент Байдън и получих уверения за подкрепа. Без паника, ние сме силни и готови на всичко, ние ще победим!“, заяви във видеообръщение Зеленски.

Той обяви военно положение, което малко преди 12 часа бе одобрено от Върховната Рада в Киев.

Снощи стана ясно, че Володимир Зеленски се е опитал безуспешно да разговаря по телефона с руския си колега Владимир Путин.

В столицата Киев и в град Лвов на запад бяха активирани сирените за противовъздушна отбрана в 7 часа сутринта. Масово хората напускат градовете, а кметовете ги призовават да останат по домовете си. Днес не работят училища, детски градини, университети. В украинската столица Киев има опашки пред бензиностанции и банкомати, тъй като хората се опитват да напуснат . Всички те се отправят на запад.

От Министерството на вътрешните работи на Украйна заявиха, че са създадени условия за посрещане на бежанци в Закарпатието до границата със Словакия - най-западната точка на Украйна.

В Киев хората използват метростанциите за убежище срещу въздушни удари. За ситуацията в Киев разказва Татяна Доценко - преподавател в Киевския университет „Тарас Шевченко“.

„Всичко живо се изнася от Киев, има опашки на бензиностанциите, основно поемат към западна Украйна. Банкоматите засега работят, големи опашки. Ние до последно вярвахме, че на ниво дипломация ще се разреши въпросът. Не сме го очаквали наистина. Паниката се усеща, за съжаление“, каза Татяна Доценко пред БНР.

Обща евакуация е обявена в контролираните от украинските сили територии на Луганска област.

Украйна днес прекрати и всякакви дипломатически отношения с Русия, съобщиха от президентската администрация на Володимир Зеленски. Украинският президент призова лидерите на Съединените щати, Германия, Великобритания, Полша и Европейския съюз незабавно да създадат антипутинова коалиция.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба написа в Туитър – „Путин започна пълномащабна инвазия на Украйна, мирни украински градове са под атака. Това е война на агресията. Украйна ще се защити и ще победи пише още Кулеба и добавя – „Светът трябва и може да спре Путин. Времето за действие е сега“.

Руското министерство на отбраната съобщи, че украинската противовъздушна отбрана е неутрализирана, инфраструктурата на военните летища е изведена от строя, а украинските граничари не оказват никаква съпротива.

От военното ведомство в Москва подчертават, че не нанасят удари по украинските градове и гражданското население не е заплашено от нищо.

Министерството опроверга и съобщения в чуждестранни медии за свален руски самолет.

От министерството уточниха по-рано, че с високоточни средства за поразяване се извеждат от строя военната инфраструктура, противовъздушната отбрана, военните летища и авиацията на украинските въоръжени сили. И увериха, че няма никаква опасност за цивилното население.

Рано тази сутрин руският президент Владимир Путин обяви началото на специализирана военна операция в Донбас, Източна Украйна.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко подчерта, че въоръжените сили на страната не участват в руската операция.

Европейският регулатор за авиобезопасност предупреждава за висок риск за цивилните полети в украинското въздушно пространство.

Украинският посланик в ООН призова страните-членки да спрат войната на извънредно заседание на Съвета за сигурност. Отговорност на тази институция е да спре войната, заяви Сергей Кислица.

Днес българският външен министър Теодора Генчовска трябваше да е на посещение в Украйна заедно с първите дипломати от Литва, Латвия и Естония. Пътуването е отменено. В Министерството на външните работи работи кризисният щаб за ситуацията в Украйна.

При нужда от съдействие българските граждани в Украйна могат да се обръщат към българското посолство в Киев и към генералното консулство в Одеса на следните телефонни номера:

Българското посолство в Киев: +380 44 235 4389; +380 44 235 2202, както и на дежурни телефонни номера в извънработно време: +380 44 246 7237, +380 44 246 7672,

Генералното консулство в Одеса: +380 48 7466 554; +380 48 746 65 58 ; +380 48 746 63 75, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +380 68 293 0048.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    48 168 Отговор
    "Москва: неутрализирахме ПВО на Украйна"
    ХАХАХАХАХААХ
  • 2 Думите на Дудаев

    99 223 Отговор
    се оказаха пророчески: " Руснаците са потънали в л....на до шията си и искат да завлекат там целият свят" !

    Коментиран от #27, #139

  • 3 пламен

    89 222 Отговор
    Слава на Украйна .
    Позор за фашистките агресори
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Официално

    164 67 Отговор
    Президентът Володимир Зеленски обяви че Украйна капитулира и предава цялата територия на Путин

    Коментиран от #13

  • 6 Махалото на историята се връща.

    193 30 Отговор
    Просто виждам, как всички тези тарикати, които ограбиха българите, ще бъдат пак съдени от Наросният Съд!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Японеца

    101 8 Отговор
    Едните говорят едно, другите друго! Вярваме на кого?

    Коментиран от #36

  • 9 За укрити

    76 24 Отговор
    Единственият шанс на укропите за победа е да вдигнат няколкото АЕЦа във въздуха и тогава мога да се хвалят
  • 10 Опълченец

    183 51 Отговор
    Украинската армия си е върнала пълен контрол над град Мариупол и Счасте. Унищожени са 6 руски самолета, 2 хеликпотера и десетки единци бронирана техника, допълват от украинската армия. ЛЪЖИ , ЛЪЖИ , ЛЪЖИ

    Коментиран от #26, #65

  • 11 българин

    78 12 Отговор

    До коментар #4 от "БЪЛГАРИТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ":

    марш в анадола!
  • 12 Къса памет

    159 27 Отговор
    Украинците бяха активни участници в избиването на 6 милиона евреи.

    Коментиран от #143

  • 13 дай

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Официално":

    линк?
  • 14 БОЛШЕВИК

    130 28 Отговор
    Брей,брей тия фашаги преди казваха, че са свалили 5-6 самолета и хеликоптер, но то сабалем не са летеле самолете, а само жужеха свръхточни ракети които им поломиха всичкото военно съоръжение!

    Коментиран от #19

  • 15 даката

    45 142 Отговор
    Украйнската армия дава жесток отпор на нашественика.
    Зад нея е опълчението и украйнският народ.
    Слава на Украйна
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пример

    41 81 Отговор
    76г след края на всв, Германияи беше цялата в руини, 76г по-късно германците къде са,а руснаците направиха 76 военни парада!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 да питам

    13 36 Отговор

    До коментар #14 от "БОЛШЕВИК":

    тия ракети да не са паднали в Иран?
  • 20 русия прокълната кочина на злото

    51 144 Отговор
    Да живее свободата и сувернитета на Украйна ! Смърт за руските терористи и предателския им слугинаж в България ! Целия свят видя терористичното лице на русия.
  • 21 хахахахаха

    101 32 Отговор
    Зеленски се е укрил в американското посолство в Чили!!!!!!

    Коментиран от #29

  • 22 да бе

    37 103 Отговор
    мачкай окупатора! слава на храбрите защитници на украйна!
  • 23 Въпрос

    113 8 Отговор
    Кличко бие ли се нз фронта
  • 24 кирил

    36 112 Отговор
    Показаха първите предали се руски военни.
    Руската армия е напълно деморализирана

    Коментиран от #121, #123

  • 25 Абе

    74 15 Отговор
    Аз това не го вярвам.Ако е вярно,че украинците са отблъснали руснаците .Щяха да нахлуят и беларусите да помогнат на руснаците.Лукашенко потвърди,че може и да прати войска.

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин в Дания

    29 12 Отговор

    До коментар #2 от "Думите на Дудаев":

    Този не беше ли първо генерален а после терорист?
  • 28 Bakicha

    58 17 Отговор
    Ние кога нападаме Македония?.Като се е почнало да си вземеме нашето .
    Хайде по танковете и да тръгваме към Охрид е Български .

    Коментиран от #142

  • 29 аха

    22 7 Отговор

    До коментар #21 от "хахахахаха":

    и в момента си дъвче вратовръзката

    Коментиран от #125

  • 30 BOBO

    91 11 Отговор
    А МОСКВА НЕ СА ЛИ ПРЕВЗЕЛИ ЕХ ФАКТИ ФАКТИ ЛЪЖЛИВИ ОВЧАРЧЕТА
  • 31 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Абе":

    Акоя прати кой ще го пази да не го свалят?

    Коментиран от #44

  • 32 ес не защити децата от геноцид на режима

    128 18 Отговор
    " Алеята на Ангелите" в Донецк, в памет на избити 206 дечица.
    които нямаха право на защита от ес, нито им бяха предлагани хотели и безопасност от ес!!!

    Убити от майданския режим, неонац. украински " патриоти", натовски частни наемници- поляци, англичани, латвийци, естонци от 2014 до 2022.

    Или това е приемливо за ес, българските политици и нато???!!!!
  • 33 Джамбаза

    93 10 Отговор
    ...6 руски летателни апарата и един хеликоптер...
    Според журналистите хеликоптерът не е летателен апарат, а според мен това не са журналисти.
    Пропаганда!
  • 34 пешо

    71 9 Отговор
    по руската телевизия дават друго пак лъжите дойче зеле

    Коментиран от #78

  • 35 другарят

    26 57 Отговор
    Другари! Части на украинската армия са влезнали в бой с зловещите нацистки батальони! Браво украински другари!
  • 36 Как на кого

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Японеца":

    на китайците
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Иванушка

    61 13 Отговор
    "...Ваші брати-болгари з вами і підтримують вас до фіналу!..." - "братле" нищо не ти се разбира от криволиците. Ако ни беше брат щеше да пишеш на Кирилица, което и ще стане още довечера
  • 39 Hoho Boho

    23 75 Отговор
    Слава на Украйна .
    Позор за фашистките агресори

    Коментиран от #95

  • 40 Ммммм

    26 73 Отговор
    Путин е един терорист
  • 41 Weeer

    73 21 Отговор
    Браво на Русия.
  • 42 Пишман

    86 11 Отговор
    Когато краварите са ти "приятели" винаги си употребен и захвърлен!Основната цел - спиране на всяка цена на северен поток 2 е изпълнена!"Великата "украинска армия подкрепяна от ФАЩ ще сдаде по бързо от афганистанската! Остава да видим само дали ще си приберат шута Зеленски или ще го оставят да се превърне в "мъченик"!
  • 43 САТЪРА НА ХАНА

    62 10 Отговор
    АБЕ РЕНЕГАТИ , НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ ЧЕ ЧЕТЕМ РИА НОВОСТИ, ИТАР ТАСС , РУСВЕСНА
    ......
    СЕГА ЧАКАМЕ ДА КАЖЕТЕ КВО СТАНА С БАЙРЯКТАРИТЕ ... ??? НАЛИ БЯХА ЧУДО ОРЪЖИ ??:)))

    Коментиран от #49

  • 44 Абе...

    60 11 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Колкото и гадно да е,но украинците няма да издържат.Два три дни им давам и Зеленски е свален.
  • 45 ъъъ...

    26 0 Отговор
    продавам гараж...
  • 46 факт

    50 18 Отговор
    В Европа трябва да бъде смазан Пангерманизма Германия трябва да бъде изтрита няма по прост народ от немския

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ей балък

    19 18 Отговор

    До коментар #46 от "факт":

    покрай изтриването на Германия може и Вие да дадете фира!
  • 49 медията

    16 30 Отговор

    До коментар #43 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Руските медии са достоверни. хаха
  • 50 124

    65 11 Отговор
    Масово се предават украински части. Операцията завършва довечера. Интересно с какво са свалили руски самолети, като руската армия е неутрализирала авиацията и противовъздушната отбрана на Украйна.

    Коментиран от #55

  • 51 Я ПА ТЕЯ

    50 9 Отговор
    Киев е затворен. Миг 25 и 29 обикалят над Киев, главният щаб на ВСУ е ударен от ракета.
  • 52 Анка Картечарката

    20 71 Отговор
    Руският агресор затъва в Украинското блато.Няма да има "За 12 часа сме в Киев",а ще има десетки хиляди руски войници,които ще ги върнат в дървени сандъци или ще останат да гният на Украинска земя.Украинците ще нанесат тежки загуби на потивника,войната тепърва започва.
  • 53 ПЕНКО

    59 17 Отговор
    ВИНАТА--- Е ИЗЦЯЛО В НАТЮ И САЩ !!!! ОТ КОЛКО ВРЕМЕ РУСИЯ ГИ УГОВАРЯ ДА НЕ ПЛАНИРАТ УКРАЙНА В НАТЮ -А-А -А !?!?!? ОБАЧЕ " ЯСТРЕБИТЕ" -/ "СЪТВОРИЛИ МЕЖДУНАРОДНИЯ РЕД " / СИ ИМАТ ФАЛШИВО САМОЧУВСТВИЕ НА ВЕЛИКИТЕ ОПРЕДЕЛЯЩИ ВСИЧКО !!!!!! ИИ...ДНЕС ВОЙНА НА СВЕТОВЕТЕ --ИЛИ МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ --- ЗВЕЗДИЧКИТЕ НА ЗНАМЕТО НА САЩ И ЕДНА ЗВЕЗДА ОТ ИЗТОК "ЗОРНИЦА " !!!!!!!!!!

    Коментиран от #58

  • 54 gost

    26 74 Отговор
    Русия започна пълномащабна военновъздушна и сухопътна операция срещу Украйна.= Да, това е юридически факт. Това означава, че русия е държава- ВОЕНЕН АГРЕСОР И НАПАДА ВОЕННО СУВЕРЕННА УКРАЙНА. Харесва им- не харесва им на руските застъпници и тролове, това е юридическата истина. Ако България е поискала задействането на чл.4 от Северноатлантическия договор, това е добра новина за евентуалната наша бъдеща отбрана. Руският хителр постави условие именно на нас- на БЪЛГАРИЯ- да сме се върнали уж доброволно в руската сфера на влияние, а ако не стане- вероятно ни крои и на нас кримския и донбаския сценарий, но ще претърпи крах, дори да използва ядрено оръжие. След това може да има оцелели българи, но оцелели руснаци- едва ли. И ми е много интересно как руснаците ще вървят свободно по нашите български улици, когато усещат омразата ни и желанието ни да се изметат от България...Те НИКОГА не са чувствали това в България, но е време да им се покаже, че България си има стопани и това сме ние- БЪЛГАРИТЕ, А НЕ РУСИЯ, РУСНАЦИТЕ И ПУТЛЕР.

    Коментиран от #99, #100, #101

  • 55 гост

    20 46 Отговор

    До коментар #50 от "124":

    "Интересно с какво са свалили руски самолети, като руската армия е неутрализирала авиацията и противовъздушната отбрана на Украйна"
    Откъде ви копае Путлер такива глупаци незнам.

    Коментиран от #80

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гост

    5 13 Отговор
    "Украинската армия съобщава, че сепаратистите са установили контрол върху две села в Луганска област - Городище и Мелово"
    Тези да не са влезли в котела?
  • 58 пенко ли си пенчо ли си

    14 42 Отговор

    До коментар #53 от "ПЕНКО":

    ВИНАТА Е ИЗЦЯЛО НА НОВИЯ ПУТЛЕР, ДА СИ ТЕГЛИ КУРШУМА В БУНКЕРА.
  • 59 Гай Турий

    68 16 Отговор
    Смешници. Руска танкова колона е снимана в Новая Каховка, на р. Днепър, откъдето ще бъде запусната водата в канала за Крим. Жидофффашистката власт в Киев отпреди няколко години беше спряла водата на целия полуостров, обричайки народа там на жажда и бедствия. Що за режим е това в Киев?! Нашите пачавири по медиите да млъкват!
  • 60 НЕ САМ ФЕН

    44 10 Отговор
    На воината .но в момента гледам стриима на анатолии шария предава директно руски изтребители летят необезпокоявано над киев
  • 61 советобезмозг

    17 37 Отговор
    Квичащите от болка сега путинисти до вчера се присмиваха на украинците, уж че били разгащени, джендъри и т.д.
  • 62 Троянски Кон

    56 12 Отговор
    Аз пък виждам други кадри във Ютуб как Украйнски войници се предават на Руската армия развяват белият байрак излизайки от храсталаците . А във момента гледам как бандеровците горят документи и бягат през глава от Киев .

    Коментиран от #66

  • 63 Механик

    42 10 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна":

    Грабвай автомата и заминавай за Украйна да я защитаваш! Какво си ми седнал на топло зад клавиатурата ? Аман от такива облъченяци!
  • 64 ес не защити децата от геноцид на режима

    43 7 Отговор
    " Алеята на Ангелите" в Донецк, в памет на избити 206 дечица.
    които нямаха право на защита от ес, нито им бяха предлагани хотели и безопасност от ес!!!

    Убити от майданския режим, неонац. украински " патриоти", натовски частни наемници- поляци, англичани, латвийци, естонци от 2014 до 2022.

    Или това е приемливо за ес, българските политици и нато???!!!!

    Дано по скоро падне режима в киев подкрепян от нато, които избиха хиляди сърби през 1999 г., за да приключи геноцида над украинците и децата им в югоизточа украйна!
  • 65 Троянски Кон

    26 6 Отговор

    До коментар #10 от "Опълченец":

    Ами какво да кажат хората ,нали трябва да се поддържа бойният дух на разкапаната им армия.
  • 66 гражданин

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "Троянски Кон":

    линк към тоя ютюб?
  • 67 JohnF

    46 10 Отговор
    Такава статия може да се появи само във Факти и Дневник, написана от Дойче Веле. А, един бивш президент на фашистка украйна щял лично да брани държавата като стреля по руски парашутисти, но само ако ги видел около къщата си. Затова, споко тролове, всичко ще свърши днес или утре и това раково образувание наречено украйна ще спре да съществува в днешния си вид.
  • 68 Гаглей

    12 36 Отговор
    Абе леле тази сврух държава яде шамари даже от Украина. Хахахаха къде сте тръгнали братушки хаххахах

    Коментиран от #73

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Патриот

    11 22 Отговор

    До коментар #47 от "Kcaniba":

    Ушанката, бягай да превземаш Киев!

    Коментиран от #72

  • 71 кpaвeшкaфъшкия

    27 12 Отговор
    XAXAXAXA! квo cтaнa бe cлaвa yCpaинa?!
  • 72 Поцриот

    8 4 Отговор

    До коментар #70 от "Патриот":

    споко бре чааве, че те освободят и тебе

    Коментиран от #74

  • 73 лолош

    24 8 Отговор

    До коментар #68 от "Гаглей":

    Кмета-Xoxoл на Киев кога избяга в братска Германия или още по-надалеч във Флорида?
  • 74 българин

    7 2 Отговор

    До коментар #72 от "Поцриот":

    освободи ни от присъствието си.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 БИЙТЕ РУСКИТЕ АГРЕСОРИ!

    15 34 Отговор
    Не вярвайте на руската дезинформация. Вижте сайта dialog.ua
  • 77 derewer

    52 10 Отговор
    Не ме интересуват нито едните, нито другите. Но, ако до моята къща се появи съсед, който е финансиран и настанен там от трета страна и единствената му цел е да ме дразни, провокира, заплашва, уврежда имуществото ми и застрашава живота ми в продължение на години, вярвайте ми, няма да проявя нито търпението, нито такта на Путин.

    Коментиран от #83

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 az #Русские своих не бросают!

    15 8 Отговор
    По отношение на сваления руски хеликоптер: машината е Ка-52 и по-скори е кацнала аварийно, отколкото да се е разбила след неуправляем полет. Виждат се следи от огън и разрушения от лявата й страна. Но също така има и цели според мен ПТРК под лявото крило, което е частично разрушено. Приемаме че е изведен от строя вследствие на вражески огън.
  • 82 1111

    37 9 Отговор
    Всъщност, в момента рудки войски напредва към киев. Украинското МО е бомбардирано и всички комуникации с военните окръзи са прекъснати. Украйна пада бързо.
  • 83 gost

    13 29 Отговор

    До коментар #77 от "derewer":

    Aхааа- това ли сте руските юристи- ще влезете НЕЗАКОННО в ЗАКОННИЯ ИМОТ на съседа ви, само защото ви дразнел и няма да си стоите във вашия имот... Е- в такъв случай, за мен е ЧЕСТ да ви съобщя, че съм БЪЛГАРСКИ, а не скапан руски адвокат и ОСЪЖДАМ военната агресия на путлер в Украйна. Впрочем това е в унисон и с международното право. Явно в руските юф изучавате нещо друго- путлеровото право.

    Коментиран от #93, #118

  • 84 Кхан Кубрат

    9 4 Отговор
    КОЙТО ПИПНЕ ДРЕВНИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАД ГРАДИЩЕ ЩЕ ПАТИ ЖЕСТОКО!
  • 85 Анонимник

    31 2 Отговор

    До коментар #78 от "да бе":

    Всеки да гледа пропаганда по избор - ето един гледа брътвежите на Зеленски, друг на Путин.. трети гледат едни и същи кадри въртяни от Скай и СиЕнЕн, макар и на моменти стават гафове. Примерно преди малко Скай дадоха кадри на украинското разузнаване, как била ударена от ракети, но като дадоха близък план - сградата цяла (вкл. стъклата), пък някакви горяха документи все едно са в Сайгон 75та :D
  • 86 ТО това

    32 6 Отговор
    хубаво ама ,видео доказателства за свалени руски самолети не виждам ,ама по чуждите телевизии бая украински части развяват белите чаршафи.Един беше толкоз усърден,че почти излетя от размахването
  • 87 Бг войник

    17 2 Отговор
    А сега де на кой да вервам? След малко смяната ми свършва,и ще си взема купоните за Лидъла. Дано са ми превели и заплатката на банкомата,че иде ракиено време. Айде със здраве..
  • 88 Валерия

    25 9 Отговор
    САЩ играят своята поредна игра - набутаха Русия в украйнските блата!!! В кремъл пракрасно раэбраха всичко това!!! Янките нямат намерение да се откажат от украйна эащото Украйна е основият плацдарм на САЩ и НАТО срещу Русия!!!Нераэбираемото е това, эащо теэи идиоти подпалиха украйна и не оставиха друг иэбор на Путин освен да бъде готов эа пълномащабна война в европа включително и ядрена!!!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 XOOX

    36 9 Отговор
    Абсолютен смях. Първо им приложи абсолютно законна хватка, след това, базирано на първото, си взема това, което така или иначе си е руско и населено с руснаци. Това е еквивалент на шах-мат с пешката в два хода. Западните партньори пишат декларации, стихосбирки и се снимат за спомен. БайДън си сменя памперса и пие топло мляко. На Макрон му стърчи нещо от задниka. Дер Ван Лайненн се гледа в огледалото за да си спомни от кой пол е. Прост-О-Киро свиква спешни срещи със земеделския министър, защото чул, че войната може да повлия на стоковата цена на морковите, от които прави сок за безсмъртие. Реалити ТВ да беше нямаше да е толкова интересно.
  • 91 Иванушка

    29 8 Отговор
    Свърши се - руски хеликоптери кацнаха в Киев.
    Барети се отправиха към Радата да изкарат Зеленски.
  • 92 az #Русские своих не бросают!

    23 6 Отговор
    Свален е украински Ан-26 има загинали. Съобщава се, че ПВО прикритието на Киев е унищожено тази нощ с ракетни удари.
  • 93 derewer

    24 8 Отговор

    До коментар #83 от "gost":

    Не, имам американско образование и дори живея в САЩ. Но не съм безмозъчен дрон. И да, тук ако съседа ти те подлага на всичко описано от мен, свистят куршуми и линейките изнасят мъртви тела. Айде сега бягай в Луганск да стреляш на воля срещу "агресора".

    Коментиран от #96

  • 94 асан

    32 8 Отговор
    Чета Факти-Путин дал заповед да се защитят руските републики.
    а украинският президент призова лидерите на Съединените щати, Германия, Великобритания, Полша и Европейския съюз незабавно да създадат антипутинова коалиция.
    Докато пиша коментара си Русия превзела Украйна!
    Доста ви чака Путин цели 8години!Да решите да бъде и руския език официален.
    Сега, очаквайте имотите в България да се вдигнат!Напук на икономическите закони.

    Коментиран от #102

  • 95 Ккккк

    26 8 Отговор

    До коментар #39 от "Hoho Boho":

    Самият ти поздрав Слава Украину е фашистки.Прочети малко .
  • 96 gost

    8 12 Отговор

    До коментар #93 от "derewer":

    ....И да, тук ако съседа ти те подлага на всичко описано от мен, свистят куршуми и линейките изнасят мъртви тела.... И какъв точно е този тормоз, м- след като украинците си имат собствена държава с държавни граници, и русия - също... Да не живеете в някой квартал, обитаван само от цветнокожи, че твърдите, че са нормални подобни нрави... В България си имаме полиция за тази цел- като съседа ти вдига шум и те тормози, се оплакваш в полицията, а не се втурваш незаконно в собствеността му да го гърмиш, щото после теб ще те съдят за умишлено убийство и ще лежиш доживот в затвора...
  • 97 съветник

    20 11 Отговор
    Единственият изход на украинската армия е да си свалят шалварките ,да а се обърнат на запад за помощ в наведено лакейско положение с надеждата да бъдат пожалени поне малко от изток.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Алфа херинга

    17 7 Отговор

    До коментар #54 от "gost":

    Стопанин на какво си бе шматка? Имаме си нови господари САЩ и хер Меркел, а фигури като Боко и Киро са просто изпълнителен персонал.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Трифонов

    4 7 Отговор

    До коментар #54 от "gost":

    Ти някакви силни лекарства пиеш ли? Ако не, незабавно започвай!
  • 102 gost

    13 11 Отговор

    До коментар #94 от "асан":

    ....Сега, очаквайте имотите в България да се вдигнат!... И да се вдигнат, НЯМА да има продажби на български имоти на чужди граждани- никому не са потребни руските агресори. Питам- кой друг етнос в България слага на калкана на блока си надписа малая россия като в руското гето в Поморие... Малката росия не значеше ли малорусия, а ; а ваш путлер нямаше ли апетити да окупира и анексира всички територии с това име..Руските мър777ши да си заминават в русия, докато БЪЛГАРИТЕ не сме ги изритали от България с камъни и дърве...
  • 103 nord

    11 12 Отговор
    Браво на трол.ру добре замърсяват нета с небивалици за военни "успехи ". За момента всички лъжат ,а
    това ,което лично видях е как 2 руски вертолета бяха свалени над някакво летище ,като единият се взриви,
    а другият кацна . Сега оцелелите ги търсят и няма да им е леко. Както и преди писах чизмарът има точни
    боеприпаси за 2-3 дена. Сега вече мобилизират пуш.месо от русия и го влачат на заколение към границата.
    Искрено се надявам и троловете да ги пратят там ,за да ги посрещнат топло.

    Коментиран от #105

  • 104 az #Русские своих не бросают!

    12 4 Отговор
    ВСУ започна да разстрелва онези, които се предват на руската армия. В гръб!

    Коментиран от #108

  • 105 как ги

    4 3 Отговор

    До коментар #103 от "nord":

    виде бе, там ли беше...

    Коментиран от #113

  • 106 az #Русские своих не бросают!

    9 8 Отговор
    Небето над Украйна е под пълния контрол на РФ!
  • 107 3636372772

    6 1 Отговор
    Хехехехехехехехех,почнаха лъжите и плювалниците тука за някой лев да пишат като заяждащи се първокласници.Хеххехехехехе !Не плюйте и пикайте в кладенеца че ще ви се наложи да пиете от него!
  • 108 dron

    9 9 Отговор

    До коментар #104 от "az #Русские своих не бросают!":

    Съжалявам ,но заградителните отряди са ваша/руска/ измислица още от гр. война, а по време на ВСВ от
    първите дни има загр. отряди ,за да не бягат "храбрите " руски войни . Сега путин пак ще опре до тях скоро.
    На сталин заповедта беше N 272 , а на джуджето ще сходна номерацията.

    Коментиран от #112

  • 109 8777

    11 9 Отговор
    Туко що се видя видео на "безаналоговия" самовар КА-52 който беше свален до Киев.Въобще руснаците са пълен майтап.
  • 110 Перо

    12 7 Отговор
    При подписване на споразуменията за Източна Европа в Малта,между Горбачов и Буш старши,имаше съгласие,НАТО да не се разширява на изток,което не се изпълни! Сега Путин каза,че когато дипломатите не могат да се разберат, ще говорят военните!
  • 111 набюдател

    6 2 Отговор
    Украйна призна за свален военнотранспортен самолет край Киев. Има видео кадри в мрежата.
  • 112 Перо

    8 1 Отговор

    До коментар #108 от "dron":

    А във Виетнам и Афганистан кой номер са?
  • 113 норд

    1 4 Отговор

    До коментар #105 от "как ги":

    Ами беше снимано с видеокамера и ясно се виждаше как ги свалят ,като преди това хел/те стреляха
    по цели на земята.Ако искаш ще ти пратя линк ,но като те чета и ти си видял записа.
  • 114 трънчо

    13 4 Отговор
    Колко жалко че щатите успаха н пъкленият си план да се бият с руснаците до последният украинец! Вижда се че ЕС управляващите са некадърни и зависими от други хора! Вижда се че вместо да попречат на някои да разпали тази война те неистоно му помагаха -защо бе кретени!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 гуньо

    10 2 Отговор
    Хич не ме еня за украинската армия че скапана а че нашата армия е по скапана от украинската и че маминте синчета могат да си счупят някои маникюр.И защо досега неса назначили маникюристи педикюристи в армията ни.29
  • 117 az #Русские своих не бросают!

    5 7 Отговор
    Големи загуби търпят окупационните сили на ВСУ в ЛНР. Съобщава се, че около 400 -500 души са "пратени" при Бандера....
  • 118 ЧИЧО

    13 6 Отговор

    До коментар #83 от "gost":

    Къде беше международното право когато отнеха Косово от Сърбия.
  • 119 az #Русские своих не бросают!

    3 6 Отговор
    Танкова колона на ВСУ е разбита на 5 км от Херсон
  • 120 КОНТРАТА

    10 4 Отговор
    Върнахте си, затова хохълскат армия бяга в паника клиповете в YouTube са хиляди!
  • 121 Руснак

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "кирил":

    Всеки иска да участва в боя зада его близо до границата да дезартира / да види свободная свят / Това е възможностите всеки руснак да избяга зад граница
  • 122 КОНТРАТА

    12 4 Отговор
    В Мариопул и Одеса бендерската армия се крие между цивилното население пробличат се разграбили магазини за дрехи!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Мемфис

    5 8 Отговор
    Браво на украинците, ние сме с вас против подлия руски окупатор!!!
  • 125 Кога стана

    5 7 Отговор

    До коментар #29 от "аха":

    Путин е в болница Вдигнал кръвно От психиатрията му разреши ли да се лекува
  • 126 az #Русские своих не бросают!

    14 3 Отговор
    Голяма десантна операция е осъществена днес във втората половина от деня с над 50 хеликоптера е стоварен голям десант в района на летището Гостомел на север от Киев. В нея е свален и руския Ка-50. Боевете за летището все още се водят. Но резултатът е ясен, ВСУ няма никакъв шанс. Летището е собственост на АНТ Антонов, достатъчно голямо и може да приема тежки машини на транспортната авиация. Още днес се очаква на него да започнат да пристигат руските Ил-76.... Пътят към гнездото на нацистите в Украйна - Киев е открит!

    Коментиран от #131

  • 127 Война

    14 2 Отговор
    Войната не е на Русия срещу Украйна а за това Украйна да остане на украинците или да бъде разграбена и използвана срещу Русия от щатите
  • 128 az #Русские своих не бросают!

    11 1 Отговор
    МО на РФ: В резултат на ударите днес са унищожени 74 наземни обекта от военната инфраструктура на Киев, в това число 11 летища, 3 командни пункта, пункта на базирането на ВМС и 18 радиолокационни станции за комплексите С-300...
  • 129 Истина

    8 1 Отговор
    Заглавия за лебедари соросоиди, ние гледаме друго по руската телевизията бендерите от Азов бягат и не се обръщат дори!
  • 130 Хахаха

    8 0 Отговор
    Тая новина още ли я държите, по другите сайтове пише, че в Киев гори сградата на разузнаването

    Коментиран от #133

  • 131 падналия ангел

    8 1 Отговор

    До коментар #126 от "az #Русские своих не бросают!":

    Преди два дена в Санкт Петербург на Дворцовия площад 1500 руснака написаха-няма да изоставим своите!
  • 132 llollkio

    8 0 Отговор
    Евро-жендърите налазили всичко и пищят като бити хомосексуалистчета. А един на изток си прибира вересиите.
  • 133 лолош

    7 2 Отговор

    До коментар #130 от "Хахаха":

    ...Тая новина още ли я държите, по другите сайтове пише, че в Киев гори сградата на разузнаването...
    ---------------------------------------
    Тази вечер Факти ще сменят заглавието и ще напишат, че украинската армия е превзела Москва и гори Кремъл. А Путин поискал убежище в Киев.
  • 134 az #Русские своих не бросают!

    8 2 Отговор
    "Байрактарите" капят като мухи! Нормално! Срещу армията на Русия, да разчиташ на БПЛА е наивност.... Отделно унищожен е заводът за производство на двигатели за "Байрактар" в Украйна.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 ПЪРВА КРЪВ

    6 1 Отговор
    КАК СВАЛЯТ РУСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ БЕЗ ПВО....СИГУРНО С ПРАШКИ
  • 137 Админ

    10 0 Отговор
    Не ядосвайте чичо путин, а аз предлагам България въобще да не се меси, че и без тава сме на изчезване и ще ни сринат за 24 часа.Нашите п@тки в праламента да не ни въвличат и във война.
  • 138 Халий

    0 6 Отговор
    Русия винаги действа подмолно, прави, струва, отрича, лъже. Русия е окупатор в Сибир, Крим ,Кавказ ако има възможност ще завладее цял свят, има претенции към всички съседи. В Русия има още окупирани автономни републики , които искат свободата си.

    Коментиран от #141

  • 139 леле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Думите на Дудаев":

    Това преди да му перфорират телефона ли го е казал, или след това- на път за ада?
  • 140 читател

    1 0 Отговор
    Призоваме тоя, призоваваме оня.Отивате и го събаряте.
  • 141 Админ

    4 0 Отговор

    До коментар #138 от "Халий":

    А САЩ, Франция и Англия когато бомбардираха близкия изток, къде бяхте?
    Не забравяйте че медала има две страни.

    Коментиран от #144

  • 142 Смело сърце

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Bakicha":

    ;) Е, с какво да нападаме?
    Нема нужда. Един народ сме. Като тях.
    Ама що се водят по чужд акъл да се бият?
    Пази Боже!
  • 143 Бодак

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Къса памет":

    И при положение, че Зеленски е евреин, вече го казаха и по наша телевизия .... "тайната" и "предположенията", вече не са тайна и предположение. Зеленски е евреин - факт. Нищо лошо, разбира се, освен особеностите на еврейския национален манталитет
  • 144 Бодак

    3 1 Отговор

    До коментар #141 от "Админ":

    "А САЩ, Франция и Англия когато бомбардираха близкия изток, къде бяхте?"

    Близкия изток ... ами Първата война в Европа, след Втората Световна война -- нападението срещу Югославия кой я направи -- САЩ и НАТОто му - факт. И кой отвори кутията на Пандора, създавайки нови държави -- Косово, за сметка на други ?? Кой -- САЩ и васалните му Западни страни. Срам за велики страни като Германия, Франция, Италия, Испания... Англия не се брои. Те са англосаксонци -- англичани и американци. какво значи -- проверете от Марк Твен -- Ние англосаксонците ?
  • 145 Така така

    2 3 Отговор
    Путин ще стане гробокопач на Русия и ще доведе до разпада и края на Руската федерация...!!!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.