Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 16:58 8 168 92

Украйна: обобщението до 15:00 часа днес

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • георги цветков

Ден и половина по-късно, ситуацията в Украйна е сериозна, но далеч от вчерашните прогнози, че украинската отбрана бързо ще се разпадне. Украинците се бият

Украйна: обобщението до 15:00 часа днес - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Публикация на доц. д-р Георги Цветков, преподавател и експерт по отбранителна политика и планиране на отбраната:

"Ден и половина по-късно, ситуацията в Украйна е сериозна, но далеч от вчерашните прогнози, че украинската отбрана бързо ще се разпадне. Украинците се бият.

Снощи и тази сутрин потенциално най-опасно беше положението в Южна Украйна.

Вчера руският танков авангард пресече р. Днепър близо до Херсон, но после бяха унищожени или отстъпиха. Украинците сега са заели мостовете в района.

Тази сутрин танков авангард влезе в Мелитопол. След сражение руснаците бяха унищожени или отстъпиха, а градът се отбранява.

И двата пробива биха създали много сериозно положение за Украйна.

През Херсон се отваря пътя към Одеса и се пробива отбранителна линия по р. Днепър, която е естествена опора за ЗСУ, в случай на значителен пробив по голямата гранична дъга.

През Мелитопол руските сили биха могли да излязат в тил на цялата оперативна група, сражаваща се в Донбас и да създадат една от основните предпоставки за създаването на обкръжения (котли) в източна Украйна.

В Донбас сраженията са упорити, но ЗСУ държат предварително подготвените си позиции. Нанасят поражение на противника и успяват да вземат пленници. Изглежда, че настъплението от руска територия северно от Луганск също е посрещнато на предварително подготвени позиции навътре в украинската територия, тъй като е спряно приблизително по поречието на р. Айдар.

Към момента пробив от Донецк към р. Днепър (вероятно в района на Днипро) или от Луганск в тил на Харков изглеждат малко вероятни.

При Харков от вчера сутринта се водят сражения. Първите опити за бързо обкръжаване на града бяха отбити. От там дойдоха и първите снимки на унищожени руски танкове. За момента е ясно, че се водят сражения и бързият пробив към р. Днепър (Днипро) и в тила на оперативната група в Донбас са предотвратени.

В района на Ахтирка през нощта имаше боеве, като украинците взеха няколко пленници. Не е ясно дали това са локални боеве за сдържане на украинските сили, или възможен удар в посока Полтава и р. Днепър (Кременчук).

В Североизточна Украйна ударът през Суми засега е неуспешен и украинците удържат позициите си. След сражения през вчерашния ден и нощ, тази сутрин руснаците са завладели Конотоп и потенциално могат да настъпват към Киев през Нижни. Триъгълникът Конотоп-Чернигов-Нижни, макар да не беше част от блицкрига на Русия („дълбока операция“, ако използваме техните термини), е една от критичните зони за отбраната на Киев.

Сраженията около Киев започнаха с руски еквивалент на Маркет-Гардън (или Fall Gelb). Хеликоптерният десант при летище Гостомел (северозападните покрайнини на Киев) доведе до свалянето на няколко машини (сред тях два Ка-52, които са най-съвременните руски образци), но летището беше превзето. Следобед и вечерта (24.02) летището беше взето обратно, а руската бойна група – загубена.

Основните руски сили – танкови и механизирани от Белорусия и въздушнопреносими не пристигат навреме. Въздушнопреносимите са пренасочени към Могильов (Белорусия), откъдето ще се включат в боевете (вероятно към Чернигов).

Тази сутрин до Киев достигат руските танкови и механизирани сили, настъпващи от Белорусия през Припят и Чернобил. Първоначалният маршрут е препречен от взривен мост при Иванкив. Челните руски колони се отправят директно към Гостомел, където имат поражения. ЗСУ са на позициите си.

Две руски разузнавателно-диверсионни групи с няколко пленени украински транспортни машини и войници в украински униформи влизат в крайния квартал на Киев „Оболон“, но бързо са заловени или унищожени.

По-рано руски сили, заобикаляйки Чернигов, настъпват в тесния участък между р. Днепър и р. Десна. Получили са поражения и са отстъпили.

Сега изглежда, че след отбиването на опита при Гостомел, руските усилия се насочват по другото основно направление от Беларус – Могильов-Чернигов-Киев. При Чернигов се водят боеве. Руснаците струпват сериозни сили, но районът не е най-подходящ за танкове. Съобщава се за сериозни загуби от руска страна.

Обобщение

Огромно напрежение за Украйна.

Флотът е претърпял сериозни загуби.

ВВС и ПВО са ударени силно, но още успяват да свалят ракети и самолети, да пречат на руската дейност и дори да нанасят удари.

Тази сутрин украински ракетни комплекси „Точка-У“ са извършили удари върху руско военно летище в района на Ростов на Дон.

Русия широко използва диверсанти (цивилни) за маркиране на обекти (маяци за насочване) и пътища.

В Териториалната отбрана на Украйна се записват много доброволци, а както сочи случаят с диверсионно-разузнавателните групи в Киев – въоръжени граждани (или дори бдителни) са от голямо значение.

Сухопътната операция се състои основно в борба за комуникационни възли. Украинската територия е голяма и по принцип достъпна, но за толкова дълбоко настъпление руснаците се нуждаят от главни пътища.

След като първият опит беше отбит, руснаците вероятно ще се опитат да съсредоточат повече сили на главните направления и особено около Киев, но това ще доведе до големи загуби. Другото е да се опитат да се разпрострат извън главните пътища, но затова ще им трябват много сили. Следим.

За България

Украйна ще се нуждае от противотанкови (ПТУРК, РПГ) и противовъздушни средства (ПЗРК), артилерийски боеприпаси, боеприпаси за стрелково оръжие (евентуално и стрелково оръжие), както и оптични прибори и със сигурност медицински продукти. За последното никой не може да възрази като помощ. За останалите – имаме сериозни количества съветски образци, които могат да бъдат платени съюзни програми, а после да бъдат възстановени от ново производство.

А за да не му хрумне на някой да прави провокации между р. Дунав и р. Велека – първо разполагане, а после придобиване на радари, противовъздушна/противоракетна отбрана и брегови ракетни комплекси. За останалото – следващият път".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Спрете руските шпиони

    64 72 Отговор
    Страната е окупирана от руски шпиони. Ерозират България отвътре, бавно и методично като ракови метастази.

    Коментиран от #10

  • 3 Слава на Р У С И Я

    62 39 Отговор
    Зеленски Кличко на бе силото като САДАМ ХЮСЕИН!! УКРАЙНА ИМА забранени химически оръжия!!

    Коментиран от #85

  • 4 Янко

    37 34 Отговор
    По укр. тв излъчиха видео как украински МиГ 29 сваля над Украйна руски Су 35
    Не уточниха къде е станало

    Коментиран от #8, #11, #37, #52

  • 5 Раданч Татлъту

    76 27 Отговор
    Мдам,Путин се е предал а славните окраинци настъпват към Кремъл!😁😁😁🥳🤡👍
  • 6 Брабинеца

    80 13 Отговор
    интересен материал, автора е бил на всички тези нещоа едновременно и ги поставя от първо лице , единствено число.

    Коментиран от #21

  • 7 Скоро

    35 56 Отговор
    След ден два Путин ще каже айде да преговаряме,за да не му гледаме сеира и умрелите войничета
  • 8 Раданч Татлъту

    55 9 Отговор

    До коментар #4 от "Янко":

    Станало е над село Куртово Конаре!😁😁😁🥳🤡👍
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Rado

    22 21 Отговор

    До коментар #2 от "Спрете руските шпиони":

    Един Минисър на България изглежда такъв, според меката реакция срещу агресията. Оставка
  • 11 Joco

    57 15 Отговор

    До коментар #4 от "Янко":

    Украинците са уникални, успяха да си свалят собствен СУ 27 над Киев и го приземиха в жлищен блок, по BBC давакаската на пилота заедно с части от черепа му
  • 12 Сатана

    50 18 Отговор
    Шпионите от СРУ казваха,че Киев ще падне за 96 руснаците ги изненадАха,падна за 24 часа
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 🐵🐵🐵

    73 9 Отговор
    Този чичо Доцент много филми е гледал и клипове от ютюб нищо верно няма в статията на поръчковия даскал
  • 15 Гошо

    75 9 Отговор
    То като четох тая сводка ,гледам украинците още малко и ще спечелят ,що тоя Зеленски се моли за преговори , сигурно защото не знае публикацията доц. д-р Георги Цветков Я му я пратете да се светне
  • 16 Браво,

    17 54 Отговор
    Стингърите запяха и пържат руските агресори - фашисти, но много грешно е да се вземат пленници , пленените ватници трябва да се колят на място за назидание

    Коментиран от #25

  • 17 СС23

    54 2 Отговор
    По описаното тук Русия губи за сега а?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мушкато

    58 9 Отговор
    Като чета този неизвестен доцент оставам с впечатлението,че е платен от украинска страна.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 кнаус 485

    52 11 Отговор

    До коментар #6 от "Брабинеца":

    Не знам къде е бил автора и от къде вади тая "информация",ама ми си струва много куку.....аман от експерти и анализатори....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бравос

    6 17 Отговор
    Точно и ясно.
  • 24 Поредната

    34 9 Отговор
    Партенка от факти хи хо хо. Ма той зеления клоун от на обед говори на Руски по телевизията. Вовата не му вдигнал телефона и ся се моли по всички телевизии
  • 25 Гого

    14 4 Отговор

    До коментар #16 от "Браво,":

    За себе си ли говориш бе хахаха, някой афроамериканец те е демократично както си трябва. Когато те избиват хиляди е ок. Лицимер долен
  • 26 Кличко

    15 24 Отговор
    Удряйте братя украйнци
  • 27 Ваико

    14 27 Отговор
    Путин трябва публично да бъде нарицан и обладан от няколко афро американеца и да е платено стриймването за да съберат пари за разрушенията който е нанесъл на живо колкото платиш толкова по дълго да трае акта ,денонощно за седмица ще изкара доста пари

    Коментиран от #41

  • 28 Българин

    15 23 Отговор
    Слава Украйна! Да живее България!
  • 29 Kcaniba

    30 11 Отговор
    окраинците се бият??
    окраинците ги бият. Предтъпният , нацистки режим, знае че ще бъде съден и жертва хиляди войничета за да живее един ден вповече, досущ като хитлер!!!
  • 30 От страни

    22 3 Отговор
    Айде делавери с българско оръжие в Украйна. Виж кво ни призовава човека...
  • 31 наблюдател

    27 2 Отговор
    Абе ,нашите военни експерти повече били от българската армия.Не мога да повярвам!
  • 32 asd

    9 2 Отговор
    Румънците помагат на бежанците... За разлика от нЕкои си други "същества".

  • 33 Иван

    35 8 Отговор
    Този,така наречен, доцент или не е наясно с действителната военна обстановка в Украйна или има развита фантазия и си измисля. Използва думи като спрени, унищожени, сериозни загуби и т.н. от страна на руснаците. Действителността обаче е друга и не е необходимо в момента такава дезинформация. Истината, е че тази война трябва да се спре, защото в развитието си ще донесе много лична трагедия на украинските граждани с непреодолими загуби на човешки животи , това ще рефлектира и в Русия, защото и тамошни семейства си очакват близките, които са тръгнали да воюват, които също губят. Войната трябва да се спре с умела дипломация, а не да се пращат РПГ от България, за да се използват за убийства!
  • 34 Пропагандистите на сороснята

    26 9 Отговор
    Ударили са Ростов на Дон само в мечтите на хохлите. Руснаците превземат Киев хохлите са чао!
  • 35 ВТОРА КРЪВ

    8 15 Отговор
    ПУСКАТ РУСНАЦИТЕ.....МАЙ БАЯ ША СА ОЗОРАТ ПРЕД КИЕВ.....
  • 36 Мемфис

    13 18 Отговор
    Този филм с руската окупация са го гледали нашите бащи на 09.09.1944г! Ушанките поставиха тяхно марионетно правителство и дадоха един месец възможност всеки комунист да се разправи с когото си иска без последици!!!
    Сталин умори от глад над 5000000 украинци, като им взимаше и последният къшей хляб! А що се отнася до руско турската война, повечето войници са били УКРАИНЦИ!!! Русофилите- или не знаете историята, или не ви изнася истината!

    Коментиран от #44, #45

  • 37 Морфей

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Янко":

    В мечтите ти става!
  • 38 ВТОРА КРЪВ

    10 18 Отговор
    НЕЩО ПУТИН ГОТОВ ЗА ПРЕГОВОРИ.....НЕ Е УВЕРЕН В СЕБЕ СИ....ЛЕЕ СЕ РУСЛА КРЪВ, ЗА ХАТЪРА НА ПУТИН.......ТРУДНО СЕ ПОБЕЖДАВА ЦЯЛ НАРОД
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ко каза

    14 18 Отговор
    Путин е един жалък болшевишки лъжец. Нали нямаше да напада ?
  • 41 Хахаха

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ваико":

    Явно ти знаеш най добре това което желаеш колко бяха афроамериканците? беше ли добре? Хахаххс как се чувстваше след това? Имаше ли спешно на 112 или си свикнал? Много въпроси
  • 42 ВТОРА КРЪВ

    9 12 Отговор
    И В РУСИЯТА СЕ НАДИГАТ ХОРАТА...НЕ ИСКАТ ДЕЦАТА ИМ ДА МРЪТ ЗАРАДИ ЕДИН ДИКТАТОР.......ДА ОДИ ПУТИН НА ФРОНТА, ЩО ДА МРЪТ МЛАДИТЕ РУСКИ МОМЧЕТА
  • 43 Qwerty

    23 6 Отговор
    Каква война бе, доцентчето? Ти като си такъв спец, знаеш ли кога, или след какво се влиза със танк на чужда територия? А, знаеш ли? За Русия това не е война! Защото ако беше, досега всичко там да е на пепел, всичко! Дано да не става, че е страшно!

    Коментиран от #48

  • 44 Ко каза

    6 13 Отговор

    До коментар #36 от "Мемфис":

    Колега ,русофилите са промити мозъци.
  • 45 Иво

    14 3 Отговор

    До коментар #36 от "Мемфис":

    В Мемфис имало ли е робство? Или само някой части на Кравария?
  • 46 Механик

    17 3 Отговор
    И кво излиза? Украйна бие, така ли?
    Ми що Зеленясалия иска среща с Путин и е готов да подписва неутралитет?

    Коментиран от #51

  • 47 РАМБО

    9 11 Отговор
    СТИНГЪРИТЕ СВАЛЯТ РУСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ И САМОЛЕТИ БЕЗПРОБЛЕМНО....А ТЕЖКИТЕ ТАНКОВИ КОЛОНИ СА ДОБРА МИШЕНА ЗА УКРАИНСКИТЕ РАКЕТИТЕ....МАЙ ИСТИНСКАТА БИТКА СЕГА ЗАПОЧВА

    Коментиран от #49

  • 48 Ко каза

    6 12 Отговор

    До коментар #43 от "Qwerty":

    Ми като не е война , що не вървиш там на почивка, ,а? Русофилче дребно.

    Коментиран от #53, #59

  • 49 Хахах

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "РАМБО":

    Като се събуди, имаше афроамериканец зад теб нали?
  • 50 Член е на ДСБ от 2018г

    5 9 Отговор
    Георги Цветков е роден през 1985 г. в Каварна. Има бакалавърска степен по „Политология“ от СУ „Св. Климент Охридски“, отново там става магистър по „Политически мениджмънт“, има и специалност „Национална сигурност и отбрана“ от Военна академия „Г. С. Раковски“. От 2008 г. е преподавател в академията с основни области отбранителна политика, планиране и управление на ресурси. През 2021 г. печели конкурс за академична длъжност доцент. Член е на ДСБ от 2018 г. Вярва, че успешното общество се основава на индивидуалната свобода, частната собственост и правовия ред. Убеден е, че държавата не трябва да формира живота на своите граждани и да отнема тяхната свобода и инициатива.
  • 51 ВТОРА КРЪВ

    7 11 Отговор

    До коментар #46 от "Механик":

    ЗЕЛЕНСКИ ПАЗИ НАСЕЛЕНИЕТО...ЗА РУСКИЯ АГРЕСОР НЯМА ПРОШКА
  • 52 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Янко":

    Съветски изтребител от 80-те години е свалил по-нов, по-модере и по-маневрен, също руски, но високоманеврен изтребител с променлив вектор на тягата и далеч по-добри ТТ показатели? Едва ли.

    Коментиран от #84

  • 53 Гошо

    8 5 Отговор

    До коментар #48 от "Ко каза":

    Кой каза че е дребен? Или си опитвал? Хахах Америка когато избива хиляди е демокрация нали?
  • 54 ВТОРА КРЪВ

    7 13 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СЕ НАДИГАТ ПРОТИВ ВОЙНАТА...НЕ ИСКАТ ТЕХНИТЕ ДЕЦА ДА ГИНАТ НА ЧУЖДА ЗЕМЯ....
  • 55 барчо

    9 2 Отговор
    Убаво ги планира тия писаници, ма дали ще станат е друг въпрос.
  • 56 Драк

    13 2 Отговор
    А как този човечец ще си получи парите от американското посолство ? Трябва да лице американски задница.
  • 57 ПУТИН ГО УВЪРТВА

    6 7 Отговор
    ИСКА ПРЕВРАТ В КИЕВ.....СМЕХ, СМЕХ
  • 58 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    8 9 Отговор
    В УКРАЙНА....МЛАДИ МОМЧЕТА МРЪТ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА, ДА ПАЗЯТ КАХЪРА НА ПУТИН......А ЗАГУБИТЕ ДА РЕАЛНИ....ЩОМ РУСНАЦИТЕ СИ МЪЛЧАТ
  • 59 Qwerty

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ко каза":

    Аааа, то си има ред! Първо са псевдо патриотите, после лизачите, после празноглавците, и накрая, ако има места, може и трезво мислещите! Дотогава, нека куцо, кьораво и сакато да покаже своите умения и знания по военни дела! Та така…
  • 60 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    7 8 Отговор
    ПУТИН ДА ХВАЩА АВТОМАТА И НА ФРОНТА....ЗАЩО ДРУГИ ДА УМИРАТ ВМЕСТО НЕГО
  • 61 ВТОРА КРЪВ

    7 7 Отговор
    ВОЙНАТА СЕГА ЗАПОЧВА...ОТПОРА НА УКРАЙНА Е ЯРОСТЕН...ТЕЖКИТЕ РУСКИ ТАНКОВИ КОЛОНИ СА ЛЕСНИ МИШЕНИ...А СТИНГЪРИТЕ ВЪРШАТ СВОЕТО ВЪВ ВЪЗДУХА....ПУТИН ЕОБЪРКАН
  • 62 РУСИЯ СЕ НАДИГА

    5 5 Отговор
    НЕЙНИТЕ ЧАДА УМИРАТ ДАЛЕКО ОТ ДОМОВЕТЕ СИ....ПРИГОТВЯТ КОВЧЕЗИ ЗА ЗАВРЪЩАНЕТО ПО РОДНИТЕ ИМ МЕСТА...

    Коментиран от #90

  • 63 ВТОРА КРЪВ

    2 3 Отговор
    ИЗПРАЩАТ НА ИЗТОК РУСКИ БОЙЦИ, ВРЪЩАТ ГИ НА ЗАПАД В....КОВЧЕЗИ
  • 64 Скапаните

    7 6 Отговор
    руски орки - обратно в Мордор! Слава на Украйна!
  • 65 Кики

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Раданч Татлъту":

    Скотина!
  • 66 Анти трол

    9 5 Отговор
    Русофилите да се качват на Ладите и към любимата Русия...
  • 67 разбор на ситуацията от снн

    11 4 Отговор
    Всъщност за по-малко от 12 часа руските въоръжени сили си осигуриха господство във въздуха, в морето, по главните магистрали на Украйна и унищожиха ключови точки на съпротива. Войници на въздушно-десантните войски кацнаха на няколко километра от Киев. Почти всички основни военни инструменти, „зъбите“ на Украйна, вече са извадени от руската армия.
    И накрая, гледайки картата, е лесно да се види, че ключовите групи от въоръжените сили на Украйна всъщност са събрани в гигантски котел. Котелът все още не е напълно затворен, но във всеки случай за толкова кратък период на работа е блестящ резултат.
    Какво ще се случи след това? С голяма степен на вероятност може да се предположи, че още сутринта на 26 февруари руските войски най-накрая ще отрежат територията на Украйна от юг на север, ще затворят пръстена и ще поставят ултиматум на частите на въоръжените сили на Украйна, останали в котела. В зависимост от отговора на този ултиматум ще се вземе решение как ще продължи операцията
  • 68 ПУШЕЧНО МЕСО В УКРАЙНА

    2 4 Отговор
    КОЛКОТО ИСКАШ....РУСКАТА КРЪВ Е......БЕЗКРАЙНА

    Коментиран от #69

  • 69 ПУШЕЧНО МЕСО В УКРАЙНА

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "ПУШЕЧНО МЕСО В УКРАЙНА":

    А НА ЗАПАД ОТ ""КОТЕЛА".......
  • 70 КОВЧЕЗИТЕ ТРЪГВАТ КЪМ РУСИЯ

    6 7 Отговор
    ЧЕСТИТО, БРАТУШКИ
  • 71 ТЕЖКАТА ТРУДНОПОДВИЖНА

    6 4 Отговор
    РУСКА ТЕХНИКА.....ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА УКРАИНСКИТЕ ГРАНАТОМЕТИ
  • 72 Гошо

    5 3 Отговор
    НЕЗАБАВНО!! Трябва да бъдат спрени със сурови силови мерки всички : проксита,тролове и съучастници... Нарушаващи националната сигурност на свободните държави и най вече в НАТО !!! Реципрочно точно ттолкова сурово както той наказва свободата на словото и тези с друго мнение от неговото !!! КАКВО ЧАКАТ ЛИДЕРИТЕ ВЛАКА "НОВИЧОК" ИЛИ ЧАКАТ ДА УМРАТ НАВАЛНИ И ДРУГИТЕ ?!?
  • 73 ПУТИН ТЪРСИ ПРИМИРИЕ

    5 1 Отговор
    ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ.......
  • 74 ОЛЕЛЕ МАЛЕ

    6 3 Отговор
    ОРЪЖИЕ ОТ НАТО ЗА УКРАЙНА...ПУТИН Е ОБЪРКАН
  • 75 ха ха

    3 2 Отговор
    100+ за последния параграф. Пейтриът на всяка цена!
  • 76 ОЛЕЛЕ МАЛЕ

    3 5 Отговор
    НАТО СНАБДЯВА УКРАЙНА С ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ....И БЕЗ ТОВА ЩЕ ВЛЯЗАТ В НАТО....ПУТИН Е В ТИХ УЖАС И ТЪРСИ НЯКАКЪВ ПРЕВРАТ В УКРАЙНА ИЛИ НЯКАКВО ПРЕМИРИЕ
  • 77 РУСКА МАЙКА

    6 4 Отговор
    ЩО МОЯ СИН ДА СЕ БИЕ ЗА ПУТИН....И ДА МИ ГО ВЪРНАТ В КОВЧЕГ

    Коментиран от #89

  • 78 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    6 7 Отговор
    Руските войски в момента превземат Киев.... Какви украински победи, какъв разгром?!?!?! Руснаците или побеждават, или загиват, затова ще се бият като за Сталин град.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 срам и позор

    3 4 Отговор
    Зеленски е мъж и затова е Президент. А нашия е един разпространител на фейк снимки и сега се крие зад пердето в резидентството. Но и тази война ще мине и после при Бай Ставри на рапорт. А Бай Ставри ще бъде строг, но справедлив.
  • 81 Чики-Рики

    2 6 Отговор
    Аз и дума не вярвам на ,,Бандерите ,,!До неделя Зеленски ще опъне ,,белия,, байряк и така!

    Коментиран от #83

  • 82 Behemoth

    2 2 Отговор
    Голяма смешка от нея разбрах че Зеленски Бадева рева ,че до 48 часа може да не е жив...явно ще приема парада на победата в Киев....
  • 83 Азов - истински

    4 2 Отговор

    До коментар #81 от "Чики-Рики":

    Нали беше до днес, трол грозен, московски.
    Ще ви се, ама няма да я бъде, защото армията на Украйна е четвърт милион и през Румъния съюзниците я снабдяват с необходимото за борба. Афганистан ще се види на ушанките песен, хахаха .
  • 84 стоян

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    До 52 ком - украинския самолет може да е по стар модел е но е въоръжен с американски ракети дето надушват руските самолети
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Виктор браво

    4 1 Отговор
    След тази сводка,след седмица,батальон Азов ще марширува в Москва.
  • 87 Балкански

    1 0 Отговор
    Боже! Укропите са унищожили руската армия. Няма ли новина, че Путин моли за мир! Не мога да намеря в нета! Ще чакам цяла нощ новината, Путин връща всичко включително и Москва на Киевска русь!
  • 88 Айде бе

    0 0 Отговор
    Руснака е воювал и воювал.... Броя войни, които е побеждавал, в цифри се изразява, колкото годините на съществуване на ФАЩ. Изпратиха къдроваците в Украйна, да се учат, за следващата стъпка - Фащ. Цялата им армия е по всички граници (без приятелските). Познайте защо. Имат и около 30 000 запас по бази из центъра. И смятай, Украйна е в пъти по силна от ФАЩ, понеже във ФАЩ са куцо кьораво и сакато а Украйна е на набор и то с почти половин милион армия. Ако Руснаците си изтупорчат цялата мощ в Украйна, ще започнат да мрът, още от тропортенето на техниката.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Горд Българин

    2 0 Отговор
    Слава на Русия!
  • 92 Идиом

    0 0 Отговор
    Интересни феик новини!
    А какво става в Донецк и Луганск? Колко жилистнимсградимса разрушени?
Новини по държави: