Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Март, 2022 22:00 12 211 106

"Синът ми не знаеше, че ще се бие във война": измамените войници в армията на Путин

  • руски войници-
  • война-
  • русия-
  • инвазия-
  • украйна-
  • армия-
  • владимир путин-
  • пленени войници

Украйна откри сайт с информация за загинали руски войници в Украйна

"Синът ми не знаеше, че ще се бие във война": измамените войници в армията на Путин - 1

С решението си да започне война срещу Украйна, за да спаси украинците от "нацифициране", руският президент Владимир Путин изненада мнозина - и не на последно място собствените си войници. Това става ясно както от показанията на пленени от Украйна руски войници, така и от информации в руската независима медия "Новая газета" и други медии. Поне нисшите чинове до последния момент не са знаели нищо.

"Измамиха сина ми"

В обширна статия "Новая газета" разказва историята на двама млади руски войници. Журналистите са разговаряли с майката на 23-годишния войник Павел Абрамов, който е участвал в провеждащите се в Беларус военни учения "Съюзна решителност 2022". Всъщност той нямал желание да се присъединява към руската армия. Завършил университета и искал да стане учител по английски и френски език. Но след следването трябвало да влезе в казармата и да изкара военната си служба, която в Русия е задължителна. Веднага получил призовка - въпреки че имал плоскостъпие и не бил в добро здраве. В казармата пък бил принуден да подпише договор с армията. И така станал професионален войник, пише "Новая газета".

По време на военните учения в Беларус Павел се обаждал всеки ден на майка си. На 16 февруари ѝ казал, че маневрите са приключили - четири дни по-рано от планираното. Абрамов обаче така и не се върнал у дома. Продължил да ѝ се обажда и да ѝ разказва как са спали във военни коли, а после в палатки, как маневрите били удължени. Синът споделил и това, че са стигнали още по-близо до границата с Украйна. Майката го успокоявала, казвала му, че западната преса лъже като казва, че предстои нападение. Вечерта на 23 февруари - часове преди Путин да обяви началото на войната - Абрамов се обадил отново: разказал на майка си, че на него и на другите войници им било казано, че били преминали нелегално границата с Беларус и затова вече са "наказателен батальон" и трябва да нападнат украинците.

"Измамиха сина ми" - майката на Павел Аврамов постоянно повтаря тези думи, пише "Новая газета". За последен път той ѝ се обадил в четвъртък сутринта, чували се изстрели и шум от самолети. Оттам нататък майката не знае нищо повече. Заявила пред руския вестник, че се е обърнала към прокуратурата и военните.

"Евгений никак не искаше да служи в армията"

"Новая газета" разказва и историята на друг млад руски войник - Евгений Ростовцев. Майка му починала, когато той бил малък. Затова към редакцията се обърнала бабата на Евгений, която го е отгледала. Доколкото знам, той е бил принуден по време на военната си служба да подпише договор с армията, казва бабата пред журналистите. "Той получи призовка за казармата през октомври 2020", разказва бабата. Тогава внукът е бил на 18 години. Бил завършил техникум, където придобил квалификация за машинист. "Но той никак не искаше да служи в армията." Направил го само заради парите, защото му обещали много добро заплащане. Това обаче в крайна сметка се оказало лъжа - той получавал много по-малко от обещаното.

В началото на януари Евгений се обадил на баба си и ѝ казал, че го пращат на учение в Беларус. Той ѝ звънял веднъж на два-три дни. Последно тя чула гласа му на 22 февруари. Не знае нищо повече за него. Къде е, жив ли е, ранен ли е - въпроси, на които старата жена се надява да намери отговор.

Украйна откри сайт с информация за загинали руски войници в Украйна. Само че Москва блокира достъпа до тази уебстраница. В Телеграм обаче профилът на сайта все още съществува. Там тутакси попадаш на снимки на паднали войници - без лице, без глава, в снега, пише по темата германският ФАЦ. От Киев информират за над 5800 убити руски войници само до сряда, 2 март. Първите официални данни от Русия бяха съобщени също на 2 март - седмица след избухването на войната. Те гласят: 498 загинали, 1597 ранени, посочва сайтът на германската телевизия АРД. Разминаването между украинските и руските данни е огромно.

Валентина Мелникова от помощната организация "Комитет на руските войнишки майки" заявява пред ФАЦ, че сега "голямата задача е да се пишат официални писма - до президента и до военната прокуратура", за да се получи повече яснота. Тя смята, че Русия трябва да обяви примирие, да спре поне за кратко бомбардировките и обстрела, за да може да се направи размяна на пленниците и на телата на загиналите. Така предвижда военното право, чиято конвенция е подписана и от Русия.

ФАЦ отбелязва и това: отношението към войниците, които воюват за Путин в Украйна, противоречи на представата за ефективна армия от патриоти, които поддържат Русия и обратно. Мащабите на налаганата цензура само потвърждават страховете на руското ръководство, че истината за "специалната операция" може да излезе наяве: водещи независими медии като радио "Ехо Москвы" и телевизия "Дождь" бяха спрени. Освен това от началото на войната в руските градове ежедневно се провеждат многохилядни антивоенни демонстрации, а и арестуваният опозиционен лидер Алексей Навални призова към протести.

Оставките в Русия се възприемат като предателство

Признаците на нервност сред руския елит стават все повече. Приближени на управляващите от сферата на икономиката и финансите, които доскоро са стояли твърдо зад Путин и тайните служби, разказват пред независими журналисти, че за разлика от официалните твърдения, подготовка за санкциите не е имало. Очаквали се само ограничени санкционни мерки - в случай че Путин признае самопровъзгласилите се републики, посочва ФАЦ.

Журналистката Фарида Рустамова пише, че с изключение на един тесен кръг приближени на руския президент никой не очаквал да избухне война. Един "добър познат на Путин" споделя мнението, че в случая с руския президент става дума за "параноя, преминала в абсурд". Стигнало се до "деформация", понеже Путин бил на власт твърде дълго. И повярвал на министъра на отбраната и на началника на Генералния щаб, че Киев ще падне бързо. А оставки никой не смее да подава. Те се възприемат като предателство, разказва същият източник.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    61 50 Отговор
    Новите безработни руснаци вече ще знаят.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Човек

    60 45 Отговор
    Ал Капоне в Кремъл принуждава руски православни да се избиват с украински православни рускоговорящи славяни и православни етнически българи. Това е Архи-Станаил.

    Коментиран от #13, #57

  • 5 Редник Гарсия US NAVY

    82 20 Отговор
    Казаха че ще ни пращат на Бахамите, а ни пратиха в Афганистан!

    Коментиран от #33

  • 6 Внимание!!!

    65 14 Отговор
    За тези, които не знаят, в момента в Средно Егейско море има американски самолетоносач, натам се насочва и френският. Те са придружени от десетки разрушители, фрегати и помощни кораби, а отдолу са атомни подводници. Като цяло има много военни кораби в цялата област от Сицилия до Кипър и Дарданелите.

    Коментиран от #16, #18, #37, #46, #53, #65, #68, #69

  • 7 ГПС

    27 39 Отговор
    Слънчевите часовници ще станат незаменими в родината на Гагарин! Не, пясъчните ще са им конкуренция!
  • 8 Майна

    65 26 Отговор
    В Германия но блокираха ТЕЛЕГРАМ..Държат хората в пълно затъмнение и наливат ТЯХНАТА ,,СЪЛЗЛИВА,, ПРОПАГАНДА...С ПРАВО Русия блокира Twitter; Путин подписа закон за конфискация на активи, ако чужденците „нанесат вреда“ на руснаците
  • 9 Гьобелс Веле

    53 16 Отговор
    Вервайте ни!
  • 10 Българин

    68 33 Отговор
    Лъжци всички руски военни в Украйна са свръхсрочнослужещи по договор няма такива отбиващи военната си служба за донбасците незнам . фейк

    Коментиран от #32, #47

  • 11 Хаха

    46 48 Отговор
    Измамените камили. Пушечно месо по бълнуванията на фашисткото джудже. Мизерници.
  • 12 ФАКТ

    52 12 Отговор
    Барбара Везел надскочи учителя си Гьобелс
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Майна

    69 8 Отговор
    Путин подписа и друг закон, подписан в петък, който ще криминализира всичко, което Кремъл сметне за „дезинформация“ за военните в репресия срещу „фалшива информация“. В резултат на това Би Би Си изтегли всички репортери от Москва.
  • 15 асан

    43 10 Отговор
    Говорят си индиански вожд и Путин:
    - Как се справяш с украинския въпрос при вас?
    Путин - Ами как... няма бандеровци - няма въпрос. А при теб как е?
    - Лошо. Обяснявам им на моите - бандеровците и те са хора като нас,
    ама кой да слуша - не щат да ги ядат и това е!

    Коментиран от #19

  • 16 Енчо

    18 19 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    Това е много добра новина. Благодаря ти за информацията.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПараШут

    48 21 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    Няма страшно, знаят че Циркон изминава 200 километра за 1 Мин и им разцепва кораба на две и се пазят. Стоят извън обхвата им и избягаха чак до Сицилия, защото руснаците пратиха в Сирия достатъчно ракети. В момента са напълнили гащите.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 kvy

    51 10 Отговор
    "Съдът в Хага, който разглежда жалбата на Украйна срещу Русия, планира първо да провери имало ли е военни престъпления срещу жителите на Донбас, извършени преди началото на руската военна операция. Това зяви Карим Хан, главен прокурор на Международния наказателен съд, пише telegraph.bg.

    Според Киев Москва манипулира понятието за "геноцид", за да оправдае инвазията си. Главният прокурор на Съда в Хага обаче смята, че има "разумни основания да се смята", че военни престъпления и престъпления срещу човечеството са извършени в Украйна. Предварителен доклад на Международния наказателен съд, публикуван през декември 2020 г., е установил, че има „разумни причини да се смята, че през тези години са извършени множество военни престъпления, включително убийства, изнасилвания, изтезания, незаконно задържане и умишлени атаки срещу цивилни“." Това, защо го няма никъде, като новина по мдеиите?

    Коментиран от #55, #66

  • 21 WhiteNoise

    30 8 Отговор
    подписал си договор у армията и ще одиш каде ти кажат. я само се заклех едно време и що баири превзех.... ем парите не беа много. каде 2 лева.
    окомуш момче не писка. трай си са там и ако оцелееш ще разправяш на унуците.
  • 22 Петьо Петров

    37 14 Отговор
    В казармата пък бил принуден да подпише договор с армията.

    Ех,зеле издишате, все още има хора които знаят как стоят нещата. Няма как да е принуден, продължавайте, карантиите ви се виждат, а децата виждат, че царят е гол. Приберете си срамотиите, моля!
  • 23 ⚠️ САМО ФЕЙК ⚠️

    30 9 Отговор
    1500 специалисти работят денонощно да ви зомбитата
    Дявола е USA !!!

  • 24 Войната трябва да спре

    40 11 Отговор
    Но вижте снимката , която обикаля света, Зеленски на стол , подготвя се да говори и военен с автомат насочен почти към него , а той е в бункер ...много народ сега се чуди , дали някой не му нарежда какво да говори..........
  • 25 Терминатор

    22 11 Отговор
    Погледнете го тоя цървул това било войник .Пълна пародия
  • 26 Слава на Украйна

    36 40 Отговор
    Проскубаната руска мечка затъна в калта! Срам и позор! Смелите украинци ги попиляха! Това е началото на края за психясалото лъжливо джудже!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 WhiteNoise

    24 10 Отговор
    а ма то било на дойче зеле новината... я не видох.
  • 29 .........

    18 9 Отговор
    ЧЕЧЕНСКИЕ СПЕЦНАЗОВЦЫ ПОМОГАЮТ МИРНОМУ НАСЕЛЕНИЮ | СИТУАЦИЯ В УКРАИНЕ СРОЧНО
  • 30 Летописец

    26 8 Отговор
    Дойче Веле вече копи-пейства лъжите си . Не може да измисли нищо ново . Бедно въображение .
  • 31 Не вярвайте в пропагандата!

    23 13 Отговор
    Запада е бесен, че не успява да излъже Русия.
    Цекова индустрия от запада, сами ще пострадат от тези лъжи!

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Слабо

    12 15 Отговор

    До коментар #5 от "Редник Гарсия US NAVY":

    Папагал в Афганистан отиват само доброволци на договор за Афганистан..армията не прави грешки там

    Коментиран от #41

  • 34 Дойче зеле

    22 6 Отговор
    По шаблон ги пишете тези ваши измислим новини. Поне си увеличете шаблоните. Имам чувството, че чета една и съща новина, само имената са различни. Много сте зле!
  • 35 Пропагандистите на соро.снята

    24 7 Отговор
    Малко остана, такива като DW скоро ще бъдат обявени за терористични черни станции проповядвсши насилие и ще онемнят от раз!
  • 36 Три месеца ги ...

    21 8 Отговор
    ....струпва по границата с пълна бойна техника и накрая ги “изненада “?
    Абе къде го преоблякохте и снимахте тоя Талибан ?
  • 37 Ф 15 ийгъл

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    Демокрацията идва да победи значи
  • 38 Наблюдател

    22 21 Отговор
    Московчанин всеки ден отива до вестникарската будка, купува си вестник, поглежда го и го хвърля в боклука.
    И така цяла седмица.
    Най-накрая продавачът не издържал и го попитал:
    - Защо правите това?
    - Чакам един некролог.
    - Но некролозите са на задните страници...
    - Този, който чакам аз, ще е на първата.

    Коментиран от #43, #84

  • 39 Жоро

    29 1 Отговор
    Мене пък банда роми представящи се за майстори на покриви ме принудихс да подпиша договор за да ме оберат а после полицията ми каза защо им даваш а прокурора каза нямало престъпление те си искали ти им даваш! А уж сме свободни
  • 40 НИМРОД

    25 7 Отговор
    ЧУДЕСНА ПРОПАГАНДА.
    САМО, ЧЕ ТАЗИ ВОЙНА ВЕЧЕ Е И НАША.

    ЦЕНАТА НА ГАЗТА ДОСТИГНА 2400 ДОЛАРА , А НА БАРЕЛ ПЕТРОЛ 120 ДОЛАРА.
    Как цената на газта ще се отрази върху на цената на АЗОТНИТЕ ТОРОВЕ , и цената на ХЛЯБА и МЕСОТО?!!

    ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРЧО , КОКОРЧО И ЛОРЕР едва ли осъзнава, че ако днес цената на газта е 2400 долара , а на барел петрол 120 долара, то след продължаващата с години война в УКРАЙНА тези цени ще се превърнат в космически.

    КАТО ВНОСИТЕЛ НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ ЕВРОПА Е ОБРЕЧЕНА.
    България не може да понесе тези цени на газ и горива.

    Вървим към инфлация и сигурна финансова катастрофа.
    Какво може да роди една финансова катастрофа, историята от 1996-97 година го показва.

    А ИНАЧЕ МЕДИЙТЕ МОГАТ ДА НИ МАНИПУЛИРАТ С ВСЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДРАМИТЕ НА ЕДНА ВОЙНА , КОЯТО СЕГА ЗАПОЧВА И КРАЯТ И НЕ СЕ ВИЖДА.
    Тази война вече е и наша!!

    Коментиран от #100

  • 41 Джон Спичка

    21 6 Отговор

    До коментар #33 от "Слабо":

    Сина ми го убиха в Афганистан, пратиха му повиквателна да се яви най близката база по местоживеене в щата Джорджия

    Коментиран от #51

  • 42 ТаУмВзе

    9 6 Отговор
    Само дълбоко промито умче, може да бичи такава ПРОПАГАНДА! 9 МАЙ бейби!

    Коментиран от #50

  • 43 Живков

    15 3 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Там вестниците не ги ли слагат така, че да се вижда първа страница! Защо да го купува
  • 44 Дъ-Ге

    25 6 Отговор
    На вниманието на Дойче зеле. На всички руски военни е забранено да използват мобилни телефони и се наказва достатъчно строго. Да не говорим по време на реални военни действия. Тогава строгостта е мнооооого строооогааааа. Така че този войник няма как да се е обаждал всеки ден на който и да е. Като лъжете, поне мажете, та да изглежда реално. И в общи линии, не могат да го принудят да подпише договор със сила, а с добри условия.
  • 45 Абе Путин не им ли е казал

    8 14 Отговор
    На тези руски майки,бче това не е война, това е специална операция. Да им каже, да се успокоят майките.
  • 46 Велика Турция

    5 17 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    Турците ще помогнат на братска Русия!!!
    Непобедимият аскер ще атакува тези сили на НАТО и ще ги смаже!!!
    Великият султан Ердоган ще унищожи Запада!!!

    Коментиран от #80, #87, #106

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 хални

    21 5 Отговор
    Дойче зеле, мИрси. То бива лъжа и пропаганда, бива ама това вашето на нищо не прилича. А сега понеже се провалят на всякъде лъжците, почнаха с интригите за Путин. Нищо няма да постигнете. Всеки нормален човек разбира че това е един забележителен държавник, които ще остане в историята с това че много обича народа си за разлика от всички аматьори по света. Напразно се хабите никои не ви вярва продажни подлоги.
  • 49 мама я в Дубай

    6 3 Отговор
    Папа денги дай
  • 50 Анонимник

    15 2 Отговор

    До коментар #42 от "ТаУмВзе":

    Дойче Зели май няма да мирясат, докато тяхната редакционна колегия започне спонтанно да се самоубива като онзи милиардер в Съри :D
    Ако не друго, с цялото виене до небете косвено доказват, че Руснаците (въпреки Украинската контра-офанзива в покрайните на Магадан) бият ВСУ :D

    Коментиран от #56

  • 51 Дъ-Ге

    12 4 Отговор

    До коментар #41 от "Джон Спичка":

    А моя във Виетнам, а другия се върна за щастие, ма пък се самоуби. Кво да ти кажа. Съчуствам ти и те разбирам.
  • 52 Хахаха

    13 23 Отговор
    Братя и сестри българи ... спрете да правите бизнес и уволнявайте русофили путинисти!
    Те са точно като комунистите от 1944 ще избият благодетелите си.
    Не хранете убийците си !!!
  • 53 добра новина

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    Докарали са храна за рибата в Черно море. Поне тя няма да поскъпене :))
  • 54 само да припомня

    6 9 Отговор
    Путин ползва приомите на Макнамара от Виетнам.
    в ютуб има клипове по въпроса.
    Армия умалишенных во Вьетнаме. «Проект 100 000» или "дебилы Макнамары"
  • 55 поп Канозир

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "kvy":

    Защото ни лъжат. Но няма смисъл да очакваме реакция от български регулатор. Линията се задава отвън
  • 56 ТаУмВзе

    9 5 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимник":

    Тоя филм е договорен, още преди връщането на Крим! Сеир да е след Пландемията, та да се шашка светчето.
  • 57 Rado

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Човек":

    Това не е всичко, изпратил и брадатите кадировци ислямисти да избиват православни

    Коментиран от #60

  • 58 учуден

    11 3 Отговор
    тези шеврони на войник прилича на мишена.мисля че на бойната униформа няма такива шеврони...???
  • 59 Истина

    17 5 Отговор
    Една жена каза. Гледайте и руски медии и тогава преценете кое е истина.

    Коментиран от #62

  • 60 грешка

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "Rado":

    Чети пост 54
    Пратил е Вагнер и Кадировци за да ги изтрепят!
  • 61 Анка Картечарката

    17 19 Отговор
    Лъсна истината за "великата армия" на Путлер.Банда мародери,военопрестъпници и дилетанти.Дефицити в подготовката,снабдяването,планирането и разузнаването.Тръгнали като на сватба,повярвали на пропагандата,че украинците ще ги посрещат с цветя,а "бандеровците и укро-фашагите",ще се разбягат само при вида на "безаналоговата мощ",която е срещу тях.Шпиономанията и параноята тресат Фашисткият Диктатор Путлер и антуража му.Фашистката руска федерация наистина се нуждае от гаранции за сигурноста си,за които толкова настояваше от САЩ.Ако тази жалка сбирщина от мародери се сблъска челно с НАТО,няма да остане кой знае какво от нея.
  • 62 Е, айде

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Истина":

    ти си ги гледай. Не сме чак толкова прости...
  • 63 ООН

    10 12 Отговор
    Путин качвай се в танка и отивай да превземеш Киев. Там Украйна ще те посрещат с пита, мед и сол и млади украинки на бяла постеля.

    Коментиран от #83

  • 64 Гладен

    16 2 Отговор
    Виктроия Нюланд е пряко замесена в украинската криза. През 2014 г. тя беше водещата американска фигура, която запали т.нар. Революция на Майдана, при която загинаха над 100 души и договори 1 млрд. заеми на за Украйна. Заедно с държавния секретар Джон Кери и министъра на отбраната Аш Картър, тя се смята за водещ поддръжник на доставката на отбранително оръжие в Украйна. Нюланд се забърка в скандал, след като в YouTube беше публикуван запис на телефонен разговор между нея и посланика на САЩ в Украйна Джефри Пайът. В него Нюланд разказва на Пайът, че след преглед на трима опозиционни кандидати за поста министър-председател на Украйна, Държавният департамент на САЩ е избрал Арсений Яценюк, който беше премиер на страната от 2014 до 2016 г.

    Коментиран от #103

  • 65 Rado

    8 16 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    Внимание!!! А когато Русия обгради Украйна под предтекст учение. След това Русия нападна суверенна Украйна без да обяви война. Доста подло. С тия самолетоносачи атомни подводници ВСЕ ХОРОШО, разбрали са координатите на бункера на Путин.
  • 66 Ужасонн

    16 3 Отговор

    До коментар #20 от "kvy":

    Защото трябва журналята да ги закичим на уличното осветление и ще се реши глобалния проблем с дезинформацията!
  • 67 Тук

    15 9 Отговор
    Ще има доста руски"самоубийства" на висши офицери и популярни личности, които са имали смелостта да се противопоставят на официална Москва

    Коментиран от #72

  • 68 Не са кораби

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    цели са.

    А Ердоган надали ще ги пусне през Босфора. Не му трябва запушване на входа на Босфора откъм Черно море.

    Коментиран от #75

  • 69 Rado

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Внимание!!!":

    Мани тия американци ще направят война някъде. Не ни напрягай, в Черно Море си плуват параходи. С това Внимание!!! Руска пропаганда ли правиш?
  • 70 Ако сега Адолф Владимирович

    9 13 Отговор
    Глътне цианида, то кой ще подпише капитулацията?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 нищо ново

    1 10 Отговор

    До коментар #67 от "Тук":

    Почему Американцы Убивали Своих Офицеров во Вьетнаме?
    Во время войны во вьетнаме среди американских солдат получило широкое распространение довольно жестокое явление под названием фрэггинг - производное от осколочной гранаты. Этим термиом стали обозначать предумышленнгое убийство подчиненными военнослужищаими офицера. Более того, такие случаи выдавались за несчастные или действия вражеских диверсантов. Как так получилось и за что на долю американских офицеров выпала такая участь? Давайте разбираться
  • 73 👏😲👏😄👏🖕👏👍👏😉👏

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "русофили и комуняги":

    Беден КАПИТАЛИСТ 🤓🤓🤓
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Айн-цу-цвайн-цу-драйн-цу-дрън

    6 4 Отговор

    До коментар #68 от "Не са кораби":

    дедо Ердо да мълчи като кокошка щото Турция не е Русия да търпи санкции и бой и ако дръзне да мръдне, в бъдеще човечеството ще я помни просто като спомен и то лоша. ако изобщо я помни
  • 76 Хей!??

    3 2 Отговор
    Най - лесни са коментарите, да му мислим всички...
    Всичко, което пишете е от пристрастно мнение!
  • 77 ЗАКРИВАЙ

    7 2 Отговор
    Долна пропаганда, как не вие срам да публикувате тази сган?!
  • 78 Мемфис

    11 4 Отговор
    А бе я стига глупости, не са знаели? Нищо против войничетата, те не могат да дезертират, но…..що невинни жени деца избиха в Украйна!
  • 79 Ако така продъжава

    4 6 Отговор
    Наистина ще има клане на дашисти бандеровци. И на някои останали още в Брюксел и наоколо
  • 80 само локо

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Велика Турция":

    Че Турция е в НАТО бе неграмотник.

    Коментиран от #88

  • 81 Българин

    6 2 Отговор
    Дезинформация. Ужаст!
  • 82 асан

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "А бе":

    Ало умник
    ко рече че НЕПОБЕДИМАТА РУСКА АРМИЯ не е завзела цяла Украйна ли бе ла.но

    Коментиран от #95

  • 83 фв голф

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "ООН":

    Ида се моли да несреща Усик ,или братята Кличко.
  • 84 Да живее Украйна

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Ще го дочака скоро
  • 85 снимката

    7 7 Отговор
    Само едно момче ли намериха да позира за снимка за всички подобни статии? Вече го гледах на снимка под една статия, в която той беше с още едно мургаво момче и бяха обявени като руски войници, пленени от украинците. После пък го гледах на друга снимка като убит руски войник. И то все в български медии. И го запомних защото това момче има "типичните руски" черти.

    Коментиран от #91

  • 86 DW, тази приказка

    4 3 Отговор
    по братя Грим ли е или Ханс Кристиян Андерсен?!? А вашата "правилна и обективна" медия не я ли забраниха вече? Вече сами не различавате лъжите манипулациите и болните си фантазии!
  • 87 А дано

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Велика Турция":

    Чул те Господ
  • 88 Да ама Не

    4 6 Отговор

    До коментар #80 от "само локо":

    Бизнесменът и приятел на Ердоган Етем Санджак говори по руски канал и казва : ¨Основният виновник за руско-украйния въпрос е НАТО. НАТО е рак от миналото, това е тумор. НАТО подкрепя терористите и операция преврат през 2016 г. Ние няма да участваме в санкции, защото ако Русия падне, Турция ще се раздели, а ако падне Турция, същото важи и за Русия. В тази посока Ердоган се опитва да привлече вниманието на Зеленски и продължава да го прави. При продажбата на Байрактарите не знаехме, че ще бъдат използвани по този начин. Ние сме съюзници с Русия. Ще построим С-500. От два дни съм в Москва, казвам ви, развиваме стратегически отношения за следващите десетилетия¨. Ако това казва близкият до Ердоган бизнесмен, трябва да вярваме, че донякъде той мисли съответно.

    Коментиран от #93

  • 89 ...

    10 5 Отговор
    Хахах, пълна кочина. Винаги съм знаел, че за нищо не стават, ама чак пак толкова не съм очаквал. Путин успешно вкара в ученибниците по история себе си и тая операция, като най-некадърно проведената война. От 8 години запада ги въоръжава и подготвя за война в градска среда. Украинците разполагат с най-модерните противотанкови ракети, разполагат с дронове, войниците им са отлично екипирани от запада, включително и най-елитните им части с очила за нощно виждане. Американските инструктори ги обучиха перфектно за тоя сценарий. А тоя стратег с къси крака пуснал наборници в авангарда. Русофилите се гърчат в момента. Кеффф.
  • 90 Долу

    6 4 Отговор
    Путлеризмът !
  • 91 Хахах

    9 2 Отговор

    До коментар #85 от "снимката":

    Ооо, бате, ако влезнеш в телеграм ще видиш много като това момче. Пълно е със снимки и клипове на пленени момчета като това. Ама стиска ли ти да потърсиш? Дълбоко в себе си знаеш, че потърсиш ли, ще намериш, а с това ще ти рухне илюзията която имаш от дете за някаква непобедима почти извънземна армия. Предизвиквам те! Потърси и бъди обективен.

    Коментиран от #96

  • 92 въххх

    3 5 Отговор
    Тоз на снимката се едно Асен от маалата.
  • 93 скакалец

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "Да ама Не":

    А по какъв начин да ги използват? Да си правят селфита ли?
  • 94 Това е

    0 2 Отговор
    Ци га не
  • 95 ТАМ Е Б ОТБОРА НА ВОДКИТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "асан":

    А ОТБОРА СЕ ПАЗИ ЗА ОТАНИ ТЪЙЙЙЙ ЛИ НЕ РАЗБРА....
  • 96 ПО РАНО ИМАШЕ 1000

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Хахах":

    Рейка на месец СЯ СА ПО ТРИ ХИЛЯДИ НА ДЕН.....
  • 97 Може да сме всичко, но. …

    1 0 Отговор
    … не ядем дочатите с колците. Сок си представяте това “ИЗМАМЕН” с купчина бойни патрони, гранати, военно снаряжение. Ейде бе, ела ме ритни. До не сме авлиги.
  • 98 ГОСТ

    2 1 Отговор
    Дойче зеле е създадено с цел пропаганда ,какво очаквате да напишат .
  • 99 Митко

    2 1 Отговор
    Освен телефона сигурно си е взел и лаптопа да си пуска филмчета докато не воюва хахахаха
  • 100 Бай Шили

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "НИМРОД":

    Тихо, тихо сега.
    Забранен е износът на зърно и се трупа в резерва.Предвижда се да се изкупи всичкото зърно от 6млн. тона.
    Запасите към момента в резерва са за 18 месеца с останалото предвидено за изкупуване ще стигне за 2години.
  • 101 Болярин

    1 1 Отговор
    За криминален престъпник, да измами, е БЛАГОРОДНО ДЕЛО ! Ако не ми вярвате, попитайте путиН и ... той ще потвърди !!!
  • 102 лъжци

    3 0 Отговор
    и сляп ще види,че момчето ако въобще е руснак е бит пленник......
  • 103 Сивата чапла

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Гладен":

    Сега се сещам за тоя грозник Яценюк, че също говореше за ядрено оръжие.
  • 104 ПУТИН В ШОК

    0 1 Отговор
    И АЗ МИСЛЕХ ЧЕ ПРАЩАМ АРМИЯТА НА УЧЕНИЕ В УКРАЙНА
  • 105 фен

    0 0 Отговор
    И нас ни ЛЪЖАТ ТЪЙ,от44-а,та до днес.
  • 106 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Велика Турция":

    Абе путинофил Турция е член на NATO! Намали препарата за почистване на вани!
Новини по държави: