Last news in Fakti

8 Март, 2022 05:12 4 162 11

Предупредиха банките в САЩ: Руските олигарси ще опитат да избегнат наложените санкции

  • сащ-
  • министерство на финансите-
  • русия-
  • олигарси-
  • санкции

Бъдете нащрек, призоваха от финансовото министерство

Предупредиха банките в САЩ: Руските олигарси ще опитат да избегнат наложените санкции - 1
Джанет Йелън, министър на финансите на САЩ, Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на финансите на САЩ предупреждава американските банки и финансови институции да бъдат нащрек за опити на руски държавни представители и олигарси да избегнат наложените санкции, включително чрез транзакции с криптовалути. Банките и останалите финансови институции трябва да се опитват да предотвратят усилията за заобикаляне на мерките, наложени на Москва за нейното нахлуване в Украйна, съобщава „Файненшъл таймс”, цитиран от БНР.

Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) на Министерството на финансите на САЩ изпрати в понеделник уточнения до американските финансови институции, в които съветва за допълнителна „бдителност” по отношение на потенциалната дейност за избягване на санкциите и предложи насоки за т.нар. „червени знамена” при забелязване на подобни ходове.

Съобщението на FinCEN следва тежките санкции, наложени от САЩ и техните съюзници на ключови руски финансови институции, олигарси и членове на техните семейства, както и на Руската централна банка и на редица руски държавни предприятия.

Предупреждението идва на фона на опасенията, че някои руски организации и физически лица могат да се опитат да използват криптовалути, за да избегнат санкциите, наложени от САЩ и Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тишо - Джок

    33 9 Отговор
    Каква е тази бабичкерница, тук ни управляват студенти, а там избягали от старчески домове.

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Николас Мъдуро

    38 12 Отговор
    Ако американските банки продължават да крадат чужди мангизи, под предлог политически санкции, това няма да бъде оставено без последствия.
  • 4 Хмм

    7 1 Отговор
    Ще плащат през VPN.
  • 5 Слава на саш и нато

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тишо - Джок":

    Ако знаеше таз бабишкера колко власт има над целия свят щеше да мълчиш
  • 6 38764

    18 9 Отговор
    Време за събуждане и май за закуска от шамари за краварите, вие не сте господари на земята!
  • 7 Крайно време

    11 1 Отговор
    Е да се изолират всички криптовалути и да бъдат обявени за незаконни. Освен за съмнителни транзакции, единственото което правят е да генерират вредни емисии.
  • 8 Вероятно

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тишо - Джок":

    Тази “бабишкера” има повече неврони в един квадратен милиметър от мозъка си в сравнение с всичкото твое сиво вещество!
  • 9 Украйна

    5 6 Отговор
    Слава Украйна
  • 10 Това нещо на снимката

    0 2 Отговор
    от кой пол е и какво точно се самоопределя?!? 🤔
  • 11 Димитър

    4 0 Отговор
    Не е важно на колко години си, а какво можеш и какво имаш в главата си. Какво като са млади премиера Петков и министър Асен Василев, те не вършат ли глупости и груби грешки, а дори при служебните правителства на другаря президент Радев Решетников и неговите протежета бяха извършени множество грешки и уволнения на кадърни кадри, като бяха назначени над 3300 човека основно от тоталитарната и репресивна Дс служба и БСП, особено в специалните служби. Никак не е случаен факта, че генерал Атанасов каза, че службите са пълни с руски шпиони, а президента Радев Решетников ги защити, както и тези от БСП, Дс също ги защитиха.
    Така, че младите в правителството и парламента имат голяма вина и са виновни за случващото се във всички сфери на държавното управление. Ами грешката със Стефан Янев като министър чия е и защо бе търпян дълго време във властта. Явно с тези червени и кагабейски кадри назначени от другаря президент Радев Решетников ще бъде много трудно на европейска и натовска България. Задкулисието в държавната власт и във всички институции е голямо и проблемно.