Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2022 10:13 8 630 107

В Русия: Да разположим руски стратегически системи по границите на САЩ

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • ракети-
  • сащ-
  • руски вестници

Войната в Украйна, последиците за Русия и глобалната сигурност - коментари от руски медии

В Русия: Да разположим руски стратегически системи по границите на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вчерашната първа среща на външните министри от Русия и Украйна след инвазията на Москва в съседната страна не донесе "никакви пробиви", а според руския първи дипломат Сергей Лавров страните не са и предвиждали споразумения за спиране на огъня, пише "Известия", предаде БТА.

По думите на Лавров срещата с украинския му колега Дмитро Кулеба не е целяла да замени "преговорната писта", на която са стъпили Москва и Киев в Беларус. Междувременно шефът на МААЕ Рафаел Гроси заяви за "Известия", че експерти на агенцията са получили достъп до всички украински АЕЦ; според него заплахи за сигурността няма и се очаква тристранна среща МААЕ-Русия-Украйна, добавя изданието.

Още новини от Украйна

"Не се каним да нападаме други страни. Не сме нападали и Украйна", цитират думи на Лавров след преговорите с Кулеба "Комсомолская правда" и "Медуза".

Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН, който да обсъди днес "военно-биологичната дейност" на САЩ в Украйна, пише "Комерсант", като се позовава на заместник-посланика на Русия в организацията Дмитрий Полянски.

Москва твърди, че в Украйна има лаборатории на САЩ, където са били разработвани биологични оръжия - "етнически ориентирани" според Сергей Лавров. Държавният департамент отхвърля обвиненията, пояснява всекидневникът.

Украинските въоръжени сили и местни националисти фактически държат като заложници милиони мирни жители на Украйна - забраняват им да напускат Киев, Харков и Мариупол и възпрепятстват организирането на хуманитарни коридори за евакуация на бежанци, пише "Взгляд". Ръководството на Украйна трябва да осведоми "за човешката гледна точка обкръжените националистически батальони", а руските войски и проруските сепаратисти "имат достатъчно дисциплина, за да спазват всички договорености. И официалните, и джентълменските. Стига да се намерят джентълмени от другата страна", коментира електронният вестник.

Според руски фармацевти и експерти лекарствата от внос едва ли ще изчезнат от пазара в Русия заради санкциите на Запада след нахлуването ѝ в Украйна. Мнозина от тях обаче сочат проблеми с логистиката и плащането на доставките - не само от Европа, но също така от Китай и Индия, където Русия купува повечето суровини за производство на медикаменти, отбелязва агенция РОСБАЛТ.

Специалистите обаче са единодушни, че на фона на събитията неизбежно ще поскъпнат и вносните, и руските лекарства, просто защото рублата падна, а всички покупки в чужбина се правят срещу валута. Може да станат по-скъпи дори жизнено необходимите и най-важни препарати, чиито цени се регулират от държавата, допълва РОСБАЛТ.

Талибанските командири и други джихадисти от Афганистан внимателно следят събитията в Украйна и пряко свързват с тях своите планове, пише "Независимая газета". "Ако Путин постигне целите си в Украйна, това ще означава, че той запазва контрола върху цялото постсъветско пространство. Ако пък руската операция се провали, ще може да се тръгне към преразглеждане на правото на Москва да контролира Централна Азия", разсъждават местни източници на вестника.

Военният експерт Юрий Кнутов обяснява пред "Свободная преса" какъв е според него "планът на Запада", свързан с войната в Украйна. "Те се надяват безпрецедентните санкции, наложени от тях, да предизвикат рязко влошаване на социално-икономическото положение на населението (в Русия). Народът ще излезе на улиците и ще поиска смяна на властта. А щом властта под натиска на улицата се смени, Западът частично ще вдигне санкциите срещу отказ от ядрените оръжия и връщане на Крим и Донбас обратно на Украйна. После те ще раздробят страната ни според броя на субектите (на федерацията) на осемдесет и нещо квазидържави", разказва руският аналитик.

Все новите антируски санкции във връзка с Украйна и ответните мерки на Русия неминуемо ще доведат до световна икономическа криза, малко остава и да избухне Трета световна. САЩ ще увеличават заплахите за Русия по руските граници и рискът от световен ядрен конфликт нараства многократно, заявява "Труд". "За да уравновесим заплахите и да стабилизираме глобалния силов баланс, трябва да разположим руски стратегически системи по границите на САЩ. Но това би означавало да се повтори Карибската криза... Всичко увисна на косъм", заключава вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последиците за Русия са

    53 140 Отговор
    връщане в 17 век.

    Коментиран от #18, #42, #81

  • 2 Госあ

    36 117 Отговор
    Ударете лекарствата на орките !

    Коментиран от #29, #34

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 mi6osp

    186 34 Отговор
    Фантазирате за разпад на Русия.
    Заплашени от разпад са тези държави, в които населението е свикнало да живее охолно, без лишения, без проблеми с достъпа до енергия и горива, без проблеми с достъпа до храни и други ежедневно нужни стоки.
    Санкциите срещу Северна Корея и Иран не доведоха до разпад на тези две държави. При това никоя от тях нямаше възможност да приложи контрасанкции.
    Русия има възможността да приложи убийствени контрасанкции и ще го направи. Русия произвежда над 70% от обогатения уран в света , който е гориво за АЕЦ. Нещо повече, Росатом контролира над 85% от добива на.уран. Русия произвежда 80% от сапфирените подложки за качествени интегрални схеми в света и 100% от свръхчистите химикали, необходими за производството на електронните елементи от последно поколение на база галиев арсенид, , титан и сплавите му, паладий итн. Ефектът от контрасанкции чрез спиране достъпа до тези материали е унищожителен за цели отрасли.

    Коментиран от #57, #76, #84, #86

  • 5 Точно така

    130 19 Отговор
    В крайна сметка Натото се доближава до Русия и заплашва

    Коментиран от #52

  • 6 БОРУНА ЛОМ

    24 16 Отговор
    ПРАВИЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ! И ПОЛК С ДЕВОЙКИ ЗА БАКТЕРИОЛОГИЧНО ЗАРАЗЯВАНЕ
  • 7 До къде я докараха руснаците

    38 93 Отговор
    Ким Чен Ун се изказа в реч към севернокорейците: „ Вие какво, искате да живеете като руснаците ли?“

    Коментиран от #15, #36

  • 8 Пуши

    122 16 Отговор
    Проблемите в САЩ само се задълбочават от санкциите срещу Русия. ВПК може малко да дръпне, но с всичко останало "постпандемийно" нещата не са добре. Като се вземе и това, че републиканските лидери, са в пъти по-подготвени, САЩ е пред сериозна вътрешна криза, която може и до гражданска война да стигне. Пропагандата и шумът около Украйна този път няма да са достатъчни.
  • 9 Простичко е!

    34 96 Отговор
    Русия, ако няма диктатура ще се разпадне за 24 часа!
  • 10 Госあ

    27 95 Отговор
    простите ватници да не си мислят, че китайците ще им дават лекарства и медицинска апаратура за вестници ??? При положение, че имат над милиард за които да се погрижат. Същото важи и за индийците.

    Коментиран от #33

  • 11 Пич

    70 9 Отговор
    Е , айде де , айде де ...!!! Нека онези от Козяк , да се препотят малко !!! Не само Байдън да се поти !!! Защото - луд умора няма , само се поти !!!
  • 12 думали , будеть лучше а стало как всегда

    27 70 Отговор
    Нда , кофти е да нямаш полезен ход , нали Владимир Владимирович ?
  • 13 Стратега-поет

    61 34 Отговор
    Путин е гениален стратег, всичко е измислил ред по ред, нещата се нареждат като по конец. Той е новият боец. След Украйна идва ред на Полша и Прибалтика, Руска федерация от екватора до Арктика
  • 14 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА

    63 7 Отговор
    „ТАЛИБАНАНИТЕ НАБЛЮДАВАЛИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В СВЕТА”😀😀😀😀😀ТО И В БЪЛГАРИЯ „ВИСШИ ПОЛИТИЦИ ”САМО Я НАБЛЮДАВАТ🤓

    Коментиран от #87

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Васил

    17 65 Отговор
    Лавроооооооооооов ти си тъпо парче
  • 17 Неизбежна е третата

    13 66 Отговор
    Путин няма правилен ход. Световната война е неизбежна! Да не кажете, че не съм ви предупредил.

    Коментиран от #32

  • 18 изрод от ГЕРБ

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последиците за Русия са":

    Те и сега са си там
  • 19 Дядо ви Курти от село Пиперково

    21 74 Отговор
    Путин и лавров вече знаят колко голям автогол си забиха с тази безмислени война...Русия ще потъне за по малко от месец в дефолт/ФАЛИТ/Скоро,много скоро рублата ще е по евтина за използване от използвана тоалетна хартия...
  • 20 Хомосапиенс

    26 12 Отговор
    Пробвайте ако смеете.😆😆😆😆😆😆
  • 21 Р. Рейгън

    26 67 Отговор
    А разположете ги, и след това на Байдън като му се вдигне кръвното някой ден и ще проговорите всички на Английски.Тези не разбират ли че са изправени срещи целият свят-без северна Корея! Колко бомби и ракети ще изтрлят преди върху главите им да се изсипят всички ракети по земята? Точно 3 часа ще си игратя на войници-солдати.

    Коментиран от #28

  • 22 Взор

    55 5 Отговор
    Четете между редовете, истината е там, ето по - горе е написано, цитирам: малко остава и да избухне Трета световна. САЩ ще увеличават заплахите за Русия по руските граници и рискът от световен ядрен конфликт нараства многократно, заявява "Труд".

    Коментиран от #63, #65

  • 23 Сър Пичук

    23 49 Отговор
    ""Не се каним да нападаме други страни. Не сме нападали и Украйна", цитират думи на Лавров..."
    Вярно бе, рашистите не са нападали нито Украйна, нито никого, това по медиите е чист монтаж и манипулации, а всъщност снимат филм за вечната и нерушима дружба между двата народа, които са всъщност един - руски.

    Коментиран от #31

  • 24 Правете реципрочно

    60 7 Отговор
    На САЩ и нато, вместо да водите вийни, наслагайте в Куба и около САЩ каквото решите
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мозъчен тръст

    64 12 Отговор
    В САЩ цените на горивото се покачват Бай Дън е на хапчета и си търси сакото

    Коментиран от #44

  • 27 коста

    15 57 Отговор
    "За да уравновесим заплахите и да стабилизираме глобалния силов баланс, трябва да разположим руски стратегически системи по границите на САЩ."
    Това не става само с мерак. Ще са нужни огромни разходи за това. Русия да не мисли за ракети защото скоро няма да има пари за прехрана на населението си. Путин се компрометира като политик и края му е въпрос на време, както и разпада на Русия.

    Коментиран от #37

  • 28 Не си прав

    25 14 Отговор

    До коментар #21 от "Р. Рейгън":

    В ООН освен Северна Корея, Еритрея подкрепи руснаците!

    Коментиран от #41

  • 29 mi6osp

    54 10 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Удар във въздуха.Повечето лекарства в света се правят със субстанции, които се синтезират в Индия или се добиват чрез биохимия в Китай.
    Русия е в добри отношения с тези две държави, по добри от отношенията на санкциониращите държави.
    Русия прие закон за отпадане авторските права в определени случаи, ако се наложи, ще го разширят и за фармацията..

    Коментиран от #72

  • 30 Няма проблем

    27 4 Отговор
    Ако се съгласят Канада и Мексико...

    Коментиран от #68

  • 31 georgi

    53 6 Отговор

    До коментар #23 от "Сър Пичук":

    Добре бе кажи последните години кой нападнаха? а да не говорим за демокрацията на Америка в Сърбия ,Ирак,Сирия къде ли не последния един век те не нападат просто демокрация сър

    Коментиран от #64, #66, #107

  • 32 изрод от ГЕРБ

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "Неизбежна е третата":

    Обувай памперса, гушни пушката в кревата и чакай.

    Коментиран от #56

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дивуй

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    ,,Циклон " ще им пуснете ли ?Или в Украйна се разработваха по модерни отрови?

    Коментиран от #85

  • 35 Запада е лъжа

    46 8 Отговор
    Дай Боже да разположат, за да видите как ФАЩ уплашени се спасяват и не им пука за никакво НАТО. Ще се изтеглят от Източна Европа само и само Русия да махне ракетите до техните граници.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Те скоро прах за пране няма да имат

    12 30 Отговор

    До коментар #27 от "коста":

    Да забравят за ракети.
  • 38 Иванушка  🇷🇺

    30 8 Отговор
    Не разполагайте - пускайте ✌Z✌
  • 39 Йтръ

    13 2 Отговор
    Много яко.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 mi6osp

    43 6 Отговор

    До коментар #28 от "Не си прав":

    Още 39 държави не подкрепиха санкциите в ООН- Китай, Индия, Бразилия, Венецуела, Пакистан, арабските държави, Южна Африка,..., Южна Корея, Тайван.
    Последните- защото без материали от Русия не могат да произвежда нито една качествена интегрална схема.

    Коментиран от #61

  • 42 дааа

    15 22 Отговор

    До коментар #1 от "Последиците за Русия са":

    И Русия и Украйна ще преживеят войната,ама като гледам колко БГ твари подкрепят унищожаването на цивилни ,подкрепят война ,която всйщност не съществува според идолите им (на по 70-80 години)си мисля ,че ние нямаме шанс като държава да заживеем някога като бели хора.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Паляци

    17 2 Отговор
    Вие и без това сте ги разположели Една повече или по малко не променят нещата
  • 46 SCH💿Nino Brown

    7 27 Отговор
    Ха ха ха абе тези са големи сладури 😂🤟руски стратегически системи по границите на САЩ 😂нека се пробват ако има късмет тази идея нека си воюват Русия и САЩ и да оставят Европа на спокойствие .Не мога да разбера защо украинците не гонят и нападат руснаците /така може и в Москва да влязат/а ги чакат да им хвърлят по някоя бомба всеки ден и едните и другите нямат никаква нормална стратегия само се избиват невинни хора
  • 47 Ту 160

    25 7 Отговор
    Руснаците първо ще ви пратят ракетите преди да се откажат от Азия и народа да излезнсл по улиците. 8000 ракети само чакат заповедите!
  • 48 Ше го ядте руския

    30 11 Отговор
    Аз нещата ги виждам по реално до 1 месец ЕС и Сада се разпаднат макс 2 месеца!
  • 49 Слава на саш и нато

    10 31 Отговор
    Каква жизнена философия ше налагате на хората като си турите ракетите там,,,всичко иска в саш и европа да бега никой неще.в кочината

    Коментиран от #54

  • 50 за украйна

    12 5 Отговор
    На полско-белоруската граница се говори, че от Русия към ЕС се изпращат "хуманитарни" конвои 2022
  • 51 Лъчо

    16 30 Отговор
    Деградиралите български фатмаци вместо само да се пропиват с несправедливо високите си пенсии стоят във Факти и ръсят една след друга пропутински опорки.Пълна излагация и загуба на поглед върху реалноста.
  • 52 Rado

    18 43 Отговор

    До коментар #5 от "Точно така":

    Сега НАТО доказа, че е отбранителен съюз. Ако са искала война с Русия сега беше най подходащия момент. Поредната пропаганда и параноя на Раша, че някой ще ги нападне.

    Коментиран от #60, #88

  • 53 Kcaniba

    28 4 Отговор
    Ами рецепрочно си е!!!
    Каквото повикало, такова и обадило - на прозт америконцки

    Коментиран от #97

  • 54 Някоя си

    28 8 Отговор

    До коментар #49 от "Слава на саш и нато":

    А краварите ква жизнена философия налагат че са се разпрострели военно в целия свят????😉
  • 55 Никой не вярва на Русия

    17 27 Отговор
    ГЛАВНОТО "ОРЪЖИЕ" НА РУСИЯ Е ЛЪЖАТА И ЛЪЖЛИВАТА ИНФОРМАЦИЯТА !!!

    Една седмица преди Русия да нападне Украйна , говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза: " Вие луди ли сте?
    Само луди хора, лишени от морал, могат да помислят, че Русия има желание и може да нападне Украйна...!!!"

    Коментиран от #89, #90

  • 56 Стахът

    0 3 Отговор

    До коментар #32 от "изрод от ГЕРБ":

    поражда отрицанието!
  • 57 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    Добре.
  • 58 mi6osp

    31 2 Отговор
    Междувременно американският конгрес отряза средствата за закупуване на хиперзвукови оръжия за тази финансова година, защото по сключените договори за разработване няма нито едно успешно изстрелване на опитен образец хиперзвукови ракети.
  • 59 Аятолах Хомейни

    31 8 Отговор
    Руснаците играят честно и говорят директно, но джендърският капитализъм си мисли, че лъжат като тях и затова не им вярват. Има само една "Империя на злото" и не Рейгън с най-ниското IQ от всички краварски президенти е измислил този израз, а Хомейни така нарича САЩ.
  • 60 SCH💿Nino Brown

    11 22 Отговор

    До коментар #52 от "Rado":

    Руснака и русофила е друга порода те вярват на Путин каквото каже императора всичко друго е пропаганда, не искат и не могат да приемат че може да има и друга истина.
  • 61 Това беше в началото

    1 6 Отговор

    До коментар #41 от "mi6osp":

    А след това?
  • 62 м,да

    7 25 Отговор
    Путин доказа ,че комунизма е равен на фашизма! Няма оправдание Да избиваш жени и деца, е чудовищно е!

    Коментиран от #79

  • 63 mi6osp

    21 3 Отговор

    До коментар #22 от "Взор":

    Засега няма вероятност за Трета световна термоядрена война, защото на САЩ им се живее.
  • 64 Сър Пичук

    9 28 Отговор

    До коментар #31 от "georgi":

    Втората война в Чечня, Грузия, анекс на Крим, окупация на част от Източна Украйна, сега необявената война срещу Украйна. В сравнение със САЩ, в последните 20г, че и повече са доста по-агресивни.
    В по-дълъг период, СССР е единствената страна изключвана от ОН/ООН за агресия. Покрай това, войната с Финландия, анекса на Литва, Латвия и Естония, подялбата на Полша с Хитлер и поставяне началото на ВСВ, нападението и окупацията на неутрална в момента България, война с Китай, Започване на Корейската и Виетнамската войни, Будапеща 1956, Прага 1968, Афганистанската война, с повече от 3.5 милиона цивилни жертви, десетки преврати в Африка, Азия и Ю. Америка с обучени и снабдявани от СССР терористични групи, наричани революционери, Окупация на област в Приднестровието, военни нападение и окупация в Ю. Осетия и Абхазия, първата война с Чечня и т.н.
    Исторически погледнато, Русия е с най-много войни в историята си, като болшинството от тях са завоевателни.

    Коментиран от #71

  • 65 Трънчето в петата

    25 6 Отговор

    До коментар #22 от "Взор":

    Третата световна ще избухне, когато САЩ осъзнаят, че са загубили, а те загубиха, когато решиха да приемат България в НАТО. Има си специфики в кармата и закони на каръка, които никога не се променят.
  • 66 Кой нападна Украйна?

    37 10 Отговор

    До коментар #31 от "georgi":

    Всички, хора, които умеят да мислят, стигнаха до логичния извод. Украйна бе нападната от САЩ. Първо чрез "Майдана", след това с терор над руския етнос в Донбас и Донецк, със санкции над Русия, за струпването на войски на СВОЯ територия, с медийно затумнение над руските СМИ, чрез въоръжаване на определени терористични формирования в Украйна. След като разпалиха и тази война, се оттеглиха в безопазна позиция и започнаха да обвиняват Русия в какво ли не, като почти всички обвинения са за неща, които самите те са вършили по цял свят, а сега и в Украйна. Да -и тази война бе запалена от САЩ. Остава ни надеждата, колосът на глинени крака, разпалил всички съвременни войни по днешния свят, ограбил света с трилиардни задължения в собствената си валута, да се срути в локвата, от чиято кал е създаден, за да заживее нормалното човечество в мир и лично самочувствие и достойнство, без никой да му навира в очите глобалните обирджии, търговци на интелект и човешки съдби -Безос, Гейтс, Мъски и останалите кожодери от тайфата на търговците, допуснати в храма,

    Коментиран от #73, #75, #104

  • 67 3456787654345

    25 3 Отговор
    съкровенната мечта на всички европейци- да покорим и обладаем изтока....този път с подкрепата на сащ
    само че изтока отново се обединява , и запада отново ще се разбие на подстъпите за москва
    жалко за европа, тъка и не научиха уроците от историята ....а именно....изтока не е само русия .... изтока е азия ....над 50% от населението на земята . следва удавяне в икономическия свят на азия ....дълбок и неосазнат
  • 68 mi6osp

    13 3 Отговор

    До коментар #30 от "Няма проблем":

    С хиперзвукови ракети съгласието на Никарагуа плюс подводници на 1000 км.е повече от достатъчно.
  • 69 Даааа

    15 2 Отговор
    Че те си имат обща граница помежду си, през Беринговия проток. Даже границата минава точно между два острова по средата на протока, на около 3 км. разстояние, като по големия е на САЩ, а по малкия на Русия. И на двата има военни бази. Да си мерят атрибутите по техните си граници, а не по нашите!

    Коментиран от #74, #77

  • 70 Байдън

    8 3 Отговор
    И ние не се каним да слагаме други санкций.Не сме слагали даже никакви. Това е една специална икономическа операция.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Госあ

    5 15 Отговор

    До коментар #29 от "mi6osp":

    простите ватници да не си мислят, че китайците ще им дават лекарства и медицинска апаратура за вестници ??? При положение, че имат над милиард собствено население за които да се погрижат. Същото важи и за индийците.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Принципно си прав

    22 1 Отговор

    До коментар #69 от "Даааа":

    Но Бай Бидон избра нашите граници -нали тук строи военните си бази. А защо така, питай него. Не Русия въоръжава Мексико, а САЩ -Украйна.
  • 75 Уточнител

    8 1 Отговор

    До коментар #66 от "Кой нападна Украйна?":

    Така е ,но кой те чува?
  • 76 Браво

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    Много лош нокаут нанесе на всички лигльовци от този форум.

    Коментиран от #91, #96

  • 77 mi6osp

    13 2 Отговор

    До коментар #69 от "Даааа":

    Всички опити за нахлуване в Русия от Азия през последните два века са неуспешни. Причината е, че през Сибир е невъзможно да преминат големи военни сили.

    Коментиран от #80, #93

  • 78 vasil

    4 19 Отговор
    Нагли руснаци! СССР няма и повече няма как да се случи.
  • 79 Да бе да

    13 1 Отговор

    До коментар #62 от "м,да":

    Комунизма ти е изпразнил главата от съдържание. Явно за теб, Капитализмът в едни държави се нарича демокрация, в други -комунизъм, в трети -монархизъм, в четвърт -социализъм... Където, както ти е удобно. Не си ли чувал, че комунизмът се отличава от всичко останало, по собствеността върху срествата за производство? Или според теб, в Русия всичко е държавно, а Путин не е президент, а генерален секретар на КПСС?
    Не е ли време да осъзнаете, че безпаметното повтаряне на компроментирани мантри, възбужда единствено отвращение?
  • 80 Зиморличав

    6 1 Отговор

    До коментар #77 от "mi6osp":

    Могат да влязат, но ще останат там
  • 81 Болшевики терористи

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последиците за Русия са":

    Това няма как да се случи.Първо никоя държава няма да позволи да си рискува бъдещето заради манията на някакво кремълско джудже.Това означава и САЩ и запада незабавно да приемат Украина в НАТО,да се разположат ракети по цялата граница на Русия и то защото държавите които граничат с руския агресор ще го поискат !
  • 82 Очевидно

    7 2 Отговор
    Коментарите в руските медии са много професионални и убедителни.
  • 83 Българка

    4 15 Отговор
    Не мни интересува кризата в Русия, докато тя не доведе до отстраняване на Путин и кликата му. Най-важно е да се спре кръвопролитието в Украйна. Там загиват украинци и руси. Войната на Путин е варварска със средновековна жестокост и омраза

    Коментиран от #98

  • 84 Някой си

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    Мишо ли си, мишка мли си..ти за Силиконовата долина май не си чувал, а? Не си. Това май от Уикито си го постнал. По-нататък не се напъвай, мила. Че да не ти изтекат водите...
  • 85 Ал Бунди

    2 13 Отговор

    До коментар #34 от "Дивуй":

    Няма нужда да им се пуска н и Циклон, ни Циклам.. Два-три полка Азов им стигат. Както виждаш утилизацията на орките върви по план, методично и безкомпромисно.

    Коментиран от #99

  • 86 LOSHIA

    2 15 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    Ти правиш внушения че Русия е единствена и незаменима и че без нея целия свят ще фалира?Каквито и аргументи да изтъкваш не струват!Времето на империите изтече и руския народ ще плати жестока цена за безумията на своя диктатор.Има и други алтернативи!!!!!!!!!

    Коментиран от #94

  • 87 LOSHIA

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА":

    СЛЕД КАТО СИ СВЕДУЩ ИДИ ДА ИМ ПОКАЖЕШ КАКВО ДА ПРАВЯТ,А НЕ ДА ДЕМОНСТРИРАШ САМО ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА
  • 88 Раде, радеее!

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "Rado":

    Мноо си прозд, Раде. Даже и на пагонизираните марионетки от чиновническия съюз НАТО не им се умирга. Да не са прозди, кат теб?
  • 89 Бля -бля

    14 3 Отговор

    До коментар #55 от "Никой не вярва на Русия":

    Русия не нападна Украйна. Русия се намеси в една война, започнала преди осем години, отзовавайки се на зова за помощ на хиляди потърпевши в тази война, която не спираше да се води, напротив, започваше да се разраства. В тази стара, повече от осем години продължаваща война, предстоеше да бъдат включени, освен надъханите главорези на Азов, още и химически и вирусно -бактериологични продукти, разработвани в американски лаборатории в Украйна. Всичко това трябваше да донесе радост и щастие на Украйна, на Русия, че и на целия свят? Зеленски е маша, но маша на най мракобесните сили на планетата. И това е лично негов избор. Затова, съдебните искове срещу него ще бъдат не по малко зловещи от поведението му. Тези, които са го надъхали, първи ще се опитат да се отърват от него.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 LOSHIA

    5 15 Отговор

    До коментар #76 от "Браво":

    А защо след като Украйна е нападната от САЩ ,руските войски не бяха посрещнати с хляб и сол, а с куршуми и снаряди???ОТГОВАРЯЙ?!?!?!! Да не би американци да се бият срещу руснаци?? УКРАЙНА ИСКА ДА ЖИВЕЕ В ЕВРОПА ,А НЕ В АЗИАТСКА РУСИЯ!!
  • 92 Зеленски, разработват се Биологични

    9 2 Отговор
    Оръжия във лабораториите на ваша територия!! Разберете се, кой го прави, вие ли или Някой други!!!
  • 93 LOSHIA

    3 10 Отговор

    До коментар #77 от "mi6osp":

    ПУТИНОФИЛИИИИИИИИИИ......................ВИ СТЕ С ДИАГНОЗАААААААА..............................досещате се какво ,надявам се,означават многоточията!>!?!!!!
  • 94 Обърни се към САЩ

    11 4 Отговор

    До коментар #86 от "LOSHIA":

    Русия си защитава националните интереси, които са нарушени заради САЩ!
  • 95 Борисов, каза, че Наблюдават КВ 19,??

    2 0 Отговор
    Видяхме какво направиха:Организиран Хаус и Яко крадене!! Това ние познато, като поведение!!!
  • 96 LOSHIA

    0 4 Отговор

    До коментар #76 от "Браво":

    Виж 93!Добре го виж!!
  • 97 изрод от ГЕРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Kcaniba":

    Ама това обадило отново си повикало.........и ще си получи заслуженото!
  • 98 Ами мисли

    8 1 Отговор

    До коментар #83 от "Българка":

    Ако беше така, да ги беше сринал, без да прати един войник и даде една жертва! Видно ги изчаква, видно им се предоставят коридори, но видно, някой друг ги не ще! И видно това носи жертви за Русия! Затова е хубаво да се помисля над това което се вижда, а не да лапаш нечия пропаганда, без да помислиш над случващото се! Някой път истината е различна, от това което ни се харесва или което искаме, да е!
  • 99 Само

    13 3 Отговор

    До коментар #85 от "Ал Бунди":

    да обясниш защо основната тактика на азовци.айдарци и другата укровска наци-измет е да да се крият в болници,детски градини и да използват за жив щит деца и жени.А после клоуна дето се мисли за президент да дрънка врели-некипели за терористи и врагове и дебилният запад да му ръкопляска и съжалява.

    Коментиран от #106

  • 100 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор
    НЕ е само КАРИБСКАТА КРИЗА изправила планетата пред гибел.........1983 Г,,,,учението,, УМЕЛ СТРЕЛЕЦ,, на НАТО прави НОВА КРИЗА ,ПО-ОПАСНА ОТ КАРИБСКАТА!!!!!!...Часовникът на ,,карибската,, е бил 12 без 5....часовникът на ,,умел стрелец,,1983 е бил 12без 1!!!!!!минута!!!! само ,,предателството,, на група ОФИЦЕРИ ОТ НАТО!!!!!!!/директно обаждане до командването на ,, варшавският договор,, предотвратява ЯДРЕНА ВОЙНА!!!!!!....По аналогия ТОЗИ ЛУД ЗЕЛЕН ,,НАПРАВО НИ ТИКА В 12/00 ЧАСА НА ЯДРЕНИЯТ ЧАСОВНИК!!!!!!!!...Русия заяви ОТКРИТО ,.....,,,НА НАС НЕ НИ ТРЯБВА СВЯТ БЕЗ Русия,,,!!!!!!...докато от страна на САЩ ИМА САМО ЕСКАЛАЦИЯ!!!!!!!Дори и към ,,партньорите,,!!!!......ОСОБЕНО ГЕРМАНИЯ!!!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Дебил

    1 0 Отговор
    По добре разположете всички възможни съвременни оръжия!
  • 103 Мемфис

    1 5 Отговор
    Е, добре, нали точно това е най голямото притеснение на ушанките, че може да бъдат разположени ракети до тяхната граница! Руснаците са подли долни лъжци и агресори!!!!!
    Ракетите, дали ще са на границата или не- няма значение. Те летят с такава скорост, че растоянията не са от значение. Тази подла и алчна държава трябва да изчезне за да се развива света спокойно без ядрена заплаха! За кой ли път / след авганистан, Чечня,Сирия и мн. други руснаците показаха , че са варвари, каквито са били преди векове.
  • 104 Сър Пичук

    2 6 Отговор

    До коментар #66 от "Кой нападна Украйна?":

    Едно време първобитните хора са смятали, че за всичките им нещастия и лошият им живот са виновни лошите богове.
    Днешните първобитни хора смятат че за всички беди и за мизерния им живот са виновни лошите САЩ.
    Такива хора са доказателство, че прогресът на човечеството е минал покрай някои индивиди без да ги засегне.
  • 105 Outfielder

    1 4 Отговор
    За да имаш бази ,трябват пари.Много.А пари,в бюджета на армията на Путин,НЯМА.А няма и да има.
    Оревоар, тъпанари,......и да ви го на4укат
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Епс

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "georgi":

    Грузия, Азербейджан, Украйна
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания