Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2022 05:51 10 545 51

Русия: Собствениците на Meta ще съжаляват

  • русия-
  • meta-
  • владимир джабаров

Роскомнадзор ограничи достъпа до Instagram в страната поради призиви за насилие срещу руснаци

Първият заместник-ръководител на международната комисия на Съвета на федерацията на федералното събрание на Русия Владимир Джабаров каза, че собствениците на Meta ще съжаляват за загубата на руския пазар, пише РИА Новости.

Роскомнадзор ограничи достъпа до Instagram в страната поради призиви за насилие срещу руснаци. По-късно агенцията уточни, че ще приключи процедурата за налагане на ограничения за достъп до Instagram в Руската федерация на 14 март в 00.00 часа.

Още новини от Украйна

„Русофобията се превърна в политика на тази компания. И те я използват доста активно. Апотеозът беше решението на Мета временно да премахне забраната в социалните си мрежи Facebook и Instagram за жителите на редица държави да публикуват информация, съдържаща призиви за насилие срещу руските военни", написа депутатът в канала си в Telegram.

Джабаров отбеляза още, че реакцията на руснаците е много показателна. Той подчерта, че решението на Генералната прокуратура за подаване на заявление в съда за признаване на Meta Platforms Inc. за екстремистка организация е "абсолютно вярна и оправдана".

"Мисля, че собствениците на Meta ще съжаляват, че са загубили такъв пазар като Русия. Имаме няколко десетки милиона, които използват акаунти", каза сенаторът.

Той също така отбеляза, че решението на Роскомнадзор да блокира Facebook в Русия е последвало многократни предупреждения за нарушения на руското законодателство.

Meta Platforms, в светлината на събитията в Украйна, временно премахна забраната за призиви за насилие срещу руските военни, но не и срещу цивилното население на Руската федерация, в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Ник Клег, вицепрезидент на двата оператора на социалните медии Meta, каза, че новите правила на Facebook и Instagram ще се прилагат само в Украйна. В същото време той подчерта, че Мета няма да толерира русофобията в своите платформи и всякаква дискриминация срещу руснаците, допълва РИА Новости.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 God of War

    153 29 Отговор
    Честито на МЕТА - Фейсбук!
    Вече ги няма на 1/6 от планетата.

    В Китай също са забранени.

    Коментиран от #5

  • 2 Българче

    142 17 Отговор
    Отдавна си изМетах профила от тази клоака .
  • 3 пико

    17 13 Отговор
    Роскомнадзор, kek
  • 4 @@@

    35 63 Отговор
    Никой в това съвременно общество не иска да има за приятел побойник !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Глупав

    147 18 Отговор
    Така наречените социални мрежи са истински политически и пропаганден инструмент използван от определени лица и кръгове. Жалка история, срам и позор за собствениците им. Аз мога да бъда блокиран ако имам груб език към ЛГБТ, но да се призовава за убийства е нормално. Ама било само за Украйна. И какво, ще наливате масло в огъня и ще ги подстрекавате?! Усилията са ви напразни до седмица две украинците приключват като държава във вида и в границите в които я познавахме досега.
  • 7 Сомалийския пират

    50 118 Отговор
    Руснаците сте ТЕРОРИСТИ И АГРЕСОРИ УБИВАЩИ ЖЕНИ И ДЕЦА, никога няма да има прошка за вас.

    Коментиран от #20, #51

  • 8 God of War

    15 34 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаха":

    Хахо-Хихи, -
    1% от населението на земята може да унищожи 99% от населението на планетата Земя.
    Продължавай да се подхилкваш.
    Докато можеш...
  • 9 Хъхъхъхъ

    36 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаха":

    А , едно гладно куче вървяло след коча и чакало да му паднат ...... , че да се нахрани .
  • 10 Джо

    33 72 Отговор
    Мета се разплакаха. Дреме им .Наистина ли са толкова пр ос ти тези Руснаци
  • 11 Метастаза

    111 13 Отговор
    Руснаците се очертава да заживеят като нормални хора - без сураттефтер, без инстаграм, без тиктактое, без макдрис и захарната кокакола. Взех да си мисля, че нарочно им правят услуга.

    Коментиран от #18, #21, #27, #39

  • 12 гаварит КПСС

    22 57 Отговор
    Тез комплекса ги гони яко..хибридните им схеми се изпариха за един ден точно и сега са със статут на Северна Корея
  • 13 Завинаги млад

    16 35 Отговор
    Тоз като го гледам телефона му е по-по умен от него
  • 14 Ветеринарен психолог

    85 15 Отговор
    Завиждам на Руснаците. На/после ще заживеят извън фейсбук за разлика от нас ,, европейците,, Не завиждам на немците. Директор на мюнхенска болница издаде заповед за забрана на лечение на руски и белоруски граждани. В Берлин запалиха руско училище. По вратите на немските кръчми висят табели,, Вход за руснаци забранен,, Преди палеха еврейски магазини и слагаха табели,,Вход за евреи забранен!,,Фашизма в Германия беше позаспал. Сега зорлем го будят. А Русия помни. Помни,като мечка. И в Дрезден помнят унищожителните бомбандировки и масовите изнасилвания на немски момичета. Някой умен немски политик много иска всичко това да се повтори.

    Коментиран от #43

  • 15 СССР ке падне

    18 44 Отговор
    Тоз дъртак ако знае че има безплатни програми да влизаш където си поискаш когато си поискаш ще се самоубие..още си мислят че е 45 година
  • 16 Сивата котка

    67 7 Отговор
    МЕТА-та взела, че се изживява като светата Инквизиция. Каква отвара са си приготвили, та подскокоросват към насилие и омраза? Ъм, нъл за подобни действия изтриваха акаунти. Ся тях кой ще ги санкционира за същото?

    Коментиран от #17

  • 17 Черна Дупка

    67 8 Отговор

    До коментар #16 от "Сивата котка":

    Мен ме блокираха във фейса за 1 месец ,само защото някакъв тип ме нарече ,,ИДИОТ,, и аз му отвърнах,че идиота е той. А сега с нетърпение чакам да прочета лавина от свободни коментари на тема ,,Смърт на лошите руснаци,, и милиони душевни оргазми. Фейсбук все повече започва да прилича на инфантилна американска леличка,която си е присвоила привилегията да казва ,кой как и защо трябва да живее и кой трябва да умре на мига.
  • 18 Тъп

    8 20 Отговор

    До коментар #11 от "Метастаза":

    Ходи да живееш при нормалните
  • 19 гост

    47 7 Отговор
    Пропуснали са един цитат : “ Ти който си издал тази заповед да знаеш, че няма да се скриеш където и да си, ние ще те намерим и ще доведем тук в Русия, където ще бъдеш съден за действията си.”
    Шекербърг май ще почне да ходи с охрана.......
  • 20 Иво

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сомалийския пират":

    Прошка в адаааа....
  • 21 Иво

    10 14 Отговор

    До коментар #11 от "Метастаза":

    Заминавай за там и не се връщай!!!
  • 22 3456789876543

    43 8 Отговор
    българия трябва да цензурира Мета , и да наложи санкции
    брутален нацизъм от хамериката , вече дори и не е двоен стандарт
  • 23 габон в ЕС

    7 1 Отговор
    И още как !
  • 24 И кво става

    10 3 Отговор
    Петров и Кадиров спят ли!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Обективен

    11 34 Отговор
    Тези, диви руснаци какво сибвъобразяват! Искат да са световен фактор във век на технологии! Какво технологично притежават дези диваци -НИЩО, освен наследените от Ссср ядрени бойни глави. В простата Русия, освен репресивен апарат, безгранична корупция и неприлично богати олигарси, дриго нямат.
  • 26 Ха-ха

    4 12 Отговор

    До коментар #24 от "И кво става":

    Не, натискат здраво рускинки!
  • 27 Смешко

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "Метастаза":

    Какво чакаш още, та не си заминал! А стоиш в "джендърския" ЕС ?
  • 28 Чудовищно

    31 4 Отговор
    Насъскване за омраза и убийства. Чудовищно.А погромите, носенето на цветни звезди и линчуването, кога? Къде отиде хуманизма, ценностите и одата на радостта? Съде е Съвета на Европа, Юнеско с техните харти?
  • 29 Анонимен

    11 2 Отговор
    В бг и с фейсбук са ограничени някои си. Села без ток, вода, от изворчета на километри носеха с кобилиците, но яки, здрави и силни хора са. Смеем им се, но са си окей. Колкото повече знаеш, толкова повече глава боли. Пас сме. Всеки да мисли с неговата си картунка и сам да реши как да живее, а изворната бликаща вода, ако бб се беше сетил, сега щяхте да пиете от изворчета, но пуста алчност българска ненаситна за имане, пари, далавери, назначаване навсякъде ваши хора с мозък на фиталар.
  • 30 Срам

    26 6 Отговор
    Ку клус клан и насъскване. Призиви за убийства. Не мога да повярвам. Срам за "цивилизования" свят.
  • 31 Митраджия

    4 13 Отговор
    А вчерашните купони партита запои ,маси пълни с пиене ядене. Селфита мелфита ,сторита всичко в фейса ,инста и тик ток .а сутринта всички тръгнали да закриват . Събота вечер пак наближава .така че знаем какво следва .хахаха по добре хващайте куфарите и марш към Раша , ще се чувствате свободни.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тоя пиян чичко

    8 14 Отговор
    Да се огледа че както Китай се целива с тях утре да не се събудят пиените ватници без половин Сибир ,че миже и целия да го приберат чайниците. Питерскио ботокс не го мислете те децата му отдавна живеят извън Русия и е натрупал над 100 милиарда с честен труд

    Коментиран от #38

  • 34 живко

    0 0 Отговор
    защо не се увели4ат рентите
  • 35 Изхвърлете ги

    25 8 Отговор
    САЩ е най вредната страна за света, довела и това положение, с цел съсипването на Европа и Русия! Социалните мрежи, за прикритата пропаганда на САЩ!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Слава на саш и нато

    4 11 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Ти са научи да възприемаш хората както се изразяват
  • 38 Малката муха

    12 7 Отговор

    До коментар #33 от "Тоя пиян чичко":

    А да не тръгне Китай в обратна посока, към CAЩ, и Русия на запад, че тогава да видиш. Байдън нали се бори и с тях и налага санкции. Че и от Северна Корея скоро нищо не се е чувало. Като цяло CAЩ има кой да ги мрази достатъчно :) и те сами си го просят. Все искат да воюват. Време им е да им се покаже къде им е мястото!
  • 39 1111

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "Метастаза":

    Хващай самолета за Москва!
  • 40 Унтерофицер

    8 8 Отговор
    руски смешници, ще забранят света, да не им пречи, олиг.офрени кремълски.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 пипероси

    7 7 Отговор
    КАКВА РУСОФОБИЯ ТЕ ГОНИ БЕ ДЪРТ КАГЕБИСТ??? НИКОЙ ЗА НИЩО НЯМА ДА СЪЖАЛЯВА.ЖИВЕЙТЕ СИ В НОВАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ НА ПУТЛЕР .РАДВАЙТЕ СЕ НА НОВИЯ КОМУНИЗЪМ НА ПУТЛЕР.ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ СВЕТА ЩЕ СЕ СПРАВИ И БЕЗ ВАС.
  • 43 Ти за немците не се притеснявай

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ветеринарен психолог":

    Има документиран случай когато в края на 70те рускиня попаднала в универсален магазин в ФРГ. Та докато обикаляла и гледала по щандовете и прилошало и припаднала. Когато служителите на магазина я свестили тя тихо продумала. - АМА КАК ТАКА? НАЛИ НИЕ ВИ ПОБЕДИХМЕ.. Това показва много неща и за едните и за другите.
  • 44 Вече десетилетия

    1 5 Отговор
    сме свидетели, че на обещанията на сащ не може да се вярва.
  • 45 Фейса се излагат

    5 3 Отговор
    Само толкова ли могат? Защо не започнат кампания за насърчаване на снимане и публикуване на видеоклипове с изтезания, зверства и убийства на военнопленници например?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гешев

    5 4 Отговор
    Всички защитници на агресора ще бъдат съдени.
  • 48 Панцер

    2 1 Отговор
    Връщай ги средновековието, като изрежат тумора в кремъл и си платят глупостта пак при нас.
  • 49 Майстор на спорта

    4 1 Отговор
    Те вече започнаха. След обябяването на решението акциите им паднаха САМО със 20 долара на парче.
  • 50 Жулиен Гаков

    1 1 Отговор
    Не ви трябва тази фашистка мета в Русия !! Да си ходят фашагите !!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания