Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2022 22:20 3 358 27

Ердоган: Изпращаме външния ни министър в Москва и в Киев

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • мевлют чавушоглу

Мевлют Чавушоглу ще проведе разговори в Кремъл утре, а в четвъртък ще отиде в Украйна, предаде Анадолската агенция

Ердоган: Изпращаме външния ни министър в Москва и в Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви тази вечер след заседание на кабинета, че изпраща турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Русия и добави, че Чавушоглу ще проведе разговори в Москва утре, а в четвъртък ще отиде в Украйна, предаде Анадолската агенция.

Чавушоглу каза по-рано, че е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров, който му се обадил през нощта по телефона, информираха турските медии.

Още новини от Украйна

Турският министър посочи, че досега страната е евакуирала над 14 800 свои граждани от Украйна, като според оценките там все още има около 300-350 турци, съобщи БТА.

"Поискахме помощ и от двете страни за евакуацията на нашите граждани и други цивилни. Колегите работят за евакуацията на наши граждани и днес от някои градове. Очакваме от Лвов да потеглят два автобуса, а от Одеса - един", посочи Чавушоглу.

Министърът каза още, че Турция очаква да евакуира до ден-два и гражданите си от Мариупол, където над 100 турци останаха блокирани в джамия дни наред.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    23 6 Отговор
    А нашия се разходи до Румъния.
  • 2 Тоя

    3 36 Отговор
    Пък къде се бута? Забрави кога свали руски самальот

    Коментиран от #5, #6

  • 3 НАТО

    24 1 Отговор
    Източният фланг на НАТО е оголен. България е путинофилска, а Турция не затвори небето си и купува руски С-400!
    За какво НАТО говорим?
  • 4 Info

    5 18 Отговор
    Сенатът на САЩ казва НЕ на продажбата на F-16 в Турция. Председателят на комисията по външни отношения на Сената на САЩ Робърт Менендес затвори вратата за предложената покупка на американски изтребители F-16 от Турция. Говорейки на конференция за Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие във Вашингтон, каза, че не вижда продажба на F-16 на Турция, освен ако няма драматична промяна относно системата С-400, закупена от Турция от Русия. Г-н Менендес каза, че руската система трябва да напусне Турция. Трябва да се случат и други неща от страна на Турция, каза той, като например необходимостта Турция да стане добър съюзник в НАТО, който не заплашва съседните страни. Той също така подчерта, че последните ходове на Ердоган с чар няма да проработят. Отбелязва се, че комисията по външни отношения на Сената, председателствана от г-н Менендес, има юрисдикция върху продажбата на американски оръжия на чужди държави.

    Коментиран от #7, #24, #26

  • 5 Мустафа

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тоя":

    А дали е забравил кога летя на обиколка над Турция 2 дни. Не е збравил. Гърмян заек е. Умен е вече и знае кой кой е
  • 6 До Тоя

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тоя":

    А ако земат да фъркат руски сомальоти над нас ние кво ще правим. По добре за това си помисли.

    Коментиран от #18

  • 7 Запознат

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Info":

    Отказаха Ф-35 заради С- 400, но Ф - 16 не е стелт самолет и ако наистина откажат продажбата им тогава турците ще купят Еврофайтъри около 80 бр!

    Коментиран от #14, #21

  • 8 Да ви открехна

    7 5 Отговор
    Сега руските шпиони влизат в България през Турция!

    Коментиран от #11

  • 9 Започвам

    18 3 Отговор
    Да си променя мнението за Ердоган
    Малко е срамно но два братския дано да са се хванали за гушата и да дойде турчина да ги помирява
    Преди години в рамките на Русия двете нации са воювали с Турция А сега се влага тя да е посредник за помирението им
  • 10 Да ви открехна

    11 2 Отговор
    Сега американските шпиони влизат в България през Гърция
  • 11 На нас шпиони ни ни трябват

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да ви открехна":

    Парламента ни стига. Те ни таковат мама...
  • 12 WhiteNoise

    4 2 Отговор
    "Ердоган: Изпращаме външния ни министър в Москва и в Киев"

    едновременно!
  • 13 WhiteNoise

    4 5 Отговор
    богатството на българския език не стига да опиша какви мисли ми идват... както всички знаем анадолската русалка не е митичен звяр. напълно нормална русалка е. От кръста на доле мъж, а нагоре риба.... са в статията не е отбелязано кой какво ше земе?

    Мимо олабете малко у тая редакция ве. Тия сбират изречения кат бежанеци от ефрат
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да бе

    3 1 Отговор
    Ердоган трябваше да изпрати Боко да преговаря. Нали подкрепи герб за последните избори?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Интелектуалец

    18 2 Отговор
    Написах turkish vpn в плейстор за да гледам руска телевизия. Избирам Istanbul 2, гледам реклама и имам 1 час бърз Интернет. Понеже Истанбул е наблизо випиена е много бърз и няма блокирани руски сайтове. Не съм русофил. Просто за да чуя и техните версии. Тук е тотална цензура.

    Коментиран от #25

  • 20 Info

    4 12 Отговор
    Дискусиите на конференцията за Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие във Вашингтон продължиха, като членове на Конгреса и Сената на САЩ разговаряха с Гръцко-американския лидерски съвет и Американския еврейски комитет за ролята на Гърция в НАТО, както и за ролята на Турция в региона. Сенатор от Мериленд Крис Ван Холън: „Гърция е важен партньор на НАТО в региона на Югоизточна Европа, за разлика от Турция, която иска да поддържа приятелски отношения с Путин в Русия и да бъде член на Алианса. Турция е единствената страна от НАТО, която участва в значителни нови доставки на руски оръжейни системи след създаването на CAATSA. Съединените щати силно подкрепят усилията за въглеводороди в региона на Източното Средиземноморие, но също така и усилията, положени от Гърция и Кипър за решаване на кипърския въпрос." Сенаторите от Флорида Тед Дойч и Гас Билиракис: „Източното Средиземноморие е възможност за сътрудничество между страните в региона. Възможностите за сътрудничество в областта на енергетиката са огромни и много важни, а сега, когато преживяваме кризата в Украйна, те стават още по-важни. Отношенията Гърция-Кипър-Израел и енергийната инициатива 3 + 1(САЩ) са приоритет на правителството на САЩ. Турция играе лоша роля и нейното поведение засяга не само региона, но и целия свят. Това само по себе си показва колко много трябва да се постигне в региона".
  • 21 Cтара поговорка

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Запознат":

    "доброто агне се кърми от много овце майки". Египет има американски, руски и европейски самолети. Всъщност американците вече ще му дадат и F-15...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Петкан

    2 4 Отговор
    И Ердоган се усети и преди години да не стане като Зеленски .." съюзниците " щяха да го тикнат срещу Русия в Сирия ..
  • 24 Петкан

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Info":

    Ще спаси ли Турция света от Трета световна война !? Ще бъде ли Турция балансьор между Изтока и Запада ,!? Това е новата световна мисия на Турция
  • 25 Косе Босе

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Интелектуалец":

    Да тотална цензура е? Ама тази цензура пази Русия?Погледни YouTube или Tik Tok и ще видиш едни филмчета които показват как украйнците свалят въртолети,Унищожават руските танкове с преносимо оръжия,а по нашите телевизия само виждаш как димят жил.блокове?няма един кадър как се борят геройски украинците,как унищожават руската техника-това се спестява от нашите руско-надупени телевизийТова е цензура-да даваш как дими цяла Украйна а да не показваш как димят руските самолети,въртолети и танкове.Когато даваха парадите от червеният площад,нямаше цензура-виждате ли сега има?Да има защото телевизийте трябваше във всяка новинарска емисия да информират колко е паднала рублата,цените и празните витрини по магазините им,изнасянето на руснаците през Финландия и Грузия-предполагам това си искал да видиш от Русия!
  • 26 С .Н.

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Info":

    Дано ти плащат добре,че вече си смешен това info копи пейс .
  • 27 НезбайкоBORA

    2 0 Отговор
    Какво ли вдъщност е Турция? Като пример въоражението на Гърция се знае до броика колко, как и от къде го е закупила докато в случая за Турцията нещата не стоят така тя си произвежда танкове, бронетранспортьори, хеликоптери, безпилотни самолети, морски плавателни съдове и не знам си какво още. Така че ние не знаем техния брои и по интересно всъщност какви оръжия имат. Ще има ли още изненади?
Новини по държави: