Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Март, 2022 21:05 2 263 37

Зеленски не убеди Байдън за въвеждането на забранена зона за полети над Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • нато

По-рано днес и Москва, и Киев заявиха, че има възможности за компромис при преговорите три седмици след руското нападение, което досега не успя да свали украинското правителство

Зеленски не убеди Байдън за въвеждането на забранена зона за полети над Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън ще обяви допълнителна помощ от 800 милиона долара за сигурност на Украйна, но позицията му за "зона, забранена за полети" не се е променила след призива на украинския му колега Володимир Зеленски към Конгреса на САЩ, съобщава Белият дом, цитиран от "Ройтерс".

Байдън ще отговори на забележките на Зеленски в предстоящата си реч, заяви служител на Белия дом. Той също така планира да уточни подробно финансирането, което ще дойде от законопроекта за огромни разходи, подписан от Байдън в закон, който включва 13,6 милиарда долара нова помощ за Украйна. Новото финансиране ще осигури допълнителна хуманитарна и икономическа помощ, а около половината от пакета помощ ще бъде използван за разполагане на войски в региона и изпращане на отбранително оборудване в Украйна.

Още новини от Украйна

В обръщението си към Конгреса Зеленски сравни продължаващите атаки в Украйна с японската атака срещу Пърл Харбър, която въвлече Съединените щати във Втората световна война, и помоли законодателите и директно Байдън за повече помощ.

"Това е терор, който Европа не е виждала от 80 години, и ние искаме живота си и отговор на този терор от целия свят. Толкова много ли е искаме? Да създадем зона, забранена за полети над Украйна, за да спасим хората?", запита риторично той.

"Ако това е твърде много, ние предлагаме алтернатива. Знаете от какъв вид отбранителни системи се нуждаем", допълни Зеленски.

Байдън предупреди, че създаването на "зона, забранена за полети" над Украйна ще доведе до Трета световна война, а Пентагонът отхвърли искания за изпращане на изтребители МиГ-29 в Украйна.

По-рано днес и Русия, и Украйна заявиха, че има възможности за компромис при преговорите три седмици след руското нападение, което досега не успя да свали украинското правителство.

Вчера Белият дом съобщи, че Байдън ще пътува до Брюксел за срещата на върха на НАТО на 24 март във връзка с руската инвазия в Украйна, която Москва нарича "специална военна операция".

Байдън засили санкциите, наложени на Русия през последните дни. Той обяви забрана за внос на руски петрол и други енергийни източници.

Вчера Сенатът на САЩ прие единодушно резолюция, осъждаща руския президент Владимир Путин като военнопрестъпник.

Организацията на обединените нации изчислява, че до момента от войната в Украйна са избягали около 3 милиона души, предимно жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА Е

    64 7 Отговор
    Краят на американското поробване на света.
  • 2 питащ

    45 4 Отговор
    Дали България може да въведе такава зона над Окрайна с чертежите на Фъ16?
  • 3 Да,бе

    40 5 Отговор
    Глупости,как да не го е убедил!Всичко беше точно,но като падаше по стълбите е забравил или преди да падне На кой му пука за краварската непотребност.
  • 4 Слава на Ухан

    24 2 Отговор
    И президент Керенски ( Нанси Пиласи).
  • 5 Баце

    39 2 Отговор
    Продавайте на О-краинците мечти, на европейците оръжие, а със руснаците си правете търговия и така трилионните ви дългове безболезнено ще се намалят, а който има глава на раменете ще разбере за чия сметка.
  • 6 тстс(

    53 4 Отговор
    Тоя Зеленски е позор - иска да вкара света във война с-у Русия! Позор - долен предател, дори на собствения си народ!!!!
  • 7 Вале

    40 2 Отговор
    И Байдън е един мухъл
  • 8 Мисля

    43 3 Отговор
    Че Зеленски неможе да убеди никой че вече не е комик а политик
  • 9 Djingibi

    31 2 Отговор
    Незнам публикуваха ли Факти, че днес ЗЕЛЕНСКИ лично направи ОБРЪЩЕНИЕ към Байдън за мирно разрешаване на конфликта...ГЛЕДАХ ГО В НЕТА...КАКВО ГОВОРИ , ЯСНО ТОВА ?
  • 10 Българска поговорка

    21 2 Отговор
    Навременната помощ е двойна помощ. Не навременната помощ не е помощ.
  • 11 Дедо ви

    42 3 Отговор
    Накратко казано - Прелъстена и изоставена! Това чака всички амерски подлоги и клакьори. Повтаря се историята от Афганистан, Сирия и Ирак. След напускането на американските войски идват брадатите и всички които са помагали на краварите заминават при девиците. В Украйна ще се случи същото.
  • 12 НЕ ДРАЗНЕТЕ

    5 42 Отговор
    ПУТИН...ТОЙ Е В ПОСЛЕДНА ФАЗА НА ШИЗОФРЕНИЯ...ПОДМАЗВАЙТЕ МУ СЕ...СКОРО САМ ЩЕ ЗДАДЕ БАГАЖА...
  • 13 USA f 15

    4 45 Отговор
    Няма по - големи майстори на стратегията от американците. Рано или късно Путин ще се сблъска с непреодолимата за него мощ на американската армия. Тогава вече Русия ще е полужива а Америка още не си търси маратонките. Знам че това в момента не помага особено на Украйна, но Украйна и днес продължава да нанася редица щети на агресора… но от всичко най - важно е че плановете на Путин за Евразийски съюз окончателно са погребани от смелия украински народ, който рано или късно ще живее по европейски…слава Украйна

    Коментиран от #27, #32, #34

  • 14 Сашт

    14 2 Отговор
    Нато, ЕС и Укра- РФ се надлъгват един друг...намерили са се ...поста работа ,
  • 15 Боклукът Сращ

    29 1 Отговор
    И нашите продажни БОКЛ.УЦИ ни избиват
  • 16 ассссс

    20 4 Отговор
    Да попитам знаещите, ако бяха приели окупацията.
    Какво щеше да се промени в Украйна освен обесените нацита и бандеровци.
    Обикновените хора няма да разберат изобщо за това, че Зелето са го махнали.
    А сега работи за саниране.
  • 17 Урюрвкос

    24 1 Отговор
    късно е за затваряне на небето, ефективната боеспособност е около 30% и се топи всеки ден. Гледам на картата оная червена подкова над Киев как набъбва и пълзи на юг. Предполагам до 2-3 седмици ще стане геврек. Колкото по бързо се договорят толкова повече спасени военни ще има. Те са основната база на която ще се опре новата власт. Пуснаха от затворите всякакви отрепки че и оръжие получиха, голям хаос и мародерство ще започне. Къде ще намериш кадри дисциплинирани, обучени по две специалности (гражданска и военна).

    Коментиран от #26

  • 18 Анонимен

    23 3 Отговор
    Сбогом, Зеленски!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ssss

    8 2 Отговор
    13 млрд.... помощ за Украйна... са едно голямо нищо
  • 22 Тодор

    8 1 Отговор
    Страхххх
  • 23 gggw

    15 1 Отговор
    колкото и да е кукав, не би се самоубил.. а Зеленския е тотално изтрещял

    Коментиран от #30

  • 24 2loop

    14 1 Отговор
    ... след призива на украинския му колега Володимир Зеленски.... Брей незнаех че Байдън е комик
  • 25 БПФ

    20 1 Отговор
    Палякът наистина ли вярваше, че САЩ ще поемат рискът да бъдат заличени в термоядрен апокалипсис... заради него и укробандеровците му? Заради неговата глупост сега страната му е разрушена. Да беше чел поне Бисмарк, който казваше, че с руснаците или трябва да играеш честно, или изобщо да не играеш... защото те винаги идват и вземат своето !!!

    Коментиран от #33

  • 26 Рашка с чашка

    1 16 Отговор

    До коментар #17 от "Урюрвкос":

    Затваряне на небето над Украйна означава ни повече ни по-малко от трета световна война. Защото ако руските ВВС решат да летят там ще трябва да бъдат атакувани от ВВС на НАТО. Освен това руските ВКС и без това не са кой знае какъв фактор в този война, то в коя ли война са били, западните анализатори се чудят къде изчезна руската авиация, как къде, на ремонт са. Цели пет дни летяха интензивно, на тези които имаха късмет да не ги свалят им изтече ресурса.
  • 27 USA f16

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "USA f 15":

    Пич,що не направиш разбор на изминалите 8 години в които в Украйна избиха хиляди мирни граждани,деца,жени и старци?Или си бил в дълбока кома,и не знаеш за това?И през всички тези години,Путин съвсем културно призоваваше да се спре тая касапница.Що ревеш сега?
  • 28 зъл пес

    15 1 Отговор
    Кви 80г. бе?Я си отвори чичко Гугъл и потърси за войните на сша,къде ли не си изсипаха залежалите оръжия.Че трябва нови да правят и да богатеят.Докога някой друг ще ни заповядва как да живеем бе,докога ще ги търпим тия изроди?
  • 29 Някои от кометиращите дали ги е убедил?

    7 1 Отговор
    И мене не можа да ме убеди! 😂
  • 30 миризлив пръч

    11 1 Отговор

    До коментар #23 от "gggw":

    Е че дедо Джо няма думата,други му диктуват в слушалката,и той е един послушен дедо с деменция.
  • 31 Абе...

    15 1 Отговор
    Американците знаят,че Путин е пуснал във войната Стара военна техника.на по 30,40 години .Чудят се защо не е извадил новата,а те знаят много добре от шпионите си,че Путин има свръх секретни оръжия .Така наречените черни лястовици за които може да са мит,а може и да не са.
  • 32 БПФ

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "USA f 15":

    Каква "непреодолима мощ", бе - тpoл? Не виждаш ли как в украйна 140 000 руснаци попиляват 210 000 редовна украинска армия, укpoпски шпиц-команди, неустановен брой доброволци с промити мозъци, десетки хиляди (по хвалбите на палячoто) чужди наемници? Хем тия са насъскани - било идеологически, било от вярата, че защитават страната си (а не продажното пaлячо). Къде ги виждаш американците да отидат да се бият и да умират в сибирската тайга? Ама то няма и да се стигне до там. При война между двете велики сили на САЩ им стига само руския подводен флот, за да ги заличи от картата на света. 6 подводници клас "Борей", всяка с по 160 ядрени бойни глави. САЩ не могат нито да ги засекат, нито да ги спрат. Могат да са на 500 км от брегът им, може и на 50 км да са. На бойно дежурство застъпва и "Белгород" - подводница ПЕТО поколение - потапя се до 600 метра дълбочина - върви я търси - нито един сонар не я хваща. Пренася 4 подводни дрона Посейдон, всеки може да плава на дълбочина километър, да легне някъде на дъното и да чака команда неограничено време. Носи до 100 мегатона бойна глава. Направи ли БУМ - 500-метрова приливна вълна помита брега. САМО Белгород може да заличи САЩ + Китай и изобщо няма сила на света, която да я спре.
  • 33 Дедо ви Мраз

    2 13 Отговор

    До коментар #25 от "БПФ":

    Ако ядрените сили на Русия са като конвенционалните, едва ли САЩ ще бъдат заличени. Уж непобедимата и най- мощна армия в света е на път да загуби и тази война срещу въоръжените със съветска техника украинци. Всъщност Русия/ СССР нямат нито една победа през 20- ти век когато са били без съюзници. 1908 загуба в руско японската война, първата загуба на европейска сила срещу азиатци от 250 години.1920 загуба срещу Полша и разгроми в битката при Варшава, 1939 уж победа,но реално загуба срещу Финландия руските жертви са 10 към 1 срещу държава която не е имала нито един танк. Следва Афганистан 15 000 жертви официално в съветската пропаганда, реално много повече, резултат- загуба.
  • 34 Хахаха...

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "USA f 15":

    Пишеш глупости! Видяхме им военната стратегия на американците във Афганистан.Избягаха преоблечени като жени забулени от глава до пети със чаршафи.Срамба работа
  • 35 vasik atanasova

    9 2 Отговор
    кой е байдън че ще забранява полети над украйна
    зеленски гледа да въвлече европа във война
    време му е да почервенее стига е стоял зелен
  • 36 Тома

    5 1 Отговор
    Само боко тиквата убеди днес украйнския посланник че ще затвори небето за самолети.А пък той е съден за лъжа
  • 37 Истина

    5 1 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ Е УБИЕЦ НА УКРАИНЦИ!!!