Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Март, 2022 14:21 14 062 113

Руски генерали лежат мъртви в Украйна, Кремъл мълчи

  • руска армия-
  • генерали-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • крим-
  • войници-
  • жертви-
  • руска агресия

Москва мълчи за убитите генерали в Украйна

Руски генерали лежат мъртви в Украйна, Кремъл мълчи - 1
Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Вчера в анексирания от Русия Крим се проведе заупокойна служба за заместник-командващия руския Черноморски флот - поредния според Украйна висш руски офицер, убит от началото на инвазията на 24 февруари. В неделя украинският президентски съветник Михайло Подоляк назова шестима руски генерали, които по думите му са убити в Украйна заедно с още десетки полковници и други офицери, предаде БТА.

Руското министерство на отбраната не е потвърдило нито една от тези загуби. То не е променяло данните си за броя на руските жертви от 2 март - седмица след началото на войната, когато съобщи, че са загинали 498 от руски войници. Според Украйна загубите на Русия са 15 600 човека. Ройтерс не може да провери повечето украински твърдения, но някои от тях бяха потвърдени от руски източници. В изявление на интернет страницата си властите в руския пристанищен град Новоросийск потвърдиха гибелта на 28 февруари на генерал-майор Андрей Суховецки. В съобщението беше отбелязано, че той е служил в Сирия, Северен Кавказ и Абхазия.

Вчера стотици хора се събраха в кримския град Севастопол на заупокойна служба с топовен салют за Андрей Палий, капитан първи ранг и заместник-командващ руския Черноморски флот. Конрад Музика, директор на полската консултантска компания в областта на въздухоплаването и отбраната "Рохан", каза, че украинските оценки за руските загуби сред висшите офицери са правдоподобни, но посочи, че те са трудно проверими и че действителният им брой вероятно е по-малък.

"Дори да говорим само за двама генерали, това пак е сериозен брой. При това не говорим само за генерали, но и за полковници, а те, разбира се, също стоят високо в йерархията", заяви той. По думите му подобни загуби говорят за недобра осведоменост на Русия за разположението на украинската артилерия, както и за това, че Украйна успешно установява местонахождението на висши руски офицери, вероятно по сигнала от мобилния им телефон.

Високопоставен чуждестранен дипломат в Москва каза пред Ройтерс: "За мен са важни съобщенията за тежки загуби на равнище полковник и нагоре, гръбнака на руската армия, а не само сред генералите". Дипломатът заяви, че руската армия е силно централизирана и йерархична структура и в нея липсва свободата на действие на по-ниските офицерски чинове, характерна за западните армии. "Има твърде много полковници и прекалено малко ефрейтори. Затова се получава така, че задачи, чието решаване на Запад би станало на много по-ниско равнище, биват прехвърлени нагоре по командната верига", каза той. Дипломатът посочи, че йерархичната структура налага висши офицери да отиват на фронта, за да решават проблеми или да активизират бойните действия, което ги излага на опасност от нападения. "Централизацията на командването и контрола, концентрирането на командните пунктове на едно място и липсата на сигурни комуникации също ги поставя на места, където може да бъдат разпознати и ликвидирани от украински безпилотни летателни апарати", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо

    110 82 Отговор
    каква е тази ваша монета само с една страна,почвате да ставате досадни вече

    Коментиран от #9, #16, #47, #58, #75, #110

  • 2 Последно

    123 63 Отговор
    кога Зеленски ще паркира танка си на червения площад. От 1 месец ни обяснявате как Украйна мачка наред?

    Коментиран от #28

  • 3 Тиква американска

    108 75 Отговор
    Според Факти всички руснаци са мъртви, но напредват с превземане на Украйна. Вече се чудят какво да лъжат!

    Коментиран от #5, #82

  • 4 Сократ

    96 49 Отговор
    И защо снимката е на укро-фашистка техника?
  • 5 Тиква руска

    21 24 Отговор

    До коментар #3 от "Тиква американска":

    Сигурно не си прав, но идеята ти е страхотна!
  • 6 БПФ

    83 46 Отговор
    Хахахах и кой още вярва на лъжите на укpoпската гнъс?
    Танковата колона закъсала. Един генерал тръгнал пеш през полето, за да бута танковете. Укрoпският снайперист го застрeлял.
    Втори генерал тръгнал пеш през полето, укрoпският снайперист го застрeлял.
    Трети генерал тръгнал пеш през полето, укрoпският снайперист го застрeлял.

    Това е версията на уkpoпската пропаганда. Същата, която твърдеше, че Русия обстрелвала запорожката АЕЦ три дни след превземането и. Същата, която обяви за геройски загинали граничарите от Змийският остров, докато те пиеха чай на топло при руснаците. Цял ден няма да ми стигне да изброявам лъжите на тая измeт.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 SCH💿Nino Brown

    44 49 Отговор
    Абе ако трябва да говорим в прав текст истината-Украйна от февруари тази година официално не съществува като държава ,има много читатели които все още вярват в чудеса ама 🤣А защо Русия мълчи това е друга тема който разбрал правилно разбрал, кой не да пие една водка и пляска за Русия
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Zоро

    27 47 Отговор
    Само напред до Париж!
  • 11 Ще полежат

    40 33 Отговор
    Ще полежат и ще "възкръснат", като повечето "загинали" в пропагандната война.
  • 12 лъвчо

    63 55 Отговор
    Варварска държава е Русия.А жертвите си дори не ги търси.В най добрият случай ще свършат в мобилни крематориуми.Роднините им не получават дори обещетения защото ги водят безследно изчезнали.Диващина.Каквато е била винаги.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ми да си лежат

    32 45 Отговор
    Кат са умрели,кво друго да правят!? Вие мислете кво става по-нататка,че майчица ви жална!Купувайте РУБЛИ,шегите свършиха.Гледате деца,възрастни хора,близки.Запада го отпишете,свърши...

    Коментиран от #37, #73, #89

  • 15 НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

    21 30 Отговор
    Всички коминисти вече ще лежат мъртви. Тази кървава еврейска терористична омразна идеология ще бъде изкоренена и изгорена веднъж и завинаги
  • 16 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    21 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо":

    Точно колега.
    Явно така ще е за напред с достъпа до информация, демократичното право на избор, ...
  • 17 Попай моряка

    19 13 Отговор
    "Оркс" в Бердянск ! Воглаве с адмирала !

    Коментиран от #79

  • 18 Трезвомислещ българин

    25 25 Отговор
    "поредния според Украйна висш руски офицер, убит от началото на инвазията на 24 февруари."
    А вие говорители на Украйна ли сте?
  • 19 Фатките продължават

    28 22 Отговор
    Жамбазино ,пак ли си ти с твоите лъжи бе измислен ,фалшив "автор"е .Знай,че ще дойде време,когато ще си разконспириран рано или късно и ще споделиш съдбата на мисирките в "Деня на благодарността" .
  • 20 Грульо

    22 20 Отговор
    Все едни и същи нема и 10 снимки въртят за всички статии за Украйна. :D
  • 21 дааа

    13 18 Отговор
    На промитите мозъци там по цял ден се обяснява какъв успех на военното дело е опарацията и как в САЩ и Европа няма какво да се яде заради санкцийте.Ако прочете коментарите на хората човек тотално се шашка .Някой ни съжаляват ,че гладуваме хахах ,но повечето казват ,че сме нацисти и трябва унищожение.2022 година защо искат да ни унищожават,кой им пречи да ис живеят в рая незнам?
  • 22 Тракиец

    23 24 Отговор
    Изпикайте им се отгоре братя националисти украинци . Тази болшевишка сга-н трябва да бъде само ТОР за слънчогледите на Украйна
  • 23 примати

    25 20 Отговор
    намерих в youtube камери от Бердянск. Истина е... Десантния кораб орск беше взривен, след което веднага няколко други кораба започнаха да се отдалечават от него. Това означава че и на него е имало екипаж която съдба е неизвестна. На родните русофили направо не им се вярва. Еми как иначе, след 30 години лъжи. Те Путин го подлъгаха за въпросните 2 дни за Киев, па на вас няма да ви се вярва за един кораб. Саратов също пушеше , но малко...а и се движеше

    Коментиран от #81

  • 24 Редник

    20 18 Отговор
    Пак вмирисана партенка -кой ли им вярва вече, то както се пише май няма останал жив Руснак там, а да видим по нататък!
  • 25 Умникът

    9 14 Отговор
    Понеже съм супер умен и веднага ще повярвам на тази информация!! А глуп@ците нека се съмняват.
  • 26 Смех

    18 15 Отговор
    Дневна доза наркомански излияния от Джамбазнюз
  • 27 САТЪРА НА ХАНА

    16 13 Отговор
    ЖУРНАЛИСТИТЕ И ТЕ СКОРО
    ЩЕ ПОЧНАТ ДА СМЕНЯТ ЕВРАТА В РУБЛИ
  • 28 дааа

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последно":

    Не е от месец ,но става вече сериозно мачкане.Явно в началото и те очакваха нападение от свръхсила и супер модерна огромна армия.Сега като им се отвориха колко струват е сеч.В Чечения загива 1 генерал за сравнение.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ал Бунди

    24 20 Отговор
    Мъчно ли ви е, гиди Путлерастки подлоги,а? Трима от генералите и повечето висшите чинове са ликвидирани от снайперисти, а не от артобстрел. А Путлер вече клекна на преговорите. Колкото и да виете като карпатски вълци, това е положението. Ракетите свършиха, хранителните пакети също. Руските мародери , бесни от глад и студ, крадат всичко наред- от тенджери и тигани до килими и чаршафи. Пропаднала работа. а към Украйна пътуват още 8000 Стингъра и Джавелини. ВСУ преминава в контраофанзива...украинската кал се превърна в гробище за москалите...

    Коментиран от #36

  • 31 Бердянск

    13 7 Отговор
    Оркск го прецепиха днеска барабар с танковете
    Още малко ви остава и отивате за преработка в обогати тел на почвата

    Коментиран от #85

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    15 15 Отговор
    ДЖАМВАЗОВ ЗА ВСЯКА СТАТИЯ МУ ПЛАЩАТ ПО 500 ЕВРО ОТ ФОНДА НА ЕС ЗА ЖУРНАЛИСТИ БОРЕЩИ СЕ СРЕЩУ РУСИЯ
  • 34 Българка

    25 11 Отговор
    Стига кръвопролития и разруха. Путин да изтегли всички руски нашественици и спре войната. Още колко хиляди трябва да бъдат убити на украинска земя, че да се задоволи апетита на кръвожадния международен терорист?
  • 35 Свежи фейкове

    11 15 Отговор
    Хайде на свежите фейкове........много жалък ще се окаже този сай..т! Бре, продажници, ей!:)
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ал Бунди

    14 11 Отговор

    До коментар #14 от "Ми да си лежат":

    Аз тоалетна хартия си имам. А на теб ако ти трябва , купувай си. Пък ако искаш- чемодан, викзал- и направо при печтаря на рублите.

    Коментиран от #44

  • 38 кирил

    19 18 Отговор
    Слава на Украйна !!!

    Коментиран от #49

  • 39 11111

    21 16 Отговор
    Лъсна несъстоятелно на руската армия ,шайка украински лумпени Азов сектора и др 1 месец ги разиграват като мечка на мегдана,жалка картинка
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Фройд

    5 8 Отговор
    Като гледам фронтовите репортажи всеки командир е със сателитен телефон!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Посейдон

    8 8 Отговор
    Една русалка ми донесе някъв надпис с некви букви Оркс,кви са тия ?!

    Коментиран от #87

  • 44 ех майко мила

    3 9 Отговор

    До коментар #37 от "Ал Бунди":

    то като имаш хартия и какво става, дрождите си остават по космите ли ?че афроамериканците обичали така ,като го набият и после викаш тъмен е и не си личи само по миризмата разбираш какво си ял

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Груз 200

    17 7 Отговор
    Брадясалия Чечен Кадир бей затуй го няма на фронта да не го пратят при началника си на небето Аллах
  • 47 Раданч Татлъту

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо":

    Не се сърди,приеми ,че сме просто с Киро и сме просто покорни слуги!
  • 48 Ал Бунди

    10 2 Отговор

    До коментар #44 от "ех майко мила":

    Хахахаха..ти по себе си ли съдиш. Хахахаха...Я виж, като ходиш се оглеждай назад, че от където минеш диря от дарадонки оставяш..абе, всичките Пут.облизачи ли сте такива( на точката може да поставиш каквато си искаш жъгласна, но вярната е буквата -к-)
  • 49 Ха ха,

    13 20 Отговор

    До коментар #38 от "кирил":

    Украйна е в миналото ! Z
  • 50 Джамбазов

    9 9 Отговор
    Ама Руските генерали ги няма на снимка, а телата на войниците в ония казарми още ги броим

    Коментиран от #62

  • 51 МИРО

    10 11 Отговор
    АМАН ОТ СЛАГАЧИ И ПОДЛИЗУРКИ ТУК В САЙТА!!!!ВИЗИРАМ АВТОРА МУ!!!ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВСИЧКИ ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!

    Коментиран от #66, #77

  • 52 Shoot to Thrill

    11 9 Отговор
    Всички публикации за украинската съпротива вече времето ги доказва! Германия напада Полша на 01.09. Руснаците оказват любезно съдействие на 17.09. Поляците капитулират чак на 07.10. Т.е. украинците чисто времево преизпълняват полската задача! С непрекъснатото подаване на необходимото снаряжение от НАТО, оказа се, че мобилните бронетанкови и ПВО оръжия са най-удачни срещу кьопавата и заспала в 80те на 20 в. "мечка". А и май са свръх руските стандарти относно качествена защита от тях?! Наистина украинската "спец. операция" ще тръгне по план!!! Дори и да загубят целият си морски излаз украинците вече са победители!
  • 53 Хайде, стига вече !

    14 5 Отговор
    Да се почваме и който оцелее, оцелее !
    Наду ми се главата ! Чакам русофилите на паметника на съветската армия ! АЗОВ.

    Коментиран от #67

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 В Русия генерал

    6 11 Отговор
    Е като в България академик. Имат си.
    Не ги мислете. Две неща предстоят - да търсим рубли и да се готвим за Трета. Второто, съдейки по интервюто с британския министър (ама балък излезе)

    Коментиран от #86

  • 56 Заупокойна служба

    12 3 Отговор
    Руските тролове на погребения не верват хахах украинска лъжа, нали ама що го погребват като е жив бе хахах те неверниците комунисти се дразнеха като ги поздравиш за Великден с Христос Воскресе! и викаха - ти виде ли го хахах
  • 57 Хайде, стига вече !

    10 5 Отговор
    Да се почваме и който оцелее, оцелее !
    Наду ми се главата ! Чакам русофилите на паметника на съветската армия ! АЗОВ.

    Коментиран от #83

  • 58 Пешо

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо":

    А бе политиката на ЗАПАДА ми е отвратителна, но истината е, че РУсия се изложи много.
    Сега беше момента да теглим една на големите и да почнем да гледаме себе си ....

    т.е. гоним Митрофанова.... ХЕро ни казва браво...и веднага гониим и нея за намеса :D
  • 59 Украинска поговорка

    16 7 Отговор
    Да би в Русия стояло, не би на ГРУЗ 200 станало! Никой не ги е карал да ходят в Украйна, очакваха да ги посрещнат с хляб и сол като освободители, но си посрещнаха с куршуми, снаряди, Джавелини и Байрактари. Тома е краят на всички агресори!

    Коментиран от #88

  • 60 1111

    9 12 Отговор
    Тази новина фалшивее. И баба ви знае, че генералите не участват в сражения.
  • 61 Ал Бунди

    15 9 Отговор
    Колкото и да виете като линейки, ФАКТЪТ Е ЧЕ ПУТЛЕР ЗАХАПА ДЖАМА ВЕЧЕ..Повече коментари са излишни. Колкото и да ги боли нашите комундери, Русия полека-лека отива в миналото. Следва разпад.. и немско китайска -граница по билото на Урал. А тия с букетите на Отлов мост..по една студена водичка и по домовете. Хахахаха
  • 62 За руснаците съм

    8 4 Отговор

    До коментар #50 от "Джамбазов":

    ама, ако го свитнат от 6-700 метра или повече, кой да го снима? Снайприста ли? Не бъдете наивни. Съсъ сигурност има висши офицери фира. По ми е интересно ответните снайпери къде са.

    Коментиран от #68

  • 63 ХУМОР САТИРА И ГЕНЕРАЛИ

    12 7 Отговор
    СКОРО И МИТЪТ ЗА „ВЕЛИКАТА ”ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОТ ВСВ ЩЕ РУХНЕ👌80 Години ЧЕРВЕНА ПРОПАГАНДА С Т И Г А 🤐
  • 64 ХУМОР САТИРА И ГЕНЕРАЛИ

    12 7 Отговор
    СКОРО И МИТЪТ ЗА „ВЕЛИКАТА ”ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОТ ВСВ ЩЕ РУХНЕ👌80 Години ЧЕРВЕНА ПРОПАГАНДА С Т И Г А 🤐
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Киро Питоня

    3 9 Отговор

    До коментар #53 от "Хайде, стига вече !":

    И аз ще дойда . Много обичам да лупам празни глАви.
  • 68 Ал Бунди

    11 10 Отговор

    До коментар #62 от "За руснаците съм":

    Е как къде? Мародерстват из магазините, крадат юргани и тигани. Що да си губят времето. Нали са освободители. Освобождават домовете от покъщнина...

    Коментиран от #72

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Антон

    8 5 Отговор
    Да правят войниците генерали и да се връщат в родината, пред Украйна да мине в контранастъпление.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 много сте зле

    7 7 Отговор

    До коментар #68 от "Ал Бунди":

    Къде пък има място за тая покъщнина в танковете? На война всеки мисли за оцеляването си, останалото са фейк новини.

    Коментиран от #76

  • 73 Ми много

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ми да си лежат":

    рано си се напил.
  • 74 Слава на саш и нато

    11 4 Отговор
    Живота на хората в рашата не струва и копейка важни са само мутри олигарси и диктатора сичко друго да мре ...бегето е същата схема но по малки размери иначе тука е същата работа...маргини паши очи мажовци боковци догановци шишита каскети шапкари милиционери комунисти тарикати местни феодали само те живеят добре и са недосегаеми а народа да мре и да го грабят изброените по горе персони

    Коментиран от #92

  • 75 Горна Волта с ракети

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо":

    Е да си дадат и тяхната страна руските терористи,ама нещо май не смеят.Избиха им генералите ,унищожиха им цялата военна скрап,въобще руската военна сила е най-голямото посмешище.Тея да се надяват да не се изправи срещу тях някоя по-способна армия ,че ще бъдат бити и ритани обратно до москва ,че чак и до чутотка.Всички знаеха ,че руската военна "мощ" е 90% пропаганда ,ама никой не е вярвал,че всъщност това е една от най НЕбоеспособните армии в света.Руската армия е парадна армия и трябва да си се придържа към парадите.Във военни действия не трябва да влиза ,защото се вижда ,че е абсолютно неспособна и то срещу 22-я в света..
  • 76 мех водач

    9 4 Отговор

    До коментар #72 от "много сте зле":

    Има пич, има. Казвам ти го като механик-водач на МТЛБ И САУ2С1. Това че ти не си ходил в казарма, си личи от пръв поглед. В платформата на МТЛБ има достатъчно място за 2 тона плячка.Освен това, снайперистите не стрелят от танкове. Много са уязвими там

    Коментиран от #90

  • 77 КАТУН С РАКЕТИ

    10 3 Отговор

    До коментар #51 от "МИРО":

    ТО ВЪЗМЕЗДИЕ ВЕЧЕ ИМА.ВАС ПРЕДАТЕЛСКАТА РУСОФИЛСКА ГНЯС ВИ ТРЕТИРАТ КАТО РУСКИ ШПИОНИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.ПОДЛЕЖИТЕ НА СЪД ИЛИ ВИ ВРЪЩАТ ОБРАТНО В РУСКИЯ КРАВАРНИК
  • 78 Оке

    5 7 Отговор
    Между другото ще добре да смените снимката защото унищожения танк е Украйски Т-72АМТ а зад него са Т-80бв на РФ . Проверявайте снимките че да не стават такива гафове
  • 79 Ами не е

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "Попай моряка":

    точно така, защото загинали няма, а заради пожара който е в, зникнал и да не се взривят боеприпасите е потопен, другите 3 ВДК са напуснали пристанището без поражения. Аз дори вече гледах и клипове от там.
  • 80 цикЛОП

    12 10 Отговор
    За съжаление и много виетнамци , афганци , иракчани , либийци и т.н. също лежат мъртви , заради миротворческата демосрация на САЩ , но няма никакви санкции , упреци , ембарго , порицания , изолация на братята американци ! Защо ли ? Техните бомби са по-хуманни от руските ?

    Коментиран от #93

  • 81 Ама ти си

    2 10 Отговор

    До коментар #23 от "примати":

    гледал само клиповете, без това какво е станало. Значи по този порт е изстреляна ракета Точка У, която е унищожена във въздуха от ПВО, но част от касетите попадат и започва пожар, който екипажа се опитва да загаси. Поради неуспех с гасене то екипажа се евакуира на другите ВДК, които напускат пристанището, а кораба е потопен за да не се взривят боеприпасите.
  • 82 Тредстоун

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тиква американска":

    Напредват само с това че ще им белеят кокалите и ще служат за тор тия ватници , Украйна си върна всички преградия на Киев които просия беше влязла , така че забрави с напредването ... , само клането остана и мъката за руския народ докарана от дребния касапин с мъжко име ...
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 666666

    5 8 Отговор
    Не знаех,че генералите обикалят по улиците

    Коментиран от #91

  • 85 Няма танкове

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "Бердянск":

    бе мушмул, возил е боеприпаси и за да не избухна, сами го потопяват.
  • 86 Ха-ха-ха

    8 5 Отговор

    До коментар #55 от "В Русия генерал":

    Щом отсега си затърсил рубли - отивай при Копейкин да ти даде от неговите, има много, ще можеш и юрган да си ушиш от тях, пък ние простите тука дето сме в омразното НАТО и ЕС, ще се запасяваме с $ и € )
  • 87 Ха-ха-ха

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Посейдон":

    Орки, сър:)
  • 88 Да посрещат ги

    4 4 Отговор

    До коментар #59 от "Украинска поговорка":

    като гледам какви складове оставят с джавелини и друга западна техника, може въобще да не ползват своите. А що се отнася до бапяците, ами всеки ден свалят поне по 2-3 броя, така че и те ще свършат.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Айсе малко

    4 5 Отговор

    До коментар #76 от "мех водач":

    намали лъжите. Ти кога си се возил сам бе глъм, нали тези машини са за пехотата. И ние сме били в казарма и сме виждали това онова. Тези машини не са ти камиони.

    Коментиран от #94, #95

  • 91 А бе,

    8 2 Отговор

    До коментар #84 от "666666":

    по улиците не обикалят генералите им рушняшки, ама набикалят около обоза, който е закъсал, поради тотална деморализация на солдатите, които предпочитат да се прострелят в ногите, та да отърват фронта! И като цъфнат до окопите, сещай се каква плячка са за украинските снайперисти!
  • 92 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #74 от "Слава на саш и нато":

    Това което си написал е валидно в цял свят. Дори в “неолибералният демократичен свят” е така. Ние сме инструмент в ръцете на богатите да станат по-богати и нищо друго. Никой, никъде не го е грижа за нас..........никой. Богатия не се интересува как ще живее, как и от какво ще умре бедния.....
  • 93 Ал Бунди

    6 3 Отговор

    До коментар #80 от "цикЛОП":

    Ами да, така е. От 4 март до сега няма нито един загинал рушляк. Така че верваме ти.В Украйна воюват вече само безсмъртните...между другото...ко стана с Кадировците бе, нали много бяха натопорчени нещо.//??? Никаква информация вече за тях. Да не се изпозагубиха из белоруските гори. Така е, Кадиров ги облече по последна мода от каталога на Прада, ама забрави да ги оборудва с компаси. То и за какво ли са им. След като не знаят как да ги ползват. А Тушаев..ко стана с Тушаев. Май вече слънчогледовите семки са почнали да поникват,а .
  • 94 мех водач

    5 4 Отговор

    До коментар #90 от "Айсе малко":

    В коя казарма си бил бе, епилирания? В Кралските Егерски Части (КЕЧ) ли? За разлика от теб, аз освен в казармата, съм им правил и заводския пробег на тези машини. И знам много добре какви са им данните и какви модификации са. А като гледаш колко бързо гинат кашиците, май остава баят празно място. Така че давай у лево. Не си намерил с кого да спориш. Кирка и лопата- министерска заплата...мухахаха.А точно във връзка с работата ми съм бил много пъти командировка и в Харков и в Ярославъл. А защо в Ярославъл ли...познай от три пъти?
  • 95 мех водач

    5 4 Отговор

    До коментар #90 от "Айсе малко":

    ...между другото- имам над 80 000км ( за военна техника това е огромен пробег, все едно да си с 2млн км на личния ти автомобил), на тези машини, знам всяко болтче и регулировка...А на заводския пробег винаги съм бил сам. И понякога с ВП. Знаеш ли какво е ВП ? Сигурен съм че не знаеш.

    Коментиран от #103

  • 96 марш

    4 2 Отговор
    обратно......в нужника ...потапяй се !
  • 97 666

    4 9 Отговор
    четейки сводките от всички руски области,,а те публикуват и отдават почит на загиналите,сумарно стигам до 728 убити,излиза,че останалите 15000 хиляди уж убити руснаци,са пълни сираци,без роднини и никой не скърби за тях,тия не разбраха ли ,че това няма как да се скрие,навремето това се опитаха да направят краварите във Виетнам,но дори и да скриеш труповете,няма как да скриеш роднините,съответно започнаха антивоенните демонстрации

    Коментиран от #99

  • 98 Тацо Диев

    9 3 Отговор
    Според американски и британски разузнавателни служби украинската контра офанзива върви успешно.

    Сега руските войски са отблъснати на 55 км. от Киев ,а бяха само на 15 от центъра.


    Големи руски формирования са попаднали в обкръжение при Ирпен .

    Коментиран от #101

  • 99 Мичмана

    6 4 Отговор

    До коментар #97 от "666":

    Само на висшите офицери . Другите да добитък не ги броят

    Много са жертвите . И Украинците този път не лъжат с данните ,не е като 2014 г. когато се надпреварваха с руснаците .

    Коментиран от #100

  • 100 666

    0 6 Отговор

    До коментар #99 от "Мичмана":

    абсолютно всички,

    Коментиран от #102

  • 101 Роналд Рейгън

    4 5 Отговор

    До коментар #98 от "Тацо Диев":

    има някаква наченка на контра,но англетата са преувеличили,по сериозната кантра е била при Николаев,но за затрещели Смерчовете и оцелелите урки обратно по дупките
  • 102 Мичмана

    7 1 Отговор

    До коментар #100 от "666":

    Няма такова нещо.
    Само един път в Кемерово бяха отбелязали , но тогава имаше 82 жертви от Кемерово за 1 ден.

    Коментиран от #105

  • 103 Вп е еничарин

    1 4 Отговор

    До коментар #95 от "мех водач":

    Дето пази друг еничарин
  • 104 tate

    7 1 Отговор
    Събирам им летви да сковат "шкафчета" за по лесно пренасяне към СССР остават и метални шпилки ще свършат работа за дръжки !
  • 105 666

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Мичмана":

    през няколко дена ги обявяват,вчера от Рязанска област отслужиха литургия на 4те войника от областа ззагинали от началото на операцията,това го правят във всички области
  • 106 един от многото

    2 0 Отговор
    Този самичък изби руската армия!
  • 107 ценности

    2 2 Отговор
    Ако имах във фирмата някой работник , който само на половината на това колкото този човек е некадърен , отдавна щеше да е изгонен! Искам да попитам "Факти" по какъв критерий си оценяват репортерите?
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Пепа Чевръстата

    1 0 Отговор
    Ами оня дето Вика че азбуката НИ била създадена по македонските земи защо взема от латиницата ( Z ) ?
  • 110 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо":

    ..АМИ КОЛЕГА АКО УКРАЙНА БЕШЕ НАПАДНАЛА РУСИЯ СЕГА ПАК ЩЕШЕ ДА ЧЕТЕШ ЗА "МОНЕТАТА САМО ОТ ЕДНАТА СТРАНА"...САМО ДЕТО ТОГАВА ЩЕШЕ ДА СЕ ПЛЮЕ УКРАЙНА..ПРОБЛЕМА Е ЧЕ РУСИЯ НАПАДНА УКРАЙНА..И ТО С ПРЕДТЕКСТ..."ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА Я НАПАДНЕ".....ТОЧНО ДЕН ПРЕДИ ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА ПУТИН КАЗА "ЗАБРАНЯВАМЕ НА УКРАЙНА ДА ВЛИЗА В НАТО:.,,КАТО ТОВА БЕШЕ ОСНОВЕН И ЕДИНСТВЕН ПРЕДТЕКСТ..КОГАТО ВЛЕЗЕ ВЕЧЕ В УКРАЙНА..ПОЧНА ДА СИ СЪЧИНЯВА РАЗНИ НАЦИОНАЛИСТИ,КРАЙНО ДЕСНИ .СЕПАРАТИСКИ КАРАТИСТИ..А БЕ ЕДИН ТОН ГЛУПОСТИ...И ТИ СЕГА ОЧАКВАШ НЯКОЙ ДА ПОВЯРВА НА ЧОВЕК КОИТО ОЩЕ ПРЕДИ ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА ТВЪРДЕШЕ ЧЕ "НИКОГА НЯМА ДА Я НАПАДНЕ"...АМИ СЛЕД ТАКАВА ЛЪЖА КАК ТОЧНО ОЧАКВАШ ДА ТИ ВЯРВА НА ПО НАТАТЪШНИТЕ ГЛУПОСТИ..ЧЕ ДОРИ И ИСТИНАТА ДА КАЗВАШ ВЕЧЕ..ТИ НА-РАЛ ЛИ СИ СЕ ВЕНЪЖ С ТАКА ПОДМОЛНА ЛЪЖА..ЗА ДА ЗАВАРИШ ВРАГА НЕПОДГОТВЕН...МИСЛЯ ЧЕ НЯМА НИЩО ПО НОРМАЛНО ОТ ТАМ НАТАТЪК НИКОЙ ДА НЕ ТИ СЛУША ЛЪЖИТЕ...А И ЗАЩО ПУТИН Е ЗАБРАНИЛ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ..ВСИЧКИ ТЕЛВИЗИИ ..А БЕ ВЪОБЩЕ Е ПОЗВОЛЕНО ДА СЕ КАЗВА САМО ТОВА КОЕТО Е ДОБРО ЗА ПУТИН...ДРУГОТО ДА Е ТЪМНА ИНДИЯ..:)..ЕЕЕЕ ПИЧ ТО ЧОВЕК И ДА ИСКА ДА ПОВЯРВА НА ПУТИН....ПАК НЯМА КАК ДА МУ ПОВЯРВА..ЗАЩОТО ПРИ НЕГО ВСИЧКО Е ЛУЖА СЛЕД ЛЪЖА...ТАКА ЧЕ ТОЙ САМИЯТ ПУТИН СИ ПРАВИ ТАКА ЧЕ ДА СЕ ГЛЕДА ЕДНАТА СТРАНА НА МОНЕТАТА..И ТО НЕ СЕ ВИЖДА И ЦЯЛАТА СТРАНА ДОРИ...
  • 111 Zzz

    1 0 Отговор
    Силно се надявам да се появи медия в България, която да пише обективно 🙂
  • 112 Махмуд

    1 1 Отговор
    Руснаците нямат нито тактика, нито съвременна техника а и с тези 100 годишни изморени и атрофирали уж генерали са тотален провал.
  • 113 баба ти от Пловдив

    1 1 Отговор
    боклук кой ти плаща да лъжеш бе ? ти знаеш ли какво значи руски генерал? това не са мижитурки като теб
Новини по държави: