Last news in Fakti

28 Март, 2022 10:10 7 385 146

Сръбски учен: Българите изнасилват и убиват бременни

  • сърбия-
  • българия-
  • българи-
  • изнасилване-
  • жени-
  • убийства-
  • историк-
  • белград-
  • история-
  • радош люшич

Това са само част от "научните доказателства" на Радош Люшич – историк и университетски преподавател, които бяха публикувани в белградската преса

Сръбски учен: Българите изнасилват и убиват бременни - 1
Снимка: Wikipedia/ сръбски войници през 1913 г.

Българите извършват невъобразими зверства спрямо жените. Турците са били по-милосърдни. Българите убивали бременни жени. Така ликвидирали и майката, и нероденото дете. Много бременни жени са изгорени в домовете си заедно с целите си семейства. На жените са отрязвали ръцете, краката, гърдите. След това, а главите им, както и тези на мъжете, момичетата и момчетата, са набивани на щикове , с които се е преминавало „триумфално” през населените места. Освен българите, доволни са оставали и кучетата, които се хранели с човешка плът.

Това са само част от "научните доказателства" на Радош Люшич – историк и университетски преподавател, които бяха публикувани в белградската преса, предаде БГНЕС. Агенцията публикува пълният текст от публикацията на Люшич без никакви съкращения и редакторска намеса:

Според преброяването на австро-унгарския генерален военен губернатор през 1916 г. в Сърбия има 222 225 жени повече, отколкото мъже. Още по-лошо е положението в двете военноинспекционни области, Морава и Македония, които по това време са под българска окупация. След потушаването на Топлишкото въстание (1917 г.) Сърбия оставя впечатлението на опустошена и осакатена страна, в която на сто жени има един мъж!

Австрийски репортер съобщава, че "почти всички жени и момичета носят черно" заради загубата на своите съпрузи, роднини и изгубената си свобода. Българското върховно командване отделя особено внимание на сръбкините, което никой досега не е правил. Изхождайки от факта, че жените са „най-яростните патриоти”, че те са „център на сръбския дух и най-прилежните агенти на тайната сръбска организация”, че са идеолози и пропагандатори, следователно трябва да се очаква от тях да предприемат опасни действия срещу всички български начинания в Моравска област.

Довеждайки този проблем до етапа на „женска хипноза“, командването стига до извода, че това е „ужасно зло, което може да ни струва част от нацията ни и да разклати сигурността на страната ни“. В историята на човешкия род подобни мнения за жените са рядкост, когато се знае, че тяхната сила и способности по никакъв начин не са били по-големи и по-значими от тези на жените оттатък Южна и Велика Морава. Поради тези причини командването препоръчва на по-нисшите власти да забранят пътуванията на сръбкините и да ги принудят да говорят само български. За да се приложи тази рестриктивна политика спрямо жените, трябва да се състави списък на всички интелигентни и влиятелни жени в окупираната област.

Преценявайки, че сръбкините от всички възрасти са опасни, срещу тях е произнесена присъда на геноцид: „изкореняването на сърбизма изисква унищожаване на сръбкините“. Българите не са обръщали толкова внимание на друга категория от населението (свещеници, учители...). В достоверни исторически извори са записани невиждани и невъобразими зверства на българските власти спрямо жените преди, по време и след Топлишкото въстание. Сравнявайки българските престъпления от времето на Първата световна война с тиранията на турците преди Първото сръбско въстание и между двете въстания, останах с впечатлението, че турците са били по-милосърдни.

В историята на сръбския народ това са двете най-страшни времена на смърт, в земя на смърт. Ето само няколко примера за българско жестоко отношение към жените и момичетата. Най-малкото момиче, което е откарано в българския лагер, е на по-малко от година. Българите убивали бременни жени, удряйки ги в корема с щикове и така ликвидирали и майката, и нероденото дете. Много бременни жени са изгорени в домовете си заедно с целите си семейства. Имало е случаи, когато на жените са отрязвали ръцете, краката, гърдите. След това, а главите им, както и тези на мъжете, момичетата и момчетата, са набивани на щикове , с които се е преминавало „триумфално” през населените места.

Запазено е описание на дете в люлка, усмихващо се на светещ на слънцето щик - последната сцена в неговия едва започнал живот. Освен българите, доволни са оставали и кучетата, които се хранели с човешка плът. След убийствата изнасилването е било второто най-тежко престъпление. Жени и момичета на възраст от десет до осемдесет години са били изнасилвани: в домовете си, в лагерите, на пътя, преди разстрела, в църквите, поотделно и масово и най-често в присъствието на членове на семейството.

Има данни за изнасилвания на всички жени в Пореч и на много в селата Топлице и Яблановце: „няма нито една жена над 12 години, която да не е била изнасилена“, гласи един документ.

Много от изнасилените жени и момичета забременяват, а много по-късно са убити - брутално, както са били опозорени.

Никак не е странно, че думата българин започва с малка буква и тогава, и след освобождението.

Според доклада на Международната комисия, в Топлишкото въстание (1917 г.) са убити около 20 000 жители на Топица и Ябланица, а може би и повече (до 35 000), като това престъпление никога не е обявено за геноцид.

В най-новата История на България, Белград, Клио, 2008 г., въстанието не се споменава не поради срам и вина, а заради прикриване на истината за зверствата.

Когато сръбски войници залавят двама български войници (1915 г.) и ги питат защо убиват жени, деца и старци, отговорът гласи: „Това ни беше заповядано – да унищожим сърбите“! Само в Архива на Сърбия, без Архива на Югославия и Военноисторическия архив, материалите за българските престъпления се съхраняват в 44 архивни кутии! В суматохата, която се надигна около Милунка Савич - героиня като всяка друга с или без пушка в ръце, трябва да сме благодарни на посолството на САЩ за заснемането на тази реклама, която е красиво представяне на нейните военни и следвоенни жертви.

Пропагандното видео може да бъде критикувано за начина, по който се прощава и забравя врага с геноцидни намерения. Българите не отговаряха за престъпленията, които извършиха срещу сърбите през Първата световна война.

1) Съюзниците предотвратяват влизането на сръбската армия в България в края на 1918 г., за да не отмъщава.

2) Сърбите съставят списък от 500 български престъпници, които трябва да бъдат съдени, а великите сили решават да съдят такива нечовеци в техните държави.

3) Води се процес само срещу трима български престъпници, единият от които е оправдан, а останалите двама излежават минимални присъди.

Ние сме наистина свети, а дали и те са такива? Сръбската наивност е безгранична, така че спрете да я подгрявате с героинята Милунка Савич.

След всичко това сърбите трябва да се запитат как е възможно българите, които са били наши врагове и врагове на нашите съюзници при две световни войни, да запазят народа и държавата си, а ние не?/

Радош Люшич – историк и университетски преподавател, в. „Данас”


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да беда

    153 3 Отговор
    А понеже те не са правили същото нали? Както и в Македония колко хиляди българи са убити без причина.Колко пъти са ни забивали нож в гърба! Аре баста

    Коментиран от #23, #43

  • 4 Лъжливите сърби - най-добрите

    143 21 Отговор
    приятели на Путин на Балканите. А нашите червени руски под--логи много ги харесват. Няма място да ви опиша сръбските зверства само в Македония - 30 000 убити и 120 000 минали през концлатери от 1913 до 1960 г.

    Коментиран от #71, #89

  • 5 БГ БГ БГ

    105 21 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Точно Русия ги прави тия хибридки

    Коментиран от #31

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 р345

    56 17 Отговор
    Путле рне спира с провокации и опити да дестабилизира света!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 дебела кратуна

    77 7 Отговор
    А пък "братята" сърби са одирали живи хора-българи из македонско...
  • 11 Kcaniba

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Какъв б'ой,бе":

    С ф16-ките!!!
  • 12 Не е добре

    54 9 Отговор
    Нещо ни готвят руснаците!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Корги

    37 9 Отговор
    Сега русофилите да си припомнят мантрата, която пишат под всяка новина, свързана с войната в Украйна, а именно - бомбардировките на САЩ в Югославия. Какво общо има ли? Ами много общо има.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 САЩ

    19 9 Отговор
    Охо... тука е имало етническо прочистване! Бързо да си припомним ВСВ, ама тоА път да ударим не само София... а сички големи градове с едни демократични бомбардировки. Със свръх-точни ракети. Последна дума на техниката. Да живее демокрацията и най-проспериращата кредитна икономика в света. И най-паразитиращата.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 SCH JVLIVS II

    32 4 Отговор
    Ааааа как може такова нещо този да не е макеонец под прикритие?Или е руска е интрига дадена да се публикува там ?Българският народ най много е страдал кой ли не е минал и тормозил България ?Сега е момента да се публикуват всичките зверства на комшиите от едно време и Русия
    Ако е вярно и има доказателства за Васил Левски още съм в недоумение вярно ли е това което чета нови Факти по история още има разногласие в главата ми .Цял живот сме учили фалшива история за България така го разбирам?

    Коментиран от #130

  • 26 Гост

    6 34 Отговор

    До коментар #17 от "хисар петко":

    Хитър-петр0, боли ли от ИСТИНАТА, ще твоите прапрапра деди са били УБИЙЦИ?

    Коментиран от #138

  • 27 Хихихи..

    34 1 Отговор
    А ние,тоест Боко им построи газопровод,ихууу..
  • 28 Анте Павелич

    14 5 Отговор
    Обаче за свинарите няма вето при преговорите за ЕС, а за Македония има. Щото, нали Москва така нареди.
  • 29 на върбе

    28 7 Отговор
    Путин така ли ти каза фурнаджийска лопато
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иван

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "БГ БГ БГ":

    Тук не се споменава Русия, а се споменава САЩ.
  • 32 Корги

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Е ти пък се оля... излез малко от този Разград, разговаряй с хора. Ще бъде полезно за общата ти култура, която като гледам никаква я няма.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гай Турий

    27 12 Отговор
    Днешната западна пропаганда, подкрепяща Украйна срещу Русия, е същата като сръбската пропаганда срещу България. 1:1
  • 35 да да

    33 9 Отговор
    България трябва да анексира Македония и Сърбия - това са наши изконни територии!
  • 36 Български учен

    14 2 Отговор
    Правят същото и на сръбските учени
  • 37 Пешо

    31 3 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Това идва от Русия. Иска да ни накаже. Насъскват си сръбското куче срещу нас, както Сащ насъсквацевропейското си куче срещу тях. Ако русия тръгнежда пада, ще запалят много черги..
  • 38 Абе

    11 24 Отговор
    Не знам дали е вярно това,но като се сетя българите,какви извращения и зверски убийства са правили по нашенските лагери на собствения си народ,и до днес остават ненаказани.Гледах едно видео .Оцелелите разказваха...Почти всички вече са починали,но разказите им остават документирани.На българина му дай власт,и му гледай сеира

    Коментиран от #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Полека бе

    32 2 Отговор

    До коментар #16 от "Македонец":

    Дядо ти беше българин Господ така го е създал! А теб Тито как те направи макаданец?
  • 42 Мартин

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "НАТО ни брани ЕС ни храни":

    Русия никога няма да го позволи!
  • 43 Пешо

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да беда":

    Кюкаква ще е ракцията на правителството ????
    Настояваме да отговор. Повече дипломация и по-малко емоции.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Абе":

    Е само на Българина. ..
  • 47 Поръчката

    38 0 Отговор
    За публикуване в централна официална сръбска медия на такова "творчество" е повече от прозрачна.Познайте от кого е поръчана публикацията.И на кого е нужно влошаване между Сърбия и България?И ако България влезе в подлия капан, какво ще последва?Познахте..."освобождениеееее"
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Спомни си за селата

    33 1 Отговор

    До коментар #33 от "Зоран":

    В В РСМ в които сърбите са убивали всеки десети, вчера го гледах МК1
  • 50 А питам

    41 0 Отговор
    Само забележете как сърбите се оплитат в собствените си пропаганди:

    Потушаването на Топличкото въстание от българска страна са македонци. Т.е. ако съществуват етнически македонци, както сърбите днес твърдят в Сурдулица етнически македонци са клали етнически сърби!! Ние кво общо имаме с това??
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хаххахаха

    13 0 Отговор
    И ги изяждат ритуално
  • 54 1885 година

    29 2 Отговор
    Сърбите първи ни нападнаха по заповед на Петербург.
  • 55 Хисторик

    3 20 Отговор
    Като се вземат примерите за касапниците от военните от 9то юниския 1923
    преврат, контрапреврата Септемврийския 1923 убийствата през ВСВ на партизаните антифашисти нищо чудно да са вършили зверства и в Сърбия.
  • 56 Европа

    6 0 Отговор
    Може би еописвал ЕНИЧАРИТЕ
  • 57 НАТО

    34 0 Отговор
    Защо точно сега този историк и университетски преподавател се е сетил да публикува тези "научните доказателства"...???

    Или както винаги това си е част от хибридно-асиметрична война на Русия,която винаги е водила на Балканите....!!!

    Коментиран от #63, #94

  • 58 Българин

    17 2 Отговор
    Трима сърби на щик!
    Велик е нашият войник! Велик! Велик!
    Сърбите ще ги мачкаме като куцо пиле домати!
    Винаги сме го правили!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ванчо Михайлов

    5 5 Отговор
    И добре са правили.
  • 63 Истината

    11 10 Отговор

    До коментар #57 от "НАТО":

    Защото в Сърбия има много журналисти платени от америка.америка прави тези интриги сега ще ни предложат защита в замяна на свободата ни.

    Коментиран от #116

  • 64 Македонците са юнаци

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "Македонец":

    Ама вие не сте македонци! Затова и ви изгониха македонците от Егея, защото са юнаци, и не искат край себе си ашлаци!

    Коментиран от #73

  • 65 За ден, два сме в Белград !

    14 3 Отговор
    Даже с тази армия !

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Български неучен

    13 0 Отговор
    Сърбите пък ядат хора!
  • 68 Ахахахаха

    5 6 Отговор

    До коментар #65 от "За ден, два сме в Белград !":

    Спри сливовицата.
  • 69 юнаци

    8 1 Отговор

    До коментар #51 от "Македонец":

    Ако ви пратим само северозапада Враца и селата и 1/3 от перник са ви достатъчни!
    Смешни юнаци>...

    Коментиран от #74

  • 70 НАТО правилно ги бомбардира

    18 6 Отговор
    Трябваше още...не е късно.....
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Интелектуалец

    1 23 Отговор
    Из спомените на костурския митрополит Германос Каравангелис:
    "Възнамерявах да продължа по-късно пътуването си в Северен Ипир. Българите, междувременно, изгубиха следите ми. Знаеха, че съм в Корча, и мислеха, че ще продължа надолу. Пристигнах неочаквано в Корча след дванадесетчасово яздене на кон. През този ден в Жупанища българите бяха убили три или четири жени и ги бяха обесили за краката, след като им разпрали коремите."
  • 73 северно макета

    16 1 Отговор

    До коментар #64 от "Македонците са юнаци":

    Те тея не са македонци, а северно македонци - гърчите византийци ги накараха бързо - бързо да си сменят името :)
    А на нас лаят нещо много сериозно, иначе за именцето со кротце - со браго си го смениха макетата без стон и вопъл!
    Големи юнаци и родобюбци - нема що!
  • 74 Влахчето

    1 22 Отговор

    До коментар #69 от "юнаци":

    Северозапада си е сръбски.

    Коментиран от #87

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 XYZ

    28 3 Отговор
    Сърбите са известни със зверствата си в близкото минало! Интересно защо приписват на българите подобни деяния - може би за да замажат своите зверства? Не става и не сме нито братя със сърбите, нито пък сме славяни, това вече е доказано и генетично!
  • 77 Ильо

    31 1 Отговор
    За Сребреница нещо казал ли е този " учен " ?
  • 78 Сърбите не ни обичат!

    27 2 Отговор
    Ние също! Гаден народ! Дядо ми ги пердашеше
    през Балканската война! Не са си взели поука!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Пепа Чевръстата

    28 0 Отговор
    Сърби СПОМНЕТЕ СИ СЛИВНИЦА и замълчете. Къде Ви е братската обич.Не всички в България са олигофрени и помнят Историята.
  • 82 щото

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Чърчил":

    тая пияница бил много умен....затова го е казал.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Аман от хибритки с руска подправка

    19 0 Отговор
    То не бе македония,а сега пък сърбия,после кое ще е
  • 85 Хърватин

    22 1 Отговор
    Нещо много почнаха да се дървят ?!
    Само да не се одървят !
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ромчето

    11 1 Отговор

    До коментар #74 от "Влахчето":

    Нищо сръбско нема - само празните ви кратуни
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Гай Турий

    4 12 Отговор
    Днешната западна пропаганда, подкрепяща Украйна срещу Русия, е същата като сръбската пропаганда срещу България. 1:1

    Коментиран от #111

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Уффф

    23 0 Отговор
    Ето кой пише учебниците в С. Македония. А ако е истина, то е защото през Балканската война Сърбите си позволяват да првят извръщения по нашите земи. Българите сме честолюбив народ и помним лошото. И да припомним, българия не е започвала война първа.
  • 94 Разруши се мита за Русия

    17 3 Отговор

    До коментар #57 от "НАТО":

    Ядосана и обидена е на българите посланичката на Русия у нас Мутрофанова и вече се започнаха да се публикуват всякакви антибългарски пасквили...!
    „Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска област, защото тогава стана реч за разделянето на България и само Съветският съюз не даде да се раздели тя" заяви Мутрофанова..!!
  • 95 Да разлаем кучетата

    20 2 Отговор
    Руска хибридка! Не става в Украйна и дайте да
    включим нашите подлоги! Прозрачно!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ти къв

    0 4 Отговор

    До коментар #24 от "НАТО ни брани ЕС ни храни":

    си бе, я се легитимирай да те видим кой си.
  • 101 Недоумявам

    16 3 Отговор
    Каква е целта на тази публикация? Няма ли и за зверствата на Ювиги хан Аспарух да постнете? Щото някак, се чувстваме недоосведомени за войните и воините. Е, може и за Чероки, Навахо и Инките.
  • 102 Руснаков

    16 0 Отговор
    ...Един от многото промити.....по лошото е че е сърбин а не македонец.Изопачават исторически факти,но ще дойде баба за огънче.....
  • 103 само обиждате друго не можете

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "🤷🤷🤷":

    Тоя коментал съдържа обиди и е в разрез с правилата на сайта - нема му отговарям понеже ще бъде изтрит!
  • 104 Аде бе!Чак и тва.

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Един":

    Квото било,било.Май Тодор Александров се е проявил в тия събития,но не съм сигурен напълно.Не,че не сам го чел задалбочено,а изобщо не бех в желание за четене.А ся за...познај кой?ПОП АНДРЕЙ.Него са го водили на тефтер и го чакали със снимка в ръка српска полиция да дойде и той с другите метежници,избягали от Михайловград,Враца и Берковица в 1923-та.Попйт е знаел кво го чака и ...метнал се на един влак и обикалял по же-пе линиите на Северозапада.Май и филм имаше за тая работа.Ся да не земеш да кажеш да ма изтаркат за тва,дет го разгласих
  • 105 СърМър

    1 0 Отговор
    Така навремето е пострадало и някогъшното село Сърбиново сега в югозападна България.
  • 106 Какви

    20 1 Отговор
    Са тези сърби. С,,ръби демек от ръба на Балканите. Белград е български град през Втората българска държава. Зестра от Унгарците на цар Иван Асен||ЦарИван Асен || расте е Киев> Възходът на сърбите е руски план и затова са така верни на Русия

    Коментиран от #122

  • 107 Нали виждате и тук, че путинистите

    18 3 Отговор
    Не са българи ! Защитават чужди тези !
    Това са предатели или руски шпиони !
    Да се вземат мерки, веднага !!!
  • 108 соломон напасания

    12 7 Отговор
    Този материал е по скоро да разедини още повече България а не да ни конфронтира с Сърбия . Тука нотата е поставена на това че Сърбия е съюзник на Русия и ние трябва да имаме омраза към сърбите за да сме готови да воюваме с тях . Вижте има мноо неща от своята история с което не можем да се гордеем включително и през ВСВ но такава е историята и трябва да се учим от нея а не както сега да повтаряме грешките си .

    Коментиран от #112

  • 109 евфв

    11 1 Отговор
    Имат л иакъл българските и сръбските политици да предотвратят нагнетяването на злоба между двата народа? Руснаците искат да ръчкат и на Балканите, ясно. Но сърбите не обичат толкова руснаците, няма ли кой да пита сърбите - "вие искате ли война"?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Къде сме ние

    12 1 Отговор

    До коментар #90 от "Гай Турий":

    За западната пропаганда сме проруски подлоги. За проруска Сърбия сме американски подлоги. Вярно, географски, Сърбия е също запад. Но каде сме ние, когато ни обвиняват и от Изток и от Запад? Имаме ли свое място и уважавани ли сме от някого, някъде? В крайна сметка, Великите сили и в Първата и във Втората световна, са стигали до споразумения. И все за наша сметка, защото нито веднъж в историята не сме отстояли позицията си. Винаги се лепваме за "силния" и после плащаме на победителя. Много далновидно, да знаете.
  • 112 Моше

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "соломон напасания":

    Защо отваряш очите на гойте?
  • 113 Е па няма да се хванем

    13 1 Отговор
    на руско-сръбската въдичка!
  • 114 Зоране,Зоранеее

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Зоран":

    като суха подпалка си у чужди ръце.Освести се.
  • 115 Кресна

    5 3 Отговор
    Колкото и да не ни се иска е самата истина и в Сърбия и в Гърция е било така.Но пък е истина че във всяка война го е имало и не са само нашите войници действали така престъпно,било е присъщо за всички войни и войници спрямо жените.
  • 116 Дрън,дрън

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Истината":

    та пляс
  • 117 колко мъка

    7 3 Отговор
    Колко лицемерие, а когато сърбия се изказва против запада я възхвалявате в коментарите си а сега я плюете.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Радож, писал ли си подобни Глупости??

    6 1 Отговор
    Или тука нашите псевдо политици настройват хората, за отвличане на вниманието
  • 121 Хахаха

    16 1 Отговор
    Това са го правили сърбите на българите в Западните покрайнини.
    Белград е основан от Първата българска държана и е бил български град до 1700 година.
    Вися се какви ги вършеха сърбите в Босна и Херциговина, Косово и Хърватия.
    Геноцид и етническо прочистване.
    Сърбите и руснаците са си братя варвари.
  • 122 Не е руски план

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Какви":

    Србите са съсед на унгарците,които поне до загубата на Мохач успяваха да бранят славяните от мюсулманския нашественик.По натам както се развиха сабитията унгарците попаднаха под короната на Хабсбург,а србите като техен пръв сасед добиха силата за Освобождението си.И така,за да поддържат един баланс във влиянието на Короните,понеже тогава и Рус(да не остане по-назад) почва да предявява искане,прави войни и т.н. и взели руското знаме за свое,но обърнато от долу нагоре.Дълго време Србия вървеше по водата на Виена,дорде Династията на Обренович не бе сменена с Карагеоргиевич.Те и войната провокираха де(1914-та),това друг път.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Радош нее писал подобно нещо!! Това е

    5 4 Отговор
    Скалъпено, тук у нас, за настройване на хората и народите Един срещу друг!!Разделяй и владей!! Основен похват на Голямите държави! Не се хващайте на празна въдица!!
  • 125 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 0 Отговор
    През ПСВ сърбите правят в Париж информационна агенция която непрекъснато фабрикува лъжи против БЪЛГАРИТЕ-човекоядци. Пленените от нас, сенегалци във френската войска, треперели от страх и се молели на охраната им да не бъдат изядени... Хибридната война е отдавна измислена.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Селяк

    10 0 Отговор
    Колко да вярваш на сръбската руска подлога?! Променихме си историята спрямо Турция - не е имало геноцид, били сме живяли спокойно и мирно с турчалята! Променяме историята си спрямо Македония - ние сме българи произлязли от Македония и благодарение на тях имаме нашата писменост! Сега ще променим историята си спрямо Сърбия и Русия също, ние сме избивали жени и деца - абе направо сме били викингите на Балканите... най-големите главорези... как не се намери читави управници които да не са продажни и да защитят поне историята на една от най-старите държави в Европа?! Как не се намери?! Ама то като народа не е читав, управниците са само огледало на народа!
  • 129 Анонимен

    2 6 Отговор
    Абсолютно проверени исторически факти! Това че не ни изнася е друг въпрос!
  • 130 генчо

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "SCH JVLIVS II":

    не фалшива а ПОЛИТКОРЕКТНА
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Русия се цели към Балканите

    3 2 Отговор
    Да не се забравя че Русия е Третия Рим и е приемник и наследник на ВИЗАНТИЯ и както през 6-7 век Византия уплашена от моща на ново образуващата се голяма държава по течението на р. Дунав успява чрез интриги и с подлост да раздели българските племена за да се създаде Сърбия и да се отслабят като ги настройва за да започнат да воюват помежду си, така и днес Русия няма интерес от обединени народи на Балканите и с "византийски" си номера се опитва да ги противопостави с всички средства и методи за да не живеят в мир и разбирателство...!!!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Асан

    5 0 Отговор
    Трябва да се правят късометражни филми за зверствата срещу българите от сърбите и гърците и да се показват на децата в училище да знаят какво се е случвало малко ли са избити българи от гърци и сърби ето ти кървавата коледа остров трикери малко ли е трябва да се учи за да се помни
  • 135 СЪРБИТЕ СА КАТО РУСНАЦИТЕ

    6 0 Отговор
    ЕДНА МАЙКА ГИ Е РАЖДАЛА И ЕДНИ И СЪЩИ ЛЪЖИ РАЗКАЗВАТ ЗА НАС ОТ ГОДИНИ.
  • 136 стоян георгиев

    6 0 Отговор
    сърбите са наи-неадекватния европеиски народ към момента.претоплят стари манджи с идеята да си връщат на тези които тормозеха години обвиняваики ги в собствените си грехове.на балканите има три страни извършвали геноцид.тва са сърбия,турция и гърция.лошото е че геноцида винаги е бил срещу българското население.сега наследниците на милошевич разказват за своите подвизи всрещу българи,немци,хървати,албанци,босненци ...,но уж нещата били извършвани от българите.лошото е че у нас феновете на путин биха предали българия за 2 и 50 в сръбска полза.и те хич не са малко.
  • 137 Дили е Сърбин или Руснак разлика няма

    12 0 Отговор
    След войната скапаните Руснаци са раздали българските ни земи на съседите ни за да ни заличат като нация, но пак не успяха. А ние сме им дали език и църква и пак не са ни благодарни изедниците.
  • 138 стоян

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    До 26 ком -Каква истина е това бе другарю -това е лъжа която разпостраняват кумунягите от Сърбия и путиландия защото кумунягите в путиландия не искат да сме братски народи със сърбите а да се мразим за да може русназите да използват сърбите за своите цели на Балканите
  • 139 Ами хубаво е да се чуе и другата страна

    5 2 Отговор
    Иначе е ясно, че всички наблягат на зверствата на другите, а собствените премълчават. Но така по време на война, в човек избиват най-мерзките прояви. Не знам как е по време на специална операция....
  • 140 Райна

    2 3 Отговор
    Ако всичко това е вярно, трябва да се извиним на народите, на които сме причинили такава болка и унижения. За подобни престъпления и зверства няма давност. Нека се извиним за зверствата на нашите предишни управници и на нашите предци. Така ще намалим тежката карма на нашия народ, която всички ние усещаме постоянно.
  • 141 Българин

    2 3 Отговор
    Простете братя сърби. Дано това никога не се повтаря.

    Коментиран от #142, #144

  • 142 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "Българин":

    то никога не се е случвало за да се повтаря,но сърбите трепаха българи през целия период на владеене на македония.и ако сърбите ти са братя ти не си българин!
  • 143 Истината

    2 1 Отговор
    Това ако е вярно, то значи ,че съществуваме като държава след ВСВ, благодарение и единственно на на СССР!!!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: