Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Април, 2022 12:44 7 180 92

Части от Буча са "превърнати в концентрационен лагер". А в Бородянка е "вероятно още по-лошо".

  • буча-
  • бородянка-
  • геноцид-
  • клане-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • военно престъпление-
  • концентрационен лагер

САЩ събират доказателства, за да изправят Путин пред съда

Части от Буча са "превърнати в концентрационен лагер". А в Бородянка е "вероятно още по-лошо". - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинските власти съобщават, че Украйна е успяла да си възвърне контрола над целия Киевски регион, както и над други области. В своето вечерно видеосъобщение украинският президент Володимир Зеленски каза, че в регионите Киев, Суми и Чернигов окупаторите са извършили неща, които местните хора не са преживели дори и при нацистката окупация преди 80 години.

В Буча са били убити най-малко 300 цивилни граждани, но в Бородянка и други градове броят на жертвите може да е още по-висок, каза още Зеленски. "Имаме интерес да бъде проведено прозрачно и независимо разследване", подчерта той и добави, че за тази цел Украйна си сътрудничи с Европейския съйз, както и с Международния наказателен съд. Украинският президент покани журналисти от цял свят в Буча, за да видят с очите си и да документират жестоките престъпления. "Покажете на света какво направи Русия!"

Украинската прокуратура информира, че е регистрирала вече над 7000 съобщения за руски военни престъпления в региона около Киев. Според главния прокурор на Украйна Ирина Венедиткова и в други градове се е стигнало до същата хуманитарна ситуация, както в малкото градче Буча близо до столицата Киев - например в областите около Суми и Чернигов в северната част на Украйна. Тя съобщи, че след изтеглянето на руските войски в районите около Киев са били открити най-малко 410 убити цивилни граждани. Много от тях били с вързани ръце, огнестрелни рани и следи от изтезания. Венедиткова добави, че ситуацията в Бородянка е вероятно по-лоша, отколкото в Буча. И Бородянка доскоро беше контрола на руските войски. Главният прокурор не разясни какво точно се е случвало там, но каза, че "най-тежката ситуация във връзка с жертвите" е именно там, в Бородянка.

И докато снимките на ужасяващите убийства в Буча предизвикват потрес по цял свят, Русия продължава да твърди, че руските войски не са убивали никакви цивилни граждани в градчето край Киев и че всичко това е една голяма "инсценировка". Руският посланик в ООН Васили Небенся описа ужасяващите престъпления в Буча като "инсценирана провокация от режима в Киев", каза той по време на пресконференция в Ню Йорк. Руската армия не е извършила това, в което я обвиняват, не са извършвали престъпления срещу цивилни граждани, подчерта той. "Това не така, не е било така и нико няма да бъде така", каза Небенся. За всичко това Русия разполагала с доказателства, които щяла да предостави възможно най-бързо. И руският външен министър Сергей Лавров нарече жестокостите от Буча "инсценировка".

Кметът на Буча моли за помощ

Броени дни след като кадрите от клането в Буча обиколиха света, кметът на градчето моли за помощ. В свое видеообръщение Анатоли Федорук призова най-вече лекари и сътрудници на фирми за снабдяване да отидат в Буча. В момента там няма ток, нито газ. Тази критична инфраструктура трябва да бъде възможно най-бързо изградена с помощта на специалисти, каза Федорук. "Ако можете, върнете се в Буча!", призова той. "Моите хора са били разстреляни от гняв или просто за удоволствие", каза кметът пред италианския вестник "Corriere della Sera". "Руснаците стреляха по всичко, което се движеше: по минувачи, по хора на велосипеди, по автомобили с надписи "Деца". Буча е руското отмъщение за украинската съпротива. Русия не напредваше във войната и затова организира "сафари за стреляне по цивилни", казва Федорук. Части от градчето са били превърнати в концентрационен лагер - без вода и храна. Руснаците убиваха "всеки, който излизаше навън, за да търси храна".

Същевременно стана ясно, че САЩ събират доказателства, за да обвинят официално руския президент Владимир Путин в извършването на военни престъпления и да го изправят пред Международния наказателен съд или друг съд. Към доказателствените материали спадат информации, събирани от тайните служби на САЩ и други приятелски държави, както и от международни организации като ООН, а също и интервюта на световни независими медии, обяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливан. Преди това американският президент Джо Байдън настоя за свикването на извънреден наказателен трибунал и нарече Путин военнопрестъпник. "Видяхте какво се случи в Буча", каза Байдън пред журналисти пред белия дом. "Той е военнопрестъпник."

Украйна предполага, че руските войски са се изтеглили от северните области на Украйна, най-вече от Киев, за да се концентрират над източната и южната част на страната. И САЩ споделят това предположение. Представител на американското министерство на отбраната заяви, че две трети от

Руските войски, които са били в района на Киев от началото на инвазията, вече са се изтеглили към Беларус. Според него става дума за реорганизация и вероятно за подготовка на ново нападение на друго място в Украйна. Американското правителство очаква освен това и нови ракетни и въздушни нападения над Киев, както и над Лвов.

90% от инфраструктурата в Мариупол е разрушена

И докато руските войски се изтеглят от северните области, ударите над други градове в Украйна продължават. В Николаев са били убити най-малко 11 цивилни, а над 60 са били ранени. В източноукраинския град Краматорск е имало нови ракетни нападения - сред разрушените сгради е едно училище.

В нощта срещу вторник, 5 април, сирените са звучали и в областите Харков, Полтава, Днипро, Суми, Чернигов, Луганск, Донецк и Запорижие.

И от Мариупол идват "тъжни новини". След обсадата, продължаваща вече няколко седмици, почти целият град е разрушен, съобщи кметът Вадим Бойченко. "Тъжната новина е, че 90% от инфраструктурата в града е разрушена, а 40% няма да могат да бъдат възобновени." Все още около 130 000 души са заклещени в обсадения град. Преди началото на войната там са живели около 500 000 души. Повечето удари идват от "морето", където има руски кораби, информира кметът на пристанищния град.

Кличко: Не се връщайте в Киев

Кметът на столицата Киев Витали Кличко призова избягалите жители на Киевска област да не бързат да се завръщат, тъй като след изтеглянето на руските войски украинската армия е открила "многобройни мини, които преставляват огромна опасност". Кличко помоли съгражданите си да почакат поне още една седмица, преди да се върнат в областта. Той информира, че все още има наложен вечерен час и предупреди, че над Киев и съседните населени места може да има и нови ракетни нападения. "Затова моля хората да изчакат и да не се завръщат сега." Миналата седмица Русия обяви, че ще намали силно активностите си около украинската столица. Украйна обаче предупреждава, че може би става дума за тактическа заблуда.

Великобритания отхвърли твърденията на руския президент Владимир Путин, според които НАТО представлява заплаха за Русия. НАТО е просто отбранителен съюз и не търси конфронтация, написа в Туитър британското министерство на отбраната. Путин твърди, че Русия е обкръжена от Алианса, но това не е вярно. Във видео на британското министерство се казва, че делът на границите на държавите членки на НАТО с Русия е едва 6% от общата дължина на руските граници. Русия има граници с обща дължина от над 20 000 километра. От тях едва 1215 километра са с държави от НАТО. Само пет от 14-те съседни страни на Русия са членки в НАТО - Литва, Латвия, Естония, Полша и Норвегия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човешка ценност

    7 29 Отговор
    Защо някои хора искат аз да не живея добре никога и да нямам приятелка деца и като цяло истинско щастие?
    Тези хора вероятно не са добре с мозъците си и трябва да се лекуват и излекуват!
    Освен това те са истински демони, завистливи вредители, смятат се за БОГ, обичат да правят УМИШЛЕНИ проблеми на хора, които си набележат, не струват пукната пара и т.н.!
    Настройвали са хора против мен за да нямам нищо в този мой живот !
    Те искат други хора да имат грешно мнение за мен и да не живея добре аз !
  • 2 ЯКУДЗА

    21 30 Отговор
    фашизъм в деиствие
  • 3 След заглавието

    92 34 Отговор
    беше излишно да се чете! Руснаците се изтеглиха от дни, но Украйна си върнала контрола! 😃 Ами реших да пропусна поредната пропаганда! Вярвам не изпуснах нищо!
    😃


    знаем! И в момента е пред Кремъл! Останали още прост народ, за лъжите на продажника зеленски и зад океанският боклук?

    Коментиран от #45

  • 4 Нацистите на Зеленкен

    79 29 Отговор
    Как се издават. Масово Азов са изтезавали и убивали в "Библиотеките" рускоговорящи. И няма как да скрият главорезите на Зеленкен истината. Питър има хубав канал в тубата. Истината излиза наяве, и пробива нацистката цензура над руски медии.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Раданч Татлъту

    61 22 Отговор
    Добра работа на Холивуд,не мое се отрече!🐵🥳🤡👍
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДОЙЧЕ ВЕЛЕ

    61 17 Отговор
    получава информацията директно от ЦРУ. Верваме ви
  • 9 Rado

    20 29 Отговор
    Един русофил: тия лагери са много хубави щом са руски, искам да отида там
  • 10 Местните папагали

    48 13 Отговор
    ще повтарят естествено това, което им спуснат кукловодите
  • 11 Володимир Зеленски -президента победител

    21 41 Отговор
    Володимир Зеленски след като влезе начело на ВСУ в освободените от варварите градове -
    " В Буча и другите ни градове бяха изгонени окупаторите. Стотици хора бяха убити. Мъчени, разстреляни цивилни. Трупове по улиците. Миниран район. Дори телата на загиналите бяха минирани! Повсеместните последици от грабежите. Концентрирано зло е посетило нашата земя. Убийци. Палачи. Изнасилвачи. Мародери. Които се наричат армия. И които заслужават само смърт след това, което направиха. Искам всяка майка на всеки руски войник да види телата на убитите в Буча, в Ирпин, в Гостомел. Какво са направили? Защо са били убити? Какво е направил човек, каращ колело по улицата? Защо обикновените цивилни са били измъчвани до смърт в обикновен спокоен град? Защо са удушавали жените, след като са им грабнали обеците от ушите? Как може
    да се изнасилват и убиват жени пред очите на деца? Да се подиграват с телата им дори след смъртта? Защо танковете са смачкали телата на хората? Какво направи украинският град Буча с вашата Русия? Как стана възможно всичко това?", попита украинският президент Зеленски, който днес посети освободения град. Вижте какво е останало от руската техника в гробището за руски танкове край Киев:
    https://fakti.bg/world/667428-nai-tejkata-zaguba-za-rusia-ot-vtorata-svetovna-voina-eto-go-grobishteto-za-ruski-tankove-krai-kiev

    Коментиран от #50

  • 12 Б А Й Х @ Й ‼️

    61 17 Отговор
    САЩ не събират доказателства, САЩ фабрикуват доказателства ‼️

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Раданч Татлъту

    19 39 Отговор
    Братята ни началници Руси явно само това могат 🐵🥳🤡👍 Да воюват срещу цивилни каращи колелета 🐵🥳🤡👍 Срещу Украинските военни бягат като стоножки 😀😋👺👹
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Стойко":

    СТОЙКО КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ не на ВОЙНАТА ДА на МИРЪТ
  • 16 Щом

    27 9 Отговор
    Е от дойчето няма за какво да се чете пропита от пропаганда фейк статия
  • 17 ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАЗБРАХА!

    34 9 Отговор
    Полски телеканал показа в прав ефир Украинската съпротива ама забравиха да замажат свастиката отзад в левия ъгъл... вече става трудно да се отрича нацизма в УКР

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 10 Отговор

    До коментар #12 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Доказателства като : една епруветка която показаха в ООН ❗ едни паспорти останали здрави след теракта с двете кули и при над 2000°С❗ един самолет който никой не пита как се озова на височина и координати не по курса ❗ една рокля на която уж нямаше секрет от Клинтън ❗......... такива ли ❓
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЯКУДЗА

    11 15 Отговор
    ТОВА е РЕАЛНАТА ЖЕСТОКОСТ
  • 23 Грульо

    34 9 Отговор
    "Тя съобщи, че след изтеглянето на руските войски в районите около Киев са били открити най-малко 410 убити цивилни граждани."

    Като знаят всичко точно и дават числа, да кажат колко от цивилните жертви са били от цивилната териториалната отбрана на Зеленски, дето им раздаде оръжие на престъпници и аматьори?
  • 24 Те иначе

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "Сесесере":

    Много набожни го раздават,особено мамашите.
  • 25 Данчо

    28 9 Отговор
    Оохх и децата вече се смеят на простотията. Хептем ни взеха за балъци.....
  • 26 ИСТИНАТА

    8 8 Отговор
    Не само в Буча! Екипа на Скай нюз е и в Ирпин! Града е прочистен от агресорите! Или както казва журналистката "Рашан капитулар". Украинските военни регулират движението в града! След няколко седмични боеве агресорите са разбити и прогонени. Има и много цивилни жертви, жени и деца!

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Долни

    14 23 Отговор

    До коментар #18 от "Сесесере":

    Лицемери.Само Сирия,Еритрея,С.Корея и Беларус са с тях.Лъсна пред цял свят касапскиата им същност.
  • 30 СЕГА ВЕЧЕ

    12 25 Отговор
    ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ ПРОВЕДЕ СПЕЦИАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ПУТЛЕР.
  • 31 Ала бала

    31 9 Отговор
    "...Венедиткова добави, че ситуацията в Бородянка е вероятно по-лоша, отколкото в Буча."
    Ами със сигурност ще стане по-лошо от Буча! Имат достатъчно време да натаманят сената така, че Буча да изглежда като детска площадка! Предполагам, че този път са пратили професионалисти сценични работници и гримьори, щото ония в Буча са пълни аматьори...
  • 32 Aлфa Вълкът

    11 27 Отговор
    Поклон смели Украински патриоти!!!!! Вие разбихте тези орки и направихте за смях Путя и "безаналоговите" пред цял свят! Победа ✌🤘👍👈
  • 33 Сесесере

    9 30 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Русия трябва да се заличи от земното кълбо, в 21 век няма място за изверги, убиващи деца и изнасилващи майки, и накрая им взимат пръстените, удушват ги и и крадат бульото им за приятелките си!!!
  • 34 Некой си

    32 8 Отговор
    Дойчевеле ще ни обясни ли защо зеленски и кметът на Буча се хилят като тикви на интервюто за телевизия tg la 7?
    Намират се насред трагедията а са доволни и щастливи.
  • 35 Пъци

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    ако си убеден,значи много от скоро живееш в България.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Айде

    21 7 Отговор
    Стига пъртенки и фантастика, видяхме го Зеленски как снима, никой не им вярва вече, в момента е достаточно да видиш кой иска помощ от сащ та да разбереш че става въпрос за лъжи и манипулации..
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Куку

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кво и обръщаш внимание на тая? Не виждаш ли, че единствената гънка по тая не е в главата, а оная, дето разделя...сещай се!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ники

    10 5 Отговор
    Същата информация я има и от другата страна , клипове как в Източна Украйна нацисти ибиват цивилни.
    На кого да вярваме , на нацисти или на Русия?
  • 42 GnG

    15 3 Отговор
    Според бившият инспектор на ООН Скот Ритър, Киев първо трябва да предостави информация от медицински преглед, който да установи ВРЕМЕТО на смъртта, ПРИЧИНАТА за смъртта и дали тялото е било ПРЕМЕСТЕНО след смъртта, и СЛЕД ТОВА да прави изявления за случилото се в Буча !
  • 43 М а н а ф оглу

    8 1 Отговор
    Ко стаа с ковидя бе......
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Нека се говори и за..

    10 7 Отговор
    Напишете и за кланетата от украинци с пленени руснаци . Покажете видеото как им режат гърлата и ги оставят да се удавят в кръвта си
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Обективен

    16 6 Отговор
    Нищо не казвате за издевателствата над пленени руски войници . Прерязани гърла . Забиване на кръст и изгаряне живи . Стреляне в краката им . Защо не давате гласност на тези безумия ???

    Коментиран от #72

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ма те Хохлите

    17 6 Отговор

    До коментар #11 от "Володимир Зеленски -президента победител":

    Са се с руски танкове-други не умеят да карат, после клепат Z и ей ги пленените руски танкове.. А и едва ли ще зарибиш, точно българите. в немски и англосаксонски медии, е по-вървежно и платежно. не се аби. Това е народ оцелял 5 века, няма шанс.. Като гледам сте готов доброволец за нацистките дивизии на Бандера и Шухевич. Мисля че като достоен краински хромадянин е време да защитите Родината си. Или минимум "евроатлантическите ценности". Ще ви изпратим с цветя и фанфари, сигурат. За по-сигурно, една рибарска лодка до Одеса, през мините на Зеленкен. В Одеса съвсем скоро ще имат нужда от достойни фенове на Петлюр и Бандера. Лек път!

    Коментиран от #82

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Не се поддавайте

    12 4 Отговор
    На плоска и отвратителна пропаганда. Потърсете в youtube канала "Сила в правде" и гледайте - руски журналист снима от първа линия на боевете.

    Коментиран от #56, #57

  • 55 Анализатор

    8 12 Отговор
    Сибирските варвари в действие!
    Дори фашистите са били по-цивилизовани от тях!
    Азиатско - монголоидна ценностна система, коренно противоположна на европейската.
    Русия трябва да бъде унищожена! Тя е враг на свободния и цивилизования свят!
  • 56 Анализатор

    4 10 Отговор

    До коментар #54 от "Не се поддавайте":

    А може би да слушаме и "Говорить и показьвает Москва..."
    Сволочь....

    Коментиран от #58

  • 57 Продължение

    13 6 Отговор

    До коментар #54 от "Не се поддавайте":

    Мариупол още преди няколко дни е освободен от нацистите. Останали са отделни групи нацисти само в района на завод Азовстал, които морската пехота ги зачиства. Инфраструктурата е разрушена именно от нацистите и местните жители са били техни заложници, в чиито къщи са се крили, а който излезе на вън го убиват. Концлагерите за местното население са създадени именно от украйнските нацистки батальони. Това са фактите.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Такъв

    4 1 Отговор
    Е баща ти.
    Отвори си очите и потърси фактите, ако ти изнася. Виж гледната точка и на другата страна Обидно е да те лъжат и манипулират, както те манипулират сега
  • 60 GnG

    13 8 Отговор
    ФАКТИТЕ

    1. Берлинският конгрес, ОРЯЗВА голяма част от териториите, които според Санстефанския мирен договор е трябвало да принадлежат на България !

    2. Относно "окупацията", за която говорите, можете да се информирате от публикации със заглавия

    "1944 г. Англия е искала Турция да ни окупира"
    "КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ, АКО НИ БЯХА ОКУПИРАЛИ БРИТАНЦИТЕ, А НЕ РУСНАЦИТЕ?"
    "Червената армия освободи България от фашизма"
    "На 1 септември 1944 Мошанов и Сталин спасиха България! Как Червената армия опазва България цяла"

    и ДРУГИ !


    Интересно, какво ще кажете за войните, които северно-американската държава САЩ е ВОДИЛА през своята 246 годишна история и за войните, които тя е РАЗПАЛИЛА !

    Войната в Украйна е РАЗПАЛИХА с проектите си в САЩ !
    Русия бе притисната до стената

    Коментиран от #67

  • 61 Бай Благой

    8 6 Отговор
    Няма такива идиоти като тия - говоря за управляващите в Киев. Не за голямата част от украинския народ!

    Коментиран от #63

  • 62 ТОЧКАТА

    6 3 Отговор
    ДВ/ЦРУ..доста работи,,ЗНАЕ,,!!!!Даже и че САЩ събирали доказателства!!!!!!..Тук била и,,ролята,, на ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!!!!!!ХМММММ,то и гешев бе ОДОБРЕН И НАЗНАЧЕН ОТТАМ!!!!СЛЕД КАТО СПРЯ ...БНР!!!!!!!Ако помните де!!!!ГЕШЕВ Е СПОСОБЕН ,УМЕН ,НЕ МУ ПУКА И Е...СЪГЛАСЕН!!!!..И затова НЯМА ДА БЪДЕ МАХНАТ/отклонение/....Ма то и украинският е негово КОПИЕ!!!!!Та представям си какъв ,,ХОЛИВУД,, ЩЕ СЕ ЗАДЕЙСТВА!!!!
  • 63 ТОЧКАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Благой":

    Ако видиш филма ...,,ИДИОТОКРАЦИЯ,,АМЕРИКАНСКИ!!!..ще махнеш думичката ,,НЯМА,,/тази с която си започнал!!!!!!..филмът е 2006г ,има го ,и макар да е фантастика ТОГАВА....СЕГА Е РЕАЛНОСТ.
  • 64 Зеленски

    10 4 Отговор
    Части от Буча са "превърнати в концентрационен лагер". В момента ковем бараките и опъваме бодливата тел, тока пускаме директно жт Чернобил! Снимаме и после ви показваме кви дзверове са рашките!
  • 65 РаZZия е фашистка държава

    5 12 Отговор
    Това са ОРКИ ,не са хора
  • 66 Един там някъде си

    11 3 Отговор
    Значи когато ние 30+ години сме в концлагера и геноцида не спира, няма проблем, болниците са прекръстени на морги, и мрем като мухи, никой от тея там успелите не му дреме за нас. А ни наливат още и още боклуци, превърнаха държавата в сметище на целия свят. Дават пари на бежанци а за нашите деца събираме капачки за да живеят. Кога някоя държава ни помогна с нещо освен да дойде тука да дой още народа и да ни налива мръсотията си. Почнаха да ни учат как се прави сирене и кисело мляко. А??? а ние тука на кой правим кефа....идват от тука с коли за по 100-200 бона в евро и пликове с долари, седят на хотели защото им е без пари. Изключвам хората които са останали без нищо, но те са 1-2% от тея къде идват тука и са платили за да не са на фронта. А другите 90% от истинските бежанци които са използвани за жив щит тях кой ги вижда ? Никой май! Жалка картинка е тая държавност, с цялата си простотия която вече не дъното а някъде под него в АДА е докарала държавата.

    Коментиран от #71

  • 67 да бе

    5 8 Отговор

    До коментар #60 от "GnG":

    съвременното подобие на държава "русия" включва 150 националности. като вземеш предвид факта, че московското княжество е оригиналната територия на съвременната квазидържава и отчетеш, че е най-голямата по площ в света, изисква малко мислене, за това ще ти дам насочващи въпроси - териториите извън московията по наследтсво ли ги е получила, като дарение ли, с референдум ли, как?

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ненавиждам Москалия до край

    4 11 Отговор
    Истината за руското варварство и агресия потресе света!!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Вова Куйло е капут

    3 7 Отговор

    До коментар #48 от "Обективен":

    Пиеш ли си хапчетата, блят? Хептен взе да бълнуваш...
  • 73 дедо Поп

    8 1 Отговор

    До коментар #67 от "да бе":

    дедовото,по същият начин може да зададеш този въпрос и към нашата държава--териториите по наследтсво ли ги е получила, като дарение ли, с референдум ли, как?----та стига с тия тъпизми......накратко,това важи и за БГ и за РФ-----тези територии са отвоювани с цената на много жертви от нашите прапрапрапрапрадядовци,по тези територии в продължение на векове е хвърлено много пот да бъдат култивирани,обработвани и застроени от същите тези наши прапрпароднини
  • 74 ZZZZVVVV

    12 1 Отговор
    Стига с тая украйнска и американска пропаганда измислена и безкрайно невярна.Стига актьорски изпълнения на тоя клоун.Защо не дадете кадрите от другата страна.Правите хората на малоумни.Украйнците са облъчена нация.Искате и българите да заприличат на тях.
  • 75 12321

    8 1 Отговор
    Русия не напредваше във войната - за това ли са стигнали до Киев? Ако тези хора са били разструляни - защо няма локни кръв около тях???? Ние сме малко по-грамотни от краварите в ХФАЩ!

    Коментиран от #83, #84

  • 76 ВЪН !

    3 8 Отговор
    ВЪН путинските касапи от Украйна !!!
  • 77 глупости

    10 3 Отговор
    поредните фалшиви новини. Путин ако искаше да има цивилни жертви и да се избива украйнско население - до сега всички градове щяха да са сравнени със земята и щеше да има стотици хиляди дори милиони жертви. Мислите ли, че Русия няма ресурса да се справи с една Украйна? Русия търпи толкова жертви в името да запази мирното население иначе щеше да е лесно. Ескадрилата от самолети литва и бомбите ще свършат останалото + стрелба на ракети от дистанция. Започнете да мислите!

    Коментиран от #87

  • 78 До GnG

    8 3 Отговор
    До коя стена е била притисната Русия бе гло пак, до Великата китайска ли ??

    Коментиран от #79

  • 79 Aлфа Bълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "До GnG":

    От Великата Китайска Стена до Урал има един народ - Монголския!
  • 80 666666

    3 0 Отговор
    Хахаха
  • 81 И тия

    5 1 Отговор
    ръждиви военни тенекета от къде ги довлякоха укропите за да направят театъра,поне да бяха учили малко повече че току така толкова бързо ръжда се не лови.Театър Zеленски подпомаган от американските и наглосаксонски служби за подривна и фейкова дейност.
  • 82 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ма те Хохлите":

    мъча се да бъда поне обективен към себе си първо, и после, ако успея в тази какафония в инфодезинформация заляла ефира да кажа понякога и аз нещо. Имам се за обективен човек, а такъв е според мен видял жилото и меда и на едната и другата страна. Вече не смея да отворя външни новини където и да е, попадам само на Гьобелс в зелена тениска или червен мундир.. Но, все пак. Крушата си има и опашка, нали. Кой пише Z по ударени танкове, кой е убивал хора с колелета, кой е насилвал.. е важно разбира се, и то много важно, ама много, но при положение само, че преди това, а и сега не го правиш и ти/ не го разбирай лично/. Никой не казва, че с насилието трябва да се отговаря с насилие, но закона на Нютон /макар и евреин/ е пак доказан..Дали бях ясен не знам, но тази война не е моята. Затова пиша рядко за нея. А иначе ми направи впечатление коментара ти от многото плява напоследък, за това се спрях на него

    Коментиран от #90

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Орките на сапун

    2 5 Отговор

    До коментар #75 от "12321":

    Много напредна, Просия за 40 дена не може да превземе град в Украина с 18 000 избити орки, 30 000 изчезнали, 46 000 ранени, остатака от армията й нас. рана и гладна се крие по окопите и канафките. Смешни тъпи орки! А путя си пие новичока без захар и си мисли, че напредва към масква!
  • 85 наблюдател

    1 4 Отговор
    Путин е жертва на своята пропаганда. Вече 80 години пропагандата разказва какво са им направили фашистите като раздува по-малко всяка година. Хората слушат и вярват. В същото време не са обяснили на войниците какво е военно престъпление и те сега се вихрят на воля. Не че Путин им е заповядал да правят извръщения. Те просто не знаят че това е недопустимо. Същото е и с нашите русофили дето се считат едва ли не за патриоти.
    А колкото до постановките, Хитлер е извикал международни наблюдатели в Катинската гора, но едва Горбачов призна нещо което всички знаеха.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 БРАВО БЕ

    3 0 Отговор
    ИМА ВРЕМЕ ЩЕ СГЛОБЯТ И ТАЗИ ПОСТАНОВКА И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ЯВНО ТОВА ГО МОГАТ И ИМ НОСИ ЕДИНСТВЕНО ДИВИДЕНТИ В ДОЛАРИ...
  • 89 зелето

    3 0 Отговор
    пак замириса, кой точно освобдодил и от кого покрайнините след напускането на руските войски, кой ги е завладял междувременно че да ги освобождават?
  • 90 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "един от стадото":

    тази война не е нашата, но ни я натресоха. и най-лошото е че не ни я натресе нито Русия, с която запада се гаври от десетилетия, нито Украйна, която сша и ойро-пуделите изпозват за маша и изтривалка. От 25 години ни натрисат също извр@тените т.нар. ойро-атлантически ценности. сега с цензура и отвратителна пропаганда промиха мозъците на хората та да се намразим за векове напред. яустралия щяла да праща танкове. изжинете но къде се Русия и Украйна и къде е тоя остров. къде сме ние православните християни край черно море и къде е атлантическия океан...
  • 91 Баро

    0 1 Отговор
    Четем коментари наруски тролови и шпиони абе пишете едно и също. Малко мозък за разнообразие нямате ли? Искам да се забавлявам все пак.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: