Last news in Fakti

19 Май, 2013 22:06 2 466 1

Турски въздушен ас загина по време на авиошоу

  • пилот-
  • авиошоу-
  • загина-
  • самолет-
  • падна
Турски въздушен ас загина по време на авиошоу - 1
Мурат Йозтюрк

Самолет падна и се разби по време на авиошоу в турския град Адана, съобщи АП. При катастрофата е загинал 60-годишният пилот – известният въздушен ас Мурат Йозтюрк.

От видеозаписи на инцидента се вижда, че малкият биплан за изпълнение на фигури от висшия пилотаж, след като рязко набира височина, се спуска надолу с въртене, което не може да завърши навреме, и се забива в земята.

Самолетът е паднал в портокалова горичка. Към мястото на инцидента веднага се насочили спасители и медици, но те успели само да видят как тялото на пилота догаря в разцепената кабина.

Според турските медии властите в страната изразили възмущение, че авиационното шоу не било добре обезопасено, още повече че част от него преминавала в небето над жилищни райони на града.

Подобни инциденти за съжаление не са рядкост. В началото на май в Испания при изпълнение на фигури от висшия пилотаж загина зам.-министърът на отбраната на страната. През април пък при откриването на въздушно шоу в Доминиканската република самолет се сблъска с земята, при което намериха смъртта си двамата пилоти. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    0 0 Отговор
    Според мен не би трябвало хора на такава възраст да карат самолети.
Новини по държави: