Last news in Fakti

22 Май, 2013 20:44 1 950 2

Плевнелиев: На 14 юни ще заработи „Дунав мост” 2

  • „дунав мост” 2-
  • плевнелиев

На 14 юни ще заработи „Дунав мост” 2. Това е било договорено между президента Росен Плевнелиев, министър-председателя на Румъния Виктор Понта и комисаря по регионалната политика на ЕС Йоханес Хан, обяви пред журналисти в Брюксел българският държавен глава, цитиран от пресслужбата на президентството.

 Росен Плевнелиев е провел и среща с министър-председателя на Гърция Андонис Самарас, на която е бил потвърден ангажиментът строителството от гръцка страна на прохода Маказа и предстоящото откриване на новия път, свързващ България и Гърция, да стане до месец юни. „Надявам се, че скоро ще си стиснем ръцете и ще открием един стратегически за България и за Европа коридор“, отбеляза държавният глава.

Превенцията и борбата с младежката безработица и използването на германския опит за разрешаването на този проблем е бил водещия акцент в разговора на президента Плевнелиев с канцлера Ангела Меркел. На 3 юни т.г. в Берлин ще бъде открита конференция, посветена на младежката безработица, на която ще бъдат обсъдени както добрите практики, така и възможностите на страните-членки на ЕС да предприемат по-ефективни мерки в тази насока.

Никой няма да спечели от нови предсрочни избори, заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпрос в Брюксел.

„Поставихме рекорд от девет дни при свикване на Народното събрание. Няма да губя време, за да мога ефективно да връча мандата за сформиране на правителство. Ако ГЕРБ върне мандата, няма да се бавя и ще връча мандат на БСП“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Ще дам всичко от себе си, за да имаме правителство в следващите дни, но това зависи и от политическите партии. Ако приоритетите на партиите са смислени и са в посока за достойно място на България в Европейския съюз, ще ги подкрепя, без значение от кой спектър са те“, каза още президентът пред български медии в Брюксел.

В отговор на журналистически въпрос президентът поздрави служебното правителство на България за въвеждането на ясни правила за управление на средствата на държавните предприятия. „Тези правила бяха подготвени по един прозрачен начин, съгласувано с Асоциацията на банките. Ще бъде постигната диверсификация при управлението на риска на средствата на държавните компании и ще се даде по-голяма възможност на пазара да работи с тях“, заяви още Росен Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радослав Григоров

    0 0 Отговор
    Ееее, най-после.
  • 2 Vladimir Yosifov

    0 0 Отговор
    За ИЗБОРИТЕ ...
Новини по държави: