Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Април, 2022 13:37 13 130 195

Русия: Трябва да спрем газа и на други неприятелски държави, не само на България

  • газ-
  • газпром-
  • русия-
  • българия-
  • украйна-
  • война-
  • доставка-
  • руски газ-
  • вячеслав володин-
  • европа-
  • полша-
  • москва-
  • владимир путин

Русия отново нарече България „неприятелска държава“

Русия: Трябва да спрем газа и на други неприятелски държави, не само на България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Държавната дума на РФ Вячеслав Володин заяви, че Русия е постъпила правилно, спирайки газа на България и Полша, предаде руската агенция „Интерфакс“.

Русия, по стара своя традиция, наруши всички международни правила и писмени договори, и без причина спря доставката на газ за България, опитвайки се да шантажира София. Според Володин обаче „Газпром“ е бил в правото си да предприеме подобен ход, и по думите му трябва да последва същото „и с други неприятелски държави, не само България“. Според Володин България и Полша са имали възможност да се възползват от предложението на президента на Руската федерация Владимир Путин да плащат природния газ в рубли. „Механизмът е дефиниран. Лидерите на тези държави не пожелаха. Нека обяснят на своите граждани как ще излязат от ситуацията и от чии интереси са се ръководили при вземането на такова решение“, каза председателят на Държавната дума.

Още новини от Украйна

Mинистърът на енергетиката на България Александър Николов заяви, че страната ни няма да води преговори под натиск. България е лоялен партньор на Русия по договора за доставки на природен газ и плаща редовно, посочи Александър Николов. Очевидно спирането на газа е неизпълнение на договора за доставки от руската страна. България спазва обща позиция на ЕС за начина на плащане, каза министърът. "Докато съм министър България няма да води преговори под натиск, България не се продава и не се поддава на който и да е търговски контрагент", подчерта той.

Късно снощи, на 26 април, в "Булгаргаз" ЕАД, е получено уведомление, че доставките на природен газ от "Газпром Експорт" ще бъдат спрени - считано от днес, 27 април, съобщи Министерството на енергетиката (МЕ). Българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор - своевременно, стриктно и в съответствие с неговите клаузи, съобщиха още вчера вечерта от МЕ. Дружество "Булгаргаз" и Българският енергиен холдинг (БЕХ) са установили, че предложената от руската страна нова двуетапна процедура за плащане не е в съответствие на съществуващия до края на тази година договор и крие значителни рискове за българската страна, включително да извършва плащания, без да получи каквито и да било доставки на газ от руската страна. Министерството на енергетиката, Българският енергиен холдинг, "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" са предприели стъпки за алтернативни договорености за доставка на природен газ и за справяне с така създалата се ситуация. Към настоящия момент не се налагат ограничителни мерки за консумацията в България, заявиха от МЕ, веднага след съобщението от руската страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    101 35 Отговор
    Ааааа значи ние сме първата "неприятелска държава" , на която спирате? За другите ще мислите занапред?

    Коментиран от #8, #9, #25, #48, #118

  • 2 Убий Фашиста!

    156 88 Отговор
    И спаси България! Киро Фашиста обратно в Канада!

    Коментиран от #31, #176

  • 3 нснс

    112 33 Отговор
    гърция ще помогне на българия когато започне да плаща в рубли . иначе е чака същото

    Коментиран от #53

  • 4 Даниел

    111 15 Отговор
    Предполагам,че никой не върши услуги или не работи със свой врагове?!Тръбата през България още ли транзитира газ към Сърбия??

    Коментиран от #14

  • 5 Ал Бунди

    50 15 Отговор
    А после пари от къде за пенсии на бомжите, а?
  • 6 абе

    85 21 Отговор
    джамба дано се кефиш така и като ви спрат централно топлата вода и парното в най-голямото село
  • 7 Киро Теслата

    99 106 Отговор
    Изритайте Мутрофанова,заедно с целият и антураж.Конфискувайте активите на Газпрам,Лукойл и Росатом на наша територия,както и всички имоти на РФ.Да видиме кой ще загуби повече.

    Коментиран от #119, #122, #132, #171

  • 8 Ей,гад!

    28 21 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Ти ли търсеше адреси да се биеш? Не търси.Известен си.

    Коментиран от #20

  • 9 Не за първи път

    71 27 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Путин преди 2 години помните ли как ни го заби като отиде на 24 май на посещение в Македония -
    Путин: Славянската писменост дойде от македонската земя

    Публикацията предизвика множество реакции в Република Северна Македония

    А миналата година помните ли -
    Руското посолство в Северна Македония с нова провокация.Честити славянската писменост на Македонската страна, но не и на България! В Twitter дипломатическата мисия честити 24 май на македонския народ, като написа "Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а грамотността дойде при нас от македонската земя".

    .........................

    Вие сте древен народ. Ваши исторически земи са анексирани от Гърция и България. Славянската писменост дойде от вашите земи. От Солунските двама братя"

    Това е казал руският президент Владимир Путин на македонския си колега Георги Иванов в началото на днешната им среща в Москва.

    Разговорът е цитиран от официалния сайт на Кремъл

    Коментиран от #117, #177

  • 10 Смешници

    121 49 Отговор
    България и Европа щяла да съди Русия за договорите,да се смееш ли да плачеш ли.Западс и Америка откраднаха над 300 милиарда резерви на Русия ,запада налага санкции на Русия но виждаш ли Русия няма това право ,Абе вие в кой свят живеете.

    Коментиран от #41, #139, #144, #172

  • 11 Кирил Петков

    73 58 Отговор
    Спирайте газта на всички, нека остане само за вас, пък дано се задавите и самозадушите с него, данооо!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Смешник

    68 19 Отговор

    До коментар #4 от "Даниел":

    Ако България спре тръбата към Сърбия и Унгария ,Полша към Германия и Европа нали знаеш че ще настъпят дрязги между европейските държави или мозъка ти не може да мисли толкова.

    Коментиран от #37

  • 15 Целта на руския ход е да падне

    57 48 Отговор
    правителството на Петков, което трябва да стане, но не по този начин. Трябва да дойде ново правителство, което да промени закона за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА. Трябва ДА СЕ ВКАРАТ 2-3 хиляди от най-дивите путинисти в панделата и ще тръгнем експресно да се оправяме !
  • 16 Само питам

    95 19 Отговор
    Като платихте предварително самолетите не беше рисково - нали ?

    Коментиран от #98, #178

  • 17 5901

    85 14 Отговор
    Кире, няма вече бензиностанция, останаха само ракети.
  • 18 SCH JVLIVS II

    45 10 Отговор
    Защо не спре първо на Германия че са дали най много за уръжие и помощи за Украйна от ЕС снощи го чух по телевизията ако лъжат и аз лъжа за учудване Франция почти нищо дори и на половината от Германия не е дала дори е твърде пасивна за в момента.

    Коментиран от #148

  • 19 само така

    58 33 Отговор
    Българските управници много бързо възприемат . Почнахме да се правим на украинци . И ще получим съответното .
  • 20 Иванушка 🇷🇺

    20 47 Отговор

    До коментар #8 от "Ей,гад!":

    Радвам се че сте го открили колеги Русофили 🇷🇺 🇷🇺 🇷🇺 След като е прочел че е открит от нас путьофилите сигурно на часа ще напусне България!!! Но ще го намерим дори да се скрие с подводница в дъното на океана! Да живее само Володя и Русия 🇷🇺 🇷🇺 🇷🇺

    Коментиран от #28, #185

  • 21 Въпрос

    78 33 Отговор
    "Да попитам феновете на Сибирския злодей - какво освен голия си х.. би ни дала Русия ако излезем от НАТО и ЕС и се присъединим към общностите, в които "братушките" членуват? Труден за тях въпрос."
    Та да отговоря вместо тях - нищо няма да ни даде, а ще ни вземе, както винаги го е правила. Ама Русия ни освободи от турците.
    Да, освободи ни, за да ни продаде, при това много пъти.

    Даже ни продаде предварително,
    като в навечерието на Освободителната война обеща цялата Нишка епархия вкл. Пирот на сърбите, а Северна Добруджа на румънците.
    Втори път ни продаде на Берлинския конгрес, като изтъргува Санстефанска България за териториални разширения в Молдова, та загубихме за вечни времена Македония.

    Трети път ни продаде, като отказа да признае Съединението и насъска сърбите да ни обявят Сръбско-българската война.
    1944 ни пороби ...

    Коментиран от #65, #68, #84, #111

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Инспектор Холмс

    62 27 Отговор
    Германия си откри в Русия сметка в рубли и си плаща в рубли и не и е спряна газта. Австрия също. Останалите държави на Запад - също! Ватикана също и т.н. Полша обаче отказа и спряха й газта. Като плати набързо в рубли, и отново и пуснаха газта. Ние се ослушахме и не сме платили в рубли и затова ГАЗПРОМ врътна кранчето. Като платим в рубли и на нас като поляците, ще ни пуснат газта. Елементарно Уотсън.

    Коментиран от #107

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да на руснаците

    51 18 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Никога не им е пукало за Българите

    Коментиран от #49

  • 26 Ал Бунди

    53 29 Отговор
    Щом рушляците не спазват договорите които са подписали...Увеличаване петкратно таксите за транзит , ако не им изнася- бастър копче и Вучката да се оправя както знае. Мутрофанова да събира багажа, барабар с Лукойл, Газпром и Росатом и да си заминават за Мордор. И да не забравят да си вземат и роднита балалайки..все пак в Сибир- место колкото щеш , да усвояват мъртвите сибирски полета...

    Коментиран от #62

  • 27 ИВАН Вазов за Русия

    42 16 Отговор
    О, руси, о, братя славянски,
    защо сте вий тука? Защо сте
    дошли на полята балкански
    немили, неканени гости?
     
    Желали би вас възхитени
    да срещнем со сълзи и с китки…
    Но идете вий настървени,
    на грозни зовете ни битки!
     
    Желали би вас да прегърнем
    и тоз път сърдечно, горещо.
    Но взорът ви свети зловещо…
    Как ръце сега да разгърнем?
     
    О, руси! Аз друг път ви славях
    за подвиг велик и чудесен,
    високо ви лґкът поставях
    във мойта душа, в мойта песен!
     
    Вий някога знаме Христово
    развяхте за благо човешко –
    строшихте ни игото тежко,
    а днеска ни носите ново!
     
    И пак не ви мразим (не крия:
    обича ви още народа);
    но любим и свойта свобода,
    стократно пµ любим я ния.
     

    Коментиран от #35

  • 28 Умрел си от шубе, го...ьо

    24 6 Отговор

    До коментар #20 от "Иванушка 🇷🇺":

    Това ти казвам,това ти стига...
  • 29 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    40 32 Отговор
    Типично за кремълската чебурашка. За тях договори, гаранции, международно право са само думи. За варварите само силата е важна.
  • 30 ekолог

    37 24 Отговор
    когато се впрегне енергията на слънцето, руската ватенка ще клекне без газта и нефта!

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 русия

    38 31 Отговор
    скоро ще изчезне като държава зарита от собствената си кал, единственото което произвеждат.
  • 33 Левски

    38 33 Отговор
    Американски агент просто Киро и неговата клика вкараха България в конфликт от който не знам как ще излизаме И кой ще плаща щетите
  • 34 112

    37 17 Отговор
    Да се спре транзитирането на газ през територията на Бълргария.
  • 35 Така е

    53 20 Отговор

    До коментар #27 от "ИВАН Вазов за Русия":

    Когато в училище изучавахме за Захари Стоянов, за Георги Раковски и Иван Вазов , мръсната комунистическа пропаганда криеше какво е мнението им за Русия. Защото при САТРАПА Живков бе предложил да станем 16 република на СССР. Изучавахме за Захари Стоянов че е революциер и писател, за Раковски ръководител на легия и също революционер , за Иван Вазов великия поет , но бяха отрязали от учебниците какво мислят за Русия. Брата на Иван Вазов , генерал Георги Вазов води Българската войска в Балканската война и превзема за 3 дни Одринската крепост и целия свят е изумен и немци, англичани ....Това са едни от най великите Българи и предупреждават "Русия не ни мисли доброто". Както насъсква Сърбия да ни нападне срещу обединението на княжество България с Източна Румелия 1885 година с цел да ни откъсне територии ,и когато ги побеждаваме и тръгваме за Ниш и Пирот , Русия ни предупреждава че ако продължим ще ни обяви война...Както след 2-та световна война Сталин предлага на Тито да откъсне от България Пиринска Македония и да я даде на Югославия...има още много факти за варварска Русия но няма да ми стигне полето....
  • 36 Да вярно

    20 10 Отговор

    До коментар #30 от "ekолог":

    И много скоро ще стане това Ел солари Ел коли въпрос на време е и при нас скоро
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Октомври

    25 18 Отговор
    А какви сте бе соросоидни лакеи да не сте приятели? Цялата държава са мошенници като се почне от този фалшив сайт в който се маниполира анкета.

    Коментиран от #73

  • 39 адаша

    14 5 Отговор
    Взаимоотношенията ни с Русия, ми заприличаха като думи на подсъдим - "Аз го ухапах, защото после той ме ритна"...
  • 40 Стоянов

    31 21 Отговор
    Спирайте газа! Накрая ще ядете газа си и ще пиете петрола си.
  • 41 Ти задай

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "Смешници":

    на себе си този въпрос,но предвид написаното от теб,не вярвам да може смислено да си отговориш.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Баба Станка с танка

    39 16 Отговор
    Защо ние не плащаме газта в рубли? И как може Кириле да се блокирате валутните активи на Русия в долари и евро, и да продължаваш да настояваш, че ще плащаш в евро?!? Каква е тази НАГЛОСТ! Все едно да ми блокираш банковата сметка и да ми плащаш чрез банков превод по тази блокирана сметка?!
  • 44 Така така

    37 13 Отговор
    Просто ние трябва да спрем транзита на газ през нашата страна като нарушим договорите с газпром. Казваме, че транзита трябва да се плаща само в левове които се купуват само от България по специален курс за неприятелски страни като Русия. Съответно защото газпром не е платил по новите наши условия за транзит на газ ние спираме транзита докато не бъдат изпълнени новите ни изисквания за плащане.
  • 45 Перо

    31 19 Отговор
    Какво е виновна Русия,че унтерменшите първо действат,после мислят! Санкциите ограничиха възможностите на руските банки и транзакции,а няма безплатен обяд! Който налага санкции ще плаща в рубли! Освен това в договора с Газпром пише какво се допуска при форсмажорни обстоятелства! Просто Киро сега се сеща да си прегледа договорите,когато газа е спрян,а количествата запас в хранилището в Чирен е 16-17%! Едно е да се занимаваш с разносна търговия с хапчета, друго е да се ръководи държава!
  • 46 Еклектик

    26 19 Отговор
    24 часа на Митрофанова да си събере куфара!!!! Защо още я тълпите тук!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ей псе

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Къде,кога,с хладно или с гола ръка?
  • 49 Ал Бунди

    28 19 Отговор

    До коментар #25 от "Да на руснаците":

    Така е. Напълно съм съгласен. Дори в онези години, ги хранехме за наша сметка. Много пъти тогава съм бил в командировки в СССР...факт бе, и дори много се чудех тогава, че в руските магазини нашите стоки бяха по-евтини( сметнато по тогавашния курс), отколкото в нашите магазини...БТ кутия тук бе 1,20лв-тан- 60-65 копейки..буркан кисели краставички(екстра качество)- 50копейки, срещу 1лев тук( да не говорим че на тази цена тук бе първо, а не екстра качество) и още много други примери имаше..

    Коментиран от #78

  • 50 Жоро

    40 24 Отговор
    Русия да нарече България "неприятелска държава" ме кара да се чуствам истински горд! Сега ми се иска да пуснем всякакво тежко въоражение на Украйна /ама официално не така скришом/ да бият по руски кратуни нашите истински братя борещи се за свобода, както и нашите деди са се борили преди по малко от 200 години. Агресора трябва да бъде смазан. Трябва да бъде изтрит от картата за да не се случи отново.
  • 51 Батьтко Махно

    23 17 Отговор
    Вдигаме транзитните такси, за да компенсираме по-скъпия внос! Но на Кириленко не му стиска защото е съвецка гнида и той!
  • 52 Хахахаха

    20 9 Отговор
    Значи ще ви спрем парите...вие друго нямате, освен да дълбаете и унищожавате природата...ресурсни рекетьори !
  • 53 Гърция не взима само газ от Русия

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "нснс":

    Вземи се инвормираи Гърция не зависи от Русия друга държава ехпортира газ

    Коментиран от #64

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 !!!?

    29 14 Отговор
    Фашисткият режим на Путин обяви война на Човешката Цивилизация !!!?
  • 56 Киро Харварда

    13 10 Отговор
    "Спирам ви газта и ви вземам по една заплата"
  • 57 Продаваите оръжия на Украина

    23 15 Отговор
    Защото следващите сме ние трябва да сложим Путин на колене нещо много надменно мислят се за голяма работа
  • 58 Voorbijganger

    24 12 Отговор
    А приятелска ли сме? Вече сме наравно с поляците - най-отявлените русофоби в Европа! Честито! И да, както писах тази сутрин, а някой ме изтри - отдавна трябваше да го направят. Значи санкции за всичко може, за газ и нефт - не! Цяла Прибалтика е на ток от Русия. Спирай тока и толкова. Да купуват от фини, шведи, норвежци - откъдето намерят. Даже и от Гренландия. Толкова много граници се престъпиха за последните два месеца. Дори за момент не съм го допускал.

    Коментиран от #75

  • 59 Аватар

    18 9 Отговор
    Много добре казана истина


    " Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
    .......................
    .....
    На 2 април 1821 г. е роден един от истинските патриоти, родолюбци и будители на България, благодарение на които ние днес можем да се наречем свободни. Георги Раковски освен създател на редица организации, издател на вестници, ръководител на легии и въстания е и автор на брошурата “Преселение в Русия, или руската убийствена политика за българите”, написана в Букурещ . По повод последните събития я намираме за особено актуална
    .............


    Как ръце сега да разгърнем? Русия от Захари Стоянов, автора на "Под игото" и участник в Априлското въстание, революционера Георги Сава Раковски и най великия Български поет Иван Вазов -
    З. Стоянов: Руският камшик боли повече от турския

    " Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са
  • 60 Sion

    25 20 Отговор
    Европа наруши хиляда договора със санкците, но видиш ли Русия няма право да отговори пропорционално..Велика логика!

    Коментиран от #76

  • 61 Ганьо

    12 7 Отговор
    Ще спрем газта за Европа ама друг път.Володя ще си пие кафето на Камчия.Кире заплатата си хареса за Украйна да си купят оръжие.Ай ся другата заплата харесай за газ поне за болниците и училищата
  • 62 Виж,

    7 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ал Бунди":

    и сатанистите ,и отбора на червената чума от степите настъпаха дружно мотиката! Окаяниците от О.крайна са горивото за глобалния рестарт.
    Дийп стейта да вади скритите технологии за енергия и дребния повелител на газоотделянето да остане с едни тръби...за скраб! Затова е цялата съпротива...
  • 63 abe..

    24 4 Отговор
    Ок, Киро ще намери отнякъде газ, по друг тръбопровод, втечнен, ако ще и втвърден от Марс, това е без значение, и съответно "Няма да има намаляване на подаването на газ към консуматорите по никакъв начин". Важният въпрос, който трябва да си зададем тук обаче е НА КАКВА ЦЕНА? Германия продължава да получава на ниски цени газ по СП-1, Австрия + още 10 държави заявиха че ще плащат в рубли, Унгария и Сърбия и те сключиха дългосрочни договори с Газпром и цените са им ниски - Вучич съвсем наскоро заяви, че Сърбия получава газ на цена 270 долара за 1000 куб. м.! Сега да попитам, ние на каква цена ще го купуваме този газ? На спотови цени ли ще го плащаме, защото ако е така, то това са цени В ПЪТИ по-високи! Някой замисля ли се какво ще се случи с икономиката тук при тези цени, дори да бъде осигурена газ по алтернативни маршрути? Задавате ли си въпроса с колко (пъти) ще скочат цените на всичко?

    Коментиран от #175

  • 64 нснс

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "Гърция не взима само газ от Русия":

    Тогаз откъде взема газ и на какви цени, я кажи?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дика

    24 4 Отговор
    Тъй не стана ясно какъв е проблемът с тия рубли, България превежда долари за цената по договора за газ, а ония там да си ги обръщат ако искат не в рубли, ами в компоти. Ако ни искат повече долари, щото са решили че един долар е равен на една рубла, то означава, че ни вдигат цената и тогава вече решаваме купуваме ли на тая цена или не.

    Коментиран от #77, #80

  • 67 Българка

    24 7 Отговор
    Това, че за Русия сме най-неприятелската държава и само на нас е спрян газа, доказва, че никой не уважава страхливците. И май преклонена главица пада по-бързо от високо и достойно вдигната глава. Ако Австрия, Германия и други евродържава, които са много по-богати от нас , са платили по схемата на Путин и населението им има газ, то нека нашите управляващи направят същото. Интересите на българския народ са най-важни

    Коментиран от #70, #82

  • 68 Да ама

    12 5 Отговор

    До коментар #21 от "Въпрос":

    С какво спаред тебе купи България 2269 танка, 2232 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата, 2154 оръдия, 2800 минохвъргачки и 52 ракетни пускови установки.

    Освен това 4 подводници, 3 фрегати, 24 тралчика, 6 кораба за борба с подводници, 22 десантни кораба, 7 ракетни катера, 4 торпедни катера, 3 минни заградителя, 11 вертолета за борба с подводници, 4 пускови установки „Редут“, 4 пускови установки „Рубеж“ и 50 спомагателни кораба.

    Плюс 8 комплекса СС-23 с обсег 480 км, снабдени с 24 допълнителни ракети , тактически ракети 9К52 „Луна“ с обсег 70 км, 18 комплекса 9К79 „Точка“ с обсег 70 км, 26 зенитно-ракетни дивизиона с комплекси С-200 с обсег до 240 км.

    В средата на 50-те години нашите ВВС разполагат с близо 800 самолета, сведени в седем авиационни дивизии. Ние имаме най-подготвените бойни пилоти .

    Коментиран от #85, #87

  • 69 Лески съм мене руснаци ме обесиха

    7 9 Отговор
    Трябва да обявим война на кочината и да я правземем и ресурсите да ни принадлежат
  • 70 Инспектор Холмс

    10 5 Отговор

    До коментар #67 от "Българка":

    ВАТИКАНА на поповете, кардиналите и папите и тя платила в рубли и има газ.
  • 71 az #Контрапропаганда

    14 9 Отговор
    Много правилно го е казал Володин!
    Чакаме обяснение от Киро, чий интерес ръководи действията му!
  • 72 Дика

    20 6 Отговор
    И изобщо стига с тоя газ, живот има и без руски газ, както с всяка стока. Ние газ нямаме (което не е всъщност сигурно), но нямаме и много други работи, ама 1300 г. и все сме оцелели
  • 73 Komapak

    20 9 Отговор

    До коментар #38 от "Октомври":

    МанипОлира казваш.... 😀😀😀Откъде ви намират толкова слабограмотни и откровено неграмотни. То за копейки, толкова. Той ви нарече враг и ви спря газта, а вие продължавате да му лижете г... Е нема такива мазохисти като червените подлоги в България.
  • 74 Denis

    10 11 Отговор
    Много бързаме с последиците, аз съм ПРОТИВ санкциите срещу Русия, и Против това правителство, но се замислете дали не плащаме за мирът.

    Ако не клекнеш на Краварите, почват странни събития да стават, почват едни атентатчета, едни бомби тук там, така че монетата си има две страни. СИГУРЕН СЪМ, че ако бяхме против санкциите, и бяхме отворили сметка в рубли, нямаше да ни оставят ей така щот сме решили да се правим на големи.

    За 30 години вижте държавите, които са срещу Американците в какво се превърнаха, когато говорите за Франция, за Италия, Германия, Холандия, Австрия и останалите членки на НАТО, не забравяйте колко много атентати станаха, случайни. МИРЪТ е лукс и е скъпо удоволствие днешно време, не го забравяйте.

    Русия , Президентът Путин, и кръга около него, знаят изключително добре, за това че сме притиснати и нямаме избор и решения, знаят че САЩ ни нарежда и контролират във всички аспекти, икономически, финансово, геополитически т.н.
  • 75 Инспектор Холмс

    10 8 Отговор

    До коментар #58 от "Voorbijganger":

    Поляците се дървиха , ама вече платиха в рубли и им пуснаха газта. 40% от полската икономика е вързана с тая газ. Останахме скамо ние.

    Коментиран от #83

  • 76 Ал Бунди

    15 8 Отговор

    До коментар #60 от "Sion":

    Ами ако не бе влязла вероломно в независима европейска държава, със сигурност любимата ти Просия нямаше да получи такъв къч право в зъбите.. А с тази си война русия (грешката е вярна) и руския народ си спечелиха единственно омразата и ненавистта на нормалните хора. И това няма да бъде заличено десетилетия..може би векове. Русия бавно потъва, под звуците на оркестъра..също както флагмана и -Москва.
  • 77 Ако ТЕ са казали че един Дакар е ЕДНА

    3 5 Отговор

    До коментар #66 от "Дика":

    РЪБЛА..... СМЯТАШ ЛИ ЧЕ БИТИВИ И ПОДОБНИ НЯМАШЕ ДА НИ ПРОДАНЯТ УШИТЕ С ТАЯ ТЕМА...... А...... ПО СКОРО НАШТЕ СА РЕШИЛИ ЧЕ ИДИН ЛЕВ Е ИДИН ТРИЛИОН РЪБЛИ......
  • 78 Bbbbbb

    6 3 Отговор

    До коментар #49 от "Ал Бунди":

    Че то сега да не е поразлично. Нашите стоки са по евтини в чужбина отколкото в България.
  • 79 Брабинеца

    5 9 Отговор
    ами как да ни нарекат!!! доставяме боеприпаси за враговете им. . една пушка , едно Ак, едно оръдие не - Убива, ----- убиват боеприпасите.
  • 80 Ганьо

    7 10 Отговор

    До коментар #66 от "Дика":

    Това значи приятелю че по вече търговия трябва да правим с Русия и да си плащаме газта с рубли.с долари можеш да плащаш само шистов газ на Хамериканците
  • 81 Убий болшевика!

    16 10 Отговор
    А ние трябва да почнем да снабдяваме украинците с оръжие! Масово!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Voorbijganger

    7 5 Отговор

    До коментар #75 от "Инспектор Холмс":

    Не съм чувал нищо подобно. От сутринта не съм спирал руските новини :-) Възможно е и да съм пропуснал нещо. Макар че се съмнявам. Те имат самите някакъв мижав добив на газ. Отделно отдавна започнаха да се подготвят за американски компресиран газ. Няма значение, че той за никъде няма да стигне. Даже са самата Полша. Но да върви пропагандата за така желаната независимост от руски газ. Ще зависят от друг тогава.

    Коментиран от #90

  • 84 бай Село

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Въпрос":

    само да питам какво може да ни вземе..жените и щерките ни ги взеха европейците да им гледат дедовия..тук останаха джендари а руснака предпочита жени..домати и краставици нямаме внасяме от египед..плодове от испания и африка..месо от бизони от Америка..та се питам какво могат да вземат..а лошо е че искат да ни дадат евтина газ и евтин петрол а така ще ощетим сина на БАЙДЪН ..с кво ще прижевяват неговите служители във фирмите му..ако не минават всички сделки през тях..не бива народа българския е богат и затова заслужава всичко на двойна цена..

    Коментиран от #154

  • 85 Ганьо

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Да ама":

    Хапчетата скоро по ли си ги или коментираш от Нареченските Бани
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Panzerkorps

    11 3 Отговор

    До коментар #68 от "Да ама":

    Смях в залата. Единствените сили на Варшавския договор, за които Нато е имало опасения са били силите на Националната народна армия. Защото са германци, ест. Червената армия и ГДР, другите са щяли да бъдат смазани лесно.
    Сега се вижда и колко са преувеличавали "великата", червена армия.
  • 88 Голем смях

    16 6 Отговор
    Кире,затваряй сръбския паток.Не съм ти фен,но започвам да те харесвам.Бой по орките .

    Коментиран от #91, #92, #155

  • 89 1944

    8 3 Отговор
    добре е да си неприятел на орки убийци и варвари.
  • 90 Инспектор Холмс

    4 7 Отговор

    До коментар #83 от "Voorbijganger":

    Ами отвори си ушите бе човече. Плащат всички държави от ЕС газта със рубли начело с папската ВАТИКАНА. Поляците и те платиха в рубли и им пуснаха газта.Засега само ниЙ държим знамето високо, да видим до кога...

    Коментиран от #101

  • 91 Komapak

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "Голем смях":

    ++++++ И аз така, колега 😊

    Коментиран от #95

  • 92 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #88 от "Голем смях":

    Да ама Киро като спре транзита освен Вучич ще изреве и Орбан.Унгария също е захранена с газ през тръбата минаваща на наша територия.

    Коментиран от #94

  • 93 ИЗОЛАЦИЯ

    14 4 Отговор
    НА ИМЕПРИЯТА НА ЗЛОТО НАРЕЧЕНА РУСИЯ!!!!
  • 94 Komapak

    5 1 Отговор

    До коментар #92 от "Гост":

    С един удар, два така или иначе умрели заека.

    Коментиран от #96

  • 95 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "Komapak":

    Голям смях пада с тая газ нали?
  • 96 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #94 от "Komapak":

    Ааааа..., Унгария не е умрял заек. Орбан държи здарво положението. Добре се гърчи и играе...

    Коментиран от #105

  • 97 1234

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Стойко":

    браво
  • 98 Само казвам

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Тях ги плати едно друго правителство,което плати и една тръба по която не тече газ...
  • 99 Теодороj

    1 0 Отговор
    Д.......в голям боклук си..
  • 100 Нито един договор с руzzия

    16 7 Отговор
    не струва дори хартията, на която е отпечатан, нито мастилото, с което е подписан. За пореден път азиатската газостанция потъпка всякакви правила и договори и доказа, че лъжата е част от генома на тия азиатски варвари. Не знам защо цивилизования свят търпи и продължава да вярва на това подобие на държава, но знам, че остроумните копейки, корнели, стефаняневци, льотчици и останалата паразитираща върху България биомаса ще продължи да се снишава. Кремълския хобит ви врътна кранчето докато сте в наведено положение и ви показа, че онова с наведената главица не важи, а то никога не е важало, просто главицата е наведена от липсата на сиво вещество вътре. Жалки, продажни родоотстъпници!
  • 101 Komapak

    10 2 Отговор

    До коментар #90 от "Инспектор Холмс":

    България употребява смешни количества газ. Само го сравни с Италия... 52 млрд куб м годишно спрямо нашите два и малко. Чешем си езиците, но реално нямаме химическа индустрия, която да пострада.
  • 102 Олга

    4 5 Отговор
    Германия, Австрия и Унгария са се погрижили в отличие от БГ за гражданите си, плащат в рубли и получават газ. Други неприятелски държави на Русия няма да получават газ при отказ от рубли. При това Русия предупреждава,че при кражба на газ от тръбата, подаденото количество съответно ще бъде намалено на същия обем.
    Не се знае защо БГ се надява на колективно решение на ЕС (както тя го каза преди време), когато всеки се договоря и се плаща отделно.

    Коментиран от #112, #120, #156

  • 103 Хихиххихи

    4 8 Отговор
    Жалките съчинения на джамбазханъм с които си мисли, че нагнетява омраза към Русия.

    Коментиран от #108

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Komapak

    2 5 Отговор

    До коментар #96 от "Гост":

    Абе тя и Полша се репчеше преди войната на ЕС, но получи глобичка от един милион евро на ден😀😀😀Съвсем отделен е въпроса че поляците бяха прави, но ЕС има механизъм да наказва непослушните.
  • 106 ДА МИНЕМ с 200 крадливата пасмина ГЕРБ

    2 15 Отговор
    За съжаление заради Харвардския ГАЛОSHHH и неговото правителство
    наричат страната ни "неприятелска държава"...

    Коментиран от #113

  • 107 r3v0lv3r

    13 3 Отговор

    До коментар #23 от "Инспектор Холмс":

    Преди час австрийците казаха, че не плащат нищо в рубли. Искани се или не но ще трябва дас е придържаме към официалната политика на ЕС. Защо избраха точно Полша и България за експеримента със спирането ?
    Полша защото е супер активен противник на Русия, а нас защото сме слабата брънка във веригата.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Люси

    12 3 Отговор
    Рейгън казваше, че скоро ще ядете танкове и ще пърдите газ!

    Коментиран от #153

  • 110 Люси

    9 3 Отговор
    Володин, утре като ви спрем тръбата за Сърбия и Унгария има да пищиш!
  • 111 Гого

    7 8 Отговор

    До коментар #21 от "Въпрос":

    Русия може и нищо да не ни даде-но поне няма и да ни вземе нищо.Запада не спря с разграбването на България!
  • 112 Брабинеца

    3 3 Отговор

    До коментар #102 от "Олга":

    т.е. ни е крадем от купувача/Германия, Австрия или Унгария/ а не от продавача Русия--- факт.
  • 113 Komapak

    7 0 Отговор

    До коментар #106 от "ДА МИНЕМ с 200 крадливата пасмина ГЕРБ":

    Ние сме неприятелска държава още от март месец..... Или си го пропуснал някакси?! Или сега е момента за популизъм а?
  • 114 Мим

    6 9 Отговор
    Ами България е под натиск на запада,амери и зеления клоун.Ние не си гледаме интереса,а техните желания изпълняваме в наш ущарб...
  • 115 А ето

    1 1 Отговор
    го Денис гов .
  • 116 az #Контрапропаганда

    7 10 Отговор
    Накратко:
    1.Списъкът на РФ с недружествени страни в Европа е от 21-а.
    2. Десет от тях вече са открили сметки в рубли по условията на Москва.
    3.Четири от тях вече са платили ...

    На къв аджеба се рави наш Киро???

    Коментиран от #125

  • 117 И аз да кажа

    16 7 Отговор

    До коментар #9 от "Не за първи път":

    И какво? От Путин ли зависи самоуважението ни и знанието за нашата история? За мен - не, а за русофилите не ме е грижа! Отдавна беше време да се диверсифицират енергийните ни доставки, таман да го направим сега. И да спрем транзита по Турски поток. Да си пият газта и да я продават на китайците на 1/3 от цената- другарят Ци знае как да ги работи! И без това още от 1989 комунягите ни плашат с прословутото врътване на кранчето - ми да видим, когато губиш клиент, от който печелиш предобре, чия загуба е по- голяма?!
  • 118 Пловдив 1912

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Като има такива такива като , как няма да сме неприятелска държава !!! Няма нищо ша цепим дърва зимата и ще горим въглища , само да сте доволни, че сте в лоши отношения с Русия...
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Komapak

    9 3 Отговор

    До коментар #102 от "Олга":

    Не говоря да крадем от тръбата, а да я спрем!!!! Доста сериозна разлика, нали? Отсрещната страна не спазва един договор а ние сме длъжни да спазваме другия?! Да бе..! Спирайте тръбата и да се оправят.

    Коментиран от #127, #137

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 бачко

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Киро Теслата":

    моо ша ни бият
  • 123 Вангелий

    4 12 Отговор
    Да благодарим на "братята" кравари и прислугата им, че така ни заголиха д.р.ика, че "братята" руси ни го отпраха. Така е между "братя". Най - слабия го отнася. Булката е ясна, а сватбата тепърва започва. Да ни е чистито !
  • 124 щом сме неприятели

    14 2 Отговор
    обдържавяване на всички руски имоти в българия и спиране на транзита на руския газ, путлер пайдинахуйнята си.

    Коментиран от #133

  • 125 хххх

    11 7 Отговор

    До коментар #116 от "az #Контрапропаганда":

    Ама кои са тея ,че някой ще им ходи по гайдата на мизерниците бе ? Това ,че няколко прости държави са решили да плащат с тоалетна хартия не значи ,че подобен кeнeф като русия може да рекетира гигант като Европа нали се сещаш ? Русия няма никаква икономика и е толкова закърняла в изостаналост държава ,че не произвежда и абсолютно нищо ,а разчита само на дупчене и кражба на ресурси.Това е примитивна държава с неандарталско население.Русия я чака тотален разпад и изостаналост.И без това до момента бяха в 19 век ,а сега вече и по-назад ще се върнат.
  • 126 Брабинеца

    1 5 Отговор
    сега очаквам соломон паси , да отиде на фронта и да се сбие с руснаците.
  • 127 Брабинеца

    0 2 Отговор

    До коментар #120 от "Komapak":

    това няма как да стане, защо Пеевския я обслужва и се бъркат сметките
  • 128 нднд((

    13 1 Отговор
    Да де хубаво е първо да започвате от най-слабите! Защо не нападнахте САЩ на тяхна територия, нали са ви враг!
    Понеже изхода ви е ясен - нали! Не е хубаво да вадиш нож на умряло куче - всичко това се връща!!!(

    Коментиран от #135

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 путин да го ду.ха

    11 2 Отговор
    ние незаконно ще си теглим газ от тръбата за сърбия и унгария, тая тръба минава през българия и ще ни плаща с газ иначе въртим крана, джуджака с батукса ще реве яко.

    Коментиран от #136

  • 131 Ами спрете го Бе!

    9 3 Отговор
    ....И след това ще си го ядете!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Komapak

    8 4 Отговор

    До коментар #124 от "щом сме неприятели":

    Сега е момента за реклама на България. Спрели ни газта, която всъщност лесно ще купим от друг. Реципрочни мерки!!! Реално от русийския кенеф купуваме само енергоизточници. И само русия в света има такива, а?! 😀 Предполагам че червените подлоги ще наведат главици и ще защитават отново лилипутчето. Да помнят че избори идват..... И не искам бутон аз съм за.... Искам бутон, аз съм против.....
  • 134 С това си действие

    15 4 Отговор
    Русия завинаги спечели "Братската" ни любов!Ей царе сте да си печелите неприятели,там където все още имахте приятели!

    Коментиран от #186

  • 135 ще нападне нато ама

    11 1 Отговор

    До коментар #128 от "нднд((":

    от русия щеше вече да е останало само една ядрена яма за боклук.

    Коментиран от #143

  • 136 Komapak

    4 3 Отговор

    До коментар #130 от "путин да го ду.ха":

    Не върши работа. Откраднатото количество ще ни го удържи бенефициента на двойна цена. Спрете тръбатааааааааа. Веднага. Колкото повече се бавите, толкова по-слаби изглеждаме.
  • 137 Да бе да

    6 1 Отговор

    До коментар #120 от "Komapak":

    Кой да се оправя? Австрия и Унгария ли? Ами спирай на Австрия газта тогава, щом имаш тая смелост.

    Коментиран от #163

  • 138 Иван

    12 3 Отговор
    Еврика, най после ще се отървем от руския газ и нефт.
    А Лук Ойл да духат супата и да се изнасят.
  • 139 В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ брат

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Смешници":

    ....в ЦИВИЛИЗОВАНИЯ!
  • 140 И Защо

    2 4 Отговор
    Не си платиха в рубли?
    Щото Бай Дън така каза?

    Коментиран от #150

  • 141 няма да търпим путлер

    10 3 Отговор
    национализация на всички руски имоти на територията на българия.
  • 142 Тавариши,

    10 2 Отговор
    Няма рубли-няма газ.....обаче-няма газ-няма рубли.
  • 143 оооа

    8 3 Отговор

    До коментар #135 от "ще нападне нато ама":

    Да де и затова показва мускули на най-слабите!
    Все едно да изляза и да търся инвалид, жена, дете или старец, за да го изнудвам, бия и заплашвам!
    Много грешна политика на тая РАША БЕ! МНОГО!!!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Ганьо

    4 7 Отговор
    Газ ли искате.с долари да плащате.Първо се вади курс за Йога.Второ се заема хубава поза и се чака американеца да уважи позата.след уважението никога по вече няма да ти е студено
  • 147 българина

    3 7 Отговор
    а ние по приятелски ли наложихме санкции и прашаме оръжие? това е седесраската сган която ни забърка те зи ла на
  • 148 seeman

    3 6 Отговор

    До коментар #18 от "SCH JVLIVS II":

    газ отключили за то, что не платить рублями, а германи платит
  • 149 Даскал

    4 8 Отговор
    И нефта спрете,на най-неблагодарния народ.
  • 150 Жоро

    10 1 Отговор

    До коментар #140 от "И Защо":

    Щото никаде в договора не пише че може в Рубли. Ти на мобилния оператор ако ти смени договора с плащане в "НАТУРА" и дойде някоя мека китка, представител на оператора ще паднеш ли на колене да платиш месечната такса ???

    Коментиран от #157, #191

  • 151 Феодал

    4 1 Отговор
    Покажете малко самочувствие!Договори си имаме,тръбата си е наша и е пълна,вземаме си газ и ако решим плащаме по наши условия.Точка.
  • 152 Аристотел Български

    6 2 Отговор
    Още първи курс в университетите по целият свят по международно търговско право се учи, че договор може да се променЯ само и единствено с анекс към същият договор подписан от свсички страни по договора. Чист азиатски абсолютно незаконен рекет е това. Съд в Женева и на България се дължат милиони долари неустоики, както е по договор. Пак излязохме глупаците на вселената със нашето шикалкавене азиатците ни усетиха, че сме най слабото звено в ЕС и нас удариха, САМИ ВКАРАХМЕ ВЪЛКА В КОШАРАТА, поляците още миналата седмица обявиха ,че започват процедура на пълно отказване от руската газ. А за Македония пак не виждаме елементарни неща как руските посланници от двете страни на границат ни насъскват и ни гледат сейра. Мислете с главите си, те не са само шапки да се носят.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 И аз да кажа

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "бай Село":

    Земята ни, например- прекрасна, малка, разнообразна, с море и планини, 4 сезона умерен климат, достатъчно водно богатство, гори- даже Швейцария няма всичко това! Тревожното е, че през разни фондове руснаци държат най-голямо количество обработваема земя, отделно 300-500 000 жилищни имота все по Черноморското крайбрежие! Не са решили, не са спретнали някоя провокация ( примерно че тормозим гражданите им и нарушаваме някакви-си техни права) че да направят един десант и да изсипят Вагнеровци или чеченци тук! Затова трябва навреме да се пресекат всякакви мераци за транс-гранични придобивки на Раша, затова е добре да има НАТО-вски подразделения у нас- поне за някакъв минимален баланс!
  • 155 5х45

    6 1 Отговор

    До коментар #88 от "Голем смях":

    На прав път е Кирчо,щом толкова им пречи на ватенките.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #150 от "Жоро":

    Яко предложение 😀😀😀😀😀 От мен +++++
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този Някой

    2 2 Отговор

    До коментар #132 от "някой":

    ....Платен Руски Трол ли е?
  • 160 Пламен

    2 0 Отговор
    Bloomberg съобщи, че 10 купувачи на газ от Европа са открили сметки в Газпромбанк------какво излиза,европейците си плащат с рубли и получават доставки,а наш Кирчо Канадеца играейки по свирката на краварите,ще ни остави да ду-ме супата наесен и да купуваме онзи евтиният от краварите
  • 161 дядото

    6 4 Отговор
    според мен не русия изнудва българия.изнудват я управляващите ни подлоги на сащ и нато,в чиито действия няма отговорност пред народ и родина.но какво ли зависи от нас- отдавна сме колония,управлявана от чужди държави и интереси.народе,къде си.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Komapak

    3 1 Отговор

    До коментар #137 от "Да бе да":

    Реално нито Австрия нито Унгария имат някакъв бизнес в България. Защо не, питам аз?! Ако имаха щеше да е друга бира. Те не ни зачитат за нищо нке защо дс им се кланяме?!

    Коментиран от #195

  • 164 BGBG

    3 0 Отговор
    А така сега нашето правителство на кого ще дха за синьо гориво. На висока цена и народ с нисък бюджет
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    --- Ползва ли Финландия /" НЮ"- НАТЮ "ИЕСС" / -- РУСКИ ПРОРОДЕН ГАЗ !?!?!? ЗА БАЛТИЙСКИТЕ ДЪРЖАВИЦИ Е ЯСНО --- САЩ ЩЕ ГИ ПОТДЪРЖА -НЯКОЙ И ДРУГ МЕСЕЦ !?!?!? ЕХ ПРЕКРЕСНИ ФИНЛАНДЦИ - ВСР -ВИ ДАДЕ ВСИЧКО -ДЪРЖАВА И НЕЗАВИСИМОСТ --ПОСЛЕ ВИЕ УБИВАХТЕ СЪС ЗАПАДНИ ОРЪЖИЯ -СТАЛИНСКИТЕ РУСНАЦИ !!!!!! АМИ СЕГА --НЯМА ДА ВИ СПАСИ ЕЗЕРОТО "ИНАРИ " !?!?!?!???
  • 167 Ококорчо

    10 3 Отговор
    Спирате газа за България?? Ха ха ха!! Ние пък спираме газа за вашите приятели Сърбия и Унгария през тръбата на "Турски поток"!! Ясно???
  • 168 Relist

    3 6 Отговор
    Спираите газа , няма проблем
    Ама замръзените миларди долари от ЕС руски пари
    Ще ги видите през крив макарон :)))
    Това което сте разрушили в Украйна , ще го платите ви е
    Велика русия :))))

    Коментиран от #190

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Име

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро Теслата":

    ХОРАТА имат брак развеждат се и договора се къса Няма вечни договори Който има стока ще я продава където иска ..
  • 172 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Смешници":

    Много правилно Японците написаха няма смисъл да сменяме доставчика И другите ще вдигнат цените като няма конкуреция Пазар
  • 173 ДЕНИЗ ЛЪЖЕЦА

    4 1 Отговор
    Полша и България не си плащат, за това е спрян газа Знаеш??, но не коментираш!!
  • 174 един от многото

    1 0 Отговор
    Даже и вече сте закъснели!
  • 175 Име

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "abe..":

    Да изпуснеш питомното и да гониш дивотоЩе Ще далечно бъдеще..празни приказки
  • 176 Володин

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Убий Фашиста!":

    Вова да спрем с водката На години сме вече Удряна в мозъка
  • 177 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не за първи път":

    Пак е бил пиян Принего е нормално това
  • 178 Отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Ти видял ли си честен комунист Те все обичават и не изпълняват
  • 179 je n`taime plus

    2 0 Отговор
    Разкарайте газта. Не ни трябва
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 kingsize

    0 2 Отговор
    Така е, да се спре газа! Газа трябва да се пази за крематориумите, за да може да се погрижат за това, що не е изгоряло в танковете и БМП-тата или не е на дъното на Черно море!
  • 185 Свен

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иванушка 🇷🇺":

    Иди на психиатър!
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 абе

    1 1 Отговор
    ДАРАГИ МНОГО УБАВИ РУСИ НАЛИ БЯХМЕ БРАТУШКИ КВО ВИ СТАНА БЕ ТА СЕ ИЗМЕТНАХТЕ КАТО ВЪРБОВИ ДЪСКИ НИЕ ЛИ ЩЕ ВИ СЪБОРИМ ИКОНОМИКАТА ДЕТО ВИ ПОМАГАХМЕ ДА ГРАДИТЕ
  • 188 Да да да

    1 1 Отговор
    Нашите управляващи направиха от България наистина неприятелска на Русия държава.Когато бомбите започнат да падат върху главите ни,никой няма да се смили над нас, които обичаме Русия.
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Простьо

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "Relist":

    Пише се замрАзявам,а не замрЪзявам.Идва от мраз,а не от мръз.
  • 191 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #150 от "Жоро":

    Страшно сравнение. Давам десет от десет. Влиза ми в ежедневния речник 😀
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Денис който не говори истини!!

    0 0 Отговор
    Какви стари манджи претопляш за Руския газ!! Който иска Копува, само нашите тъпанари и Поляци се правят на Тарикати!! И балтийските Пуделчета!!!
  • 194 Аз съм

    0 0 Отговор
    Само джамбазов не разбра ,че газа спря когато изтече договори ни ....и ние не го подновихме при новите условия .
  • 195 Аз съм

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "Komapak":

    ДСК на кой е ? А1 ? и това е на прима виста ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания