Last news in Fakti

10 Май, 2022 08:46 760 2

Петима души загинаха при сблъсъците в Шри Ланка

  • шри ланка-
  • сблъсъци-
  • ранени-
  • убити-
  • протест-
  • оставка-
  • въоръжени

Ранените са повече от 200

Петима души загинаха при сблъсъците в Шри Ланка - 1
Снимка: БГНЕС

Улиците бяха спокойни във вторник в търговската столица на Шри Ланка Коломбо след ден на сблъсъци, при които загинаха петима души и бяха ранени повече от 200, съобщи полицията, което накара премиера Махинда Раджапакса да подаде оставка, предаде Ройтерс.

Докато нацията в Индийския океан се бори с най-тежката си икономическа криза в историята, хиляди протестиращи се противопоставиха на полицейския час, за да атакуват правителствени фигури, подпалвайки домове, магазини и бизнеси, принадлежащи на законодатели на управляващата партия и политици от провинцията.

„Ситуацията е по-спокойна сега, въпреки че все още има съобщения за спорадични вълнения“, каза говорителят на полицията Нихал Талдува, добавяйки, че петима души са били убити при отделни сблъсъци и около 200 ранени при разгара на насилие в цялата страна.

Три от смъртните случаи са били от огнестрелни наранявания.

Полицията е изстреляла водни оръдия и сълзотворен газ, за ​​да разпръсне хората, след като въоръжени привърженици на премиера нахлуха в лагер на протестиращите срещу правителството, пребиха ги и подпалиха палатките им.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те така

    5 0 Отговор
    Съвсем скоро ни чака това. Политиците ни разделиха отдавна,сега остава да се хванем за гушите. Едните защитавайки руснаците, другите американците,а с промити те ни мозъци няма да осъзнаваме, че се самоунищожаваме . България ще тръгне в правилната посока, когато постави България не първо място,с не Русия или Америка. Осъзнайте се,ние сме Българи всеки един различен от нас не мисли за нас, защото руснак или американец,те гледат техните си интереси
  • 2 Про100 100

    0 0 Отговор
    Тамилските тигри в акция... Популисти сър....