Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2022 13:11 3 194 61

Русия ще се превърне в едно международно Чикатило

  • война-
  • чикатило-
  • русия-
  • украйна-
  • санкции-
  • теодор дечев

Руснаците стесниха фронта, на който настъпват, и въпреки това пак нямат успех

Русия ще се превърне в едно международно Чикатило - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Колкото повече време минава от началото на войната в Украйна, толкова повече възниква съмнение, че има някакви рационални съображения за "специалната операция" на Кремъл. Европейският съюз светкавично се консолидира, а НАТО се разширява като следствие на действията на президента на Русия Владимир Путин. Ако нещата продължат да ескалират, самият руски елит може да си реши проблема вътрешно както с Никита Хрушчов след Карибската криза. Това коментира доц. д-р Теодор Дечев, ръководител на „Blacksea Caspia“ - лаборатория по проблемите на Черноморския и Каспийския регион при Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ), в ефира на предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Москва може да дава много извинения за войната, но изглежда не може да преживее загубата на най-силно индустриализирания регион на бившия СССР, смята Дечев.

Още новини от Украйна

"Украйна е космическа държава - до ден преди войната произвеждаше степени, изнасяше цели ракети и участваше активно във всевъзможни проекти с ESA и САЩ. Украйна е авиационна държава - бюрото "Антонов" е в Украйна, не е в Омск, Перм или Магадан. Украинската отбранителна промишленост е на едно много високо ниво - крайцерът "Москва" усети по най-чувствителния начин качеството на украинската отбранителна промишленост и то от една спряна от производство ракета като "Нептун".

Това е една война, която какъвто и да е нейния изход, тя ще бъде загубена.... Да цитирам Александър Невзоров: "Както и да завърши войната в Украйна, рано или късно тя ще превърне Русия в едно международно Чикатило", каза Дечев, визирайки най-известния сериен убиец от съветския период.

Всички очаквания за бърза победа на Русия и светкавична война не се сбъднаха. Войната стана продължителна и започна да наподобява война на изтощение, като руските сили целенасочено унищожават украинската инфраструктура, коментира Дечев. "Руснаците стесниха фронта, на който настъпват, и въпреки това пак нямат успех - междувременно, Украйна получава огромна международна помощ." Като възможен вариант за край на кризата Дечев предположи изтегляне на руските войски и възстановяване на Украйна от Запада, докато Русия бъде оставена да се справя сама. "На този етап не съм чул сигнал някой да иска да разрушава Русия."

Русия има огромен демографски проблем, съчетан с няколко големи здравни епидемии от алкохолизъм, наркотици и СПИН, идващи след войната в Афганистан, каза Дечев. Не случайно на фронта има много млади хора от Дагестан, защото това е областта с най-голяма гъстота на населението и с положителен естествен прираст, допълни той. Войната със сигурност няма да завърши с окупацията на Украйна, каза Дечев, докато Русия ще понесе непоправими щети по репутацията си.

"Русия просто задраска целия морален кредит, който експлоатира от 9 май 1945 г. до 23 февруари 2022 г."

Голямата полза за Русия от търговията с Европа не пречи на политическия елит в Кремъл да мрази Европа, каза Дечев и напомни протестите в Киев през декември 2013 г. най-вече срещу семейството на тогавашния президент Янукович, което "плячкосваше" изключително индустриално развитата Луганска област.

Когато протестът затихна, Янукович трябваше да подпише споразумението за асоцииране към Европейския съюз. "Тогава руската страна предложи 15 млрд. долара - 3 млрд. долара бяха незабавно преведени - с които Украйна да запуши бюджетния си дефицит, като срещу това се искаше само отказ от подпис под това споразумение."

Янукович прие предложението на Кремъл и това доведе до избухването на Евромайдана. "Гневът на Путин още оттогава не е даже насочен толкова към целия Запад или САЩ - защото той уважава тези, които са много силни - докато ЕС му беше трън в очите. Хем не изглежда сила, която може да те набие, хем се бърка в неговите работи... Изведнъж Путин припозна Европа като свой враг."

След войната през 2014 г. на Русия ѝ се наложи да продава енергийните си ресурси на Китай на "срамно ниски цени", каза Дечев "Някои обидно наричат Русия "държава-бензиностанция", в някакъв смисъл наистина е бензиностанция, но на Китай." В първите дни на военните действия еврейската общност в Киев се е изнесла от столицата, сподели Дечев. "Руската армия идва да денацифицира Киев, а евреите бягат в Германия - това буквално изчерпва цялата ситуация."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти-бакшиш

    20 45 Отговор
    Къде са Ротшилдите с 2 века управление на половината свят, къде е Путин празноглавия милиционер с Ладата.
  • 3 Антируснак

    23 40 Отговор
    Демек - народ-изрод с малко ум и агресивно поведение...
  • 4 да да да

    49 11 Отговор
    Украйна е космическа държава ЩЕ Я ТЪУРСИТЕ ВЕЧЕ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯТ ГЛОБУС
  • 5 За протокола

    59 10 Отговор
    "Чикатило е съветски сериен убиец, роден в Украинска съветска социалистическа република, известен като „Канибала от Ростов“". Украинец, ако не сте разбрали, укра и н е ц!

    Коментиран от #10, #18, #43, #46, #50

  • 6 Намаев Курган

    10 32 Отговор
    Тя си е така от край време ,сега и падна маската
  • 7 Привет

    38 11 Отговор
    от Русията!
    Братя българи, споко, скоро идваме и Вас да освободим!

    Коментиран от #21

  • 8 Хихихи..

    52 9 Отговор
    Чикатило е УКРАИНЕЦ.Също като Бандера.Също и като "Азов"..

    Коментиран от #34

  • 9 честен ционист

    20 2 Отговор
    Хахаха разсмяхте ме.. Путин, това е елита на Русия. В него и хляба и ножа.

  • 10 Да ама не

    15 23 Отговор

    До коментар #5 от "За протокола":

    Другарят Чикатило бе реабилитиран посмъртно, бе възстановено и членството му в кпсс, в България ще кръстят централна улица на него за спомен. Ще и викаме сърдечно Чикатилска.
  • 11 Хихихи..

    33 3 Отговор
    Нашенските фашаги се радват като на 22 юни 1941.Ами да се порадват,както до 9 септември 1944..
  • 12 САЩ

    31 4 Отговор
    Къде имаме военни бази?

    Caмo в Eвpoпa бaзитe ca cтoтици. B Гepмaния тe ca 179, a в Япoния - 109, пишe caйтът.

    Cпopeд Дeйвид Beйн, ĸoйтo e aвтopът нa ĸнигaтa "Ваѕе Nаtіоn: Ноw UЅ Міlіtаrу Ваѕеѕ Аbrоаd Наrm Аmrіса аnd thе Wоrld", пишe, чe пpeз 2015 гoдинa Щaтитe имaт 686 бaзи в 74 дъpжaви.

    Toй пocoчвa, чe зa cpaвнeниe дpyги двe дъpжaви c гoлeми apмии - Фpaнция и Beлиĸoбpитaния, имaт бaзи в cъoтвeтнo 5 и 8 cтpaни.

    Коментиран от #15

  • 13 Българка

    9 37 Отговор
    "Александър Невзоров: "Както и да завърши войната в Украйна, рано или късно тя ще превърне Русия в едно международно Чикатило", каза Дечев, визирайки най-известния сериен убиец от съветския период."
    Неоспорим факт е, че в момента Русия на Путин е Империята на злото. В тази война всички са губещи. Но Русия десетки години трябва да е осъдена да плаща репарации на Украйна. Русия води и икономическа и продоволствена война сЕвропа и света, паралелно с касапницата в Украйна

    Коментиран от #16, #29, #35

  • 14 РЗС

    7 28 Отговор
    Комунизмът е модел, който се развива в цикличност, през определени интервали от време, този модел капитулира. След това започва наново, точно като балон, който се надува с години и накрая се пука. Този модел в Русия е в края на своя цикъл и ще капитулира в скоро време, както беше със СССР. Разликата е, че СССР беше на своя икономически връх, докато днешна Русия няма дори 20% от това, което СССР беше преди да се разпадне. Комунизма е доказано неефективен модел на управление, обречен винаги да се разпада. Русия заедно със Живков фалираха България 3 пъти по тошово управление, доказвайки, че модела просто не работи.

    Коментиран от #20

  • 15 Ами така е

    4 30 Отговор

    До коментар #12 от "САЩ":

    Светът има доверие на САЩ, затова и имат бази. Русия къде има бази? Аааааа, в Сирия защото само Асад им има доверие😂😂😂
  • 16 Айше мари

    18 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Вечно бягаш от харема,полит-ханъма да ставаш! Сулюман ага та търси,много са и разлютил! Идвай си!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Е нали украинците и русите

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "За протокола":

    Бяха един народ? Тази опорка не важи ли вече?
  • 19 Чикатило

    19 3 Отговор
    доколкото помня е Украинец? Не е много уместно заглавието.
  • 20 само за протокола

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    Чикатило е украинец.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Псевдоним

    15 1 Отговор
    Заглавието е написано много неграмотно, също като трите папи на Бойко.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Соросоиди !

    25 2 Отговор
    Не разбрахте ли, че сте разгромени по всички теми в световен мащаб ! Никой нормален човек не ви вярва ! Скоро ще се наложи да си вадите прехраната по честен начин, ако сте способни на това !
  • 25 Docenta

    6 18 Отговор
    Ня снимката се вижда едно малко човече(диктаторче)как прави нацистко поздравче с малката си ръчичка
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Манчо

    22 5 Отговор
    Много куца и примитивна пропаганда с това сравнение с Чикатило (украинец), но от блумберг толкова . операцията ще продължи до постигане на целите , Руснаците пазеха инфраструктурата до сега , но след като всичките 60 чакала се надпреварват с доставките на оръжия и санкции вместо дипломация , резултата е ясен . Фронта не е стеснен ,а е концентриран за да се избегнат цивилни жертви , а и това е операция не война . Украйна губи всеки ден територии въпреки пропагандните статии , че "громи" , вече няма пристанища на Азовско и Черно море , няма рафинерии , военно ремонтни заводи а наркомана продължава да громи и връща Крим и Донбас :))) - докато не го застрелят неговите хора украйна ще продължава да губи територии . ZZZZZZ

    Коментиран от #30

  • 28 А бе

    13 1 Отговор
    не бойте се ! Събудихте голямата мечка, сега ще си берете гайлето.
    „Знам стотици начини да изкарам руската мечка от бърлогата й, но не знам нито един начин да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка” – Ото фон Бисмарк

    Коментиран от #32

  • 29 въй въй въй

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Га та видя автуматично ти слагам минус после те чита .Да не си жинатъ на антигост или Анти-бакшиш, Антируснак един и същ или си един човек и с ник българка?

    Коментиран от #39

  • 30 Ами

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Манчо":

    това е истината Бай Манчо, ама много хора са слепи за нея.
  • 31 Иванушка  🇷🇺

    2 3 Отговор
    "...Всички очаквания за бърза победа на Русия и светкавична война не се сбъднаха. Русия просто задраска целия морален кредит..." - Неизбежна грешка и ситуация. Русия беше длъжна СЕГА да нападне Украйна преди да влезе в НАТО докато има възможност да я победи, въпроса е Как и Докъде ще я победи. Ако Украйна остане като държава вечно ще има претенции към отнетите територии независимо от договори и Неутралитет. Без вътрешна украинска подкрепа и опозиция ситуацията е много тежка и Нерешима.
    Сещам се за Палестина и Афганистан
  • 32 Това

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "А бе":

    Преди 300 години.
  • 33 От страни

    3 2 Отговор
    Затова и не се сбъдна светкавична война щото воюва Русия срещу "колективния Запад". Ми като им давате оръжия и искате да продължава войната как ще свърши? А за Чикатило не знам ама знам кой е "Фреди Крюгер" че не са една или две държавите затръкани от тоя "Фреди Крюгер" който се прави на "Фред Флинстоун" пред света.....
  • 34 zor

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хихихи..":

    до 8 ком -лъжеш другар -руснак е и е убивал деца по сибирските гари

    Коментиран от #40

  • 35 От страни

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Бре па как бързате "подвизите" си да припишете на Путин. С години убивахте в Донбас и не се сещахте за нещо подобно а сега за два месеци прозряхте? Как бързо западната пропаганда работи. Мръсни бандеровски отрепки - само газене. И недей писа че си българка щото от хиляда километра се вижда че си бандеровка от български произход.
  • 36 Иван

    10 3 Отговор
    А САЩ са Джак изкормвача!!!
  • 37 Доцента

    5 9 Отговор
    Чикатило е чистокръвен руснак.Майка рускиня и баща руснак които работят в Украйна.Запада да внимава защото събуди голямата мечка която пусна едно голямо изпражнение и самата мечка ще се удави в него.За света ще остане само лошата миризма

    Коментиран от #41

  • 38 От страни

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "имаме друга информация ............":

    Гледах плахия опит от укрите за завладеят остров Змеиный - пълни глупаци, загубиза три самолета, три въртолета, един кораб и около 50 души...

    Коментиран от #44

  • 39 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "въй въй въй":

    Нали знаеш, това е както писа Фройд - който не е най много се изтъква се е. Така че не вярвам да е българка и по скоро е "хох.лушка" от бългаско потекло. Ама повечето от наши там са настроени срещу хо.холите, щото почнаха да притесняват наши а тази не е. Явно нейния "чоловик" е на фронта там. Докато воюваха с цивилни и влачеха в къщи телевизори и чайници е било добре ама като дошли русняците е дошло време за загиват и тогава изрева. И до ден днешен е само в темите за Окрайна, посочихме и о и тя взе да пише и в някои други (от които изобщо не разбира). Така че разбра чия е "жинка".
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 От страни

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Доцента":

    Като гледаме кво става в Европа и САЩ май те се давят в испражненията на мечката...И при това още не е имало нито едни истрел в тяхна посока...
  • 42 ха ха хааа

    7 0 Отговор
    Каква ирония ... Русия "денацифицира" Киев , а украинските евреЙ бягат в Германия .. 😳
  • 43 Шляхтиц

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "За протокола":

    Между другото аварията в АЕЦ Чернобил е причинена от безумните действия на украински екип от инженери, които изключват 24 системи за сигурност, за да направят тестовете на реактора...........

    Коментиран от #53, #58

  • 44 От Зад

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "От страни":

    Е , тия от крайцера Масква па беха големи Омници ...🤭
  • 45 Презвитер Козма

    6 1 Отговор
    Мдаа, нещата се развиват по плана на Путлер

    Коментиран от #54

  • 46 верно е

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "За протокола":

    Важното е да се плюе Русия !

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 да питам

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "РУСИЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРВЕ В КОНЦЛАГЕР":

    А руските фашисти кво ше ги правим ?! 🤔
  • 50 ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "За протокола":

    Следователно, Ростов е украински град. Лавров с право се интересуваше в разговорите с английската външна министърка, а тя явно е знаела за най-известния украинец от Ростов.... ;)
  • 51 Хехе

    3 1 Отговор
    Че САЩ са отпреди 77 години такова Чикатило. Никой ли не го забелязва? Имат миниумм 100 войни и още толкова преврата по цял свят на своята сметка! Галфоните, платени с долари, да си направят справката и да викат в западна посока.

    Коментиран от #55

  • 52 Шамана на Монтерей

    2 4 Отговор
    Това е края на Русия,като световна сила.Жалката и "специална операция" отвори очите не само на Запада и потенциалните и противници,но и на нейните "съюзници".В това число и на най-важният-Китай.От сега нататък,никой няма да я приема сериозно,независимо как ще завърши войната и дори ако режима в Кремъл оцелее.Диктатора Путин вече е обект на присмех и подигравки от редица държавни лидери,които разбраха,че трябва да накажат тази авторитарна тирания,която се опитва да върне времето назад.
  • 53 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Шляхтиц":

    Никой не казва че в момента е имало екип от американски инженери на АЕЦ "Чернобил" и имено заради тяхните нареждания се случи работата. Правили са испитания на некви техни програми. Реактора бил ръчкан надолу-нагоре няколко пъти се сваляла и вдигала мощноста и реактора "се кесонира" сбра газове които гръмват. Предполагам че е било американска диверсия ама не знам що мълчат и русняци и украинци за тия американци. Търсех материали и само на няколко места се споменават тия американци и то че уж били напуснали вече зоната...
  • 54 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Презвитер Козма":

    Пишеш за Путин а слагаш снимка на Обама - кво е това?
  • 55 От страни

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Хехе":

    Така е ама смее ли някой да го каже? Нали помниш че думите "царят е гол" ги викна някво неразумно хлапе. Тук всичките медии са в ръцете на краварите и всичко живо е получило заповед да се демонизира Русия и операцията в Украйна. Ама Америка е провокирала това - не е важно. Ама Америка това го прави в течение на 200 години 200 войни и локални конфликти - ТОВА Е ДРУГО НЕЩО! Путин утрепал 20 хиляди бандеровци и край - чикатило и т.н. А милионите в Ирак, Либия, Сирия, и т.н... и Америка е "град сияещ на хълма" а войниците му са "воини на светлината".
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Путлер

    1 1 Отговор
    Путлер-чикатило шефа на орките унищожи собствената си дьржава. Запада го тьрпя толкова години от алчност и не повярва на поляците и прибалтииците. Ние знаем какво е да те "освободи" СССР.
  • 58 Горбачовче

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Шляхтиц":

    не помниш, лично аз наредих да се изключат системите
  • 59 !!!!!!!!

    1 0 Отговор
    СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ, ЩЕ ВИДИТЕ – СРЕДЕН ПРЪСТ!!!
  • 60 " стани богат "

    1 0 Отговор
    коЯ Е тАЗИ? ДЪРЖАВА БЕЗ ЗАКОННА ГРАНИЦА ? ...........( Укра.............. )
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания