Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Май, 2022 08:15 2 104 23

ЕС: Няма да играем ролята на посредник в преговори между Украйна и Русия

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • жосеп борел-
  • европейски съюз

Жосеп Борел заяви, че не разбира хората, които смятат, че доставките на оръжие допринасят за удължаване на войната

ЕС: Няма да играем ролята на посредник в преговори между Украйна и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жозеп Борел, висшият представител на ЕС по въпросите на външните работи, категорично защити доставката на оръжия за Украйна, която е нападната от Русия, в интервю за в. „Франкфуртер Алгемайне“.

Той заяви, че не разбира хората, които смятат, че доставките на оръжие допринасят за удължаване на войната.

Още новини от Украйна

"Питам тези хора: няма ли значение как ще завърши тази война? Искате ли украинците да паднат на колене, разкъсани на парчета от руснаците? Това ли искате?", каза Борел. "Вижте, войните завършват с преговори. Но на масата за преговори трябва да се излезе от позиция на силата и сега става дума за това да поставим украинците в такава позиция."

Борел изключи възможността ЕС да играе ролята на посредник в тези преговори.

"Руснаците не биха приели това, както и ние не бихме приели Русия като посредник", каза политикът. "Турция се справя доста добре с тази задача. Тя има добри отношения и с двете страни. Разбира се, най-добре би било с това да се заеме Организацията на обединените нации", каза Борел.

Той разкритикува факта, че ЕС зависи от единодушието на държавите членки за много решения. "Ветото работеше при шест страни членки, но не и днес при 27, а не и утре, когато може би ще има 33 държави. Това е все по-трудно."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    40 2 Отговор
    Само ще въоражавате и обучавате укровойската нали?
  • 2 глоги

    44 0 Отговор
    ЕС: Няма да играем ролята на посредник в преговори между Украйна и Русия. АМИ НЕ ИГРАЙТЕ,ПОЕМЕТЕ ИСТИНСКА РОЛЯ,ВОЙНАТА НЕ Е ИГРА! ИГРАЯТ СИ С ВОЙНАТА КАУБОИТЕ. ТЕ ТАКА СА СВИКНАЛИ ОЩЕ ОТ ВИЕТНАМ.
  • 3 Абе

    47 2 Отговор
    И аз не разбирам как се гаси пожар с гориво, ама знае ли човек. С взрив гасят пожари, ама от атомни бомби печеливши няма
  • 4 Някой

    48 2 Отговор
    Тъй, де. Взели сте страна в конфликта - вкарвате въоръжение, вкарвате санкции срещу Русия, отгледахте си нацисти и сега ги подстрекавате да избиват собственият си народ, ако не е съгласен с тях... Абе, участници сте във войната. И се надявате да я спечелите, но ще видим... Имам съмнения, че разглезения и ЛГБТ-зирания ЕС ще подгъне капачки при първата по-сериозна трудност. А те се задава като влакови вгаончеа - една след друга. Високи цени на енергоносителите, докато ги има. Липса на хранителни продукти и цени в небесата. Бедност, предизвикана от наливането на милиарди в Украйна, вмнесто подкрепа на техните си народи.
    Най-бедните ще са най-потърпевши. Разбира се ние, българите!
  • 5 Стрелата

    32 2 Отговор
    Ма и никой не ва пита бре Хамерика решава вие сте Без значение.
  • 6 НЕМА ДА ГО БЪДЕ ...ЕС

    34 1 Отговор
    Той заяви, че не разбира хората, които смятат, че доставките на оръжие допринасят за удължаване на войната....................ВЕРНО ЛИ ЧОВЕК С ТАКОВА МИСЛЕНЕ Е НА ВЪРХА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ ........????
  • 7 Иванушка  🇷🇺

    25 0 Отговор
    "...войните завършват с преговори..." - не може да има преговори с Агресор. Или укрите печелят или губят всичко. Запада му е през дедовия за Изтока нека се избиват, на кой му дреме, единствено го вълнуват доставки на суровини. Най-добрия вариант е Русия да глътне Украйна. Много неща ще се изяснят в близката седмица - укрите свършват боеприпаси, горива и пари.
    Ако Русия успее да прекъсне доставките на помощ през полската граница, 80% печели войната.
  • 8 ганю

    13 0 Отговор
    Там дето двама си ги мерят задника си гол не слагай
    знаете какво ще стане
  • 9 ганю

    18 2 Отговор
    А когато Русия няма какво да спечели повече или ако ще губи гръмва реакторите
    и в двата случая печели вие губите
    няма газ няма петрол няма централи всички умират
  • 10 боклук

    25 0 Отговор
    Ка да играете роля на посредник , като сте страна в конфликта , подстрекател , поддръжник , квото там се сетиш , другото е пропагандно представяне на нещата , най отвратителното ви е , че дори не представлявате интересите на европейските народи , които бяха набутани в този създаден по американски диктат и управление на САЩ съюз , пален отпадък и слугинаж сте администрацията на Съюза , с всякаквите му там зависимости , подчинености , некадърност , които дори без никакво основание си присвоихте и правото да се занимавате с политика , което въобще не ви е вменявано по същността на икономически съюз за търговия .
  • 11 Да,бе

    20 1 Отговор
    Финала за украинците е един и същ,само с повече жертви и повече икономически последствия за всички европейци.А тоя кой го е упълномощил да ни вкарва в икономическа война?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БОЛШЕВИК

    2 14 Отговор
    Русия от три месеца е в Украйна и убива украинци на украинска земя, украинците убиват руснаци на украинска земя. Руснаците се махат от Украйна и жертвите и от двете страни спират. Нали разбирате, че украинците няма как да се махнат от Украйна. Защитават страната си от Окупатора, така и трябва. Ние със сигурност нямаме тяхната смелост. И Оръжия да дават на украинците,те са си в Украйна,в страната си
  • 14 Смешници

    10 0 Отговор
    Какви преговори, какви 5 лв? Управляващите в ЕС са лутащи се и объркани в ситуацията. Не са в състояние да вземат разумни и конструктивни решения. Държат се като злобна учителка в детска градина. Те се идентифицират с ЕС но това далеч не е така.
  • 15 big

    6 0 Отговор
    То не може участника, да е посредник!
  • 16 Сссс

    8 0 Отговор
    Е, какво е това ЕС, след като искат да вземат решения само 6 държави . Само тези думи на Борел дават ясна представа къде в йерархията се намира България.,и колко се интересуват от нейните проблеми.
  • 17 Пловдив 1912

    8 0 Отговор
    Може би този е най слабият политик в историята на ЕС...дори малко история не знае...като цяло супер слаби политици управляват Европа...Нищо общо с Жак Ширак , Хелмут Кол , Маргарет Тачер, Хенри Кисинджър и тн...Тези са тотал-щета...Последния силен лидер беше баба Меркел с всичките и кусури, но все пак беше класа над Урсула .....
  • 18 Мухаа,хаа!

    7 0 Отговор
    И това чудо е Първи Дипломат на 540 милиона европейски граждани? Бай Сандо от селската кръчма,е класа над този марионетко- с много по трезви разсъждения,и верен изказ за тази ситуация.Да даваш оръжия,за да спрат военните действия - направо учебникарски пример за висша дипломация.И остави другото,но на,г,,лее и обвинява независими държави,че не му вървят по гайдата( не неговата,той е дребна цаца) .Сега очаквам реакцията му,за спрените газови доставки ( едностранно) от хохолските пудели,към ЕС.Това са над 20% от ежемесечни количества за половин Европа.
  • 19 Ахмедов

    3 0 Отговор
    Изкуфели дъртаци! А какво мислят европейците не ви ли интересува?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 asd

    3 0 Отговор
    По някое време ще размислите, но ще е късно.
  • 22 Анавв

    4 0 Отговор
    ЕС няма да посредничи за мир! ЕС е за продължаване на войната ,те са военолюбци складират оръжие в Украина ,и фашизират Европа !
  • 23 Матей

    0 0 Отговор
    Тоз казва,не разбирал хората които са против :))...Ами как ще го разбира като акъла му отсъства тотално
Новини по държави: