Last news in Fakti

16 Май, 2022 17:00 1 556 14

Руската алтернатива на Google Play стана достъпна за потребителите

  • nashstore-
  • google play-
  • русия-
  • приложение

Руското приложение NashStore вече достъпно за потребителите

Руската алтернатива на Google Play стана достъпна за потребителите - 1
Снимка: NashStore

Руският магазин за приложения NashStore, предназначен за устройства с операционна система Android, стана достъпен за обикновените потребители. Както по-рано писа Лента.ру в ANO Digital Platforms, съществуващите световни тенденции ни позволяват да очакваме, че магазин, който се позиционира като вътрешна алтернатива на Google Play, ще се конкурира с разработките на западния гигант не само на територията на Евразийския икономически съюз, но и в други региони на планетата.

„Решени сме да създадем не само независима и суверенна платформа за Русия и Беларус, но и платформа с мощна екосистема за разпространение и разработка на приложения. Днес стартираме и регистрацията на чуждестранни разработчици от Азия, Европа и Америка. Въпреки санкциите, много ИТ разработчици не се интересуват от загуба на руския пазар“, каза Арсений Шчелцин, главен изпълнителен директор на ANO Digital Platforms.

Компанията отбелязва, че потребителите ще трябва да заобикалят ограниченията, наложени от Google, за да използват NashStore. По-специално, трябва да се разреши инсталирането на приложения от неизвестни източници. След това може да изтегли магазина за приложения от официалния му уебсайт.

„За нас е важно да създадем екосистема, в която ще бъде интересно и удобно не само за големите играчи в индустрията, но и за стартиращи фирми. Обръщаме специално внимание на това. В същото време нашата система за сигурност проверява приложенията за злонамерена дейност. Ако бъдат открити заплахи, те не преминават модерация и не стигат до витрината на магазина“, споделя подробности Владимир Зиков, директор на проекта на ANO Digital Platforms.

Компанията отбелязва, че повече от хиляда приложения вече са достъпни за изтегляне в NashStore. Сред тях са приложенията на редица големи руски банки, онлайн кина, стрийминг платформи и търговци на дребно, както и редица месинджъри. Всички представени програми са безплатни; проблемите, свързани с осигуряването на приходи от определени приложения, както е отбелязано в ANO Digital Platforms, все още предстои да бъдат разрешени.

„Обогатяването на екосистемата с платежни услуги, аналитични и рекламни услуги, авторизация и навигация, облачни услуги е следващата стъпка“, обобщи Шчелцин.

По-рано магазинът за приложения NashStore обяви откриването на регистрация за разработчици. Повечето предварителни заявки бяха оставени от специалисти от Москва, Санкт Петербург, Москва, Свердловск и Новосибирск, както и игрови студия от Китай, Индия, Индонезия, Малайзия и Виетнам.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    9 17 Отговор
    Руската алтернатива колхоз плей
  • 2 АнтиГост

    6 17 Отговор
    Платежните руснаци са на Iphone. Това е за бедните, които никога
    няма да дадат пари за приложение. Какви чужди разработчици, какви
    пет лева. Руският пазар изчезна.
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    21 6 Отговор
    Браво, Успех на Новата Платфирма ✌
  • 4 Грульо

    15 3 Отговор
    Отваря сайта, а щом може за Виетнам, трябва да може регистрация и от братска България. :D

    Коментиран от #5

  • 5 АнтиГост

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "Грульо":

    Всички приложения в руския магазин ще бъкат от вируси.
    Въпреки, че си опонент не те съветвам да теглиш от там.

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Видяхме Хуйразвея кво направи

    2 10 Отговор
    Така ще е с това. Никой не е луд да си инсталира КГБ.ру на телефона си.
  • 8 Грульо

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "АнтиГост":

    То щото другите програми не бъкат направо на централно ниво. :D

    Коментиран от #9

  • 9 е ми не бъркат

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Грульо":

    има си правила на гооглето и ги проверяват за шпионаж. Само доста големи тарикати с възможности го могат това. А ти като ти е проблем "следенето" - гледай с какво се съгласяваш като цъкаш тук и там само и само да си гъзар с нова програмка.

    Коментиран от #12

  • 10 zor

    2 3 Отговор
    Тази война с Украйна руските ка ге бейци са я планирали поне преди 10 години -затова са тези разработки за колхозния гугъл-защото знаят че цивилизования свят ще ги отреже дори и от интернет
  • 11 Васил

    1 5 Отговор
    Поредният Рашистки боклук като всичко останало.
  • 12 Грульо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "е ми не бъркат":

    Говорех за централно ниво, самото гогле те следи, бе. Гоогле си бранят клиентелата, други освен тях да не ги шпионира. :D
  • 13 Супер!

    1 0 Отговор
    С него сме!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания