Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Май, 2022 13:05 2 104 28

Кадиров: Страхувам се само от санкции, наложени ми от Всевишния и от руския президент

  • украйна-
  • война-
  • запад-
  • ес-
  • русия-
  • чеченската република-
  • рамзан кадиров-
  • санкции

Ръководителят на Чеченската република в състава на Руската федерация Рамзан Кадиров нарече смешни санкциите, наложени от западните страни срещу него и членовете на семейството му. Според него би се страхувал единствено от "санкциите на Всевишния" и руския президент Владимир Путин

Кадиров: Страхувам се само от санкции, наложени ми от Всевишния и от руския президент - 1
Снимка:EПA/БГНЕС

Ръководителят на Чеченската република в състава на Руската федерация Рамзан Кадиров нарече смешни санкциите, наложени от западните страни срещу него и членовете на семейството му. Според него би се страхувал единствено от "санкциите на Всевишния" и руския президент Владимир Путин, цитира думите му ТАСС.

"Това е смешно. Жена ми и омъжените ми дъщери никога не са се занимавали с политика, не са работили никъде. И въпреки това са им наложили санкции. Просто искат да ни изплашат. Страх ме е от санкциите на Всевишния и санкциите на президента на страната, всичко останало са глупости", каза Кадиров по време на маратона "Нови хоризонти" на Руското общество "Знание".

Още новини от Украйна

"Днес ние не се бием срещу Украйна и Бандера. Ние се борим срещу НАТО", така коментира руската инвазия в Украйна и разкритикува и германския канцлер Олаф Шолц, който според него "се държи като шизофреник", а не като "държавен глава". "Той не се интересува от световните правила", добави Кадиров.

Властите на Мариупол планират да възприемат опита на Чеченската република при възстановяването на града, те ще бъдат подкрепени, написа Кадиров в сряда в своя канал в Telegram.

"В Мариупол постепенно се установява мирен живот. Вече е започнала работа по възстановяването на градската инфраструктура и социално значимите съоръжения. Градските власти планират да възприемат опита на Чеченската република. Нашият опит за бързо и ефективно възстановяване на удобната и красива градска среда ще окаже значителна подкрепа на местните власти", написа Кадиров.

Той добави, че по негово указание депутатът от Държавната дума Адам Делимханов и председателят на чеченския парламент Магомед Даудов са се запознали с хода на възстановителните работи в Мариупол и са се срещнали с ръководителя на градската администрация Константин Иващенко.

"Константин Владимирович изрази желание за тясно и взаимноизгодно сътрудничество с Чеченската република. Той също така отбеляза приноса на нашите сили за сигурност за освобождението на Мариупол от бойците на националистически батальони и за благотворителната помощ на Регионалната обществена фондация на името на Героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров", добави ръководителят на Чечения.

Припомняме, че във военните действия в Мариупол и в обсадата на завода "Азовстал" взеха участие значителен брой чеченски военни, а самият Кадиров бе повишен в чин генерал-лейтенант от руския президент. Той се изказва често доста крайно и понякога бива опровергаван от официален Кремъл.

В тази връзка британското разузнаване заяви по-рано през деня, че поради тежките загуби край Мариупол руската армия е била принудена да привлече значителен брой допълнителни части, които не са част от редовните сили, включително и такива от Чечения, за да щурмуват града.

В поредната си оценка за развитието на войната в Украйна британското министерство на отбраната изчислява, че "няколко хиляди бойци" от Чечня сега са съсредоточени главно около Мариупол и Луганск.

"Тези сили вероятно се състоят от доброволци и части на Националната гвардия, които обикновено отговарят за поддържането на властта на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров", се казва в обобщение на британското отбранително ведомство. "Вероятно Кадиров държи този контингент под личен контрол, а братовчед му Адам Делимханов по всяка вероятност е действал като чеченски полеви командир в Мариупол.", се заявява в сводката.

"Разполагането на толкова разнородни войски на бойното поле предполага значителни проблеми за Русия при обезпечаването на кампанията ѝ в Украйна и вероятно води до липса на единство на командването, което продължава да вреди на действията на Русия", смятат още от британското министерство на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    23 6 Отговор
    Оля пак сложи феса да докаже и изтъкне фамилията си
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АнтиГост

    13 19 Отговор
    Не е зле да се страхува и от Новичок и М777, зависи
    от местоположението.

    Коментиран от #7

  • 4 pepy

    29 20 Отговор
    "... Според него би се страхувал единствено от "санкциите на Всевишния" и руския президент Владимир Путин..."

    Да завършиш едва 5-ти клас и Кремъл да те уреди да "ръководиш" държава... това сме го преживели и ние... верността и покорството са основополагащи...
  • 5 Рамзан

    12 5 Отговор
    Дъщо и ако ми спрат тик-ток
  • 6 Кочо

    22 15 Отговор
    Каквото и да си говорим, чеченците са мъжествени и смели войни, едни от най-опитните на бойното поле!
  • 7 Теле

    14 8 Отговор

    До коментар #3 от "АнтиГост":

    Вж видеото в телеграм как се унижтожава м777, няколко броя

    Коментиран от #10

  • 8 Гочо

    17 8 Отговор
    ...Обикновенна пешка,не заслужава внимание...
  • 9 Анонимен

    20 15 Отговор
    Да се обвържеш с тия ислямистки уроди, до вчера убивали руски деца и да ги изпратиш да избиват и изнасилват братята ти славяни и християни е постъпка на психично болен тиранин.Чеченците са известни само с убийства,наркотрафик и извращения по целия свят.Що за изрод се съюзява с подобна измет ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 5х45

    16 9 Отговор
    Ако падне Путин истинските чеченци ще.го направят тоя предател на шашлици.
  • 12 Теле

    10 9 Отговор

    До коментар #10 от "Виждаме":

    Виждате квото ви пусне зеления

    Коментиран от #23

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 10 Отговор
    ЗАЩО във ВСИЧКИ европейски държави има разположени ВОЙСКИ на САЩ ( една държава от континента Северна Америка ) вече повече от 75 години ?!

    ПАЗЯТ ли ни, или са ни ОКУПИРАЛИ ?!

    Същите хора, които твърдят сега, че източно-европейските държави са били ОКУПИРАНИ от СССР, сега обясняват, колко сме СУВЕРЕННИ, въпреки ВОЕННИТЕ БАЗИ на САЩ на наша територия !

    Да си припомним, че когато членувахме във Варшавския договор, на ТЕРИТОРИЯТА на България НЯМАШЕ руски ВОЕННИ БАЗИ !

    След като военния съюз "Варшавски договор" се саморазпусна, САЩ не разпуснаха НАТО, ами ПРИТИСНАХА всички бивши съюзници на Русия ( СССР ) да встъпят в НАТО !

    ОКУПАТОР ли е, държава, изградила свои ВОЕННИ БАЗИ на територията на чужди държави, която ДИКТУВА вътрешната и вътрешната им политика ?!

    ВОЙСКИТЕ на САЩ, освен, че са ОКУПИРАЛИ цяла Европа, от години ПРОВЕЖДАТ ВОЕННИ МАНЕВРИ покрай РУСКАТА ГРАНИЦА ?!

    Кой, тогава е АГРЕСОРА ? Русия или САЩ ?!

    Не е ли, крайно време ВОЙСКИТЕ на САЩ да си ходят, преди да вкарат Европа в ГЛОБАЛНА ЯДРЕНА ВОЙНА ?!

    Според чл.5 от Североатлантическия договор, ВОЕННА ПОМОЩ се оказва, в случай на ВЪОРЪЖЕНО НАПАДЕНИЕ, над някой от страните ! Коя държава от Европа, член на НАТО е била нападната през тези повече от 75 години? НИКОЯ !
    Всички помним обаче, че НАТО, НАПАДНА суверенната държава Югославия и БОМБАРДИРА МИРНОТО и население !

    Говорим, че СВЕТОВНАТА ВОЙНА, не е започнала, а ЦЯЛА Европа под ДИКТАТА на САЩ, вече ВОЮВА с Русия !
  • 14 1944

    12 6 Отговор
    мноооо прозд ичкерски кьопек
  • 15 Satyricon

    14 6 Отговор
    Тоя е класически психопат комплексар...
  • 16 Прав е

    10 8 Отговор
    да се страхува от Всевишния има за какво!
  • 17 Факти

    12 3 Отговор
    Кадиров еврото и долара направиха така,че в Чечня от землянки сега живеете в палати.Но не е късно пак да идете в землянките.Саудитска Арабия както заяви,че увеличава добива на петрол.

    Коментиран от #18

  • 18 Теле

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Факти":

    Да ама знаеш ли с колко ха ха

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Джизъса

    0 4 Отговор
    Слава Кадиров който ме направи милионерче.
  • 21 КОй

    5 2 Отговор
    Свиснка мас+ въже.....да се мъчи.
  • 22 българин

    3 2 Отговор
    АХМАК СИЛА!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    7 1 Отговор
    Ако е беше така наистина все попикан от страх трябва да ходиш у биецо.
  • 26 д ъъъ

    5 1 Отговор
    Ичкерите му дават най много три дни след путлер.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тити

    3 1 Отговор
    Кадиров ти си долен боклук.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания