Last news in Fakti

11 Юни, 2022 05:38 2 658 32

Руснакът Олег Пулатов се обяви за невинен за свалянето на малайзийския самолет над Украйна

  • олег пулатов-
  • обвиняем-
  • самолет-
  • малайзия-
  • украйна

На съдебния процес, който се провежда в Нидерландия, той заяви във видеообръщение, че няма нищо общо със случая

Руснакът Олег Пулатов се обяви за невинен за свалянето на малайзийския самолет над Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руснакът Олег Пулатов, един от обвинените задочно за свалянето на пътническия самолет на Малайзийските авиолинии над Украйна през 2014 г., се обяви за невинен на съдебния процес в Нидерландия, предадоха ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА.

Във видеоизявление, показано в съдебната зала в близост до амстердамското летище "Схипхол", Пулатов не се призна за виновен и заяви, че няма нищо общо със свалянето на самолета по полет MH17 (букви - латински), причинило смъртта на всичките 298 човека на борда. С неговото изявление процесът срещу четиримата заподозрени проруски бунтовници, всичките съдени задочно, приключва повече от две години след началото си. Присъдите ще бъдат оповестени не по-рано от ноември т.г. Прокуратурата настоява за доживотен затвор за четиримата, сред които са още Игор Гиркин, Сергей Дубински и Леонид Харченко.

Боингът на "Малейша еърлайнс" е свален по време на полет от Амстердам до Куала Лумпур на 17 юли 2014 г. над Източна Украйна. По това време на земята се водят ожесточени сражения между украинската армия и проруски сепаратисти. Повечето от загиналите са нидерландски поданици и затова съдебният процес се води в Нидерландия. Международни експерти и следователи са установили, че самолетът е поразен от руска ракета "земя-въздух" от типа "Бук", числяща се към 53-а противовъздушна ракетна бригада на Руската федерация.

Пулатов е единственият подсъдим, представен от адвокати на процеса. Защитата пледира за неговото оправдаване, като се позова на големи пропуски в разследването и на предубедеността и едностранчивостта на прокуратурата.

Правителството на Нидерландия държи отговорна Русия за атаката срещу гражданския самолет. Москва твърди, че няма нищо общо със случая, припомниха агенциите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    60 33 Отговор
    Някой виждал ли е Западът , толкова жалък. Скимтят, като котета в безсилието си. Путин направи демонстрация на новите хиперзвукови ракети и сега им се подиграва. Нещастници, тръгнали с мечка дренки да ядат

    Коментиран от #10, #13

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 31 Отговор
    Само тия не разбраха,че настъпва ново време и това е само началото.Протестите не вършат работа,трябва борба ако имаш топки.България винаги ще помни и почита помощта на Руската Империя за освобождаването и от Турския гнет.500 кървави години на асимилация и етническо прочистване от страна на Турците и единствено православна Русия се притече на помощ,никой друг.Българското опълчение също даде свидни жертви за да я има България.Що се излагате бе,та ние сме били стотици години на тяхното дередже,на Донецк и Луганск.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мдааа а... нищо ново под слънцето

    54 24 Отговор
    Едно си баба знае, едно си бае...
    Ей така на времето обвиниха България за опит за убийство на папата... пък после си признаха под сурдинка, не било верно!!!
    Та и тука същата история същина с бели конци!!!

    Коментиран от #20

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 папагали

    36 14 Отговор
    Премиерът на Малайзия Махатхир Мохамад осъди твърденията на международния разследващ екип като „нелепи“.
    „От самото начало това се превърна в политически въпрос – как да бъде обвинена Русия в нещо нередно“, заяви Мохамад.
    Ясно е какво разследват тия и какви цели имат .
  • 8 Хаха

    12 28 Отговор
    Москва нямала нищо общо със случая. Сигурно самолета е свален от извънземни, които са били на почивка в Донбас по това време.

    Коментиран от #31

  • 9 Лом

    9 16 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ало ти къв си бре , мечкадарин ли си .мечка та мечка .къде е видя ? В Козлодуй може само някой сом да видиш ...
  • 10 Българин

    9 17 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Град Козлодуй идинаку.й

    Коментиран от #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 а ааа

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Скимтиш ти като теонодят кадировците...
  • 14 Урюрвкос

    0 11 Отговор
    тоя самолет е гръмнат отвътре
  • 15 нагли руски фашисти

    8 18 Отговор
    при наличие ва прихванат разговор между руските идиотти кой ли ще им повярва , че не са убили 298 души в самолет!
  • 16 Дъ-Ге

    20 6 Отговор
    Да, числи се тази ракета, но когато беше СССР. След това си се числи на украинската армия. Публикуваха се и документите. А тези ракети не са на въоръжение в Руската Федерация 12 години преди въпросния изстрел. РФ няма екипи, които да могат да ползват този комплекс. Така че изводите са ясни. Нищо де.
  • 17 В.В.П.

    16 6 Отговор
    На земята ,се водят ожесточени боеве,а по небесата си джъткат пътнически самолети..хахаха.Тоя пилот е пълен негодник..от там да се почне..След като процесът се води в Холандия ,защото има 200 умрели такива ,то процесът заради 15000 убити донбасци ,ще се гледа в Донбас...Ще има доживотни присъди ..И тук таме контрол в главата..Украинско ПВО ,свали Самолета ,дали е грешка или по заповед на ,Барак Обама,не е важно ..защото Укрите /Радата/са пълни подлоги на сащ ..ЯНКИТЕ СЪЩО СВАЛИХА САМОЛЕТ ПО ПОГРЕШКА 89 ТА В ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ ..от крайцера си ..Ирански ,с200 човека..мислили ,че е балистична ракета..Някой осъдиха ли .?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ганю

    7 3 Отговор
    я ми дай копчето на мен да видиш колко фашисти ще сваля
    и да го е направил супер молодец
  • 20 В.В.П.

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа а... нищо ново под слънцето":

    Ама те и досега в Католическа Европа си мислят ,че Сергей е комбина с Агджа.Последно в Марсилия говорих с един испанец ,преди 4 год.и стана разговор за Павел втори ,.та испанеца ,каза,,Сигурно Антонов ,го е направил за пари .той не е бил богат ,,.Дословно..Павел ,прости на Агджа в затвора ,обаче не каза и дума за Сергей .Така че истината няма значение.
  • 21 В.В.П.

    15 2 Отговор
    Зависи според ,ситуацията ,и обстоятелствата ,В Донбас ,са ту руснаци ту украинци..Сега са руснаци .Украинецът е в Зап.Територия на Окраина.Рунаците са в източната ..Всеки да ходи у дома.Тоя полет е пълен монтаж ,по сценарий на Сащ .100 %.Какт много други.Сребреница например .
  • 22 Ксаниба

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тези":

    Ами кой е нападнал и къде е бил свален малазийският самолет!?! В небетотна Окоаина!! Западните окранци нападнаха източните и пуцаха не с руски а съвецки ракети бук, базирани в Окраина!! Всичкибгонзнаят!! Американците крият сателитните снимки, малазийците обвиниха Окраина а Русия ще накаже Окраина!!!
  • 23 Абвг

    8 1 Отговор
    В момента на катастрофата три американски нискоорбитални разузнавателни спътници са били над Украйна. Снимките на два от тях са запечатали обстановката в района и катастрофата на самолета.
    САЩ не представиха снимки от тези спътници, което означава, че там има неща, опровергаващи официалната версия за ракета Бук.
    По същата причина съдът не прие данните от руските радари, а данни от украинските не бяха представени, защото приеха, че всички техни радари са били изключени за профилактика.
    В комисията за разследване на катастрофата бе Украйна, над която е минавал самолетът, насочван от нейната служба въздушно движение ( украинският оператор, водил самолета,изчезна), но Русия не бе допусната в комисията.
    Всички материали по катастрофата, представени от Русия, не бяха приети.
    Всичко това, и не само това,съвсем ясно говори за подготовка на скалъпен процес.
  • 24 Урюрвкос

    1 0 Отговор
    Съдът си върза гащите със материалите по багажния отсек и стойката за подгряване на храната. Ако стане нещо и се обърне палачинката те ще кажат че са търсили доказателства защо са ги намерили на 3,5км на север от трасето на падащите парчета.
  • 25 АхматСила

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Откуя да сенеобаждат!!
  • 26 Култура миянко

    4 2 Отговор
    Нищо чудно укрите да са го свалили погрешка,както преди няколко дена свалиха свой СУ24 погрешка.Никой не го интересува истината,пропагандата и промиването на съзнанието трябва да върви.
  • 27 !!!?

    2 8 Отговор
    Сатрапа на Путин е избрал по-малката присъда - ако си признае, Путин ще го екзекутира още на другия ден, а като не си признава, получава доживотна присъда, ама по-видеовръзка !!!?

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "!!!?":

    Ти въобще имаш ли представа от случая, за който коментираш ❓❓❓
    Знаеш ли къде минава трасето по полетен план ❓❓❓
    Знаеш ли къде е бил самолетът във времето на атаката срещу него ❓❓❓
    Знаеш ли: 1. Кой е отговорен за самолет над нечия територия? 2.Знаеш ли кой може да промени посоката и височината от предварително зададената?
    Знаеш ли защо jанките НЕ предиставиха данни от своите сателити нито на ОБВИНЕНИЕТО, нито на ЗАЩИТАТА ❓
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хехехе

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Самолета е свален от ВСУ,имащи и използващи ,в района на сраженията същите системи ,,Бук"...!!!

    Коментиран от #32

  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хехехе":

    То понеже сепаратистите имат мно-о-о-г-о самальоти, то украинската армия го е сбъркала и свалила, НАЛИ БЕ УМНИК????
Новини по държави: