Last news in Fakti

14 Юни, 2022 18:10 3 147 25

Кремъл намекна, че Лондон трябва да говори с властите в Донецк за съдбата на двамата британци, осъдени на смърт

  • русия-
  • великобритания-
  • донецк-
  • донецка народна република-
  • дмитрий песков

Досега британските дипломати не са признавали публично, че са контактували с властите в ДНР, чиято независимост е призната единствено от Москва

Кремъл намекна, че Лондон трябва да говори с властите в Донецк за съдбата на двамата британци, осъдени на смърт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл заяви днес, че "със сигурност" подкрепяните от Русия сепаратистки лидери в Донбас биха пожелали да изслушат молбите на Великобритания относно съдбата на двамата британци, осъдени на смърт, защото са се сражавали в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери, че Лондон не се е свързвал с Москва по този въпрос, предаде Ройтерс.

Съд в отцепилата се от Украйна "Донецка народна република" (ДНР) осъди миналата седмица британците Ейдън Аслин и Шон Пинър и мароканеца Брахим Саадун на смърт, като ги призна за виновни по обвинение в "наемническа дейност". Роднини на тримата включили се в редиците на украинската армия отричат, че те са наемници.

Досега британските власти не са признавали публично, че са контактували с властите в ДНР, чиято независимост е призната единствено от Русия. Установяването на контакт с лидери от тази де юре украинска територия би означавало признание за нейната независимост, отбеляза Ройтерс.

Агенцията цитира изказване на британския външен министър Лиз Тръс от тази сутрин, че най-добрият начин да се осигури освобождаването на Аслин и Пинър е "чрез украинците", но че тя би направила "каквото е необходимо".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    63 7 Отговор
    Още ли не са ги провесили?

    Коментиран от #16

  • 2 Дошли са да убиват

    66 7 Отговор
    каква трябва да е наградата им ? Смърт звучи нормално.
  • 3 Мишел

    58 5 Отговор
    Лондон ще почака, за да може да говори след евакуацията на наемниците от комбинат Азот, не за двама, а направо за тридесет и двама .😃
  • 4 Цирк Кремлин

    5 49 Отговор
    Англичаните да не са чак така тъпи..все пак те са измислили покера..
  • 5 Ще има още

    64 5 Отговор
    Съвсем скоро ще изкарат от Азов и американци, французи и други чужди елементи, които ще бъдат принудени да обясняват в съда какво са правили там.
  • 6 Каква поредна

    48 7 Отговор
    Ингилизка драма.
    Гризнаха дръвцето
    Ще поемат към небето
  • 7 Унижава ги яко

    60 7 Отговор
    Хаахаа как ги люшка яко чичко Путин-демек...-не признавате ДНР ама сега им се молете за вашите наемници...Еми велик е Вовата-играч от вишакласа...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 вашето мнение

    55 5 Отговор
    Лошо шорош, много лошо. Оказа се, че руснаците не са камилари, които шашт бяха свикнали да обухват. Щатските ястреби търпят погром след погром, както на военния, така и на икономическия фронт. Става все по-трудно на възпитаната от тях консуматорска паплач, да вдене защо се получава така.
  • 10 Кокорчо🙄

    45 5 Отговор
    Като сееш ветрове ще жънеш бури, къв са го дирили там, и не само
  • 11 Опонент

    8 34 Отговор
    ✔Кремъл заяви днес, че "със сигурност" подкрепяните от Русия сепаратистки лидери в Донбас биха пожелали да изслушат молбите на Великобритания относно съдбата на двамата британци✔
    😏Лукавия в Кремъл изнудвайки, хитро иска да получи легитимация и признание на марионетките си.

    Коментиран от #12

  • 12 вашето мнение

    38 4 Отговор

    До коментар #11 от "Опонент":

    Ами не ги признавайте бе шороши. Някойъ боцка ли ва да ги признавате?

    Коментиран от #14

  • 13 фурор

    32 3 Отговор
    Борката и Лизката на крака в ДНР. Не е далече. Ще минат през укръина
  • 14 Опонент

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "вашето мнение":

    🤠Като установят контакт за преговори за условия за евентуално освобождаване, поемат и съответни ангажименти към марионетките, което означава формално легитимиране. А може Кремъл да уговори всичко като посредник (марионетките са признати от него). Разбираемо е за някои.🤠
  • 15 Механик

    18 5 Отговор
    Изпържете "ловците", че да е за урок на другите, дето им се ходи на сафари!
  • 16 Още не

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Ще им дадат 1 месец за обжалване на присъдите (по скоро искат да видят дали англетата ще се опитат да ги освободят по някакъв начин, например чрез подходяща размяна). Пък и друго си е да ги повъртят на бавен огън още малко, едва ли е много приятно да знаеш че си осъден на смърт и ти остава още малко време........ще имат време да се замислят за деянията си откакто са в украйна! Но определено си заслужават смъртните присъди.........
  • 17 ХА ХА ХА

    5 2 Отговор
    ТУРИХА ЛИ ВИ ГО ИНГИЛИЗИ , НАДМЕННИ ??
  • 18 не може да бъде

    6 0 Отговор
    Считам че това е само началото ,а най-хубавото тепърва предстои-Искам да обърна внимание на мълчанието на руската страна за това колко наемници са пленени,а със сигурност може да се каже че са пленени не малко и между тях има такива със старши офицерски чинове в НАТО -подполковници,полковници ,канадски генерал,адмирал от САЩ!По непотвърдени данни в Мариупол са пленени от 150 до 200 наемници,а според твърдение на представител на ЛНР в завода Азот в Северодонецк в момента се крият не помалко то 300 наемници!?...Има и такъв въпрос -дали няма да попаднат в графата "безследно изчезнали!"?

    Коментиран от #23, #25

  • 19 За сведение

    2 6 Отговор
    Тези англичани са женени за украинки и са живеели в Украйна преди и по време на руската инвазия така, че са защитавали семействата си и домовете си.

    Коментиран от #20

  • 20 Шляхтиц

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "За сведение":

    Може да са били женени, но сигурно не са получили украинско гражданство и за Украйна и Донецк те си остават чуждестранни наемници. Затова ги и съдят.
  • 21 Между другото

    2 3 Отговор
    Между другото във Великобритания е пълно с руснаци със семействата им, приятели на Путлер. Могат да си изберат от тях за размяна.
  • 22 Въпрос

    1 2 Отговор
    А руснаците на кому к.... търсят в Украйна?
  • 23 Хайде

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "не може да бъде":

    Да, да. Пълно е с пленени западни генерали, адмирали и какво ли не. Пак руска измислена пропаганда. Щото трябва да измислят нещо срещу генералите, дето украинците им ги изтрепаха.
  • 24 Анонимен

    0 0 Отговор
    Няма какво да се говори , трябва да бъдат възможно най- скоро ликвидирани.
    Убили са много невинни жители

    Дано да не се отърват!!!
  • 25 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "не може да бъде":

    Където и да попаднат трябва да бъдат избити.
    Това не им е сафари в Африка!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания