Last news in Fakti

16 Юни, 2022 20:57 703 1

Ураган предизвика затварянето на пристанище в Южно Мексико

  • мексико-
  • ураган-
  • крайбрежие-
  • тихоокеанско-
  • пристанище

Ураганът Блас бушува близо до южното тихоокеанско крайбрежие на Мексико

Ураган предизвика затварянето на пристанище в Южно Мексико - 1
Снимка: Shutterstock

Ураганът Блас бушува близо до южното тихоокеанско крайбрежие на Мексико и принуди властите да затворят пристанище в региона, който се опитва да се възстанови от разрухата, причинена от първата голяма буря за сезона, предаде Асошиейтед прес.

Националният център на САЩ за ураганите заяви, че центърът на Блас днес сутринта се е намирал на около 355 километра от град Мансанильо, като максималната скорост на вятъра на бурята е била 140 км/ч.

От центъра казаха още, че Блас би могъл да се засили още, но не представлява заплаха за сушата. Бурята се придвижва в посока запад-северозапад със скорост от 13 км/ч и се очаква, че ще продължи да бушува над океана.

Синоптици обаче предупредиха, че Блас може да предизвика опасно вълнение и капитанът на пристанището Пуерто Ескондидо в щата Оаксака обяви, че то е затворено от вчера следобед. Регионът, който се намира югоизточно от Ескондидо, бе засегнат от урагана Агата, който връхлетя сушата близо до Пуерто Анхел на 30 май с максимална скорост на вятъра от 165 км/ч. Властите заявиха, че наводненията и свлачищата, предизвикани от проливните дъждове на Агата, са причинили смъртта на най-малко девет души. Петима други се смятат за безследно изчезнали и се предполага, че и те са загинали.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОСТ

    1 0 Отговор
    ПРИРОДА. БЕЗСИЛНИ СМЕ.
Новини по държави: