Last news in Fakti

17 Юни, 2022 11:41 2 378 3

Летища в САЩ И Европа отменят хиляди полети през лятото

  • полети-
  • отменени-
  • европа-
  • лято-
  • персонал

През лятото ще бъде ограничен броят на полетите и пътниците поради недостиг на служители

Летища в САЩ И Европа отменят хиляди полети през лятото - 1
Снимка: БГНЕС

Летищните власти на лондонското летище Гетуик обявиха днес, че през лятото ще бъде ограничен броят на полетите и пътниците поради недостиг на служители, информира Ройтерс. Това ще принуди редица авиокомпании да отменят част от полетите си, отбелязва агенцията, предаде БТА.

Второто по големина летище на британската столица ще ограничи броя на полетите до 825 на ден през юли и до 850 през август. Това решение е взето поради рязкото увеличение на въздушния трафик, дни преди началото на лятото.

Подобно е положението и на летище "Схипхол" в Амстердам. Вчера летищните власти там обявиха, че ще наложат лимит на броя на пътниците, които ще бъдат обслужени през лятото. И те изтъкват като причина липсата на достатъчно служители.

Това означава, че редица авиокомпании, сред които и френскo-нидерландският авиопревозвач "Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM), ще трябва да отменят част от полетите си, отбелязва Ройтерс.

Летище "Схипхол" ще приема по около 70 000 пътници на ден, с по около 13 500 по-малко, отколкото авиокомпаниите са планирали да превозят.

Редица европейски авиокомпании, сред които германския въздушен превозвач "Луфтханза" (Lufthansa) и нискотарифната авиокомпания "Изиджет" (Easyjet), вече обявиха, че планират да съкратят броя на полетите си през лятото.

С подобни проблеми се сблъскват и в САЩ. Вчера авиокомпаниите зад Океана отмениха над 1400 полета, съобщи АП. Повече от една трета от полетите през летище "Ла Гуардия" (LaGuardia) в Ню Йорк не са осъществени в четвъртък. На близкото летище "Нюарк Либърти" (Newark Liberty) в Ню Джърси са отменени над една четвърт от полетите.

През последните месеци редица страни отмениха повечето ковид ограничения за туристите и другите пътници. Това доведе до възстановяване на интензивния пътникопоток, характерен за летния сезон. Налага се авиокомпаниите и летищните оператори да привлекат нови служители. Те обаче трябва да им гарантират по-добри условия на труд и заплащане, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашко

    7 4 Отговор
    Иска аз там работи на летище крадни чанта куфар прати на Айше ражда деца
  • 2 1944

    2 6 Отговор
    немат и части за рООсийските самальоти.

    Коментиран от #3

  • 3 По скоро

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    ...нямат евтин керосин и не смеят да кажат на гражданите си цената на авиобилетите ...х 5 нагоре.
Новини по държави: