Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Юни, 2022 08:34 8 370 32

Путин сменя командири в Украйна

  • руска армия-
  • командири-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • путин

Кремъл продължава да изпитва трудности във воденето на войната

Путин сменя командири в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Наскоро Кремъл смени командващия на руските въздушно-десантни сили (ВДВ), може би е уволнен и командващият на Южния военен окръг и назначен нов общ командващ на руските сили в Украйна, което показва, че Кремъл продължава да изпитва трудности във воденето на войната, предаде News.bg.

Това се посочва в ежедневния анализ на Института за изследване на войната (ISW). На 21 юни руските сили осъществиха няколко успешни настъпления в населени места югоизточно от Северодонецк и може би ще успеят да заплашат Лисичанск през следващите дни, като същевременно избегнат трудното противопоставяне при преминаването на река Сиверски Донец.

Руските сили продължиха да извършват нападения срещу населени места по протежение на магистрала Т1302 Лисичанск-Бахмут, за да прекъснат украинските наземни комуникационни линии. Руските операции по оста Изюм-Словянск все повече затихват, тъй като руските сили дават приоритет на операциите около Северодонецк. Руските сили вероятно си възвърнаха източния бряг на река Инхулец от украинския плацдарм, разположен близо до границата между Херсон и Николаевска област.

Според съобщенията украинските сили са нанесли удари по руски позиции на Змийския остров в Черно море, вероятно за да унищожат руските укрепления и оборудване на острова, но ISW не може да потвърди конкуриращите се украински и руски твърдения за резултатите от атаката. Руските окупационни власти продължават да се сблъскват с предизвикателства при набирането на местни сътрудници и вероятно разчитат на руски правителствен персонал, за да затвърдят обществения си контрол върху окупираните украински територии. Руските сили продължават да се сблъскват с предизвикателствата при формирането на силите и ангажират неподготвени военнослужещи на договор за инвазията в Украйна. Руската служба на Би Би Си съобщи на 20 юни, че новите руски новобранци получават само 3 до 7 дни обучение, преди да бъдат изпратени в най-активните сектори на фронта.

Би Би Си съобщи също, че доброволците от конвенционалната руска армия, частите на Росгвардия и наемниците от групата "Вагнер" са се превърнали в основна ударна сила на Русия, за разлика от пълните конвенционални военни части. ISW вече е оценявала, че руските части в Източна Украйна страдат от слаба комплектованост с пехота, което забавя способността им да завземат градски терени. Руските военни предлагат значителни финансови стимули за осигуряване на допълнителни новобранци, като все повече пренебрегват тяхната възраст, здравословно състояние, криминални досиета и други установени изисквания за служба. На 21 юни украинският генерален щаб съобщи, че руските подразделения на въздушно-десантните войски (ВДВ) са принудени да наемат офицери от резерва на краткосрочни тримесечни договори поради значителните загуби на офицери, а Би Би Си съобщи, че руското министерство на отбраната предлага да изплати заемите и дълговете на доброволците, за да привлече новобранци.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Урюрвкос

    36 11 Отговор
    ---че новите руски новобранци получават само 3 до 7 дни обучение--- точно това става в момента в проруските региони на Украйна. Националистите завардват всички изходи на населеното място и пускат вътре военните които когото срещнат на улицата от 30 до 60г веднага в камиона и на фронта.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Без думи

    31 21 Отговор
    През 21-ви век Русия води война......Браво на другаря Путин.....

    Коментиран от #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    31 37 Отговор
    Най-полезният ход е Путин и цялата негова групировка да бъда отстранени и сменени. Дойато такива главорези и кръвопийци управляват РФ, Русия ще е варварски агресор и заплаха за световния мир

    Коментиран от #25

  • 9 Вече само по заглавието

    21 10 Отговор
    Разпознавам Джамбазов и Атанасова...
    Ама първият вече е много тих.... 1 Статия на 2 дена.. Преди време имаше по 4 на ден
  • 10 Жоро

    25 16 Отговор
    Пропаднала държава, пропаднала армия така че няма изненади.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 руски орди

    27 29 Отговор
    Корумпирани офицери командват руските орди! Слава Украйна!

    Коментиран от #26

  • 13 МирО

    20 25 Отговор
    В момента рашаните трупат добър опит (това ще е цено за вбъдеще),
    те водят реални бойни действия срещу пушечно месо обучавано и риководено
    в тактически и стратегически план от НАТО, въоръжено с цялата палитра на
    натовските оръжия (без атомни). Та е хубаво повечето от командния състсв да
    натрупа опит и да отстрани евентуални грешки.
    Стара БГ поговорка "Един бит е по ценен в боя от пет небити"

    Коментиран от #21, #22

  • 14 Мишел

    18 17 Отговор
    Всъщност ISW съобщават за премахването на единствения украински плацдарм на левия бряг на Северский Донец , потвъждават котела с 2500 от ВСУ при Горское и Золотое и фактическото обкръжение на 25 000 от ВСУ при Северодонецк Лисичанск.

    А междувременно Зеленски, които до вчера тръбеше за украинско настъпление на север от Харков, нощес е обявил, че там руските войски настъпват и че очаква атака срещу Харков.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Жссттт

    10 2 Отговор
    Е оти ги сменя.😁😁😁😁😁😁😁
  • 17 реру

    31 4 Отговор
    "Кремъл продължава да изпитва трудности във воденето на войната"

    Воденето на война или дори на "специална военна операция" НЕ Е като ръкопляскането и "четкането" на главнокомандващия, или като ходенето по паради и банкети...
  • 18 любопитен

    14 10 Отговор
    Това Института за изследване на войната (ISW) да не е, като Сирийската обсерватория в Лондон? Един седи в Англия и ни обяснява какво е станало в Сирия!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Керът

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "МирО":

    От коя дупка я извади тая поговорка, че не разбрах?
    А и глупостите ти са безаналогови - боен опит, груз 200 - страшен опит...
    А истинската поговорка е, че биитят си е бит, а другия си е... сещаш се, голубчик.

    Коментиран от #27

  • 23 Истинският

    12 9 Отговор
    Хора които си нямат никакво понятие от водене на война коментират глупости . За да не навлизам в подробности,ще кажа само едно, няма по- добри от руснаците във воденето на нестандартни бойни действия. Когато половината свят е срещу тях няма как да воюваш по стандартния начин. Трябва ,,пипето" да ти сече за да предусещаш действията на противника

    Коментиран от #28

  • 24 със думи

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Без думи":

    Олиго... краварите през кой век си водят безкрайните войни, не ти отърва или си полиран за да си спомниш?
  • 25 Селянка

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    По-добре амбриажи да ни управляват викаш?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Коча

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Керът":

    Кери, много ги разбираш тези работи и много отворена стана, от както беше на парада!
  • 28 Боко Тиквата от Банкя

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Истинският":

    На кой му сече пипето ве ОЛигофренчи.? Ти ми кажи като им сече п пето имат ли нещо измислено, измислили са нещо дори молив? Ще ти кажа един анекдот - слушай мрьшля. и думай :Уволнили шефа на Лада товарищ Кощчей Дебилович Глупной затова, че не се справя в продължение на 10 г само краде, пиянствува и храни любовниците си. Та качва се в в колата си наш Кощчей екс шефа на Лада , но колата му Мерцедес, пуска Авто Радио ама там само руски песни, псува и казва докога ще ги слушат тия бездарници, настройва радио Свободна Европа там звучи Шон Пол и казва е това е друго нещо, спира пред къщи в затворен комплекс Ню Лондон - качва се по лифта немско производство, влиза в къщи пуска своя телевизор Самсунг, отваря немския хладилник Бош, взима италянски кашкавал пармезано, отваря испанско вино Ла Риоха, отива отваря гардероба направен по поръчка в Италия, изважда един куфар с пари долари и евро, и казва добре че се раздели с тая вражеска валута рубла, взима своя американски телефон Ейпьл, звъни на жена му, която почива на френ, ката Ривиера, после на любовницата си, която живее в Париж и им казва, въпреки всичко нас няма да ни победят. Та така и ти тъпун.ер Много мислят
  • 29 Като глупаци...

    3 4 Отговор
    Каде е великата руска армия и буксуват в три града и пет села с леко пехотни части на Украйна със пъти по голямо превъзходство в техническа и численост на пехотни части. О майко Русия гдие пашлав украйние..... Боса и невежа, с пияници генерали и един луд старец дето отдавна трябваше да бъде в старчески дом а не с акпмандва държава като Русия.
  • 30 Войводата

    3 5 Отговор
    Братушки.. взимайте си ватенките по един телевизор и една пералня и се измитайте от Украйна. От тия бая бой ще ядете не е като със авганистанците от 70те и чеченците от 90 те повече са 40, милиона държава.
  • 31 Революция 97.

    3 5 Отговор
    Побеждават когато са в пъти повече отколкото враговете си.. боеспособността на руската паплач е винаги гогато разчитат на числено превъзходство. Пример, 2та световна. 10 девизи срещу една немска. Мъй пабедимммм ватеняци прости с пияните генерали какво очаквате от просто славянско племе... Славяните никога не са Били войни и няма да бъдат. Пиене ядене и гуляй само това го могат.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: