Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юли, 2022 16:47 13 972 79

Le Monde: Единството на Запада срещу Русия го обрече на самота

  • европа-
  • русия-
  • украйна

Светът се вълнува най-вече от въпроса за доставките на храна

Le Monde: Единството на Запада срещу Русия го обрече на самота - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Опитите на западните страни да изолират Русия, заради ситуацията в Украйна, доведоха до факта, че самите тези държави се оказаха сами", пише френският вестник Le Monde.

Според Марк Семо, авторът на статията, неотдавнашната реч на Володимир Зеленски пред представители на Африканския съюз показа, че проблемите на Киев далеч не се третират с „единна солидарност“ в целия свят. Лидерите на страните се ограничиха до учтиво приемане на посланието му. Извън Африка същото нежелание да се следват западните маниери е видимо в Латинска Америка и Близкия изток.

Още новини от Украйна

Откритото единство на Запада срещу Русия се превърна в истинска самота, която само продължава да се увеличава с времето, отбеляза журналистът. „От Африка до Азия и Латинска Америка се разширява лагерът на страните, които не искат да избират между Запада и Русия“, подчертава авторът на статията.

Повечето държави в тези региони са много по-загрижени за икономическите въпроси, по-специално този за доставките на храна, отколкото кой е прав и кой крив в ситуацията в Украйна. Семо отбеляза, че дори някои съюзници на САЩ - Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Израел - отхвърлят призивите за налагане на санкции срещу Русия, стремейки се да поддържат връзки с нея.

Според прогнозата на журналиста, разделението определено ще се прояви на срещата на G20 през ноември. За повечето държави най-важният въпрос ще бъде запазването на функционирането на световната икономика, а не конфликтите на Стария континент е мнението на Семо.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 141 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    229 36 Отговор
    Европа е изпростяла дотолкова , че да я ръководят идиоти , които се притесняват , как танковете са неудобни за бременни жени !!! А тези който ги следват , що за дебили са ?!

    Коментиран от #7, #63

  • 2 Някой

    236 36 Отговор
    На света му писна краварите да му дават тон в живота.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    177 23 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ ОЛИГАРСИТЕ мафията капиталистите не мислят ДОБРОТО на ХОРАТА
  • 4 реру

    141 5 Отговор
    "Светът се вълнува най-вече от въпроса за доставките на храна"

    Деловите мъже /държавни и правителствени ръководители/ точно затова се съвещават, преговарят и т.н...

    Коментиран от #34

  • 5 оня с коня

    91 31 Отговор
    След като се очаква на Срещата Г-20 да се появи Разделение между Участниците относно Отношенията с Русия,следва НЕМЕДЛЕНО Западът да постъпи "По Сталински"- ПРЕКРАТЯВА СЕ Дейността на Г-20 и остава да функционира само Г-7,където НЯМА противоречия по Темата "Русия".

    Коментиран от #11, #21

  • 6 Киро

    165 19 Отговор
    Киро и другите дето са сложени от Запада в България са уникално тъпи. Русия може да се брани като я нападнат а той я напада. Интересно ми е Лена като каква ще се изживява вече

    Коментиран от #45

  • 7 2222

    172 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Европа се прости с амбициите да бъде геополитически фактор и да прави своя собствена армия.
    Англо-саксите закачиха украинското въже около врата на Европа.
  • 8 Бесен _Язовец

    167 33 Отговор
    Горките руснаци няма да общуват с джендари дето венчават официално и прайдват
  • 9 Не е възможно

    152 8 Отговор
    Как тази статия е пробила европейските стандарти че Украйна и зеленски са върхът на хранителната верига и трябва да ги носим на ръце и да им се молим да предоставят информация кога влизат в Москва. Ще трябва да им даваме пари оръжие и да ги подкрепяме безрезервно и дори и когато западни журналисти искат да отразят адекватно военната операция а ВСУ ги прибира на топло. А за Урсула и останалите неадекватни по върховете просто не искам да говоря.....
  • 10 гост

    146 9 Отговор
    Европа и по-специално Германия могат да просперират само в съюз с руските енергоизточници и суровини. Това го разбират още преди 100 години, когато на Генеузката конференция за възтановяване на Европа след ПСВ през 1922 г. се подписва Рапалския договор между Ваймарска Германия и РСФСР, заради който германския външен министър Ратенау е убит. Сега САЩ убиват още в зародиш всяка мисъл за европейски просперитет!

    Коментиран от #38

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    84 7 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    ПОЛИТИЦИ МИНИСТРИ ДЕПУТАТИ ОЛИГАРСИ настроиват ХОРА срещу ХОРА но УМНИЯ и МИСЛЕЩИЯ не им се хваща

    Коментиран от #20

  • 12 ТаУмВзе

    86 14 Отговор
    Гот ли е Мечката да ви Приложи РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Явно е готино. БУАХХАХАХАХ
  • 13 да де

    111 7 Отговор
    Няма страшно зимата иде дотогава в "обединения" запад за икономии имат време да плетат пуловери и вълнени чорапи за да стоят на хладничко и да се научат да се къпят за две минути.

    Коментиран от #17

  • 14 Тъмен субект

    123 9 Отговор
    Европа се превърна в един глупав лигльо, който тъне в излишества и е загубил връзка не само с действителността, но и със себе си.
  • 15 го шо

    55 0 Отговор
    и така - 100 години.
  • 16 Г-1

    68 5 Отговор
    Ей сега Чичо Сам ще ви изкупи дълга на безценица и ще ви оправи съвсем.
  • 17 1020

    93 8 Отговор

    До коментар #13 от "да де":

    Впрочем преди векове чумата е взела толково много жертви в западна Европа, до голяма степен заради това, че не са се къпали и са си изхвърляли нощните гърнета на улицата. Та хигиената не им е много типична. Гледам и сега натам бият.
  • 18 Хахаха..

    78 7 Отговор
    Бе то в една държава няма съгласие,в едно семейство,съставено уж от най-близки помежду си хора няма,камо ли в "съюз" от държави,чужди по дух,език,вероизповедание,история,често конфликтна и прочие..Ще се полъжем още няколко месеца със преекспонираната "солидарност" "общоевропейско семейство" и дотам ще е,кой накъде види е светлото бъдеще..

    Коментиран от #37

  • 19 45534

    68 4 Отговор
    ( единна солидарност ) за един зелен бушон
  • 20 оня с коня

    28 26 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абс. верно е както казваш че Политици,Олигарси,Депутати и разни други настройват Хора срещу Хора,но Умните КАТО МЕН например не им се хващат.Ще чакам Аз някакви да ме настройват по техния си Съмнителен начин срещу Русофилите,след като съм си настроен ПО РОЖДЕНИЕ и изобщо нямам нужда от Допълнителни настройки?!

    Коментиран от #22, #64

  • 21 АЛФА КЕНТАВЪР

    40 4 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    ВИЕ откъде СТЕ а и ВЪЛНУВА ли ВЕ как ЖИВЕЯТ повечето ХОРА в БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #24

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 5 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    МОЛЯ но ХОРАТА се раждат като бебета после се развиват според ВЪЗПИТАНИЕ КУЛТУРА ИНТЕЛЕКТ а и ВИЕ господине не виждате ли какво БЕЗАКОНИЕ КОРУПЦИЯ има
  • 23 Васил

    17 78 Отговор
    Европа си е много добре ако беше толкова хубаво в Рашистан потока бежанци щеше да е насочено на там а не към Европа и Америка поредната поръчкова статия.

    Коментиран от #43

  • 24 оня с коня

    15 14 Отговор

    До коментар #21 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    Естествено че ме вълнува как живеят повечето хора в БГ но точно толкова,колкото и те се интересуват как Аз живея.И понеже питаш откъде съм - ами от КОНЕВРЪЗА естествено!

    Коментиран от #26

  • 25 ИзбираТела

    27 5 Отговор
    Според мен Марк Семо взима доста повече от 4000 лв. на месец.
    Средната заплата във Франция е около 4000, но в евро.

    Коментиран от #46, #62

  • 26 АЛФА КЕНТАВЪР

    22 1 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    МОЛЯ по СЕРИОЗНО та ВИЕ сте ЧОВЕК и не сте КОН знаете ли ИСТОРИЯТАна КОНЕТЕ а и пусни си ЛИБЕРТА на АЛ БАНО и ДА бъдеме ХОРА ЧОВЕЦИ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Даааа

    6 50 Отговор
    Марк Семо, който се възхищаше на Милошевич, че останал твърд като скала, при свидетелски показания за зверствата му, за изнасилени и убити, за живи изгорени жени и деца, за убити с чукове ... Нарк Семо ...

    Коментиран от #41

  • 29 Соваж бейби

    44 5 Отговор
    Le Monde са най добрите в обяснение и изказване мнението на хората които нямат власт ,по -най интелигентен начин без да обидят едните или другите .Ако всички медий бяха като тази и политиците я четоха сигурно би имало по малко аномалия и грешки.
  • 30 МиZZирки сър !

    19 15 Отговор
    Миленчето днес заработи повече от 4000 :)))

    Коментиран от #47

  • 31 Благой от СОФстрой

    50 6 Отговор
    Да не дава Господ да се разчита на франсетата и Франция!

    Коментиран от #39

  • 32 Западните държави в ЕС съществуват

    65 13 Отговор
    В този вид благодарение на колонийте си и бедните държави по периферията си чийто ресурси в това число и човешки изсмуква безплатно, и България ако не отстоява собствените си интереси а се подчинява безропотно на запада ще продължава да бъде ограбване и използвана от свои и чужди

    Коментиран от #60

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    32 27 Отговор

    До коментар #4 от "реру":

    В Ашхабат защо са толкова разредени. Някой е пропуснал да отиде на срещата или защото за без маски около московеца? :)

    Коментиран от #40

  • 35 007

    12 15 Отговор
    Комплексен малшанс за света с повсеместни некачествени лидери в ЕС, САЩ, Великобретания, Русия....България, ха ха, нямаме добър избор и накъдето и да си врънем зад ка е гадно и пагубно.
  • 36 !!!?

    5 40 Отговор
    Стига ни предлагахте тези отживели времето си вестници от Комунистическия интернационал бе !!!?
  • 37 А бе

    17 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха..":

    сигурен съм, че така ще стане, та за това тези кокорчовци не ги отразявам.
  • 38 Грета Тунберг

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    ВъЗтановяване, скъпи много неграмотно пишеш.
  • 39 А бе

    26 2 Отговор

    До коментар #31 от "Благой от СОФстрой":

    нали имаш пресен пример бе с Макрон и Македонците.
  • 40 ТАКА

    51 0 Отговор

    До коментар #34 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Имат големи маси бе. Виж баварците колко много са бедни. Една голяма маса не могат да си купят, а тръгнали да оправят света.
  • 41 БЪЛГАРИН

    12 2 Отговор

    До коментар #28 от "Даааа":

    За Сонг Ми 1968-ма ли говориш?!!!!
    Най-вероятно...ДА.
  • 42 Хи их хи

    26 5 Отговор
    Руснаците кръстиха улицата на която се намира американското посолство в Москва на ДНР. От днес в сайта на посолството на мястото на адреса са дадени GPS координатите му!

    Коментиран от #51

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Антикомунист

    7 35 Отговор
    Левичарски вестник, какво да пише, журналистчето дава за пример Африка и Латинска америка. Тези от сутрин до вечер са заети единствено с прехраната си и как да оцелеят. Каква духовност, милосърдие и съпричастност може да се очаква от нещастници. Каква тъпотия само, запада бил самотен, такава глупост отдавна не бях чувал.
    .
  • 45 Антикомунист

    9 16 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Кирчо го насади вашият президент с юмручето, сега като втаса запада бил виновен.
  • 46 Ало, ало...

    17 1 Отговор

    До коментар #25 от "ИзбираТела":

    Щеше да е интересно малко повече да задълбочи анализа, защо толкова държави са на това мнение. Но така или иначе Дойче Веле пуснаха една преди няколко една, да не пирея човек читава статия, която обяснява нещата.
  • 47 Ало, Ало...

    19 1 Отговор

    До коментар #30 от "МиZZирки сър !":

    Ти не виждаш ли, че се цитират френски издания.

    Коментиран от #48

  • 48 Роко

    4 20 Отговор

    До коментар #47 от "Ало, Ало...":

    Приятелю въпросът е не дали се цитират френски издания, а КОИ френски издания, кой е поръчал статията, кой плаща на това издание. Когато си отговориш на тези въпроси може да си отговориш доколко написаното е вярно. Макар че се съмнявам да си задаваш такива въпроси.

    Коментиран от #49, #71

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Матей

    32 10 Отговор
    САЩ и Англия успяха да съсипят Европа и догодина единствените които ще и помогнат да се съвземе са Русия

    Коментиран от #53

  • 51 Роко

    2 20 Отговор

    До коментар #42 от "Хи их хи":

    Е и кво от това? Кръстили го на образование което до края на годината няма да го има. И кво тогава на кво ще го прекръстят? На Гиви или Моторола? А може на покойните Захарченко и Пушилин (опа тази от.репка още е жива ма до края на годината това сигурно ще се промени).

    Коментиран от #52

  • 52 неУбразован

    16 0 Отговор

    До коментар #51 от "Роко":

    "Кръстили го на образОвание..." хахахахахххаа...
  • 53 Роко

    8 28 Отговор

    До коментар #50 от "Матей":

    Приятелю и как помийната яма Рассия ще помогне на "съсипаната" Европа. Ще изнася Лади без АBS и покриващи стандарта Евро 0 за закъсалите европеци? То бива да си наивник но чак толкова небива

    Коментиран от #58

  • 54 Иванчо

    11 25 Отговор
    Тия са от платените на Марин льо Пен, а тя май взе мангизите от лудото джудже от Москва.
    Даваш мангизи, поръчваш музиката и се кефиш, че уж оркестъра те обича и поздравява.
    Аман от евтини рашънски номера.
  • 55 Винету

    15 20 Отговор
    ЕС е време да се събуди от розовите си сънища и да стъпи здраво на земята

    Коментиран от #57

  • 56 Хъкълбери Тиквата

    24 9 Отговор
    На много хора не им харесва,но света се променя и периода на запоадното превъзходство приключи.По добре ще е европейците да участват в строежа на новия световен ред вместо да се държат като недокосната стара мома

    Коментиран от #77

  • 57 реру

    22 10 Отговор

    До коментар #55 от "Винету":

    "ЕС е време да се събуди от розовите си сънища..."

    Прав си. Беше се успал от лакърдиите на Кремъл, но на 24.02 съвсем неочаквано точно той го събуди...

    Коментиран от #66

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Бай Гошо

    10 12 Отговор

    До коментар #32 от "Западните държави в ЕС съществуват":

    Ей, колоний, вземи първо научи българския език, пък после коментирай! Пълни неграмотници се изявяват тук, и то все русофили възрожденци. Колкото знаете български, толкова разбирате и от политика.
  • 61 Манова до антикомунист

    16 1 Отговор
    Ех,пуста неграмотност .Монд е създаден като вестник от средите на едрата френска буржоазия и определено е десен.Левият вестник се казваше Юманите.

    Коментиран от #67, #68, #69

  • 62 пепи

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "ИзбираТела":

    Мда . Затуй като питаш французи и казват че 1200-1400 евро е нормална заплата . 4000 евро ама преди данъците . И то може би за Париж - център .

    Коментиран от #65

  • 63 г-н свят

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Човече това с танковете за бременни беше трик мини....ката да направи пачка от комисионната за поръчката
  • 64 А беее

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Май ще излезе вярно, че коня ти има значително по високо IQ от теб.
  • 65 Жгмъц

    7 1 Отговор

    До коментар #62 от "пепи":

    Стига еа....пък един турук ме убеждаваше как боклукчия правел 8 к на месец, той за Киро Простото каза, че бил яката работа)))))
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Антикомунист

    4 8 Отговор

    До коментар #61 от "Манова до антикомунист":

    Свери си часовника, говоря за ляво ориентиран не за боклука на френските комунисти
  • 68 Антикомунист

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "Манова до антикомунист":

    Само ние си знаем кой е неграмотния!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #48 от "Роко":

    Я ни осведоми Кой стои зад "Льо Монд".Нещо опорките куцат май.

    Коментиран от #75

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Аз, Клавдий

    15 1 Отговор
    Разбира се, умопомрачителната омраза на запада към Русия не се споделя от света. Да, Русия воюва в Украйна, тежък конфликт, но става дума за руското население там и за заплахите от НАТО. А нато по какви причини воюва в Сирия,в Либия, в Афганистан и още къде ли не? Африка, Л. Америка и Азия не са залепени от тъпа омраза към Русия. И не желаят да бъдат изпудвани.

    Коментиран от #78

  • 75 Ле Корумпе

    4 3 Отговор

    До коментар #71 от "Ха ха":

    Стои обкръжението на Ле ПЕН бясна националиска която случайно или не има няколко срещи с Путин, сами направете извод за какво са си говорили.
  • 76 Пенчо

    2 3 Отговор
    Френска националистическа пропаганда
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: