Last news in Fakti

4 Юли, 2022 15:24 1 462 10

Скопие: Необходими са мъдри решения и споделена отговорност, които ще осигурят европейско бъдеще на Северна Македония

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • стево пендаровски-
  • европейски съюз

Днешната среща е поредната в кръга на широки консултации, които правителството обяви след като получи предложението от френското председателство

Скопие: Необходими са мъдри решения и споделена отговорност, които ще осигурят европейско бъдеще на Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителство на Република Северна Македония работи с възможно най-голям консенсус и винаги в интерес на гражданите и за пореден път потвърди вижданията, че са необходими мъдри решения и споделена отговорност, които ще ни осигурят европейско бъдеще, е заявил премиерът на страната Димитър Ковачевски на срещата с председателя на Алианс на албанците Зиядин Села, съобщава правителствената информационна служба.

На срещата Ковачевски е представил позициите на правителството за предложението на ЕС за преговорна рамка на страната и е заявил, че „държавническият разум и реалното решение са необходими за мира, стабилността в страната и просперитета на всички народи, живеещи в Република Северна Македония“, подчертавайки, че това окончателно европейско предложение дава възможност за безусловно започване на преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС.

Днешната среща е поредната в кръга на „широки консултации“, които правителството обяви след като получи предложението от френското председателство. До този момент Ковачевски е провел консултативни срещи с лидерите на правителствената коалиция, с дипломатическия корпус, гражданския сектор, с представители на експертната общественост и медиите. Ковачевски обяви, че „всяко решение по предложението ще бъде взето чрез диалог и консултации в интерес на бъдещето на всички граждани на Република Северна Македония“.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Министър на магията

    13 2 Отговор
    Бока Рапоня и Кире про100 ако им направите по един паметник у центъра на Скопие са готови да ви отстъпят и Благоевград и Дупница даже ако искате и Перник.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Уточнение

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Министър на магията":

    Пловдив искат - за столица.

    Коментиран от #7

  • 3 Вижте ся..

    6 0 Отговор
    В Македония за "Европата" напинят най-вече "арнаутите",които искат да я "прилепят" към Албания и нищо повече..Много шарена черга е тя,Македонията.Там сме "ние",албанците,сърбите,гърците,куцовласите/каракачаните/ и за капак,русите..Само да го знаем,никой от шарената черга не си пада по нас..
  • 4 Колю

    9 0 Отговор
    Всички граждани на географската област Македония узряват като "Македонци" по време на "Югославското слънце"...ФАКТ... скоро не ги виждам в ЕС...Още се лъжат на фашисти и партизани.
  • 5 Бамби

    5 0 Отговор
    Да, те отчитат интересите на македонския народ и си ги търсят. А нашите интереси защо не се отстояват, не само това - не се отстоява историческата истина по казуса.
  • 6 Мим

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Министър на магията":

    Абе за да мирясат тези макета,що не им отстъпим цяла България,той курето вече изгони руснаците,та може да предаде на макетата България...
  • 7 Мислеш

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Уточнение":

    Филипополис, да и него го искам
  • 8 Чичо Дончо каза

    3 0 Отговор
    От Бога Българи от Тито макета.
  • 9 Сталин

    2 0 Отговор
    Никога няма да ви разрешим да влезете в Европа
  • 10 Дядо Коледа

    0 0 Отговор
    Най ми е добре, че нямам никаква работа в РСМ! Не ме интересуват и скопяните! Най-малко бюрмаджиите!
    За мен не съществуват! Мисля, че и за РБългария са много дребни и безинтересни!
    Бил съм там. Поне тридесет години след другите европейци са! Еснафи, като цяло и неможе да се разчита на тях! Днес ти говори едно, утре обърнал палачинката! Да си добруваме с останалите съседи и отворените цивилизовани народи, бюрмаджиите не са ни на нивото! Не, че нашето е много високо, ама в сравнение с тях сме класа отгоре!
Новини по държави: