Last news in Fakti

5 Юли, 2022 17:40 2 167 7

Криза! "Бритиш еъруейз" отменя още полети за лятото

  • великобритания-
  • въздушен транспорт-
  • гражданска авиация-
  • летище-
  • бритиш еъруейз

Миналата седмица британското правителство поиска авиокомпаниите да изготвят реалистични полетни програми за лятото, за да се избегнат неотдавнашните сцени на хаос

Криза! "Бритиш еъруейз" отменя още полети за лятото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Бритиш еъруейз" (British Airways) ще анулира още полети през летния сезон, в момент когато летищата изпитват затруднения заради недостига на персонал и увеличеното търсене на пътувания, съобщи британската авиокомпания, цитирана от Ройтерс.

Авиопревозвачът ще намали с 11 процента планираните полети от април до октомври вместо обявените през май 10 процента.

Целият авиационен сектор продължава да е изправен пред най-трудния период в своята история, така че за съжаление става необходимо да се направят нови съкращения на полети, посочи говорител на "Бритиш еъруейз" в имейл. Той допълва, че авиокомпанията е в контакт с клиентите, за да им се извини и да им предложи нова резервация или пълно възстановяване на сумата за билети.

В. "Телеграф" съобщи вчера, че авиопревозвачът ще отмени над 650 полета от лондонските летища "Хийтроу" и "Гетуик" за ваканционни дестинации в Испания, Португалия и Гърция, което ще засегне до 105 000 пътници.

"Бритиш еъруейз" засега не коментира информацията на вестника.

Авиокомпаниите и европейските летища срещат затруднения да отговорят на силното търсене в постпандемичния период.

Миналата седмица британското правителство поиска авиокомпаниите да изготвят реалистични полетни програми за лятото, за да се избегнат неотдавнашните сцени на хаос.

Освен това миналия месец Великобритания временно смекчи правилата за слотовете на летищата, за да позволи на авиокомпаниите да изготвят реалистични полетни програми и да се избегнат отменени в последната минута полети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бритиш

    7 3 Отговор
    отменя, Газпром шефове умират странно. Шоу за русофилите.

    Коментиран от #2

  • 2 Заобикалянето

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бритиш":

    На Русия води до фалити... Бензина чупи рекорди.
  • 3 Посерковците

    19 0 Отговор
    поеха къз дъното :)
  • 4 Просто сметка

    14 0 Отговор
    До Коледа ще банкрутира.
  • 5 ШОТЛАНДЕЦ

    19 0 Отговор
    НИКОИ НЕ СЕ ИНТЕРИСУВА ОТ АНГЛИИСКИЯ КЕНЕФ
  • 6 От страни

    12 1 Отговор
    Никъв недостиг няма а си върви програмата за "зануляване" на западното общество. Няма да има туризъм в бъдещето ни. Ще има пътувания но само по сериозни причини. Както оня китаец получил намаляване на рейтинга затова че е "ходел покрай входа на летището без да е имал там работа". Така и ние ще си седим в къщи а всички пътуввания след получаване на разрешително. Как намалиха производство на колите - уж недостиг на електроники - та в Тайван всичките заводи работят на 100% както са си работили и преди - какво се е променило? Просто е прието решение за край на "потребителството". Нема лични коли а "рент кар", нема лични апартаменти а рент... всичко рент, базов гарантиран доход и система от социални тейтинги....

    Коментиран от #7

  • 7 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "От страни":

    "рейтинги" де (пусти смартфон)..
Новини по държави: