Last news in Fakti

12 Юли, 2022 08:50 1 366 6

Армения протяга ръка за мир на Азербайджан

  • армения-
  • азербайджан-
  • мир

Ереван се надява в близко бъдеще да проведе разговори по същество с Баку за мирно споразумение, заяви секретарят на арменския Съвет за сигурност Армен Григорян

Армения протяга ръка за мир на Азербайджан - 1
Снимка: Shutterstock

Ереван се надява в близко бъдеще да проведе разговори по същество с Баку за мирно споразумение, заяви секретарят на арменския Съвет за сигурност Армен Григорян.

"Не бих нарекъл ситуацията безизходица. Комисията за определяне на границите и сигурността проведе първото си заседание на равнище заместник министър-председатели на Армения и Азербайджан, а следващите заседания ще се проведат в Москва и Брюксел.

Надяваме се, че ще бъде постигнато споразумение и срещата ще се проведе в близко бъдеще", каза Григорян в ефира на Обществената телевизия на Армения.

Григорян отбеляза, че в момента се обсъжда подготовката на срещата му с помощника на президента на Азербайджан Хикмет Хаджиев.

"Също така се надяваме, че скоро ще се проведат срещи по същество, на които ще бъде обсъдено мирното споразумение и ще можем да продължим напред. Външните министерства на двете страни работят в тази посока. Армения винаги е готова за разговори по същество", заяви секретарят на арменския Съвет за сигурност.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    7 9 Отговор
    Сега е ред Русия да протегне ръка на Украйна за Мир
  • 2 ...

    6 13 Отговор
    Когато рашистите ви развяха белия флаг пред Ердо е така... Хич не е безизходица.
  • 3 Летописец

    5 4 Отговор
    Интересно ? ! Азерите прогониха арменците с турски дронове от арменския анклав. Наскоро Азербайджан също наруши мирните договорености ... Вероятно Армения ще кандидатства в ЕС , а за там има условие "мир със съседите" .

    Коментиран от #4

  • 4 винопиец

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Летописец":

    азерите изгониха арменците от своята си земя
  • 5 Гарабед

    2 0 Отговор
    Новини от радио Ереван?
  • 6 Лесно е

    8 3 Отговор
    Напускате всички азерския земни и никой няма да ви закача. Ще живеете в мир, но първо ще си платите всички зверства.