Last news in Fakti

12 Юли, 2022 09:00 959 0

В Туркменистан бе организирана церемония в памет на Шиндзо Абе

  • туркменистан-
  • церемония-
  • прощаване-
  • шиндзо абе

В туркменистанската столица Ашхабад бе организирана церемония в памет на бившия японски премиер Шиндзо Абе, който бе прострелян и почина от раните си миналата седмица

В Туркменистан бе организирана церемония в памет на Шиндзо Абе  - 1
Снимка: БГНЕС

В туркменистанската столица Ашхабад бе организирана церемония в памет на бившия японски премиер Шиндзо Абе, който бе прострелян и почина от раните си миналата седмица, предаде ТАСС, като се позова на в. "Неутрален Туркменистан".

В церемонията взеха участие председателят на горната камара на туркменистанския парламент Гурбангули Бердимухамедов, членове на правителството и представители на дипломатически мисии.

"Шиндзо Абе бе изключителна личност и велик политик, който има голяма заслуга за укрепването и развитието на изгодното и за двете страни сътрудничество между Туркменистан и Япония. Неведнъж съм се срещал с Шиндзо Абе. Винаги с огромно уважение сме се отнасяли към неговите големи човешки качества, имахме с него приятелски отношения", заяви Бердимухамедов, цитиран от "Неутрален Туркменистан".

Бердимухамедов се обърна към посланика на Япония в Туркменистан с молба от името на туркменистанския президент да изкаже съболезнования на император Нарухито и на премиера Фумио Кишида във връзка с кончината на Шиндзо Абе.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА