Last news in Fakti

18 Юли, 2022 19:23 1 485 8

Горещата вълна във Великобритания доведе до затваряне на училища и ограничения в скоростта на влаковете

  • великобритания-
  • жега-
  • климат-
  • глобално затопляне-
  • борис джонсън

Здравните служби на Острова предупреждават за риск от влошаване на здравето и дори смърт, който не застрашава само високорисковите групи, а и хора без здравословни проблеми

Горещата вълна във Великобритания доведе до затваряне на училища и ограничения в скоростта на влаковете - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания е обхваната от невиждана гореща вълна, като метеорологичната служба на страната предупреждава за температури до 43 градуса. Оттам съобщават, че днешният ден "може да е най-горещият в историята", а утре термометрите може да поставят нови рекорди, пише на уебсайта си в. "Дейли Телеграф".

Заради екстремното време някои училища бяха принудени да затворят. В железопътния транспорт бяха въведени ограничения за скоростта, включително в Глазгоу, където лимитът на едно от най-натоварените трасета в Шотландия вече е само 32 км/ч.

Здравните служби на Острова предупреждават за риск от влошаване на здравето и дори смърт, който не застрашава само високорисковите групи, а и хора без здравословни проблеми. През миналата година жертвите на горещините в страната са били 1634, а през 2020 г., когато температурите са достигали 37,8 градуса - 2556. Вече има три смъртни случая - две деца на 13 и 16 години, и мъж на 50 г., които са се удавили - едно от децата - в река, а другите двама - в басейни. Аварийните служби отправиха апел да не се търси разхлада в опасни водоизточници.

Кметът на Лондон Садик Хан поиска незабавно оттегляне на премиера Борис Джонсън заради отказа му да свика среща на комитета за справяне с извънредни ситуации "Кобра".

Западна Европа е обхваната от невиждана гореща вълна. Освен Обединеното кралство, Франция също е в плен на високите температури. Отново там, както и в Гърция, Португалия и Испания, бушуват и пожари, които вече унищожиха хиляди хектари и принудиха стотици жители да се евакуират от домовете си.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко толкоз?

    7 0 Отговор
    Пускайте си климатика.
  • 2 Украйна има химическо оръжие!!!!

    5 0 Отговор
    Снимка: стопкадър / NASA Сподели Сподели Сподели   Поредното изпитание на новата ракета Starship на Илон Мъск завърши с взрив и последвал пожар. Инцидентът се случи на 12

    Коментиран от #6

  • 3 Урюрвкос

    7 0 Отговор
    те са демокрация и децата им ходят лятно време на училище
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Е каква всъщност е връзката между удавени и горещини?
    Тъпо е!
  • 5 Малиии

    1 1 Отговор
    Тези на снимката ако са ингилизи аз съм Доктор Уотсън, ама...бе не е за приказка с кво се напълни Албиона. Гмеж до гмежа и печка то печката...
  • 6 Соваж бейби

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Украйна има химическо оръжие!!!!":

    Не само Украйна ,колко термобарични бомби ако не се бъркам как ше пише се пуснаха,Сахарския пясък който дойде и до България пак е тест бомба моя хипотеза ако човек знае ефекта и действието колко километра достига .Още преди колко време Цар Бомба направи страхотни проблеми след себе си има подробности...Тук преди месец бяха излезли еко защитата на протест да спре войната и последиците затвориха им устите.Ще се самоунищожим ако продължи това нещо ,нямаме нужда от войни .Колко трябва да са вменяеми политиците за да хвърлят и още и още бомби не знам ?
  • 7 А бе,

    5 0 Отговор
    тия целогодишно ли учат ?

    Коментиран от #8

  • 8 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "А бе,":

    Да, затова са толкова "умни" !
Новини по държави: