Last news in Fakti

26 Юли, 2022 15:21 1 166 8

Русия: Продължава процесът срещу американската баскетболистка

  • баскетболистка-
  • русия-
  • задържана-
  • американска-
  • канабис

Адвокатският екип на Бритни Гринър, задържана в Русия, твърди, че тя е използвала медицински канабис за облекчаване на болката от наранявания

Русия: Продължава процесът срещу американската баскетболистка - 1
Източник: БГНЕС

Адвокатският екип на американската баскетболистка Бритни Гринър, задържана в Русия по обвинения за пренос на наркотици, твърди в съда, че тя е използвала медицински канабис за облекчаване на болката от наранявания, както много други елитни международни спортисти, цитира думите им Ройтерс.

Гринър, звезда на Женската национална баскетболна асоциация (WNBA) на САЩ, която е играла в Русия извън сезона на WNBA, беше задържана на московско летище на 17 февруари с течности за електронна цигара, съдържащи канабисово масло, в багажа си. Медицинската марихуана е незаконна в Русия, предаде news.bg.

Тя е изправена пред възможна присъда до 10 години затвор по дело, което се развива на фона на напрегнатите отношения между Русия и Съединените щати около военната намеса на Москва в Украйна.

Експерт по наркология, призован от защитата, твърди, че медицинският канабис се използва широко за лечение на спортисти, където е законен, и често има по-малко странични ефекти от други болкоуспокояващи.

"С налична рецепта Бритни може да я е използвала марихуаната за медицински, но не и за развлекателни цели", каза адвокат Мария Благоволина, партньор в адвокатската кантора, защитаваща спортистката.

Двукратната олимпийска шампионка, която се обърна към президента на САЩ Джо Байдън да осигури освобождаването ѝ, се призна за виновна, но отрече да е имала намерение да наруши руския закон.

Гринър - известна като "BG" сред баскетболните фенове - ще се яви отново в съда в сряда, където може да бъде призована да свидетелства. Допълнително изслушване по делото е насрочено за 2 август, каза екипът на защитата на Гринър.

Американски служители и видни спортисти твърдят, че 31-годишната спортистка е била задържана погрешно и призоваха тя да бъде освободена незабавно. Руските власти отхвърлят критиките на САЩ, като Кремъл казва, че случаят няма нищо общо с политиката.

Припомняме, че на 27 април Русия и Съединените щати извършиха размяна на затворници, обменяйки ветеран от морската пехота, намиращ се в затвор в Москва, за осъден руски наркотрафикант, който излежава дълга присъда в Америка, съобщи високопоставен американски служител. По този повод се появиха спекулации, че Гринър може също да бъде включена в такава размяна.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пращай на рехабилитация

    17 0 Отговор
    В Сибир!!!
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    14 0 Отговор
    Свобода за Дерек Шовин и Джулиан Ассанж.
    Спрете да убивате и изтезавате негрите в Америка 😁😁
  • 3 Оня с косата

    13 1 Отговор
    Американците са осъдили руски пилот не защото е трафикант, а защото са подхвърлили наркотици, но сега започва видовден за терористите и краят на терористичната им държава ще бъде ужасен, след като 600 мегатона бъдат взривени от двете им страни под водата.. потъването на терористен е неизбежно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами в Русия

    11 1 Отговор
    тея гяволий не вървят,за това пандиз ,заради Бутина да си върнат по польному.Тая си мисли,че като е от САЩ е над всички.Сега в панделата за 10 години минимум и чао баскет.Значи на американските спортисти може и канабис,а на онова дете в художествената гимнастика антибиотика преди 2 месеца взет бил допинг.Сега пердателя Родченко да излезе и да я поскрепя,както и цулия комитет и светия синод,пак няма да я оттърват.
  • 7 Докторка

    12 0 Отговор
    Шарапова беше отстранена от тениса от американците заради болкоуспокояващи! А тази или Този, ползва наркотици.
  • 8 гларус

    2 0 Отговор
    В затвора ще и се зарадват много. Тая е по мъж от мен.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания