Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Юли, 2022 17:55 1 136 3

Работи! Съвместният координационен център за износа на зърно от Украйна беше открит в Истанбул

  • турция-
  • истанбул-
  • украйна-
  • русия-
  • пшеница-
  • зърно-
  • черно море

Турският министър на отбраната съобщи, че в координационния център работят по петима цивилни и военни представители от всяка от страните по споразумението

Работи! Съвместният координационен център за износа на зърно от Украйна беше открит в Истанбул - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съвместният координационен център, който ще наблюдава износа на зърно от Украйна през Черно море, беше официално открит в Истанбул, съобщи ДПА.

Турция вярва, че центърът ще допринесе значително за преодоляване на хранителната криза, заяви турският министър на отбраната Хулуси Акар на церемонията по откриването, която се проведе днес в Националния университет по отбрана в Истанбул. Центърът вече функционира от събота.

Още новини от Украйна

В момента тече подготовка за отплаването на първия кораб, натоварен със зърно от Украйна. На официалното откриване на центъра присъстваха делегации от Украйна, Русия и ООН.

Координационният център е създаден по силата на споразумението, което беше постигнато в Истанбул в петък с посредничеството на ООН и Турция, което предвижда вдигане на блокадата на украинските пристанища.

Според Акар обстоятелството, че Украйна, Русия и ООН изпратиха представители в центъра само ден след подписването на споразумението показва решимостта им да го приложат на практика.

Турският министър на отбраната съобщи, че в координационния център работят по петима цивилни и военни представители от всяка от страните по споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Правешки

    3 0 Отговор
    Работи я! Да не би да е правен от крепостните, че да не работи!!!
  • 2 ЖИТОТО ЩЕ СЕ ПРОДАВА НА КАПАЛЪ ЧАРШИ !

    0 0 Отговор
    ..........................................................................................

    Коментиран от #3

  • 3 Одран

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЖИТОТО ЩЕ СЕ ПРОДАВА НА КАПАЛЪ ЧАРШИ !":

    Защо пък не и за такива като теб на Одрин. Брях Брях беееее.
Новини по държави: