Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Август, 2022 09:03 3 314 30

САЩ са готови да размразят диалога с Русия

  • война-
  • диалог-
  • сащ-
  • русия-
  • кремъл-
  • ядрени оръжия-
  • украйна

САЩ предлагат на Русия подновяване на замразените на фона на конфликта около Украйна преговори

САЩ са готови да размразят диалога с Русия - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са готови да размразят диалога с Русия за стратегическата стабилност, но по собствените си условия, пише руският в. "Комерсант", предаде БТА.

САЩ предлагат на Русия подновяване на замразените на фона на конфликта около Украйна преговори за контрол над въоръженията. Това заяви вчера американският президент Джо Байдън. Не може обаче да се разчита двустранните преговори скоро да бъдат възобновени – според обръщението на Байдън Москва първо трябва да изпълни редица условия на Вашингтон, пояснява изданието.

Още новини от Украйна

Президентът на САЩ заяви, че е важно в контрола над оръжията да бъде включен и Пекин. Така се създава впечатление, че администрацията на Байдън се ориентира към тристранни преговори във формат САЩ – Русия – Китай, пише "Комерсант" и припомня, че "предишният стопанин на Белия дом Доналд Тръмп не успя да стартира подобен диалог".

Москва няма да приеме предложението на Байдън за преговори по стратегическите нападателни въоръжения (СНВ) – условията му са неизпълними, пише "Правда" и също припомня "настояването" на Байдън Китай да вземе участие в преговорите. Китай обаче всякак се противи срещу включване му в диалога, ясно защо – арсеналите са несъпоставими. Директорът на управлението за оръжеен контрол в китайското външно министерство Фу Цу заяви пред януари, че Китай ще се присъедини към преговорите, когато Русия и САЩ намалят своите арсенали до равнището на Китай, припомня "Правда".

Според изданието договорът на СНВ е необходим на САЩ, "за да вържат ръцете на Русия в програмата за развитие и развръщане на нови оръжейни системи, способни да носят ядрени оръжия, за да ликвидират своето изоставане (. . .) Затова Москва изглежда ще представи на Байдън собствени условия за преговори по СНВ: Да спре подкрепата за престъпния киевски режим; да вдигне санкциите, включително от ръководството на Руската федерация; да оттегли силите на НАТО в Източна Европа на позициите от 1997 г.; да гарантира писмено неразполагане на ударни сили на НАТО близо до границата с Руската федерация".

Думите на Байдън може би означават нещо повече от желание да запази ключовия договор за ядрените оръжия, твърди "Взгляд". Президентът на САЩ не поиска от Москва никакви отстъпки, засягащи Украйна, например примирие с режима в Киев, а Китай бе споменат в словото му без никакви ултиматуми, отбелязва онлайн изданието.

Самото започване на пълномащабни преговори от Москва фактически ще обезцени всички опити на САЩ да изолират Русия. По всичко личи, че Вашингтон е готов за това. Все повече американски експерти признават, че Америка не ще може да победи Русия в Украйна. Значи, трябва да започне с Москва преговори за изход от украинската мъртва хватка (дори ако се наложи поне частично да приеме руските условия за денацификация и демилитаризация на Украйна, също и новата "география на спецоперацията"), разсъждава "Взгляд".

Байдън обаче не може да започне преговори на тази тема – "преговори за Украйна без Украйна", тъй като в Конгреса направо ще го изядат за това. И точно тук идва нуждата от дискусии за СНВ, които винаги са били спасителната вълшебна пръчица в руско-американския диалог. Администрацията на Байдън може "да продаде" тази тема на Конгреса като абсолютно необходима и жизненоважна. И после вече в тези преговори на четири очи да обсъди и други проблеми. Включително Украйна, прогнозира "Взгляд".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    50 7 Отговор
    Жертваха Украйна.
  • 2 Ксаниba

    51 9 Отговор
    Предведено на човешки език. фащ се овпсаха, ще клякат. После идват целуването на ръката на Императора и изтекляне в рамките на Договора Русия - Нато 1997!!!

    Коментиран от #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 честен ционист

    22 10 Отговор
    Предстои и официално да пришият България към съветския блок.
  • 5 Дипломат Чукча

    45 4 Отговор
    Дойдох,Излъгах,Опитах,Изнизвам се, като в Афганистан.
  • 6 хихи

    5 28 Отговор
    ".....според обръщението на Байдън Москва първо трябва да изпълни редица условия на Вашингтон, пояснява изданието...."
  • 7 УСПЕХ

    37 6 Отговор
    Дайте да се разоръжим, вие вашето оръжие ще го унищожите, а ние нашето ще го дадем на прокси нацистката си рамия в Украйна! Чудя се на Китай какво ще предложат при това положение.

    Коментиран от #11

  • 8 СМЕШНИ БЛАТНИ ОРКИ

    10 41 Отговор
    Цвилене на алко ушанки и болни фантазии ,добра захранка за не умни русофилтаци
  • 9 Българин

    10 30 Отговор
    Диалога ще бъде следния:
    Спрете войната или ще ви направим на кайма.
  • 10 AхматСила

    34 7 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Донбас и Осдесса имат да си връщат. Много нацисти чакат да бъдат изпържени с шмел, Буратино и ТОС, И те, кокото и да е антихуманно да звучитова, заслужиха тази участ.
  • 11 хихи

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "УСПЕХ":

    На Китай предлагат и продължават да предлгака ДЦК но САЩ, които са си само книжа!
    Но Китай ги купува, защото с парите САЩ купуват китайски стоки....
    Перпетум мобиле...

    Коментиран от #17

  • 12 БгТопИдиот

    21 5 Отговор
    Лицемерни говедари с наште подлоги тук.
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 5 Отговор
    Добро начало ще бъде всички ядрени държави да прибера на СВОЯ територия ядрения си потенциал ‼️‼️‼️
    Това май засяга най-много Чичо Сам ‼️‼️‼️
  • 14 Рошко

    32 5 Отговор
    Ами да спрат да си налагат по света дждндър демокрацията, да спрат да си врат носа навсякъде да не разграбват и унищожават цели народи и да не си мислят че всичко им принадлежи, че и условия имали
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 долу сащ

    21 2 Отговор
    300 млрд фалшиви долара им замразиха, преговори им се привиждат!
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "хихи":

    " Трилионът, държан от Китай в държавни облигации на САЩ, постепенно се „стопява“. Китайците активно диверсифицират инвестиционния си портфейл."
  • 18 Зоолог

    16 0 Отговор
    Ха ха ха. Подпали се под опашката на задокеанския койот и той поиска мечката да подписва договори за въоръжението, ала при условие че и кунфу пандата ще е там. Да бе! Мечката и пандата са от един вид, все мечки. Койотите не влизат в семейството.
  • 19 те това

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ксаниba":

    ако стане, ду.пе да им е яко на наще натовски ястреби тогава.....

    Коментиран от #27

  • 20 Анти-маймуна

    0 12 Отговор
    Искат маминия милиционер сам да си унищожи ядрените оръжия. Затова ще преговарят. Знаят го колко е умен и как се натиска да е и той с Новия световен ред.
  • 21 Браво !

    18 0 Отговор
    За първи път виждам по слабия да поставя условия! Браво Бай Дън! Май оцапа памперсчето!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ай Ти чипче

    16 0 Отговор
    Само не ми е ясно защо САЩ си мислят, че Русия или Китай са длъжни да ги слушат, че и да изпълняват? Особено след като САЩ демонстративно дават оръжие за Украйна и подклаждат конфликт в Тайван? Тоя деде чип ли са му имплантирали в мозъка, че ръси небивалици и даже си вярва? Махнете му чипа, дава на късо и то сериозно.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Те са готови,

    1 3 Отговор
    Ама Путин е осверопял!Войната и тя като апетита,идва с яденето.Пък какво става,ако имаш апетит,а нямаш храна?Крадеш,даже и убиваш за да се нннахраниш.Така се случва,когато се допусне,войната да стане храна.
  • 27 не няма да стане

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "те това":

    по-скоро чакай да цъфнат налъмите

    Коментиран от #28

  • 28 Е да де

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "не няма да стане":

    по собствените си условия,собствените-на САЩ.Що да не им пуснат аванта Украйна.То така и така,там се говори руски.Гледам едни пак Украинци.Бре,таваришчи вий по руски разгаваривате,а вас руские в Украйна бьот,е...ьот и убивьот.Веднага обърнаха плочата,демек замлувиха на украински и разбира се-булгария 16-тая(нали и те имат право да питат къв си ти) республика.Та,както и по-рано казвах разликата между руснаци и тия е нищожна.Да освобождават заграбените от сталин земи в централна европа след Втора световна и да си се прибират в Киев.
  • 29 Чичо Дончо каза

    1 0 Отговор
    Време е да думнат Англия.
  • 30 Мишел

    2 0 Отговор
    Байдън е наясно, че ако не съумеят да спрат влизането на въоръжение на Сармат, на Посейдон и на китайските им аналози, САЩ се превръщат в държава самоубиец при ядрена война , независимо от грамадния ядрен арсенал , който имат. Достатъчно е по десетина торпеда Посейдон да легнат на дъното на двете американски океански крайбрежия и САЩ не са в състояние да осъществят никакъв ядрен шантаж . Това е смъртоносен удар върху американската външнополитическа доктрина и върху на САЩ в света..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания