Last news in Fakti

7 Август, 2022 15:44 10 209 95

Отваря ли Русия втори фронт на Балканите?

  • русия-
  • балкани-
  • косово-
  • александър вучич-
  • владимир путин

Геополитическите рамки, в които се разиграват тези отработени конфликти, са по-различни - московската война срещу Украйна и нейният неясен изход създадоха у Запада чувство на застрашеност

Отваря ли Русия втори фронт на Балканите? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изглежда изключено, но само на пръв поглед: Влиза ли в сметките на Путин откриването на Балканите на втори фронт в опит да подкопае обърканата европейска съпротива? Швейцарският НЦЦ търси отговор на този въпрос:

В последните десет години спорът между Сърбия и Косово се разгаря нееднократно. В повечето случаи искрата тръгва от въвеждането на нови гранични правила за хората или за стоките, но дълбоката причина е в неизяснените отношения между Белград и Прищина, посочва „Нойе Цюрхер Цайтунг" (НЦЦ). Политиците и от двете страни рутинирано се позовават на опасността, произтичаща от другата страна, и размахват саби. След което нещата бързо се успокояват.

Този път обаче геополитическите рамки, в които се разиграват тези отработени конфликти, са по-различни - московската война срещу Украйна и нейният неясен изход създадоха у Запада чувство на застрашеност, което засяга и Балканите. Дали Владимир Путин възнамерява да отвори на Балканите и втори фронт, за да извади от равновесие обърканата европейска съпротива?

Сръбският лост на Кремъл

На пръв поглед това не изглежда изключено. Сръбският президент Вучич отказва да се присъедини към санкциите срещу Русия, а Москва доставя евтин газ на Сърбия - при положение, че е спряла доставките за други страни. Путин продължава да се ползва със симпатиите на сръбското общество, което възприема войната не като агресия, а като трагична братска война. Путин се опитва да използва сръбския лост, но всъщност Москва не вярва на сърбите, при това с основание. Тъй като Вучич флиртува с руснаците (и китайците), за да има алтернатива на сближаването с ЕС, като същевременно запазва интереса си към Общността, защото знае, че именно от връзките с ЕС, а не от руския газ, зависят и относителното благосъстояние на страната, и неговото собствено бъдеще.

Но ако Русия подчини Украйна, а защитният фронт на ЕС се пропука, положението на Балканите ще стане много по-опасно. Ако съседите на Сърбия - Унгария и България - се отцепят и ЕС загуби от тежестта си като регионален хегемон, ще се отворят вратите за опасно пренареждане на картите на Балканите. Което няма как да премине мирно в контекста на великосръбските и великоалбанските властови претенции, дори Русия да не се намеси директно.

Задачата на Европа

Какво би могла да направи Европа? Би следвало да направи всичко, за да не загуби Украйна войната и да попречи на Русия да измести сферата си на влияние към Запада, пише НЦЦ. Установеният от Европа ред на Балканите трябва да се запази, а в дългосрочен план е важно страните от Западните Балкани, след провеждането на необходимите реформи, да бъдат приети в общия европейски пазар. При това положение Русия няма да може да се меси в играта, констатира швейцарското издание.

На напрежението в района обръща внимание и експертът за Западните Балкани Михаел Бранд. В „Тагесцайтунг" политикът от германския ХДС определя оста Република Сръбска - Сърбия - Русия като "войнствена ос". Ако наистина искаме ефективно да предотвратим още една война на Балканите, мирът трябва да бъде гарантиран от НАТО, подчерта той.

Замразените конфликти могат да припламнат отново

RND също тиражира тезата, че т.нар. „замразени конфликти" - от Косово до Таджикистан - заплашват да се разгорят отново. От една страна покрай войната в Украйна националистическите сили се чувстват окуражени, а от друга Москва или сама разпалва тези конфликти, или сега не е ѝ много е до това да се намесва.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    44 99 Отговор
    ПРосия е Чао

    Коментиран от #3

  • 2 Пропаганда

    85 14 Отговор
    Не чета

    Коментиран от #8, #62

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путин носи

    33 80 Отговор

    До коментар #3 от "Отваря си":

    Женско име и гащички

    Коментиран от #7, #17

  • 5 Дедо

    105 35 Отговор
    А защо да е Русия? САЩ също отвориха много фронтове.

    Коментиран от #31, #58, #68

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не ни занимавайте повече

    45 99 Отговор

    До коментар #4 от "Путин носи":

    С Русия ! Не ни губете времето ! Тя е бита карта

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иванушка  🇷🇺

    61 16 Отговор
    "...Швейцарският НЦЦ ..." - боже колко нонейм организации, "институти", "аналитични" и комични центрове истински лапачи на лесни кинти.
    Аме не е луд тия който яде зелника, а тоя дето му го дава.
  • 11 Някой

    93 28 Отговор
    Не. Вторият фронт го отварят краварите и пуделите им от ЕС.
    Третият фронт пак краварите си го направиха - Тайван.
    Пекат се 4-и и 5-и фронтове - Палестина и Либия.

    Ма, вие и за тях ще обвините Русия. Нали?

    Коментиран от #40

  • 12 Соломон Паси

    60 27 Отговор
    Чакам братушките на Орлов мост с 🍞 и сол
  • 13 Дългият

    22 38 Отговор
    ......Първи украйнски...... и е достатъчен на Русия.....пре......достатъчен...
  • 14 Някой

    14 27 Отговор

    До коментар #7 от "Не ни занимавайте повече":

    Ми, не чети бе! Не си губи сам времето, като ти е толкова ценно. Вместо това удари една шльокавица с пръжки.

    Коментиран от #19

  • 15 Путинофил

    13 54 Отговор
    Скоро Путин ще дойде да "освободи" 500 000 руски граждани, които имат имоти в територията.

    Коментиран от #91

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тизе

    15 8 Отговор

    До коментар #4 от "Путин носи":

    Също ! Откак ти смения поло , с пола !
  • 18 А ти най маненкото

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "5787":

    Пиуе
  • 19 Браво !

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Бъди сигурен , че живее по - добър живот от теб , “четящия” !
  • 20 Бай Гън

    34 11 Отговор
    Птичките ни запяха, че е сключена сделка за продажбата на РСЗО ХИМАРС на руската страна. Цената на емисията беше 880 хиляди долара. Освен това се решава въпросът за прехвърляне на боеприпаси за 330 хиляди долара. Избраният начин на предаване е изключително смешен: оставете пусковата установка в навес в сивата зона, така че руските военнослужещи „случайно“ да се натъкнат на нея по време на почистването. Украинските "имячи" определено намериха приложение на уменията си на линията на съприкосновение.
  • 21 дядо

    17 28 Отговор
    тоя вучич бил голям бастун.путин направо се губи до него
  • 22 Урсуса

    31 8 Отговор
    Добре се насадихме на пачи яйца !
  • 23 лекар

    49 16 Отговор
    Имам чувството,че "екипа" на немско зеле се намира в лудница и пише от там

    Коментиран от #32

  • 24 Пешо от блока

    17 43 Отговор
    Статия за Русия, а няма никакви руски тролове да оборят написаното! Защо така? Дори плюсовете са в подкрепа на статията. А, сетих се, днес е неделя и руските тролове имат почивен ден.

    Коментиран от #30, #55, #57

  • 25 Мисирки

    28 5 Отговор
    Отлепихте тотално
  • 26 Пак манипулации на краварските мисирки

    42 17 Отговор
    Всъщност фронтът го отварят Ф A Щ.
  • 27 Какъв втори фронт...

    16 34 Отговор
    Ще отвори русия на Балканите?, за Косово сърбите ще са по ниски и от тревата, и по тихи от водата, помнят много добре как ги мачка НАТО.
  • 28 Бамбука

    18 12 Отговор
    От времето на Римската империя и далече преди нея, диктаторите се хранят от войните. Как да успокоят народа лишен от всички тези блага, с които те самите се ползват, ако няма войни ? Е, някои диктатори си изпатиха от войните, както когато Садам нападна неоправдано Кувейт. Да споменем и Хитлер, който обединения свят заедно със СССР пометоха. У нас е нямало диктатори, защото политическите крадци винаги са се задоволявали само с щавене на народа.
  • 29 Иван

    18 9 Отговор
    Объркана европейска съпротива???? Нима Фон Дер Лайен, Борел, Марио Драги, Олаф Шолц,Макрон,Шиле, Кокор, са объркани??? Да не повярваш.
  • 30 Иван

    21 10 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    Сорос боклука почива в Саббат.
  • 31 Ще има и още

    35 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо":

    И друго - прави впечатление че в статията се допуска отцепване на България и Унгария. "Рецептата " било Украйна да победи във войната и така авторитета на ЕС да се повиши. Тоест - изобщо не расъждаваме какъв им е проблема на тези две държави-членки, очевидно недостойни за обръщане на внимание от страна на "водещите партньори " , а се кахърим дали друга държава кандидат-член ще победи във война , от която обаче най-вероятно ще излезе нещо съвсем трето и различно. Някои в ЕС все по-малко имат връзка с реалния свят , а и с главният си мозък , и тези някои определено не са България и Унгария.....
  • 32 Иван

    18 2 Отговор

    До коментар #23 от "лекар":

    Слуги на Синагогата.
  • 33 Българка

    16 44 Отговор
    Путин действа на принципа "За да си опека работата, ще изгоря чергата ти" Кремълският рашист подпали цяла Европа и нищо чудно да принуждава приятелите си да се включат в пъкленото му дело и да пренесе войната и на Балканите

    Коментиран от #35, #61

  • 34 Сатана Z

    33 19 Отговор
    Разбира се,Българското правителство дава индикации,че държавата ни ще се чувства комфортно под Руска закрила и ще стане фактор на Балканите в коалиция с Турция.България я чака просперитет и независимост във всички сфери .С Русия ,влизането на България в БРИКС е сигурно.
    Така ,нашите деца ще имат бъдеще и мир.

    Z
  • 35 Туркиня

    20 11 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Ще ти Загори манджата ма.Бегай да готвиш ,че ще те бие мъжо ти
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Наблюдател

    16 23 Отговор
    С рбия ако продължава да се води по руския акъл ще остане и без Войводина.
  • 39 в опит да се

    3 14 Отговор
    подкопае обърканата русофобска гилдия
    кьорфишеци и лапнимухи фейкове се покрадват от някъде си

    Коментиран от #43, #44

  • 40 онзи

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Каква е ползата да хвърляш обвинения върху едно нищо?!?
  • 41 Уса

    22 7 Отговор
    Как ще отваря втори фронт,след като украинците са стигнали Москва и превзели газовия вулкан?Според ковидарите Русия е фалирала
  • 42 Лили Марлен

    23 7 Отговор
    Deutsche Wеlle изобщо не е дойче,нито веле.То си пише, кой го финансира.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 неееееееее

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "в опит да се":

    Обратно е! В опит да се подкопае обърканата русофилска гилдия
    кьорфишеци и лапнимухи фейкове се покрадват от някъде си, за да има на какво да се порадва, макар и за кратко!
  • 45 DW?? Разлайва те кучетата на Балканите!!

    22 10 Отговор
    И пак Путин виновен, че Унгарци, Сърби и Българи не желаят да са Васални държави!! Гадни сте, Гадни!!

    Коментиран от #48

  • 46 Поправка

    15 10 Отговор
    Отваря ли Русия втори фронт за да освободи Балканите?
  • 47 Димитър Благоев

    13 20 Отговор
    „…Русия беше тая, която се обяви против съединението на Южна и Северна България. А когато Съединението, въпреки това, беше извършено, Русия не само одобряваше, но и насърчаваше Сърбия да обяви война против България“, (Работнически вестник, 18 март 1913 година).
  • 48 Българин

    10 21 Отговор

    До коментар #45 от "DW?? Разлайва те кучетата на Балканите!!":

    Българите не жалаем да сме васални на руските ZV.une, бе путлерас! А ти ако искаш да лижеш руския ботуш може да се изнесеш в Сърбия.
  • 49 Некой друг

    16 6 Отговор
    Отваря дупка в кухата DW кратуна!
  • 50 Гугутка

    15 4 Отговор
    DW са като автор в комикс, в който Великденската Кокошка побеждава Супермен. А, комиксът е Факти!
  • 51 Истината

    9 15 Отговор
    По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бамбука

    19 1 Отговор
    За сега няма толкова луди на Балканите, които да тръгнат да се бият със съседите си. Надявам се това време отдавна е отминало. Българи ходят в Пирот на пазар, ходят и в Одрин, Ходят на почивки в Гърция, Турция, Хърватска, Словения, ходим си свободно в Европа. Децата ни учат и работят в ЕС. Какво може да ни раздели на Балканите ? Никой, освен някой новороден диктатор. Да се надяваме, че същия преди да се опита да направи поредната глупост, ще прочете историята, а там пише, че няма успешна война. След нея има само и единствено разруха.

    Коментиран от #80

  • 54 хихи

    16 5 Отговор
    А България се очертава от страната на Булката, както през Първата, Втората и Студената войни....
  • 55 Баъдън

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    Виж си резултата от плюсове и минуси. Бягай да копаеш картофи в градината. Не е това място за теб. Тук си трябва акъл, твоя стига да копаеш само
  • 56 Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    Ти си питай дедовото но едва ли ще осмисли отговорите.
  • 57 Гогогоогог

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    Пепи почивам се гавря с два гейзера като теб ако искаш заповядай за начало ще ти да силиконовия после ще е кожения
  • 58 1917

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо":

    Този път Бай Дънчо подклажда проблеми в Косово и защитава муслетата, а ние вместо да сме на страната на ортодоксалните християни, се прекланяме на мминаретататтататататат

    Коментиран от #60, #92

  • 59 Отварачи

    5 5 Отговор
    Отваря..само във мозъците на бг алкашите..така както сърбите имат газ във момента след първия изстрел и ще спрат да имат..ако искат да ги наведат за 3 път да си играят на националисти
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Йфккцкфкгмнцкцллдф

    8 6 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Ходи да готвиш на мъжа ти джендър ,ако с маймунска шарка ела да те намажа с спремол…,,

    Коментиран от #63, #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ценителка

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Йфккцкфкгмнцкцллдф":

    Ще те е...а с пег колана, м..наф анадолкси.
  • 65 Българка

    12 7 Отговор
    Зеленски действа на принципа "За да си опека работата, ще изгоря чергата си" Осраинският р
    фашист подпали цяла Европа и нищо чудно да принуждава приятелите си да се включат в пъкленото му дело и да пренесе войната и на Балканите

    Коментиран от #67

  • 66 миме

    10 3 Отговор
    аууууу как квичат либераските джендърчета,русия ни застрашава бре бре ми що са ви тогава 800+ бази по света ве лешпери действайте нали сте силни нали сте най най,леле еква бензиноколонка при това само с анимационне филмчета и кво сега най-мошинят военен съюз,воден от единствената най-мошна суперсила и хоп некакви алкохолици прават за резил целия цивилизован свет пред варварите е не не се търпи това да не земете по гейски сега да се разревете ве
  • 67 Марш в Азия

    11 12 Отговор

    До коментар #65 от "Българка":

    Що бе нападна Русия ли кво ви направи Зеленски..На Зеленски след една година като ви смачка изкривените глави ще му се молите да ви остави на мира..

    Коментиран от #73

  • 68 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо":

    Ами сатанизъм е. Постоянно го пиша. Те правят, каквото правят, но на ,,партията на зомбираните русофоби" съобщават опорките, и ПЗР почват да ретранслирате лъжите. Посветените на дявола го поемат и ...така. Пазете си децата.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ало

    6 5 Отговор
    Хамерика за булгеия дайте ми пари, защото почвам да плюя против юнайтед стейтс!
  • 71 Добре де

    7 3 Отговор
    " Швейцарският НЦЦ търси отговор на този въпрос:"... Кой им е задал този "въпрос"? Съществува ли? Или сами са си го измислили за да логорействат и манипулират,
  • 72 Циба

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "миме":

    Научи и нови думи гризач

    Коментиран от #76

  • 73 миме

    8 5 Отговор

    До коментар #67 от "Марш в Азия":

    леле е не а кой трепа осем ОСЕМ години собственото мси по думите му население ама въобще не напада комика само седеше и се лезеше ,че не смета да изпълнява споразуменията от минск ама то и е разбираемо де тоя човек е артист ,марионетка,ако му кажат и с х..ще свири на пиахо и на х..ще свири ей такива подлоги требат на ингилизите послушни кат наще либерасти

    Коментиран от #74

  • 74 Ще пасеш трева ти казвам

    2 3 Отговор

    До коментар #73 от "миме":

    Спокойно..скоро ще ти се изясни кой какво играе

    Коментиран от #77

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 миме

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Циба":

    кат небинарен пансексуален десно ориентиран с долни леви наклоности кат тебе ли бе амбреаж
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 !!!?

    5 2 Отговор
    ВОЙНАТА - патент на цар Пешка !!!?

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 миме

    9 4 Отговор

    До коментар #53 от "Бамбука":

    пиши го тва на бабето на пиратския остров и на деменцията в говедарника дано двамата сенилни дъртака те разберат и престанат да освобовдават останалият свят от всичко ценно и си си приберат мародерите дома
  • 81 миме

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Циба":

    и кой го констатира това,човека с широко разтворената хралупа южно от кръста супернещо така други думички да начуиш може ли или твойта лейка и плътно забита с фейк пропаганда от най либералните и най цивилизовани източници
  • 82 Име

    6 1 Отговор
    Много им се ще на някои западни мушмороци, но не, не отваря втори фланг. Това с втория фланг е специалитет на Пелоси!
  • 83 Зверчо

    7 0 Отговор
    "Москва или сама разпалва тези конфликти, или сега не е ѝ много е до това да се намесва"
    Е те това не мога да го разбера. Багажа ли ми не стига, друго ли е, не знам.
  • 84 Мдааам

    3 2 Отговор
    Браво на този умник! Казва: "великосръбските и великоалбанските властови претенции". Доообре, бе!
    Ама Албания е в НАТО, че сега ще започва и преговори за членство в ЕС. Защо ЕС и НАТО допускат такива страни с велики властови претенции? Вън незабавно! И налагане на санкции на Албания!
  • 85 Политкоректен

    3 6 Отговор
    Експертът за Западните Балкани Михаел Бранд, политик от германския ХДС...
    Ами нали точно ХДС И фондация Ханс Зайдел ни натресохте Борисов и ГЕРБ (Грабим Европа Рушим България)
  • 86 ОБЕКТИВНИЯ

    8 5 Отговор
    РУШНЯЦИТЕ СА ГОТОВИ ДА ОТВОРЯТ И ТРЕТИ ФРОНТ. ГОЛЯМА ЛАКОМИЯ! А ПОСЛЕ КОЙ ЩЕ ГИ "ЗАТВАРЯ" ???
    ЩЕ БЕРАТ ГОЛЕМИ ЯДОВЕ, НО ОЩЕ НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА!
  • 87 Ха ха

    2 1 Отговор
    Широка дупка са отворили.
  • 88 ИМА ЗАЩО

    2 2 Отговор
    ЗАЩО НЕ?????/ДАЖЕ ЗАКЪСНЯ..ОЩЕ КОГАТО ИЗЛЪГАХА ,ЧЕ НАТО НЯМА ДА СЕ РАЗШИРЯВА ОТ ИЗОЧНА ГЕРМАНИЯ КЪМ ИЗТОК , ОЩЕ ТОГАВА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ВЪРНАТ ВОЕННИЕ БАЗИ ТАМ /БЯХА ИЗТЕГЛЕНИ С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ ,НО УВИ .
  • 89 ПОРЕДНАТА ПРОПАГАНДА

    3 2 Отговор
    ВСЯКА ВОЙНА Е БЕЗУМИЕ. СВЕТЪТ МОЖЕШЕ ДА Я ИЗБЕГНЕ АКО НЕ СЕ БЕ ДОВЕРИЛ НА ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НАЧЕЛО СЪС САЩ КОИТО СИ КУПИХА ПРАВИТЕЛСТВО В УКРАЙНА!!!!!! РЕЗУЛТАТА ОТ ВОЙНАТА В СЪРБИЯ ,АФГАНИСТАН, ЛИБИЯ НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ СЕГАШНИЯТ. И ТОГАВА УМИРАХА ХОРА НО ВСИЧКИ МЪЛЧАЛИВО ПРИЕМАХА ФАКТИТЕ ЗАЩОТО ТОВА БЯХА ВОЙНИ НА САЩ!
  • 90 Българин

    2 0 Отговор
    Ако ватниците чрез Сърбия опитат да направят някоя мизерия на Балканите НАТО така ще се намеси(все пак Турция, Гърция, България, Румъния са натовски страни), че сърбите ще бъдат загасени като свещ за два дни.САЩ ще пратят два самолетоносача и сърбите са чао.
  • 91 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Путинофил":

    Путин не може да дойде, защото по земя трябва да мине през Румъния и НАТО ще го смаже за нула време или да мине по море и 6-ти Американски флот ще му издави гемиите рано рано преди да са направили кой знае какво.
  • 92 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "1917":

    Какво си се разциврил на религиозна основа бе другарю путинист?Путин пуска чеченци да убиват правослявни украинци, купува дронове от ислямски Иран, подмазва се на ислямиста Ердоган и т.н.
  • 93 ПРИ ТРИ ФРОНТА В УКРАЙНА , ОЩЕ ЕДИН В

    1 2 Отговор
    СРЪБСКО И ЕДИН В КОСОВО ............ НЕ Е НИЩО ЗА РУСИЯ ! СЛЕДВАЩИЯ Е ПРОЧИСТВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ !
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания