Last news in Fakti

10 Август, 2022 15:29 935 11

Германия ще предложи пакет от мерки за облекчаване на последствията от инфлацията

  • германия-
  • планове-
  • облекчаване-
  • инфлация-
  • последствия

Министърът на финансите, Кристиан Линднер, представи днес плановете си

Германия ще предложи пакет от мерки за облекчаване на последствията от инфлацията - 1
Източник: БГНЕС

Германия ще предложи пакет от мерки за облекчаване на последствията от инфлацията за гражданите. Министърът на финансите, Кристиан Линднер, представи днес плановете си. Те са на стойност 10 милиарда евро и ще променят данъчната система на Германия, предаде БНР.

Германският финансов министър смята да реформира данъчното облагане. В Германия доходите се облагат според размера им и семейното положение - при ниски доходи данъкът е 14%, а при най-високите - 42%. Във времена на инфлация обаче така наречената студена прогресия може да свали доходите на повечето граждани, които дори и да получат увеличение на заплатите за компенсиране на новите цени, ще трябва да платят по-голям процент данъци върху тях и реално накрая ще вземат по-малко пари от преди повишаването на заплатата.

Точно този ефект иска да отстрани Линднер с плановете си за реформа. Той обяви, че ще вдигне необлагаемия минимум, ще увеличи детските и ще увеличи границата на дохода, при която се полага плащане на 42% данъци.

Идеите на Линднер бяха посрещнати обаче с остри критики от Зелената партия и от Левицата. Той бе обвинен, че се грижи за запазване на богатството на хората с най-високи доходи и прехвърля тежестта на инфлацията върху социално слабите.

Според Линднер обаче от промяната в закона ще спечелят и пенсионерите, както и студентите, които работят успоредно със следването си.

Зелените обаче изчислиха, че с реформата хората с най-високи доходи в Германия ще спечелят три пъти повече от хората със средни или ниски доходи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    3 1 Отговор
    Бывший офицер американской разведки Скотт Риттер считает, что политическая карьера украинского лидера Владимира Зеленского подходит к концу.

    "Он будет вынужден либо покинуть Украину, либо погибнет от рук собственных граждан, которые перестали доверять ему", – сказал Риттер в эфире YouTube-канала Judging Freedom.

    По его мнению, именно Зеленский несет ответственность за гибель десятков тысяч мирных граждан на Украине. Кроме того, добавил экс-офицер, престиж украинского президента постоянно падает, а лидеры западных стран перестают ему верить. Он также не исключил, что в ближайшее время на Украине может произойти государственный переворот.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор
    Левицата скача срещу левите мерки в Германия🤔🤔🤔
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Левицата въведе най-дясната мярка , плоския данък, в България🤔
  • 4 Боруна Лом

    5 1 Отговор
    СЪВЕТ:. НЕ СЛУШАЙТЕ КРАВАРНИКА! ИЛИ СТЕ МНОООГО ЗАВИСИМИ ВАШИТЕ УПРАВНИЦИ!
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Леви или десни са левите 🤔
  • 6 За размисъл

    3 1 Отговор
    Има поскъпване в Германия, както навсякъде по света. Но германците трудно са си изработили правото за осигурен достоен човешки живот и сега всяко "посегателство" към нарушаването на това право ги прави чувствителни.

    Коментиран от #10

  • 7 Бесен _Язовец

    11 0 Отговор
    Пакета е за Германия, да не се обърка някой! За България пакет няма защото няма пари обаче слушат Брюксел слугичките и изпълняват покорно и повтарят пропагандата
  • 8 Пешо

    4 0 Отговор
    Хорат търсят начин да си помогнат с някакви пакет?!Приложиха пакет от санкции, пакет за помощи?!Пакет с решения и данъчни облекчения, каквото и да е облекчение.
    За нас в България е ясно за ПАКЕТА да се хванем и на двора да се облекчим.За тези с апартаментите от балкона.
    Май окомлектован пакет получиха от Путин.
  • 9 ха ха

    0 0 Отговор
    а в мутристан какво правим ? раздават се кинти на ;бизнеса; да бие населението за мълчаливо послушание
  • 10 Да, осигуриха си правото

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "За размисъл":

    на достоен човешки живот със смъртта на 27 000 000 души през ВСВ. А после турските гастарбайтери им построиха държавата наново.
  • 11 Жмуц

    0 0 Отговор
    Гермнистанците да нахлюпват каските и нах остен.За благото на бидоните !!
Новини по държави: