Last news in Fakti

11 Август, 2022 13:51 756 6

Предполагаем джихадист е арестуван и ще бъде осъден в Лондон

  • джихадист-
  • великобритания-
  • арестуван-
  • лондон-
  • ислямска държава

Тридесет и осем годишният Ейн Лесли Дейвис бе арестуван след пристигането си от Турция

Предполагаем джихадист е арестуван и ще бъде осъден в Лондон - 1
Източник: Shutterstock

Предполагаем член на терористичната клетка, наречена "Бийтълс" на организация "Ислямска държава", бе задържан снощи на лондонското летище Лутън и днес ще бъде изправен пред британското правосъдие. Членовете на терористичната клетка са отвличали, измъчвали и екзекутирали западни заложници, предаде Франс прес.

Тридесет и осем годишният Ейн Лесли Дейвис бе арестуван след пристигането си от Турция. Според британската антитерористична прокуратура той е бил експулсиран от турските власти. Повдигнати са му обвинения, свързани с финансирането на терористична дейност, и притежание с терористични цели на огнестрелно оръжие през периода 2013-2014 г., уточни говорител на ведомството, предаде БТА.

Британското правосъдие издаде заповед за арест на Ейн Лесли Дейвис през януари 2015 г.

Четиримата членове на клетката "Бийтълс" са получили този прякор сред терористите заради британския си акцент. Те са обвинени в отвличането на най-малко 27 журналисти и хуманитарни служители от САЩ, Великобритания, Нова Зеландия, Русия, Япония и европейски страни. Заподозрени са освен това, че са изтезавали и убили заложници, по-специално, че са обезглавили американските журналисти Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф и че са ликвидирали хуманитарните служители Питър Касиг и Кайла Мюлър. ИД разпространи в социалните мрежи пропагандни клипове, показващи екзекуциите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    2 1 Отговор
    Само по предположения ли ще го съдят.
  • 2 защо

    0 1 Отговор
    "Предполагаем"!!!! "Ще бъде осъден"??? Симон kа?????????
  • 3 Соросовчета

    0 0 Отговор
    Е нали джихадистите били “културно богатство”, как така ще го осъдите?!
  • 4 Не се правете на умрели лисици

    0 0 Отговор
    Значи почваме да осъждаме живи хора по предположения???!!! Утре който не е ваксиниран срещу ковид,отстрел по улиците?! И смъртната присъда ше се базира на това че белата мафия нема полза от него???!!!
  • 5 Мачу Пикчу

    0 0 Отговор
    Винаго съм предполагал, че Бийтълс са терористи.
    Отвличали са хората с жълта подводница.
  • 6 Луд

    0 0 Отговор
    Предполагаем джихадист е арестуван и ще бъде осъден в Лондон
    Самото заглавие казва много за демокрацията .
    Предполагаем .......... и ще бъде осъден .
Новини по държави: