Last news in Fakti

22 Август, 2022 06:27 1 657 4

Денис Родман заминава за Русия да спасява Бритни Грийнър

  • денис родман-
  • русия-
  • бритни грийнър-
  • затвор

Членът на Залата на славата в НБА заявява, че има разрешение да пътува до Москва

Денис Родман заминава за Русия да спасява Бритни Грийнър - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Денис Родман, член на Залата на славата в НБА, заявява, че има разрешение да пътува до Русия в опитите си да постигне освобождаването на баскетболната си колежка Бритни Грийнър, съобщи в. „Гардиън“, цитиран от БТА.

По-рано този месец Грайнър беше осъдена на девет години затвор в Русия за притежание на наркотици. Адвокатите ѝ са подали жалба и се предполага, че се водят отделни преговори за евентуална размяна на затворници. Но този уикенд Родман заяви пред Ен Би Си, че планира да предприеме собствено пътуване, за да преговаря за освобождаването на олимпийската шампионка.

"Получих разрешение да отида в Русия, за да помогна на това момиче", казва Родман пред Ен Би Си Нюз. "Опитвам се да отида тази седмица." Той не уточни кой му е дал разрешение да пътува до Русия.

61-годишният Родман се е описвал като "баскетболен посланик". През 2014 г. той беше поканен в Русия от Владимир Путин и нарече президента на страната "готин". Той поддържа приятелски отношения и със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, който е запален фен на НБА.

Родман и Грайнър имат впечатляващи баскетболни рекорди. Родман печели пет титли в НБА, включително три с „Чикаго Булс“ на Майкъл Джордан. Грайнър е смятана за една от най-добрите баскетболистки в света и е печелила титли в САЩ и Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    7 1 Отговор
    Тя или той?.......или то.
  • 2 Иван

    5 0 Отговор
    Великия Торан също да помага!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ломчанин

    1 0 Отговор
    Ще й носи бяло?