Last news in Fakti

2 Юли, 2013 12:49 1 039 0

Израелската армия уби палестински младеж

  • израел-
  • палестина-
  • убит
Израелската армия уби палестински младеж - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

19 годишен палестински младеж е бил прострелян и убит от израелската армия на Западния бряг във вторник, заявиха палестинските служби пред Си Ен Ен.

Палестинския тийнейджър е бил убит по време на нощна операция на израелската армия на Западния бряг, съобщава Би Би Си.

Свидетели разказват как група младежи се събрали, за да хвърлят камъни по израелските сили за сигурност, а някои от тях, сред които и убитият) дори се опитали да щурмуват един от джиповете на армията.

От болницата където младежът е починал обясниха, че той е бил прострелян в горната част на тялото по време на сблъсъци между израелските сили за сигурност и палестински младежи в селището Дура.

Силите за сигурност открили огън по "заподозрян", когато той игнорирал заповедта да се махне от мястото си, заяви израелски военен говорител. "Палестинците хвърли камъни по силите за сигурност, които са отговорили на тълпата с мерки за контрол," каза още говорителят и добави, че обстоятелствата около случая се разследват.

Инцидентът става около седмица след като по грешка израелски войник уби евреин пред стената на плача в Йерусалим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА