Last news in Fakti

28 Август, 2022 05:14 1 243 3

Арестуваха жена за умишлени палежи в Испания

  • арест-
  • жена-
  • палежи-
  • испания-
  • галиция

Предполага се, че е имала намерение да запали пожар в планината в Галисия

Арестуваха жена за умишлени палежи в Испания - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отделът за разследване на горски пожари към Министерството на селските райони е заловил жена, за която се предполага, че е имала намерение да запали пожар в планината, предаде БНР. Това е станало в Галисия, Испания.

Жената, чието име не се съобщава, е задържана в община Амоейро, провинция Оуренсе. Според официалното съобщение тя е обикаляла планината с намерение да запали няколко огнища. В този регион от 13 август насам са регистрирани 7 пожара, за които се предполага, че са умишлени. Изгорената зона е под един хектар заради бързата реакция на пожарникарите, които предварително са били разположили водоноски на различни места, очаквайки провокации.

Сложени са и камери, а районът е наблюдаван и с дронове. Задържаната ще бъде съдена по бързата процедура, като според прокурора за престъпното деяние я грози затвор и парична глоба, която да покрие разходите по гасенето на умишлените пожари. Не са ясни мотивите за действията ѝ. Все още се издирват и лицата, подпалили останалите огнища.

В Галисия само през август изгоряха над 7 000 хектара, а в цялата страна над 290 000 от началото на година, като на места все още има активни пожари, част от които причинени от необичайно горещото време.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожарникар

    2 2 Отговор
    Този материал е опасен за страната ни, защото навява пример за подражание. Трябва веднага да бъде спрян
  • 2 Звучи смешно, меко казано

    2 2 Отговор
    "Предполага се, че е имала намерение"? Това е достатъчно, за да я осъдят? Това се казват демократични закони. Досега не знам да са осъдили някого за намерение, при това предполагаемо.
  • 3 огнеборец

    2 1 Отговор
    Тихомире, нали знаеш, че в дома на този, който се е обесил, не се говори за въже! Преди няколко дни излезе информация, за това че мъж е запалил съвсем целенасочено е запалил къщата на свой съселянин и че в много села на България, заканата е, внимавай да не ти запаля плевнята или къщата, Така, че това което вършиш е мутренско!
Новини по държави: