Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Август, 2022 09:05 10 811 101

Ще успеят ли приятелите на Кремъл на Запад да спасят Путин

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • ес-
  • владимир путин-
  • война-
  • запад

Президентът на Русия по разбираеми причини мълчи за своята "специална военна операция"

Ще успеят ли приятелите на Кремъл на Запад да спасят Путин - 1
Снимка: БГНЕС

"Голяма част от хората водят живот на тихо отчаяние." Това пише американският публицист Хенри Дейвид Торо през 1854 г. Това е съдба, която бързо застига Владимир Путин, докато той се опитва да се измъкне от катастрофалния капан, който сам си постави в Украйна.

Това пише в коментара си за "Гардиън" колумнистът Симон Тисдал.

Още новини от Украйна

Президентът на Русия по разбираеми причини мълчи за своята "специална военна операция". Но безкрайната безизходица не е това, което той очаква. Не е очаквал и коли-бомби в Москва и унизителни атаки срещу крепостта Крим.

Най-малко от всичко Путин очакваше 80 000 руски войници да загинат или да бъдат ранени. Заедно с тях умира и неговата неосъществена мечта от времето на Петър Велики за "велика Русия". Вече е изчезнала и репутацията му на нещо различно от убиец и мошеник.

Безкрайното военно тресавище не е сценарий, който Путин може да си позволи, тъй като бавно действащите западни санкции разрушават икономиката му, а живата сила и материалите на армията му постоянно се изчерпват. Така че какви са възможностите му?

Той може да обяви фалшива победа, да заяви, че "заплахата" от НАТО е неутрализирана, и да предложи споразумение, с което да признае анексирането на окупираните от Русия територии. Но той със сигурност знае, че Киев никога няма да приеме доброволно такива условия. Той може да заложи на огромна ескалация на бойното поле, например като използва Беларус, за да открие втори фронт северно от Киев - регионът, който не успя да превземе през февруари. Но не е сигурно, че генералите му имат тази възможност или смелост.

Той със сигурност не смее да отстъпи. Така че, докато натискът върху него да постигне пробив расте, Путин може да реши, че най-добрият вариант е да увеличи цената на войната за поддръжниците на Украйна - и така да подкопае съпротивата на Киев.

Всъщност той вече е започнал. Показателно е, че миналата седмица лидерите на Великобритания, Франция и Германия обявиха дългосрочна подкрепа за Украйна. Те знаят, че Путин залага на това, че те ще се огънат.

Контекстът е нарастващото безпокойство от енергийната криза и кризата с разходите за живот в Европа, до голяма степен причинени от инвазията и от намаляването на газовите доставки от страна на Кремъл. Зимните последици от тази най-студена от всички студени войни могат да се окажат парализиращи.

Но Путин може би едва сега започва. Той разполага с много средства, с които да подкопае западното единство и устойчивост. Европа е осеяна с лесно използваеми потенциални огнища на напрежение и геополитически разломи, останали от съветско време. По същия начин Русия разполага с изненадващ брой съюзници и симпатизанти, разпръснати из политически раздробения европейски пейзаж.

И така, ще могат ли приятелите на Путин на Запад да спасят звяра от Изтока? Беларуският президент Александър Лукашенко вече е в ръцете на Путин. Москва осигури оцеляването на диктатора, след като кражбата му на президентските избори през 2020 г. предизвика протести в цялата страна. Лукашенко ще направи каквото му се каже.

В ЕС Виктор Орбан, министър-председателят на Унгария, е смятан за троянския кон на Путин. Подобно на мнозина от европейската крайна десница, Орбан се възхищава на нетолерантната националистическа идеология и споделя неговите расистки и хомофобски възгледи. Той многократно е възпрепятствал санкциите на ЕС. Миналия месец той сключи едностранна газова сделка с Кремъл. На Орбан очевидно не може да се вярва.

Крахът на реформаторското правителство на България през юни и последвалите разговори за възстановяване на отношенията с Москва подхранват опасенията, че Путин придобива влияние, за да раздели ЕС.

Други европейски крайно десни и крайно леви популистки партии се идентифицират в различна степен с путинистката идеология и консервативните социални ценности. Те повтарят неговата враждебност към ЕС. В проучването на Европейския съвет за външна политика от 2016 г. като "проруски" са посочени германската Алтернатива за Германия, френският Национален фронт (сега Национална асамблея), австрийската Партия на свободата и белгийската Vlaams Belang. В списъка попада и британската Юкип.

Путин може да разчита и на симпатии от страна на политици от основните партии извън ЕС, като Александър Вучич, президент на Сърбия. Вучич е наричан от опонентите си "малкия Путин". Сърбия има дълбоки исторически, славянски и религиозни връзки с Русия, както и общо недоверие към НАТО. Бомбардировката на Белград от страна на Алианса през 1999 г. не е забравена.

ЕС и Обединеното кралство се опасяват, че нестабилните Западни Балкани са критична точка за натиск, която Путин може да използва, за да разпали стари конфликти и да отклони вниманието от Украйна.

Разделените Молдова и Грузия, с разделено население и руски войски на тяхна територия, също са потенциални огнища на напрежение. Друга е Калининград, където този месец Путин разположи хиперзвукови ракети, за да сплаши съседите от НАТО. По-специално Естония, където има етническо руско малцинство, изглежда е мишена.

Безразсъдните действия на Путин в окупираната украинска атомна електроцентрала в Запорожие показват, че той ще рискува почти всичко, за да спечели. Изпаднал в тихо отчаяние, той става все по-опасен с всеки изминал ден.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Болшевик

    51 83 Отговор
    Путин няма приятели ! Той плаща много за такива.

    Коментиран от #94

  • 3 само питам

    98 45 Отговор
    Какви са тия краварски новини от 1854 г. Почнаха да вадят от пиле мляко да ни убеждават как живеят руснаците и какво мислят . То и за Сталин така , ама им разказа играта .

    Коментиран от #28

  • 4 Всъщност

    74 37 Отговор
    Не Путин е за спасяване , а евровасалите на краваро-турския военен алианс . Западните терористи и мушеници се кефят ( виж статията ) от " Не е очаквал и коли-бомби в Москва и унизителни атаки срещу крепостта Крим " .
  • 5 свидетел

    89 34 Отговор
    за приятелите на запад не знам, но западът е вече неспасяем.
  • 6 ПАРАПИТЕКЪТ ПУТЛЕР

    46 69 Отговор
    Да излиза от бункера и ходом марш към Хага
  • 7 Айде стига с терзанията мъ госпожа,

    44 38 Отговор
    ние по-старите си живеем с хубави спомени за Съветския съюз. Един ден и Путин ще се осъзнае, че войната до добро не води. Трябва да се изгради строй, различен от сегашния хищнически, капиталистически и враждебен на обикновените хора строй.

    Коментиран от #29

  • 8 Шалом

    42 71 Отговор
    В България ситуацията с русофилите е 50/50. Половината са платени а другата половина не са чели достатъчно за пропагандата, методите и историята,около и след втората световна за промиването на истината за кремълските властелини.
    Между другото,повече от половината в "руската дума" не са православни християни в това число и Владимир Владимирович !

    Коментиран от #88

  • 9 Метеоролог

    73 30 Отговор
    Няма нужда да открива други фронтове, газовият фронт е достатъчен. Европа я очаква руска зима, а тя както знаем е много тежка, спряла е Наполеон и Хитлер. От друга страна, зимата ще поохлади ЕС и ще даде възможност за по-трезви решения, непродиктувани от онези.

    Коментиран от #33

  • 10 Мишел

    68 21 Отговор
    Липсата на каквито и да са постижения на Украйна на фронта, предизвиква масово фабрикуване и публикуване на глупави лъжи и фантазии.
  • 11 Българка

    39 75 Отговор

    До коментар #1 от "Фрг":

    И какво точно защитават руските фашисти в тази завоевателна война за плячкосване на територии и природни ресурси? Русия винаги е водила завоевателни войни. Изключение е ВСВ, когато бяха нападнати от Хитлер. Само тази война е Отечествена. И я спечелиха благодарение на мощната подкрепа от оръжието, което САЩ им изпратиха

    Коментиран от #15, #25, #37, #92, #97

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 окраинка ли си

    66 22 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Тия територии не са украински . Това че Хрушчов с един подпис присъединява Крим и други територии към украйна не ги прави фактически такива .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Оракула

    24 48 Отговор
    На кой му пука, за Путин в Русия???
    Олигарсите ще го удавят като "делфин в мрежа" ,
    само да им се отдаде подходящ и удобен за това случай!
    Да не забравяме че техните пари , ако въобще можем да ги наречем "техни",
    са парите на Путин, докато Путин е жив ,олигарсите на Русия ,са роби на КГБ !
    Ако някой ще отърве света от Путин ,
    то това ще някой, от тези с "държавните", Руски яхти!
    По всяка вероятност, някой " нов Путин"!
  • 18 свети Мукавей

    49 11 Отговор
    Междувременно стана ясно, че украинският президент е уволнил заместник-командира на Националната гвардия на страната . За това са се събирали нощес . Ама явно не са могли да разделят стоката.

    Коментиран от #60

  • 19 АУУУУУ

    23 52 Отговор
    ХА ХА ХА ........ ТО АКО ПУТИН ИМАШЕ НЯКАКВА СКРИТА ВЛАСТ НЯМАШЕ ДА ПОЛУЧИ ТАКИВА САНКЦИИ , КОИТО УБИВАТ РУСКАТА ИКОНОМИКА........ СПОРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ , АЛУМИНИЕВАТА ИМ ПРОМИШЛЕНОСТ Е ФАЛИРАЛА...... РУСИЯ Е ИЗНАСЯЛА САМО ЗА ЕВРОПА....... КИТАЙ Е ВЗЕЛ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ КУПУВАЧИ И НЕ ДАВА НА РУСКИТЕ СИ "ПРИЯТЕЛИ" НИТО ЕДИН ЦЕНТ...... МЕТАЛУРГИЯТА ИМ СЪЩО Е ПРЕД ФАЛИТ ...СПИСАКЪТ Е ОГРОМЕН..... ПУТИН НЯМА НИКАКВА РЕАЛНА ВЛАСТ......... ТОВА ЗА СТУДЕНАТА ЗИМА Е САМО ЗА ТАЗИ ГОДИНА ...... И В РУСИЯ ГО ЗНАЯТ ........ ЗА ДОГОДИНА РУСИЯ ЩЕ Е АУТ ........СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО ....СЛЕД 2РИ ОКТОМВРИ ЩЕ Е ДРУГО, И ТОВА ГО КАЗВАТ ВСИЧКИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ .....

    Коментиран от #27

  • 20 Българин

    21 45 Отговор

    До коментар #16 от "верно бе":

    пътник е единствено към Хага и килията на Милошевич ако преди това мужиците не го обесят на Червения площад ... ;)

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СССРБарета

    49 12 Отговор
    Поредният бълвоч който не отговаря на действителността! Ама разбира се гладна кокошка просо сънува!
  • 23 Не става

    6 13 Отговор

    До коментар #16 от "верно бе":

    Едва ли някой ще си сложи ,таралеж в гащите ,
    след този золум в Украйна , малко са желаещите в Европа,
    виж в Китай или Сауди Арабия става!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ????????

    46 11 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Научи САЩ, КОГА са се включи и ЗАЩО. Много си зле по история. Или я учиш в американско училище и гледаш американски екшъни, където американците са непобедими и винаги побеждават и правят фалшификат на историята за гладки, недоучили мозъци, готови да предадат истината и историята. Много пропуски имаш и в главата ти е каша. Не се излагай. Има много хора тук, които няма да се поддадат на евтини и лъжливи историйки.

    Коментиран от #38

  • 26 Русия няма как да загуби

    38 10 Отговор
    Миналия вторник, един ден преди изтичането на шестте месеца на СВО, постоянният представител на Крим в Кремъл, Георгий Мурадов, почти го изясни.

    Той подчерта необходимостта от реинтегриране на всички таврийски земи – Крим, Северното Черно море и Азовско море – в едно цяло още през следващите няколко месеца. Той определи този процес като обективен и изискван от населението на тези региони.
  • 27 бай икономисто

    32 8 Отговор

    До коментар #19 от "АУУУУУ":

    В сегашния си вид забележителното е как „маргиналната“ руска икономика почти не се изпотява, за да „сложи край на изобилието“ на най-богатия регион на планетата.
  • 28 Само казвам

    13 22 Отговор

    До коментар #3 от "само питам":

    Сталин е избил най-много руснаци.

    Коментиран от #35

  • 29 Стига де

    17 29 Отговор

    До коментар #7 от "Айде стига с терзанията мъ госпожа,":

    Този твой строй ,любим и драг се строи от 1917 година,
    въпроса ми е кратък!
    Къде искат да живеят хората ,накъде се стараят да имигрират...???!

    Без повече коментар ,защото ми изглеждаш грамотен !

    Коментиран от #32

  • 30 Във всички случаи

    5 1 Отговор
    ще опитат за да оцелеят.
  • 31 невероятно

    21 6 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Може , ако докарата бай деменцио , хилъри и бил , бай обама и останалите за компания .
  • 32 няма нужда да пишеш

    36 9 Отговор

    До коментар #29 от "Стига де":

    Никой не иска да емигрира без причина . Всички искат да живеят достойно в страната си . Запитай се - защо сега бягат Българите . Нали мед и масло . И банани има . И сме Швейцария на Балканите .

    Коментиран от #63, #65

  • 33 това е справедлива русия

    14 37 Отговор

    До коментар #9 от "Метеоролог":

    Е какво сега? Имаш газ,продаваш го..печелиш и се въоръжаваш. Вероломно нападаш без причина суверенна държава и всички трябва да са щастливи.Защо?Защото Русия ще им спре газта и става страшно.То по тази логика те цяла Европа могат да "освободят"...и не само нея.Ще изтърпи Европа и света това руско издевателстелство,но след това Русия няма да е вече същата.

    Коментиран от #36

  • 34 санкта симплиситас

    20 4 Отговор
    О свещена простота,възкликнал великият Ян Хус.Олга Жаклин.когато някаква бабичка подхвърлила клечки към кладата!Нейната цел била да се подмаже на господаря-дано получи хлебче и опрощаване на греховете!Та като сравнявам тази бабичка и Олга Жаклин,човечеството не е помръднало кой знае колко в интелектуално отношение за тези 600 години!Та.Олга Жаклин .хлебче от господаря ще получиш,но опрощаване на греховете няма как да получиш
  • 35 вече и ние сме колония

    34 8 Отговор

    До коментар #28 от "Само казвам":

    Не е доказано , обаче е доказано че краварите са избили 100 милиона индианци . А англетата към 40 милиона индийци . За останалите колонизатори трябва да направя справка .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Моля, моля

    48 10 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Фашисти, терористи и варвари са украинците, продали себе си и земите си в услуга на Запада. Русия брани своето от набези на натовски войски, които я задушаваха от всички страни. Благодарение на укро предатели, беше нарушено споразумението от 1997 г. да не се разширява НАТО и на един ИНЧ. Както каза и ПАПАТА, НАТО лае като куче пред вратите на Русия. И ти и онез смешковци, какво очаквате, Русия да клекне, да се умилква и да предаде ресурсите си на колонизатори и пирати. И да очаква подаяния ли? Много сте се объркали. Колкото и да ревете, това няма как да стане.
  • 38 .!!!!!!

    10 43 Отговор

    До коментар #25 от "????????":

    Не се излагай! Русия винаги е била агресор, вечно огнище на напрежение. И през ВСВ е била агресор. Пакта Рибентроп-Молотов.

    Коментиран от #39

  • 39 Бамзе

    36 3 Отговор

    До коментар #38 от ".!!!!!!":

    А преди това Полша ,Унгария сключиха договор с Хитлер и разграбиха Чехия . А Англета и Франсета учтиво мълчаха .
  • 40 го шо

    23 3 Отговор
    заглавието е връх на"джуркализЪма". толкоз.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 няма вече кого да мобилизират

    31 5 Отговор
    Пушечното месо в Украйна започва да протестира . Депутат Георги Мазурашу, който логично заявява, че „на фронтовата линия се изпращат немотивирани, насилствено мобилизирани граждани .Освен това, както стана известно, във Върховната рада вече се появи нов проектозакон, който предвижда мобилизиране на мъже с увреждания от трета група, но с тяхно „съгласие“??!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Оля Ахмед!! Много лъжеш,

    14 4 Отговор
    Изперкал ла си, "сервираш" лъжи и Маниполации!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 БПФ

    30 4 Отговор
    Ой, миличките те - пак ли за Путин се загрижихте? А кога ще се загрижите за безумните политици в ЕС? Знаете ли, че природният газ поскъпна десетократно - до 3.5 $ за метър, въглищата петкратно - до 500$ на тон, че електричеството в Германия и не само там също поскъпна в пъти, че на всичко отгоре се очертава и недостиг? А това, че стотици хиляди хора в Британия обявиха, че няма да си плащат сметките и изобщо не се трогват от писъците на рошавия oлигoфрeн, че "Путин е виновен"? Така че не мислете за господин Вова - само след 4-5 месеца ЕС политиците ще започнат да ги избивaт направо по улиците - собствените им граждани !!! Хората отсега са бесни от това, че от самодоволното охолство, в което бяха свикнали да си живучкат, се сриват направо в мизeрството... а катастрофата дори не е започнала още !!! Като се срине окончателно индустрията поради високите цени, десетки милиони ще останат и без работа !!! Няма да се мият, няма да се топлят, ще ядат един път на ден.

    В същото време руснаците ще плащат нищожни сметки (метър газ по цени на дребно е 7 рубли, токът около 3, а в много градове даже под 2 рубли), ще си стоят у дома по къси гащи при минус 40 навън, ще се къпят всеки ден, ще им е пълен хладилникът и ще се подиграват !!! Дори в Киев украинците няма да мръзнат и да стоят на тъмно !!!
  • 56 Реалист

    30 3 Отговор
    Защо въобще поставяте въпроса така? Вижте поведението на запад! Те не правят атака върху Путин, а върху руския народ, руската култура, даже забраняват руския език. Какво е това? Изнудване в най-гнусния му вид. Представяте ли си да изцберем политик, който да ни вдигне икономиката, да има тежест в международния свят, да кара всички да се съобразяват с него и в един момент някой да реши, че нашия политик го дразни, защото не иска да даде нашето злато за жълти стотинки, например. И започва забрана на българския език, унищожаване на културните ни символи, събаря малкото български паметници в чужбина, събира превода на "Под игото" и демонстративно го маха от библиотеките, отказва да признае официалните документи издадени на български и да не забравим, блокира банковите сметки на държавата и не иска да получи плащане по дълга ни, но ни обявява за неплатежоспособни! Как ще реагирате? И всичко това, защото искат да свалят някой, който народа си харесва! Как ще реагирате, ако това се случи с България?

    Коментиран от #61, #71

  • 57 ихтамнет

    5 23 Отговор
    Какви приятели пък има Русия при положение,че руснаците ги изхвърлиха и изолираха като изтърсак от целия свят ?

    Коментиран от #66, #76, #84

  • 58 Човек с памет

    18 1 Отговор
    Да не би Дениз да е сменил пола ?
    Стилът на тези злобни измислици много прилича на този на ДД ...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гешо

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "свети Мукавей":

    Там е ясно това уволнение.От запад и Фащ виждат, че нар.оманът се изчерпа и го подготвят да го подменят.Кокъл не се изпуска.Този придоби и популярност , а може и да развее бялото знаме, защото вижда на къде отиват нещата.
  • 61 Лазар

    17 3 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    Конците се дърпат от Фащ и там е друг филма.Европа е една марио.етка, нищо друго.Хънтър запали ,чрез баща си, тази спец акция.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 факти

    5 21 Отговор

    До коментар #32 от "няма нужда да пишеш":

    По време на 45 годишното руско/комунистическо робство в България,ако бяха отворени границите,нямаше да остане и един българин в тази държава.И ако мислиш,че много хора в момента напускат България....то виж в Русия какво се случва.Всеки руснак мечтае за западен живот и да се махне от Русия при първа възможност,както и никога повече да не бъде свързван с Русия.По 200 хиляди учени бягат от Русия годишно.Да не говорим за другите броики.Над 30 милиона руснака се избягали от Русия за последните 20-25 години.А от началото на руската инвазия и окупация в Украйна,няколко милиона руснака ги е хванало срам от тероризма на Русия и са избягали на запад.

    Коментиран от #78

  • 64 Антикомунист

    3 16 Отговор
    Колкото повече това невзрачно човече упорства и затъва повече в л......та които сътвори, толкова по радикални промени ще настъпят в русия....
  • 65 Пешо Софиянец

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "няма нужда да пишеш":

    Като природа,климат дори е по хубава от Швейцария, но като управление е на ниво Сомалия.Животът ни го провалят тези ,които само се облагодетелства и заминават децата им да живеят охолно някъде другаде по света.Те остават да ни доогло.гат.
  • 66 Анна

    16 2 Отговор

    До коментар #57 от "ихтамнет":

    Я да помислим какви приятели има САЩ? И в мига в който станат слаби дали ще имат и един? Бас държа, че и англоговорящите ще ги ритнат здраво! А Франция? Знаеш ли какво ще й причинят бившите колонийки яко покаже слабост? ЮК? Нидерландия, Германия? Те нямат приятели, а само подмазвачи, които ги е страх от тях. Може би само Германия си има нас, защото ние по някакъв мазохистичен начин си ги харесваме. Поне аз ги харесвам без да се страхувам от тях. Но не харесвам Аналена, нея бих я поошляпала по женски. А държавите в ЕС не са приятели един с друг, те са обединени точно защото не са приятели и така могат да не се карат, понеже уж са едно. Но сега с тази инфлация и липси ще се изпокарат на макс.

    Коментиран от #86

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Путин е военнопрестъпник и убиец

    7 18 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    "Те не правят атака върху Путин,а върху руския народ, руската култура, даже забраняват руския език"

    Как няма Запада да поставя санкции върху руския народ, когато 80% от руския народ не са реалисти и здравомислещи хора , а са с промити мозъци от пропаганда и дълбоко зомбирани от руския диктатор и вместо да свалят и махнат фашисткия агресор и престъпник от Кремъл , го подкрепят с доверието си и му вярват на лъжите...?!!!
  • 72 Само питам

    7 18 Отговор
    Защо са забранени коментарите срешу фашистка Русия? Страна спонсор на тероризма избиваща деца и жени и разрушава ща градове в Украйна. Нима подкрепяте войната, която Русия започна?

    Коментиран от #98

  • 73 Баба Ванга

    6 13 Отговор
    Свето ке стане по-добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
  • 74 Подкрепяш Путин

    7 16 Отговор
    Подкpeпяш yбийството на ykpaински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mеб зависи дали ще сmанеш съyчасmниk на агресори и yбийци!

    Коментиран от #77, #91

  • 75 Вера Мохамед

    6 10 Отговор
    Не само орбан е патерица на рашиста. И нашия обединител му е патерица и троянски кон в ЕС. Да го видим нашия какви ще ги плещи, след като този го неутрализират.
  • 76 Марш

    11 5 Отговор

    До коментар #57 от "ихтамнет":

    За теб, ограничено същество, явно "целият свят" са САЩ и жaлките им пудели? Последната антируска декларация в ООН, бе подкрепена "масово" от... 54 държави, начело с колоси като Андора и Лихтенщайн !!!
  • 77 Марш

    14 5 Отговор

    До коментар #74 от "Подкрепяш Путин":

    Ти изобщо знаеш ли какво е : "геноцид", малoyмен или просто чу тая дума някъде и реши да я използваш? Русия ПАЗИ населението в освободените региони, защото това е ТЯХНО население !!!

    Коментиран от #81

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ПРИ ВСИЧКИ, ТАКИВА

    7 0 Отговор
    с психически отклонения, е нормално да се спотайват в мълчание ! Защото, когато ФАКТИТЕ говорят не е необходима намесата и на боговете !!!
  • 80 А, бе, всезнайко,

    9 12 Отговор

    До коментар #78 от "Марш":

    когато пра-баба ти се е къпала, да не би да е чакала газ от русиЯ ? Може да останем няколко месеца на по-хладно, но не и отново зависими от човекоподобни !!!
  • 81 Болярин

    6 10 Отговор

    До коментар #77 от "Марш":

    Да не би да си помислиш, че руските мародери различават в Киев, примерно, руснаци от украинци ? Или окупатора първо иска личната карта на човека и тогава го разстрелва - изравнява градове с ракети, артилерия и танкове, ... само срещу доказан произход - нали така, ПРОФЕСОРЕ ?!!
  • 82 Вова Ку.йло е капут

    6 9 Отговор
    Ще се мре в кремль...
  • 83 Винету

    4 9 Отговор

    До коментар #78 от "Марш":

    Много взе да знаеш, пом.ияр рубладжийски...
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    8 4 Отговор
    Значи само руски байряк може, руски байряк с 🚾 не може и се наказва?
  • 86 Пак съм аз

    6 10 Отговор

    До коментар #66 от "Анна":

    Само един пример ще споделя ! През ВСВ, преминавайки през България, немеца с културни обноски и изяден външен вид, е чукал на вратата на собственика на хлебарница или на магазин, с пари в ръка, за да си КУПИ необходимото ! А пияния и въшлясал мародер примат-руснак е отварял вратите на къщите с ритник и освен, грабежи е насилвал ! На руските окупатори "кръвната група" и днес е разпознаваема !!!

    Коментиран от #90

  • 87 Путин....

    12 4 Отговор
    Глупав коментар на укрокраварскорептилски фашист......лаещ срещу велика Русия.....свършека ви се вижда .....най скоро време....лошото е ,че много ги трае Путин ...съжалява трябваше всичко в руйни да е както краварите действат....и всичко щеше да е ок.....но Господ си знае...
  • 88 Путин

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Шалом":

    А бе хазарски евреено,трябваше да ви оставят руснаците по концлагерите.... фашагите да ви видят сметката ...свиня неблагодарна
  • 89 Путин няма нужда от помощ

    6 6 Отговор
    ....за да глътне цианида
  • 90 Ами има си причини за това

    4 5 Отговор

    До коментар #86 от "Пак съм аз":

    Германецът е бил тук като съюзник, аруснскът като освободител
  • 91 Куртев

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Подкрепяш Путин":

    Естествено, че тези мисли не са твои. Някой ти ги е набил в главата!
  • 92 Джипко бибипко

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Българка, Българка. Колко да е българка? По ми мяза на Ваньо-църното, демек чиста сигааанКа.
  • 93 Писател

    9 1 Отговор
    Защо стигнахме дотук? Защото гинеколожка управлява ЕС, Алцхаймер управлява САЩ, канадски мошеник управлява България... Тази Оля Ал- и -тн пише за политика, от която представа няма!... Всеки прави това, което не умее... Толкова платени глупости на едно място отдавна не сме чели!
  • 94 Бил Гет

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Болшевик":

    Като на теб от , А за Б.
  • 95 Да,да

    3 2 Отговор
    И до тях легне Володимир Зеленски.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Украинофоб

    0 1 Отговор
    теб кой ще спасява мъро?
  • 100 Солженицин

    1 0 Отговор
    Всички тролчета на Путин, които не им харесва западният свят на какво се надяват. Да дойде Путин да ни управлява, да видят тогава нагла диктатура, да им затворят границите, да се появи дефицит за всичко. Ако това им харесва значи имат метални повреди.
  • 101 Чао

    1 0 Отговор
    Този е пътник
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания