Last news in Fakti

10 Септември, 2022 13:57 745 2

Япония и САЩ предвиждат да проведат среща на върха през септември

  • япония-
  • сащ-
  • среща-
  • високо равнище-
  • кишида

За обсъждане на въпроси по сигурността в Източна Азия

Япония и САЩ предвиждат да проведат среща на върха през септември - 1
Източник: БГНЕС

Япония и САЩ работят по подготвянето на среща на върха между министър-председателя Фумио Кишида и президента Джо Байдън в Ню Йорк около 20 септември за обсъждане на въпроси по сигурността в Източна Азия, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Киодо.

Според американски и японски правителствени източници, цитирани от Киодо, сред въпросите, които се предвижда да бъдат обсъдени, са нарастващият натиск на Китай върху Тайван, заплахите от ядрените опити на Северна Корея и нахлуването на Русия в Украйна. По думите им срещата вероятно ще се състои в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Телевизия “Асахи” съобщи, че Кишида вероятно ще присъства на погребението на кралица Елизабет Втора във Великобритания заедно с японския император Нарухито, преди да замине за САЩ. Байдън каза по-рано, че ще присъства на погребението, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: