Last news in Fakti

12 Септември, 2022 12:45 827 18

ООН: В Русия противниците на войната в Украйна са подложени на сплашване

  • русия-
  • власти-
  • украйна-
  • война-
  • цензура-
  • оон

Върховният комисариат на ООН по правата на човека заяви днес, че в Русия противниците на войната в Украйна са подложени на сплашване, а руските власти прилага различни "форми на цензура"

ООН: В Русия противниците на войната в Украйна са подложени на сплашване  - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният комисариат на ООН по правата на човека заяви днес, че в Русия противниците на войната в Украйна са подложени на сплашване, а руските власти прилага различни "форми на цензура", предаде Франс прес.

В Русия "сплашванията, ограничителните мерки и санкциите срещу хората, които се противопоставят на войната в Украйна, възпрепятстват упражняването на основните права, гарантирани от конституцията, а именно правото на събиране, на изразяване и на сдружаване", заяви временната върховна комисарка на ООН по правата на човека Нада ал Нашиф в речта си по случай откриването на 51-ата сесия на Съвета по правата на човека.

"Натискът, който се упражнява върху журналисти, блокирането на ресурси, достъпни в интернет, и останалите форми на цензура са несъвместими с плурализма на медиите и представляват нарушение на правото на достъп до информация", изтъкна Ал Нашиф.

Временната върховна комисарка призова Москва да "преосмисли мерките, които включват обявяване за "чуждестранни агенти" на хора, за които се предполага, че се намират под чуждестранно влияние, и криминализиране на недекларираните контакти с представители на чужди държави, на чуждестранни организации и на международни организации, за чиято дейност се предполага, че е насочена срещу "сигурността" на Руската федерация".

Очаква се войната в Украйна да е една от главните теми на сесията на Съвета по правата на човека, който ще заседава в продължение на един месец.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 манталитет във ватенка

    2 16 Отговор
    нашата ватенка е най-дебела и въшлясала!

    Коментиран от #10

  • 2 Сократ

    12 4 Отговор
    ООН вече не е фактор, чието мнение може да се взима под внимание.
  • 3 Пуитн

    3 7 Отговор
    Няма такова нещо. Всички пак гласуваха за мен да ги закопая хубавичко.

    Коментиран от #7

  • 4 иваило 34535355353

    13 3 Отговор
    а в европа противниците на ваксини и маски какво ги правеха биеха ги и гонеха съдеха и какво ли не .нямаше събиране на хора нищо ама сега да видиш концерти ,митинги в подкрепа на украйна какво ли не лицимери
  • 5 Хихихи..

    9 2 Отговор
    Вовата ви размаза.. Наште въшливи "русофоби" ще го чакат на Орловия с питка и шарена сол..Както Винаги..
  • 6 Аноним

    3 1 Отговор
    Журналисти ли са или хора хванати от гората дето пишат тук бих им го поставил в гърлото
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не е вярно това...

    1 3 Отговор
    В Русия е най-голямата демокрация в света.Няма никакви забрани и всеки може спокойно да си изразява мнението.Говорите неправди.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нфкфкцкц

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "манталитет във ватенка":

    Нашата мома затворена в мъжко тяло е най яката мома нали така казват на село за теб!!!миличката ми
  • 11 ООДА

    5 2 Отговор
    А пишат ли колко циеилни бягат като дявол от тамян. Жени и деца задръстват руската граница, за да влязат в Русия, защото ги страх от украинците, чиито методи познавали и знаели как се отнасят със собствените си граждани . Как ще ни искат, като ние не ги щем, питат те.Има стотици клипове, показват ги по френската телевизия. По тази телевизия журналисти казват: тази пирова победа заслужава ли си цената на жертвите, които даде Украйна у омразата на цивилните . Тук обаче само ООНе. А там дават и ООДа
  • 12 Точно така...

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не е вярно това...":

    Ето днес не е наредил на олигарсите да финансират частни армии,а просто ги е помолил.
  • 13 На сплашване

    1 2 Отговор
    Едва ли. Освен ако и там са приели безплодните "евроценности". Доколкото ми е известно, никоя държава не си играе на "сплашване", когато трябва да се отърве от шайка платени бандити, подриващи авторитета и стабилността й.
  • 14 Антикомунист

    2 4 Отговор
    Тоталитарна, изолирана, изостанала второстепенна държавица - ва направи от Русия Путята...
    Ако тук има истински русофили, трябва за това да ги боли, а не да плюват безкритично кремълската помия!
  • 15 Арабите се забавляват

    2 1 Отговор
    Абе, защо ме изтривате като преразказвам други данни, различни от вашите, които виждам по Ал Джазира . Лесно е тук да премахвате коментари. Лесно е да се закриват телевизии и сайтове. Но не можете да спрете всеки източник по света. Катарците голяма подигравка и джумбиш си правят с вашия човек. Ха,ха, ха. Ще видим ДАЛИ И КОГА ще кажете това, което излъчват те
  • 16 Копейка

    3 0 Отговор
    Путин, слава, слава, слава!
  • 17 Олга

    3 1 Отговор
    Лицемери, къде е Асанж? Вие го унищожихте физически и морално за професионалната му деятелност, за правда.
    Защо САЩ заплашват съдиите от Международен съд,че ще ги намерят в всяка точка на света, ако те повдигнат обвинения против американски воиници убивали мирни жители.
    На Алина Липп - журналистка от Германии, за освещение на спецоперация в Донецк е заведено съдебно дело в Германия. Тя и майката й принудени да напуснат Родината си поради системни заплахи и гонения.
    Това е само един от подобни случаи.
    Мнозина западни журналисти или използват самоцензура или биват уволнени
  • 18 Бгг

    1 0 Отговор
    Сигурен съм , че е така. Но за да спечелиш война трябва да се бориш и срещу вътрешната опозиция. Това се прави навсякъде пример Украйна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания