Last news in Fakti

12 Септември, 2022 23:23 1 914 5

Адвокатите на Тръмп отхвърлиха искане на правосъдното министерство за иззетите от имението му класифицирани документи

  • сащ-
  • фбр-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Позицията им, съдържаща се в представени пред съда документи, подчертава разногласията между правния екип на бившия президент и американското правителство във връзка с разследването

Адвокатите на Тръмп отхвърлиха искане на правосъдното министерство за иззетите от имението му класифицирани документи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Адвокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп заявиха днес, че са против искането на правосъдното министерство да продължи да преглежда класифицираните документи, иззети от ФБР при обиск в имението му във Флорида, и казаха, че разследването е "излязло от контрол", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Правният екип на Тръмп настоя съдебните власти да оставят в сила разпоредба, която временно спря важни аспекти от разследването за наличие на строго секретни материали в имението му "Мар а Лаго".

Неговите адвокати определиха иззетите документи като "предполагаеми" класифицирани материали, намеквайки, че не приемат твърдението на министерството, че при обиска на 8 август са били открити деликатни, строго секретни документи.

Те също така заявиха, че няма доказателства някои от документите да са били разкривани пред някого и че поне част от материалите принадлежат на Тръмп, а не на правосъдното министерство.

Позицията им, съдържаща се в представени пред съда документи, подчертава разногласията между правния екип на бившия президент и американското правителство във връзка с разследването.

Следствието се натъкна на препятствие миналата седмица, след като федерален съдия уважи искането на адвокатите на Тръмп за назначаване на независим юрист, който да прегледа иззетите материали, и временно забрани на министерството да проучва документите за целите на разследването.

Правосъдното министерство настоя съдията да отмени своето решение и каза, че ще го обжалва.

Правният екип на Тръмп обаче заяви, че решението е "разумна временна стъпка към възстановяване на реда от хаоса", и призова съдията да го остави в сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиФризуров

    4 16 Отговор
    Кремълски храненик, Предател , в Затвора !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе да

    0 15 Отговор
    "Те също така заявиха, че няма доказателства някои от документите да са били разкривани пред някого и че поне част от материалите принадлежат на т"ръмп"

    Тя смешна история, той няма право да притежава никакви , повтарям никакви федерални документи освен лични ( паспорт например) , документите са държавни!!!
    А, за тези с гриф строго секретно и тези които липсват ( празни папки) , оранжавия приятел на путлер ще плучи поне 5 г затвор!
    😁😂
    Този бъдещ затворник на 80 г ще бъде много обичан в затвора😘
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.