Last news in Fakti

13 Септември, 2022 21:23 1 214 9

Париж обяви мерки за пестене на енергия през зимата

  • франция-
  • париж-
  • газ-
  • електричество

Сметката за енергия на столицата ще достигне 90 милиона евро тази година, с 35 милиона повече от обичайното дори при дългосрочни договори за електричество и газ, които предпазват властите от най-лошото увеличение на разходите

Париж обяви мерки за пестене на енергия през зимата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Париж ще изключва светлините на Айфеловата кула един час по-рано от нормалното, ще понижи температурата на водата в общинските басейни и ще намаление на отоплението в обществените сгради, за да пести енергия тази зима. Това обяви кметът на града, цитиран от агенция Ройтерс.

Мерките са насочени към постигане на целта на президента Еманюел Макрон индустрията, домакинствата и общинските власти да намалят потреблението си на енергия с 10% в отговор на намаляването на доставките на газ от Русия и спираловидно нарастващите цени на енергията.

В цяла Европа страните търсят начини да намалят потреблението на енергия и да запълнят запасите си от газ в подготовка за възможно пълно спиране.

Франция не е толкова зависима от руски газ, колкото някои нейни съседи, но рекорден брой прекъсвания на ядрени реактори принуди Франция да внася електроенергия, когато обикновено е износител, изостряйки натиска върху енергийните пазари.

Франция винаги ще бъде градът на светлината, заяви кметът Ан Идалго.

Идалго каза, че от 23 септември осветлението в обществените сгради на Париж ще бъде изключвано в 22 часа. докато температурата на водата в басейните ще бъде намалена до 25 по Целзий от 26 по Целзий. Отоплението в обществените сгради пък ще бъде намалено до 18 градуса по Целзий.

В момента Айфеловата кула е осветена до 1 часа сутринта от осветителна система, която ѝ придава златист блясък. В началото на всеки час, докато свети, той мига благодарение на 20 000 мигащи крушки. Гасене светлините на паметника в 23.45 ч. би означавало 4% намаление на неговата консумация на енергия.

Сметката за енергия на столицата ще достигне 90 милиона евро тази година, с 35 милиона повече от обичайното дори при дългосрочни договори за електричество и газ, които предпазват властите от най-лошото увеличение на разходите.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12340

    24 0 Отговор
    "....Отоплението в обществените сгради пък ще бъде намалено до 18 градуса по Целзий...."
    ...следваща стъпка--по Келвин !
  • 2 Мммда

    12 2 Отговор
    Явно французите са по-добре от германците.
    В Германия вече започна комунизма и системата на мустака(Адолф Х.) се завръща:

    Германската армия ще патрулира по улиците от 1 октомври, за да смазва всякакви бунтове и налага насила мерките на СЗО

    Официално не става въпрос за прилагане на новите принудителни мерки на министъра на здравеопазването Карл Лаутенбах, но разбира се е практично, а също така е практично, когато стане малко студено и германците се бунтуват.

    Министърът на отбраната на Германия Кристин Ламбрехт и генералният инспектор на Бундесвера Еберхард Цорн обявиха нова армейска единица, наречена "Territoriales Command Bundeswehr (TerrFüKdoBw)", нещо като Гестапо, което ще каже "ID моля!"

    „ Със създаването на TerrFüKdoBw ние изграждаме капацитет за национално териториално лидерство в спектъра „мир-криза-война“, се казва в изявлението.

    „По този начин създаваме необходимите рамкови условия за по-добро изпълнение на нашите разнообразни задачи и за продължаване на нашия принос към сигурността на нашата страна и изпълнението на нашите съюзнически задължения“ , продължава изявлението.
    Berliner Zeitung съобщава :

    Бундесверът ще създаде ново командване на 1 октомври 2022 г. „Териториалното командване и контролно командване на Бундесвера“ (TerrFüKdoBw) е базирано в Берлин. Според Бундесвера той поема „оперативното управление на националните сили в контекста на вътрешната сигурност, включително административна помощ и помощ при бедстви
  • 3 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    19 0 Отговор
    Икономията е майка на мизерията, казваше навремето вестник "Стършел"...
  • 4 Рошко

    14 0 Отговор
    Кви мерки бря, макарончо нали беше изшросил газ от Алжир, той Наполеон и хитлер загубили войната с Русия зарди зимста в Русия сега ще икономисват пак зарди тях
  • 5 Пъци

    8 0 Отговор
    Да спят под една завивка,ще им е по-топло.Вечер по бутилка вино и вечеря на свещи.Сутрин да хващат метрото квартално-така могат отново да се видят.Вместо телевизионно хипнотизиране-романи.
  • 6 Майка ви

    15 0 Отговор
    Кога ще ни стигнат европейците..? В София вечер извън централните улици е тъмно като в... абе, знаете какво.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Няма синхрон в лъжите

    1 0 Отговор
    Европа имала газ, каза един измислен нобелов лауреат по икономика. Защо тогава да пестим?
  • 9 Дедо

    0 0 Отговор
    Чили произвеждат много качествен боб, ручате с пръжки и газ под юргана. Налапайте и едно нашенски чушле за подобряване ение на аромата.
Новини по държави: