Last news in Fakti

16 Септември, 2022 06:50 1 275 12

Байдън призова да бъдe заглушен екстремизмът в САЩ

  • сащ-
  • джо байдън-
  • екстремизъм-
  • расизъм

Президентът на САЩ Джо Байдън призова да бъдат заглушени екстремистките и расистките идеи, подстрекаващи към насилие

Байдън призова да бъдe заглушен екстремизмът в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Джо Байдън призова да бъдат заглушени екстремистките и расистките идеи, подстрекаващи към насилие. Този призив той отправи на конференция, организирана от Белия дом, предадоха световните агенции.

"Ние не можем да замълчим. Има хора, които казват, че когато ние говорим за екстремизъм, ние пораждаме разделение в страната", заяви Байдън, когото републиканската опозиция упреква, че подклажда разделенията след неотдавнашна негова реч срещу радикалната десница.

"Когато говорим за екстремизъм, ние го караме да замълчи, вместо ние да мълчим. Защото мълчанието прави раните по-дълбоки", каза Байдън.

Преди началото на речта му Байдън представен на участниците в конференцията от майката на млада американка, убита по време на протест срещу бели супремасисти. Хедър Хейуър умря на 32 години през август 2017 г. в Шарлотсвил, когато привърженик на неонацистите помете с кола множество от активисти срещу расизма. Те протестираха срещу поход на стотици привърженици на крайната десница. За този поход Байдън и до днес казва, че той го убедил да се впусне в надпреварата за Белия дом преди две години.

"Омразата никога не може да бъде победена, тя само се укрива и ако ѝ дадем кислород, тя излиза от скривалището си. В последните години ние ѝ дадохме прекалено кислород, в политиката, в медиите и в интернет", заяви Байдън.

По последната точка той изрази намерение да държи социалните мрежи отговорни за разпространението на омразата и за подстрекаването към насилие. Байдън призова Конгреса да сложи край на специалния имунитет, на който се радват сега социалните мрежи.

Същевременно големи технологични компании като ЮТюб и Мета обявиха, че ще предприемат нови стъпки, за да се борят срещу онлайн екстремизма, като премахват материали, съдържащи насилие и ще разширят политиките си за борба с екстремизма, подтикващ към насилие. Ще бъдат премахвани съдържания, които възхваляват прояви на насилие, дори и ако създателите на тези материали не са свързани с терористична организация, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Брадвата

    36 0 Отговор
    Тоест може насилие, ама "правилното". Ако мислиш различно, нямаш право на това.. колко американско!
  • 4 бай Дън

    8 0 Отговор
    Алоооо на Вас, Ви говорим !
  • 5 Изтрещеляк

    25 0 Отговор
    Ама иначе пращаш милиарди в Украйна, да се убиват хора един друг.
    Лицемер, двуличник.

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 някой

    16 0 Отговор
    Въх, значи трябва да започнат от BLM движението. Дето си е расистко по природа. И с разните му там университети, дето подтискат белите и тикат насила черните напред. Да не говорим за някои авиокомпании, които налагат квоти за нови пилоти - само черни или азиатци. На белите не е позволено да са пилоти там.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БгТопИдиот

    6 0 Отговор
    да започвам гражданската патаклама.Света да миряса от тяхната "деМОНОкрация"