Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2022 20:00 7 282 199

Доскоро подценявана: Украйна има втората по сила армия в Европа

  • украйна-
  • русия-
  • армия-
  • война-
  • крим-
  • херсон

Украйна е постигнала такова съотношение на силите, което ѝ позволява на базата на ротация да осигури почивки на частите си

Доскоро подценявана: Украйна има втората по сила армия в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-голямата армия в Европа - руската - води война. Доскоро се смяташе, че украинската армия е значително по-слаба и ще бъде премазана от руснаците за дни. Но се видя, че тя е била твърде подценена. Какво се знае?

Руската армия е около четири пъти по-голяма от украинската – поне на хартия. Превесът е още по-категоричен, ако се има предвид не общият брой на войниците, а числеността на отделните видове войски. Но Украйна се отбранява успешно вече повече от шест месеца. „Силата на украинската армия често се подценява“, казва пред „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ (ФАЦ) полковникът от запаса Волфганг Рихтер, военен анализатор на германската фондация „Наука и политика“. Той припомня, че в мирно време войниците в украинската армия са били 250 000 и заявява: „Украйна има втората по сила армия в Европа“.

Украйна може да привлече до 900 000 запасняци

Към това се добавя, че украинският президент Володимир Зеленски – за разлика от Путин в Русия – непосредствено след началото на войната разпореди всеобща мобилизация. Украйна има възможност да привлече по този начин до 900 000 запасняци.

Освен това срещу Русия воюват доброволци от чужбина, чийто точен брой не може да се определи, а и много доброволци от самата Украйна са на разположение на териториалната отбрана. Решаващото е, че украинските части съществуват не само на хартия, а действително са заели позиции на фронта.

На 25 август президентът Владимир Путин подписа указ за увеличаване на броя на войниците от 1 010 000 на 1 150 000 от началото на следващата година. Само че Русия не успява да запълни и сегашните 1 010 000 места - в момента тя разполага с 850 000 войници, от които трябва да се приспаднат и жертвите в Украйна, информира Втора германска телевизия ZDF.

Умна тактика

От полза за Украйна е и това, че западната част на страната междувременно до голяма степен е пощадена от руски атаки. Там има възможност за подготовка на войниците за участие в бойни действия. Макар в последно време Украйна да успя да си възвърне много територии, голяма част от фронта в южната част на страната от месеци не се измества или почти не се измества – позициите на двете армии остават неизменни.

Украйна е постигнала такова съотношение на силите, което ѝ позволява на базата на ротация да осигури почивки на частите си. Това укрепва бойния дух, който и без това е висок, помага и за мобилизацията на запасняците, посочва пред ФАЦ експертката по въпросите на сигурността Юлия Фридрих.

„Има вицове, че в Одеса вербували войници и на плажа. Но от друга страна опашките пред мобилизационните бюра са факт“, казва тя. Фридрих, която до февруари е живяла в Киев, е впечатлена от подкрепата, която армията получава от украинското общество. „Тези хора също допринасят за борбата“, отбелязва експертката, според която няма вероятност бойният дух на украинците да спадне.

Международна помощ

Освен това Украйна може да разчита на международна помощ и по отношение на подготовката на войниците. Сред военнослужещите на фронта има и 5000 жени, което дава основание на президента Зеленски да казва, че украинската армия е сред тези с най-голямо женско участие.

Помощта отвън не е незначителна. Само британското правителство е обещало да подготви няколко хиляди войници. Волфганг Рихтер и Юлия Фридрих са единодушни, че на Украйна няма да ѝ липсват войници – дори войната да продължи дълго. Това, което не достига, са мунициите, посочва Рихтер. По неговите думи Украйна има нужда от 100 000 патрона от най-различни калибри. Страната обаче не е в състояние да произведе мунициите сама, Западът също не ги произвежда масово и в един момент складовете ще се изпразнят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    71 53 Отговор
    Русия е най-големия донор на оръжия за Украйна !
  • 2 Втората. Втората,,,

    101 28 Отговор
    Пилците се броят на есен 😂🤣😅
  • 3 Илия

    74 111 Отговор
    Украйна взе 30%от това което СССР остави.Плюс модерното оръжие което получи до тук,плюс боен опит който дори американците нямат защото са воювали винаги с много по слаби армии.Украйна ще е новия лидер в Европа в съюз с Полша и Литва

    Коментиран от #142, #186

  • 4 Академик

    63 46 Отговор
    В момента украинската армия наброява 750 - хиляди. Почти един милион.

    Коментиран от #9, #12

  • 5 Хаха

    65 64 Отговор
    Украйна плени последните две седмици повече оръжие отколкото има България на служба.
  • 6 Професора

    113 63 Отговор
    Над 15 000 ВСУ убити за 10 дни от Руската армия било ротация??!!
  • 7 Слънчев вятър

    106 48 Отговор
    Украйна е последната икономика в Европа.
  • 8 Ротация

    115 55 Отговор
    Много инетересен тоя ротационен принцип . Изпращаш една част , избиват ги, те почиват в мир и после идват другите , после и те почиват на фронта и така . Ротация да има .

    Коментиран от #19, #75

  • 9 Калибър

    70 48 Отговор

    До коментар #4 от "Академик":

    Руските ракети поемат и 750 000
  • 10 Академик

    88 86 Отговор
    Най голята армия в Европа в момента е украинската. Другата голяма армия е турската. Но те не са във война. Русия при мобилизация може да изкара и милиони но руснаците нямат мотивация. Никой не ги е нападал и в момента те извършват престъпления. Нападат друга държава.

    Коментиран от #17

  • 11 Само да питам

    59 44 Отговор
    Тези 450 пресни гроба в Харковска област ротация ли са?
  • 12 Диванен

    27 15 Отговор

    До коментар #4 от "Академик":

    Ти от академията на неуките ли си?
  • 13 Клошаряда масква 2022, финал септември

    46 52 Отговор
    Е нали пр00сия беше втората, мухаххаа
    могучая, великая Алкохолизираная
  • 14 Ха,ха,ха

    87 49 Отговор
    Втората- с харизани оръжия от 40 държави и чуждестранни войници и инструктори. Пак не могат да задминат първата. Една тухла да превземат и голяма победа за тях. Ихууу.

    Коментиран от #53

  • 15 НАТО ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ

    48 61 Отговор
    ПОМОЩ ОТ НАТО И РУСИЯТА В ШОК.....
  • 16 Оляхте се

    59 13 Отговор
    Простотии на кг
  • 17 АНТИФАШИСТ

    82 41 Отговор

    До коментар #10 от "Академик":

    В Окрайна има 50 000 руска армия останалото го вършат ракетни войски. На фашистите им се плаща и мн наемници има от НАТО. Руските ракети не правят разлика обаче!

    Коментиран от #20

  • 18 УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ

    32 68 Отговор
    Ти си по натовска държава от нас.....

    Коментиран от #29, #31

  • 19 8888

    33 8 Отговор

    До коментар #8 от "Ротация":

    5токолколониците не са мн умни за тех това е ротаци!
  • 20 Академик

    35 42 Отговор

    До коментар #17 от "АНТИФАШИСТ":

    Бяха над 100 хиляди руските войници но оредяха напоследък.
  • 21 Подценените

    16 18 Отговор
    настанени украински граждани в Паничище да бъдат преместени в почивно-възстановителните центрове в Приморско и Варна.

    Създадена е организация за осигуряване на транспорта им от Паничище до Варна и Приморско.
    Допълнително е съобразено нуждаещите се от постоянни медицински грижи да бъдат настанени във Варна, където е осигурено медицинско обслужване на място за пребиваващите там украинци.
  • 22 Стига с трази пропаганда

    90 37 Отговор
    Колкото и да се напъвате, Русия ще си вземе каквото е решила! Украйна ще е по малка, а Европа съсипана икономически!
  • 23 РУСКА МЪКА

    31 55 Отговор
    В Украйна.....за шест месеца Хитлер стигна до Москве. Могучая и непобедимая още са напиня в източна Украйна....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 РУСНАЦИТЕ СЕ ПРЕГРУПИРАТ

    26 47 Отговор
    ПАНИЧЕСКИ.....
  • 26 Дс ти отговоря

    28 13 Отговор
    Принципът на ротацията се дължи на възкресението.
  • 27 НАТО ОТАН

    25 70 Отговор
    Украйна ще разбие и превземе Русия, това е шокиращата за Путин истина.

    Коментиран от #48, #49, #56

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ама

    32 13 Отговор

    До коментар #18 от "УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ":

    Укритие нямат самолети на картинка!

    Коментиран от #34

  • 30 ПУТИН....РУСКИ АГРЕСОР И САТРАП

    24 39 Отговор
    Каквото си търси, това си намира....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мммм

    31 10 Отговор
    В САЩ отказаха да считат отстъплението около Харков за поражение на руската армия
    15.09.2022 09:39
    Въпреки мейнстрийма на американските политически елити, мнозина в страната не считат действията на въоръжените сили на Украйна в Харковския сектор за „успешни“ и отказват да признаят отстъплението на руските части като поражение за Москва.
    В частност The Washington Post цитира мнението на „разузнавателната общност“ на Съединените щати, която се противопоставя на гледната точка за поражението на руските въоръжени сили край Харков. Експертите са убедени, че руската армия в настоящите условия е способна да нанесе мощна контраатака.
    В същото време американски анализатори считат, че продължаването на настъплението на украинските въоръжени сили на юг ще доведе до големи загуби в личен състав и военна техника на въоръжените сили на Украйна.
    Отклонението на изданието от линията на Демократическата партия може да се обясни с връзката на вестника с оръжейното лоби на САЩ, чиито представители разполагат с по-компетентна информация за случващото се в Украйна.
    Повечето медии, фокусирани върху Джоузеф Байдън и неговата партия, считат «успеха» на Въоръжените сили на Украйна за заслугата на Белия дом. Това отчасти може да се дължи на повишаването на рейтинга на Байдън в навечерието на изборите за Конгрес през ноември. В края на август президентът постигна 44 процента подкрепа. През май тази цифра беше на ниво от 36 процента.
    Така че е възможно Вашингтон, за да реши въ

    Коментиран от #40, #45

  • 33 медиите манипулират здраво

    52 15 Отговор
    Силна е защото са 750 000+ срещу 140 000 руска армия.Без да броим
    оръжията давани и от цяла Европа Британия САЩ Канада та чак
    Австралия и Нова Зеландия.

    Коментиран от #35

  • 34 СТИНГЪРМЕН

    21 39 Отговор

    До коментар #29 от "Ама":

    Това не ни пречи да сваляме руските таралясници.....

    Коментиран от #47, #161

  • 35 КВО ТЪРСИ ПУТИН В УКРАЙНА

    25 34 Отговор

    До коментар #33 от "медиите манипулират здраво":

    ТОГАВА.....СВЕТЪТ Е СРЕЩУ НЕГО....ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ

    Коментиран от #67, #125

  • 36 Госあ

    22 31 Отговор
    Путин е в доста напрегната ситуация и е обречен да води операция по гражданска защита, а не военна такава. Не случайно и Шойгу я води, който е от гражданска защита. Причината е, че ако започне наистина мащабна война, ще загуби подкрепата на Китай, Индия и други страни, които подкрепят справедливите действия на Русия. За мен единственото решение е, Путин да евакуира цялото цивилно население от освободените зони и да ги превърне в буферни, където наистина да използва всички средства срещу украинските нацисти.

    Коментиран от #179

  • 37 Мишел

    44 13 Отговор
    Зеленски вече е готов да воюва и до последната украинка.
  • 38 БеГемот

    43 20 Отговор
    Докато Украйна не падне ни чака глад!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мммм

    36 10 Отговор

    До коментар #32 от "Мммм":

    Така че е възможно Вашингтон, за да реши вътрешнополитическите си проблеми, да е предоставил засилена подкрепа на Киев, което се е преобразувало в настъпление на въоръжените сили на Украйна близо до Харков.
    Оказва се, че украинските войници умират за успеха на Демократическата партия на САЩ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ

    17 39 Отговор

    До коментар #31 от "Вашето Мнение":

    ПУТИН ПОЧНА ВОЙНАТА....ТОЙ ДОКАРА УКРАИНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ......взимаи пушката и бягай да му помагаш, че яко го закъсаха....

    Коментиран от #46

  • 43 Специални операции

    33 21 Отговор
    Леса почна да оредява до др месец горите ще станат прозрачни за руските сателити и прошка за криещите се фашисти няма да има.
  • 44 1234

    50 19 Отговор
    Ха ха ха,РУСИЯ ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА,КАКВА АРМИЯ ИМА ЕВРОПА БЕ ,АИДЕ СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сега остава

    28 6 Отговор

    До коментар #42 от "УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ":

    да си отговориш и що почна война! Не е трудно, ама що на някои им се вижда толкова трудно мисленето!?

    Коментиран от #58

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мишел

    27 12 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО ОТАН":

    Ъхъ, ще завземе дръжки.
    Да си спомняш някой някога някъде да е завземал поне една педя земя на държава с ядрени оръжия?

    Коментиран от #59, #80

  • 49 Ха ха ха ха ХАРВАРД

    19 5 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО ОТАН":

    Смени си дилъра този ти смесва дрогата с много екстази.
  • 50 ПУТИН БЕЗПОМОЩЕН

    18 32 Отговор

    До коментар #44 от "1234":

    Чакаме РУСИЯТА ДА ЗАПОЧНЕ ВЕЧЕ ШЕСТ МЕСЕЦА....АМА МАЙ НЕЯ Я ЗАПОЧНАХА.....
  • 51 Това

    26 13 Отговор
    Е само военна операция, като почне войната Европа и натю ще ги няма!
  • 52 СТИНГЪРМЕН

    17 29 Отговор

    До коментар #47 от "Кого":

    Нещо руските таралясници не ги виждаме над Украйна...що ли?

    Коментиран от #54

  • 53 Хахахаха

    21 24 Отговор

    До коментар #14 от "Ха,ха,ха":

    Тя за това първата сила остави оръжие на втората при прегрупирането! Хахахаха. Най-големия донор на оръжие за Украйна е Русия. Сега пак се очаква прегрупиране в Херсон, което също ще остави доста оръжие! Абе все добри прегрупирания на руснаците, браво.
  • 54 Е как

    19 3 Отговор

    До коментар #52 от "СТИНГЪРМЕН":

    Ще ги видиш от дивана?

    Коментиран от #60

  • 55 Бай ти Ганьо

    32 9 Отговор
    Какво стана бе колко хиляди километра отвоювахте? Днеска вече трябваше да са 15 000! Нещо май зациклиха нещата!
  • 56 Това

    12 3 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО ОТАН":

    звучи толкова по детски глупаво, че освен да е шокиращо за някой първолак, за останалото е смешно!
  • 57 Слава на Русия

    40 12 Отговор
    200 000 укри дадоха фира. Без ВВС и ВМС няма силна армия. Обстрелът на жилищни и административни сгради е чист тероризъм и израз на безсилие...
  • 58 ПУТИН

    15 26 Отговор

    До коментар #46 от "Сега остава":

    ПОЧНА ВОЙНАТА. ЕДНА СУТРИН ПРЕЗ 2008г ПУТИН се събуди и реши че Донбас и Луганск са руски....дошло му обладание с ВИСШЕ....

    Коментиран от #63, #90

  • 59 Нека се порадват..

    35 10 Отговор

    До коментар #48 от "Мишел":

    Сега русите са 150 000 срещу около 900 000 мобилизирани укри и ги въртят на шиш.Ако някой си мисли да "води" Путин в Хага да погледне фотосите на хората-сенки от Нагасаки,па тогава..
  • 60 СТИНГЪРМЕН

    10 21 Отговор

    До коментар #54 от "Е как":

    Ни от дивана, ни на фронта се виждат руските таралясници.....изгубиха се като карнетките

    Коментиран от #62

  • 61 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ..НЕ НАТОВСКА

    13 23 Отговор
    За кефа на Кремъл......

    Коментиран от #64

  • 62 Зеления

    27 9 Отговор

    До коментар #60 от "СТИНГЪРМЕН":

    Е превзел екрана и за други няма място в нашите телевизии
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 За кефа

    23 5 Отговор

    До коментар #61 от "ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ..НЕ НАТОВСКА":

    На деменцията цял свят е в криза.

    Коментиран от #66

  • 65 ЩАТСКА ГАУБИЦА ПЪРЧЕТОСВА

    19 28 Отговор
    Руските войни....Америка си изпробва оръжейните системи срещу руските войни. Могучая и непобедимая стана пушечно месо за натовските оръжия....
  • 66 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ..НЕ НАТОВСКА

    14 19 Отговор

    До коментар #64 от "За кефа":

    Пред фактите и БСП русофилите са безсилни...
  • 67 медиите манипулират здраво

    29 11 Отговор

    До коментар #35 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В УКРАЙНА":

    Света в момента е около 7 милярда един милярд под ръководството на
    Байдън и страха от него не са цял свят. А и ме съмнява Украйна да е
    много мирна страна след като палиха хора в Одеса и 8 години
    обстрелват Донбас.

    Коментиран от #69

  • 68 ФИНЛАНДСКИ СНАЙПЕР

    13 26 Отговор
    Трепе руски момчета от километри....новият член на ЕС. си тества новите снайпери...

    Коментиран от #72

  • 69 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    13 23 Отговор

    До коментар #67 от "медиите манипулират здраво":

    И ТОЙ НЕ РАЗБРА.....СЪБУДИЛ СЕ ЕДНА СУТРИН НА 2008 г И ТЕШИЛ ЧЕ СА РУСКИ....ГРЕШНИ СМЕТКИ ТОВАРИШ ПУТИН...

    Коментиран от #78, #103

  • 70 Гаварить Мацква

    9 13 Отговор
    Кръъъгом и пак Напред!
  • 71 руснаците ще им стъпят на врата

    28 12 Отговор
    Тя Украйна ги привлече тия 900 хиляди западняци и ги хвърли край Херсон . Сега остава Руснаците да ги анихилират .
  • 72 Новият

    9 2 Отговор

    До коментар #68 от "ФИНЛАНДСКИ СНАЙПЕР":

    Чен ще яде член.

    Коментиран от #76

  • 73 Васил

    16 22 Отговор
    Видя се че от Рашистите нищо не става.

    Коментиран от #82

  • 74 Тогава

    6 5 Отговор
    Нашата е третата.
  • 75 Бацо Гацов

    15 23 Отговор

    До коментар #8 от "Ротация":

    Това за руснаците ли го казваш. Да ти припомня само..преди десетина дни поради загуби и невъзможност от доокомплектоване с жива сила бе съкратена( разбирай -разформирована) една цяла дивизия..онзи ден, след несполучил десант край Изюм бе избит до крак 237 въздушно десантен полк. Знамето на полкът , казват, било прибрано за вечни времена в музея. За украинските загуби със сигурност ще научим след войната, но съм сигурен, че са в пъти по-малко. Не забравяй никога една народна мъдрост- В ЧУЖДО СЕЛО И КЕРЕМИДИТЕ БИЯТ. Много такива като тебе са я забравяли и съответно изненадата е била голяма , когато ги е блъснал челно стълбът на уличното осветление. Така че, давай по-кротко...щото се не знае знае ли се.

    Коментиран от #184

  • 76 МАЙТАПЪТ НА ДЕНЯ

    10 21 Отговор

    До коментар #72 от "Новият":

    Май русия го изяде ....
  • 77 Петрич

    19 10 Отговор
    Знаете ли колко урки кръстосват умираща Европа който са годни да са войници.Стига с тази пропаганда

    Коментиран от #85

  • 78 Ко да търси

    22 8 Отговор

    До коментар #69 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    Те са си руски! У тях си е!

    Коментиран от #86, #87

  • 79 Байденко

    16 5 Отговор
    Щом е така, то Полша да се пази!
    Украинците са гладни за нови територии!
  • 80 Има такива примери

    5 16 Отговор

    До коментар #48 от "Мишел":

    На покойния СССР му превзеха доста територии.
  • 81 няма да я карат дълго

    22 7 Отговор
    зелката заповядал никого да не изписват от болницата . Щом стъпи на крака , па макар и да е един - пак на фронта .

    Дезертьор от националния батальон "Кракен", който бил тежко ранен в боевете в района на Харков и след лечение решил да избяга от редиците на украинските защитници, се обърна към Зеленски .

    Във видеообръщение той казва, че вместо да го уволнят поради лошо здравословно състояние, командирите го прехвърлили в друго формирование (морската пехота) и отново го изпратили на фронтовата линия.

    „Не искам повече да виждам това беззаконие… Защо хората с увреждания са на първа линия? Защо беше дадена заповед на всички болници да не извеждат никого," пита той.
  • 82 Гледаш

    13 2 Отговор

    До коментар #73 от "Васил":

    Много телевизора наивнико.
  • 83 яко бой ще пада

    29 11 Отговор
    Руснаците са 150 хил в Украйна , а украинците са с над милион армия и пак ядат боя .
  • 84 До скоро надценяваните

    23 9 Отговор
    Швабски Зелки за пореден път сеИзсиратНаМетеното.
    Само по заглавието можеш да познаеш, че е ДойчЗеле, АнадолСтайковКурватаЖалка или НещастнотоПедалскоПомачеДжамбазов
  • 85 да питам

    1 5 Отговор

    До коментар #77 от "Петрич":

    Що бе, да не би ти да знаеш? Броил ли си ги?
  • 86 ТАКА ЛИ

    7 9 Отговор

    До коментар #78 от "Ко да търси":

    Кой казва че са руски...че никой не разбра....

    Коментиран от #88

  • 87 ТАКА ДЕ

    8 10 Отговор

    До коментар #78 от "Ко да търси":

    То и половината русия е била...монголска...

    Коментиран от #93

  • 88 Историята

    3 2 Отговор

    До коментар #86 от "ТАКА ЛИ":

    Като четеш, ще разбираш повече!

    Коментиран от #92

  • 89 Васил

    11 21 Отговор
    Следващата година Рашистите ще трябва да наемат военна техника за парада иначе ще минават продънените им корита.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 РУСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ

    11 14 Отговор
    Бившите соц страни пласират съветското си оръжие в Украйна...ТРЕПАТ с него....руснаци.
  • 92 ИСТОРИЯТА

    12 12 Отговор

    До коментар #88 от "Историята":

    И АЛЯСКА Е БИЛА РУСКА...ЧАКАМЕ ПУТЛЕР ДА СЕ ТЕСТВА НА САЩ....

    Коментиран от #97, #111, #147

  • 93 Не бе

    23 4 Отговор

    До коментар #87 от "ТАКА ДЕ":

    На изток от Киев си е било руско, на запад, полско, с малка част румънско! Това са фактите! Като създаваш изкуствена държава, имаш проблем! Като се намеси интриганта зад океана, проблема става война! Дали на някой му харесва или не, фактите не се интересуват!

    Коментиран от #98

  • 94 ПУТИН БЕЗПОМОЩЕН

    8 21 Отговор
    Клекна пред Украйна и Запада.....лее се руска кръв безмислено....
  • 95 Мамул

    22 1 Отговор
    Оръжието е натовско, военните инструктори са натовци, има висши военни натовци, разузнавателните данни са натовски. Има и натовски паравоенни формирования.
  • 96 Курд Околянов

    10 5 Отговор
    В тази война /военна операция/ не участва на практика руската армия. В Украйна са около 180 хил. от руска страна, от които около 50 хил. руснаци от наемната армия и останалите са от сателитите на Русия. Сега напускат тези територии по неясни за нас причини и тези територии се заемат от украинци. Реално са 180 хил. срещу няколко милиона украинци, защото още в началото на офанзивата затвориха границите на Украйна. В тази военна операция руснаци не искат да участват !
  • 97 Това ли са мераците на първолаците

    2 1 Отговор

    До коментар #92 от "ИСТОРИЯТА":

    Детски книжки няма ли?

    Коментиран от #101

  • 98 ТАКА ЛИ

    7 9 Отговор

    До коментар #93 от "Не бе":

    И НИЕ СМЕ БИЛИ ТУРСКО, ПРЕДИ ТОВА ВИЗАНТИИСКО И Т.Н. ПРЕДИ 681 Г ПО НАШИТЕ ЗЕМИ НЕ Е ИМАЛО БЪЛГАРИЯ....и ние ли сме изкуствена държава....

    Коментиран от #102

  • 99 Иванчко+Марийка

    24 4 Отговор
    Боже господи вие сериозно ли. Първия месец Русия се разходи свободно из цяла Украйна, после обаче реши че ще натрие носът на Европа и ще я остави гладна и на студено, затова се върна към статична война. Велиакта украинска войска не можа да освоби 6 години нито Крим, нито Донбас. Аз не знам кой вярва на тия драсканици на немската пропаганда.
  • 100 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    5 19 Отговор
    Една сутрин през 2008г Путин се събудил и получил обладание с ВИСШЕ....Луганск и Донецк били руски....а преди това не били....

    Коментиран от #105

  • 101 ИСТОРИЯТА

    7 8 Отговор

    До коментар #97 от "Това ли са мераците на първолаците":

    Пред фактите и БСП другарите мълчат.....АЛЯСКА Е БИЛА РУСКА...ЧАКАМЕ ПУТЛЕР ДА СИ Я ВЪРНЕ....

    Коментиран от #104

  • 102 Не бе

    12 2 Отговор

    До коментар #98 от "ТАКА ЛИ":

    България си е извоювала територите от повече от 1300 години и никой не я е създавал изкуствено! Чети историята! Сега очаквам за праисторическо време да се върнем!
  • 103 ПИТАЙ ПОРОШЕНКО

    21 3 Отговор

    До коментар #69 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    Години наред жителите са се молели за помощ. Терора към тях е бил нечовешки. Нито договори, нито предупреждения нито реакция от международни органи не е помогнало. Чети и ще разбереш. И не питай глупости. Или знаеш и извърташ, защото ти харесва тормоза на невинни хора или си безхаберник.

    Коментиран от #109

  • 104 Ко мъ

    6 2 Отговор

    До коментар #101 от "ИСТОРИЯТА":

    интересува БСП! Свършиха опорките и почнахме с изпростяването! Мечо пух чака!

    Коментиран от #108

  • 105 Не търси нищо

    11 2 Отговор

    До коментар #100 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    Ходи си из Русия! Дъ ти не пречи?

    Коментиран от #106

  • 106 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    4 13 Отговор

    До коментар #105 от "Не търси нищо":

    И там не смее да иде. Ходи си на обратно....попукаха го....нещо не го щат...

    Коментиран от #110

  • 107 БеГемот

    5 3 Отговор
    И коя е първата?Българската ли?
  • 108 ИСТОРИЯТА

    2 3 Отговор

    До коментар #104 от "Ко мъ":

    Кво като не те интересува БСП...не значи че не требе да я споменаваме....

    Коментиран от #117

  • 109 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    5 11 Отговор

    До коментар #103 от "ПИТАЙ ПОРОШЕНКО":

    Преди 2008г си живееха спокойно в тия области.....И българите в Македония се оплакват...дай да ги нападнем.

    Коментиран от #121, #133

  • 110 Кой каквото и да пука

    16 3 Отговор

    До коментар #106 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    крайният резултат е ясен! Русия ще си вземе каквото си е решила, Украйна ще е малко по малка, Европа съсипана икономически, заради интригите на САЩ! Дали на някой му харесва или не, фактите не ги интересува!

    Коментиран от #112, #116, #120, #122

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Беше номер 1

    8 11 Отговор
    Вовата няма да издържи на напъна..пияниците нещат да се жертват за родината
  • 114 Просто човек

    6 14 Отговор
    Слава на Украйна!
  • 115 ПУТИН ОБЛАДАН С ВИСШЕ....

    4 12 Отговор
    До 2008г всичко си бе нормално...после получих просветление с висше че Луганск и Донецк са руски....
  • 116 Ухаа

    5 7 Отговор

    До коментар #110 от "Кой каквото и да пука":

    Аве другар..я смени плочата вече
    Премазаха ви като влак трабанче за 6 месеца едно кръгло нищо сте

    Коментиран от #124

  • 117 Не бе

    2 1 Отговор

    До коментар #108 от "ИСТОРИЯТА":

    Споменавай я, ама като е ни в клин, ни в ръкав, будиш смях! Та ако искаш и на тема за Марс ги споменавай! Но все си мисля, един мечо пух, би ти бил по полезен, от излагане за някое лукчи! Ко шъ кайш? Ъ?
  • 118 Така е

    6 10 Отговор
    Даже има батальон от руснаци, не туянци и буряти, а руснаци, които воюват за Украйна и срещу обезумелите кремълски дъртаци.
  • 119 пламен

    6 11 Отговор
    ,,елитната,, руска групировка в изюм начело с гвардейската танкова дивизия бяха разгромени от Украинското опълчение на териториалната отбрана.

    Коментиран от #126

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    5 11 Отговор

    До коментар #110 от "Кой каквото и да пука":

    КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ ШЕ СЕ РЕШИ НА ФРОНТА...А ТАМ РУСНАЦИТЕ СЕ ДЪНЯТ ПОД НАТИСКА НА ЗАПАДА....ДА НЕ СТАНЕ КАТО РАЗПАДА СЪС...СССР

    Коментиран от #127

  • 123 УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ

    5 11 Отговор

    До коментар #121 от "Ами":

    Украинците са ги попукали. Няма милост за окупаторите....

    Коментиран от #129

  • 124 Мен

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Ухаа":

    никой не ме е премазал! А както казах, дали на някой нещо му харесва или не, фактите грам не ги вълнува!

    Коментиран от #134

  • 125 сноу

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В УКРАЙНА":

    Гледам наляво ,после надясно ,че и надалеч ,после още по-далеч...та си викам кой ли е тоя" цивилизован свят"..

    Коментиран от #128, #141

  • 126 УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ

    5 11 Отговор

    До коментар #119 от "пламен":

    Направо разбиха руснаците под Киев и Харков....прочистването започна
  • 127 Крайният резултат

    9 5 Отговор

    До коментар #122 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    е ясен от самото начало! Русия ще си вземе каквото е решила, Украйна ще е малко по малка, Европа съсипана икономически! Дали ти харесва или не, на кой му пука!

    Коментиран от #130

  • 128 ТАКА ДЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #125 от "сноу":

    Не е Русията и Северна Корея....
  • 129 Ами

    3 1 Отговор

    До коментар #123 от "УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ":

    добре!
  • 130 ТАКА ЛИ

    5 6 Отговор

    До коментар #127 от "Крайният резултат":

    Мечтател...така викаше и СССР...КОМУНИЗМА ШЕ ПОБЕДИ...МОЖЕ И ДА НЕ ВИ ХАРЕСВА. А ТО СССР СЕ СГРОМОЛЯСА.....

    Коментиран от #132

  • 131 ШОЙГУ ПРОПЛАКА

    5 6 Отговор
    Биха ми шута....не мога да се справя с Украйна.
  • 132 СССР

    2 0 Отговор

    До коментар #130 от "ТАКА ЛИ":

    общо няма! Затова чети мечо пух! Всяко нещо с времето си! СССР с времето си и децата с детските приказки!
  • 133 Чети

    6 4 Отговор

    До коментар #109 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    Никога не е късно да си продадеш народа и г... на сатаната за зелени хартийки.

    Коментиран от #136

  • 134 Ухаа

    4 6 Отговор

    До коментар #124 от "Мен":

    Я провери малко руските пленници как подсмърчат и пак говори

    Коментиран от #137

  • 135 ДА БЕ !! и непобедими

    5 2 Отговор
    БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ ....
  • 136 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    6 0 Отговор

    До коментар #133 от "Чети":

    Кажи го това на днешните БСП милиардери в....зелено...

    Коментиран от #138, #139

  • 137 В една

    2 2 Отговор

    До коментар #134 от "Ухаа":

    война, логично има пленници и от едните и от другите! Кой подсмърча и кой не, не виждам ккой и защо го вълнува! Звучиш като първи клас, втори срок! :))
  • 138 учен

    12 3 Отговор

    До коментар #136 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    Ти да си чувал за Таврийските земи ? Това че Хрушчов ги прехвърля с един подпис заедно с Крим на Украйна не значи че са украински . И руснаците ще си ги вземат . Това включва 8 области .

    Коментиран от #144, #145

  • 139 само питам

    7 1 Отговор

    До коментар #136 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    Кой построява Мариопул , Николаев ,Одеса ....... да не ги изброявам всичките .

    Коментиран от #143

  • 140 ПУТИН....РУСКИ АГРЕСОР И САТРАП

    5 5 Отговор
    Що ли ми трябваше да нахлувам в Украйна....да бях мирно седял, не бих чудо видял.
  • 141 Определение

    3 1 Отговор

    До коментар #125 от "сноу":

    Такъв, в който не трябва да декларираш писмено, че общуваш с чужденци под угроза от 15 години тюрма.

    Коментиран от #146

  • 142 ЕС....?

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Илия":

    Полша и Украйна може да обединят армиите си. Русия ще ги спре на исток. А на запад кой ще ги удържи?
  • 143 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    3 3 Отговор

    До коментар #139 от "само питам":

    Много градове по света са построени от народи които вече не са в тяхно владение....трябва ли да се нападаме и да се изтрепем един друг за нещо което обективно вече не е наше....
  • 144 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    4 2 Отговор

    До коментар #138 от "учен":

    А колко земи са прехвърлени на руснаците с един подпис на ЛЕНИН....

    Коментиран от #149

  • 145 КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК

    4 2 Отговор

    До коментар #138 от "учен":

    И Южна ромелия е прехвърлена на България с един подпис...трябва ли сега да се изтрепем с турците...

    Коментиран от #148

  • 146 Те такива

    2 1 Отговор

    До коментар #141 от "Определение":

    не останаха, освен Северна Корея!
  • 147 тая

    3 2 Отговор

    До коментар #92 от "ИСТОРИЯТА":

    Има много мнения че Аляска е руска или ще бъде руска в близко бъдеще.Русия не е получила нищо за нея,Така да се каже Америка не е получила обратната разписка,защото златото не е стигнало до Русия.Това с Аляска ми се струва доста мътно.Има твърдения дори че е дадена под наем за 100+ години
  • 148 Чети

    1 1 Отговор

    До коментар #145 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    за да не даваш не съответващи примери и да си личи детското в теб!

    Коментиран от #151

  • 149 Ъъъъъъ

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "КВО ТЪРСИ ПУТИН В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК":

    Колко

    Коментиран от #152

  • 150 Ломчанин

    3 2 Отговор
    Стигнах само "до руската армия е 4 пъти".
    Сигурно. Населението й е 4 пъти повече, но това че някъде, там, в поделенията си, има наборни войници не се брой.

    Воюват 170 000 от РФ и над 400 000 от Копърланд. Автора да каже кое число е по-голямо.
  • 151 ФАКТ

    1 1 Отговор

    До коментар #148 от "Чети":

    Пред тях и "четящите" мълчат
  • 152 ЧЕТЯЩИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #149 от "Ъъъъъъ":

    Ти ми кажи....нали все четеш...

    Коментиран от #158

  • 153 Читател

    4 1 Отговор
    Статията въобще не е точна. Украйна воюва с около750000 хилядна армия, редовна и западна. До съвсем скоро тя не беше въоръжена и постоянно губеше позиции. Не беше въоръжена защото държавата Украйна толкова можеше, а сега е въоръжена цялата благодарение на САЩ и Великобритания. Русия воюва с 1/6 от армията си в Украйна , но към момента може и да е малко под 200000 вследствие на загуби и трудности с набавянето на желаещи за участие във войната. Така че уважаеми писачи числеността на живата въоръжена сила е в полза на Украйна 2,5 до 3 пъти над Руската.
  • 154 недораслек

    9 2 Отговор
    А БЕ НЕВЕЖЕСТВО ..ПИТАЙ : ФРАНЦИЯ ..ЯПОНИЯ ..ГЕРМАНИЯ ..КИТАЙ ДАЛИ ПРЕВЗЕХА РУСИЯ ... БЕ НЕВЕЖЕСТВО – СПРИ ДА ВМЕРИСВАШ ФОРУМА ....ПИСНА МИ ОТ ТЕБЕ !!!! МАЙ..........НА .............ТА .........ТИИИИИ !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #156

  • 155 ПУТИН ОБЛАДАН С ВИСШЕ....

    5 5 Отговор
    До 2008г Луганск и Донецк украински....после Путлер решил че били руски....??????!!!!!!

    Коментиран от #157

  • 156 ТАКА ДЕ

    7 3 Отговор

    До коментар #154 от "недораслек":

    ТЕ СА БИЛИ АГРЕСОРИ СРЕЩУ РУСИЯ....СЕГА ПУТЛЕР Е АГРЕСОР....ДА МУ Е ЗДРАВА ГЪРБИНАТА
  • 157 ПУТИН ОБЛАДАН С ВИСШЕ....

    5 3 Отговор

    До коментар #155 от "ПУТИН ОБЛАДАН С ВИСШЕ....":

    Кога ще реши че и Аляска е руска....ако му стиска де....
  • 158 Нали казах

    8 2 Отговор

    До коментар #152 от "ЧЕТЯЩИЯ":

    Ти не схвана ли? :)) Ами да повторя тогава! Русия ще си веме нейното, Украйна ще е по малка, Европа съсипана икономически, заради интригите на САЩ!

    Коментиран от #190

  • 159 Анонимен

    1 1 Отговор
    Има .... пушечно месо има
  • 160 Чакам си реда...

    2 5 Отговор
    Заминавам за последната фаза - ще забия знамето над Райхстага (пардон Кремъл) !!!
  • 161 един от многото

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "СТИНГЪРМЕН":

    Ти пък какво си свалял , освен сутиена на майка си за да сучеш. Помирисвал ли си оръжейна смазка , вакса и партенки , ял ли си таратор от марули и всяка седмица боб и ошав , получавал ли си заплата по лев и петдесет и когато ти дойде времето за пенсиониране да не ти признават годините служба за осигурителен стаж? Питам само за информация.
  • 162 Видехме ги

    3 4 Отговор
    Втората армия в Украйна - рушистката заряза техника, оръжия и муниции за стотици милиони и постави световен рекорд по бързо бегане в Харковска област. И въпреки това хиляди пленници, украинците се чудят къде да ги настаняват, а голяма част от "елитните" рушистки прошляци отказвали да ги връщат в Расия... сега набират Вагнеровци по затворите ама нещо нямало желаещи да мрат за нищо
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Рикошет

    6 2 Отговор
    Глупости, на практика Русия се бие срещу половината свят, който изсипва оръжия за милиарди, логистика и дори жива сила там!
    А и какво разсъждавате, когато реално се бият руснаци срещу руснаци, просто едните са са се продали на наглоcaкcите, а другите си държат на народността!
    Западът да си гледа джендърските армии, че са пълна скръб, въздух под налягане!

    Коментиран от #173

  • 165 Лягам си да спя....

    4 7 Отговор
    Слава на Украйна! Слава на ВСУ!
    СЛАВА на Зеленски! Слава на АЗОВ!

    Коментиран от #166, #196

  • 166 Демек

    1 2 Отговор

    До коментар #165 от "Лягам си да спя....":

    слава на фашизма, на продажниците, на лъжците и интригантите! Хора без достойнство и морал, се поддържат!

    Коментиран от #171

  • 167 МЕЧКАР

    6 3 Отговор
    ЕВРО ДЖЕНДЪРИ .....АМЕРИКАНСКИ ОКУПАТОРИ – МЕЧОКА ОЩЕ САМО РЪМЖИ СПРЕТЕ ДА ГО ДРАЗНИТЕ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО

    Коментиран от #174

  • 168 Гост

    5 4 Отговор
    Западни оръжия и западни наемници срещу руснаци. Каква Украйна?

    Коментиран от #192

  • 169 На НАТО

    4 2 Отговор
    вече По крайна ли викате! Демек България е член на Покрайна. В последните 2 дни НАТО унишожи сиропиталище, училище, административна сграда. Търся една разлика между НАТО и ИДИЛ, не мога да открия.
  • 170 Госあ

    2 1 Отговор
    Да уточня отново, СВО е съгласувана операция с Китай и Индия. Затова и изглежда като операция на гражданска защита.

    Коментиран от #175, #177

  • 171 Какво значи

    0 0 Отговор

    До коментар #166 от "Демек":

    Демек нещо на турски май.

    Коментиран от #176

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 На практика

    3 1 Отговор

    До коментар #164 от "Рикошет":

    Русия се бие срещу цялата Слънчева система.В Укр армия има и марсианци
  • 174 Ти фен

    2 3 Отговор

    До коментар #167 от "МЕЧКАР":

    На якути буряти и чеченци ли си.Батковото
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Имаш нет

    2 0 Отговор

    До коментар #171 от "Какво значи":

    Поинтересувай се, за да знаеш!
  • 177 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #170 от "Госあ":

    Мисля че ще свърши, когато руската армия набута азовците на терен, където да бъдат тотално унищожени и по този начин Украйна - денацифицирана. След това конфликта ще продължи да тлее дълго, така че Украйна да не бъде приета в нато, а енергийните доставки към ЕС ще бъдат напълно прекъснати, така че самият ЕС да поиска от Украйна неутралитет. И така. През това време Китай и Индия ще подкрепят Русия.
  • 178 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #175 от "Антируснак":

    Не го знам кой е тоя Недри, бате.
  • 179 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Много я разбирате военната тактика. Това, в квартал ата кръчма ли го измислих те.
  • 180 Нострадамус от Злокучене

    5 4 Отговор
    Путин беше подлъган от собственото си разузнаване и генерален щаб.Частушките,които му припяваха Шойгу и компания,създадоха изцяло грешна представа в Диктатора за ситуацията в Украйна.Отделно откачалки като Дугин и Соловьов разпалваха въображението на посредственият нискоразряден кагебешник.Стигнаха дотам,че набъркаха и "пророчествата" на Баба Ванга."Разходката за 12 часа до Киев" и "за три дни цяла Украйна",се превърнаха в седеммесечна война,която Русия ще загуби от мотивирана украинска армия и народ.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 АЛИ БЕГОВ

    6 0 Отговор
    Доскоро подценявана: Украйна има втората по сила армия в Европа , ЗАТОВА И НИКОЙ НЕ Я ИСКА В ЕС , А САЩ ИСКА ДА Я ОГРАБИ ТОТАЛНО И ДА СИ НАСТАНИ ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ СРЕЩУ МОСКВА !
  • 183 БПФ

    4 0 Отговор
    Всичко написано е вярно. Само че дойче зеле "забравя" простичкият факт, че Русия изпрати в украйна... 150 000 войници !!! Към тях добавяме 40 000 донбаски опълченци и 10 000 чеченци. "Великата украинска армия" е смилана от над ТРИ ПЪТИ по-малобройна руска армия !!! Не знам за ккава ротация на честите бълнува тоя, ама за трагичното "контранастъпление" в Харковско, укрите изтегляха части дори от донбаският фронт, който и така едва се крепи. Отделно всеки военен знае, че АТАКУВАЩАТА армия трябва да е три пъти по-многобройна, за да изравни силите с отбраняващата се от укрепени позиции армия.
    Реално фактите показват, че ВСУ е "велика" само на хартия... или че руснаците воюват като терминатори. Естествено истината е по средата.

    Коментиран от #199

  • 184 Марш

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "Бацо Гацов":

    Като са "в пъти" по-малко загубите на укpoпочoвеците, защо те са засекретени и защо руската армия още не е свършила? А, глyпи?
  • 185 Напротив...

    3 7 Отговор
    В момента украинската армия е първа по сила в Европа, а руската армия се срива надоло в класирането, и се доближава до българската.
  • 186 333

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илия":

    Леле какво ще правим с тази Литва, с нейната 16 хилядна Велика армия. Ужас направо.
  • 187 Анатоли Стайков

    2 1 Отговор
    Шокиращ документ: Как САЩ планираха войната и енергийната криза в Европа
    В това, което изглежда изключително вътрешно изтичане от на информация от мозъчния тръст RAND Corporation, известен наред с други неща, че стои зад американската стратегия за външна и отбранителна политика по време на Студената война, е даден подробен отчет за това как енергийната криза в Европа е планирано от Съединените щати.

    Коментиран от #193

  • 188 Опашките пред мобилизационните

    1 1 Отговор
    бюра???
    🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭
  • 189 Истината

    1 0 Отговор
    Украинската армия е втора по сила, но на територията на Украйна!

    Коментиран от #191

  • 190 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #158 от "Нали казах":

    Ти май не схвана, че Путин ще загуби войната....
  • 191 ТАКА ДЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #189 от "Истината":

    Като гледам как набиват канчето на агресора.....7899
  • 192 ПУТИН....РУСКИ АГРЕСОР И САТРАП

    2 2 Отговор

    До коментар #168 от "Гост":

    Кой започна войната......сега да си сърба попарата
  • 193 ПЕВСКИ Борисов

    0 0 Отговор

    До коментар #187 от "Анатоли Стайков":

    Как,те си закупиха електорат, като закупиха ръководството на малките партии,създадоха Възраждане,която замени Атака,всичко това стана със съдействието на Москва,ДСБ са готови да преминат в лагера на Пеевски,Борисов,те се отказаха да недоволстват срещу Гешев,Герб,ДСБ и ДПС, които повтарят,че са евро атлантици,не гласуваха заедно,да отремонтира и изпратят в Украйна блокираните ни машини за пехотата и верижни влекачи,танкова оборудване за разминирани,сега теди партии декларират Евроатлантическата си идентичност.след дъжд качулка след сватба булка.
  • 194 Виктор

    1 0 Отговор
    германско зеле...кисело та чак ти се повдига
  • 195 Украинка

    2 1 Отговор
    Къде са укроинци, в Харков се бият англичани и поляци. Стига с лъжи. По богатите украинци избягаха, платиха и на запада, а също се крият и в Грузия, украинци от Киев живот живеят само барове и дискотеки, а охрана на Зеленски са англичани, война било, горките обикновени те хорица, те умират. Зеленски заслужава бесилото
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    за мунициите на украинската армия може да помогне наи-добре българия.не трябва само да продаваме на украинците муниции ,а трябва и да им подаряваме.те се борят и плащат с кръвта си и за нашата сигурност.само българия и унгария не подпомагат украина с военно оборудване от страните в ес.тва ще бъде сериозно петно в нашата репутация в бъдеще време.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: