Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Септември, 2022 12:27 2 586 15

Русия увеличава митата за износ на газ

  • руски газ-
  • бюджет-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • газ-
  • дефицит-
  • мита-
  • износ-
  • търговия-
  • полезни изкопаеми

Кабинетът може да получи от руски петролно-газови компании близо 3 трилиона рубли

Русия увеличава митата за износ на газ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руското правителство възнамерява да събира от износителите на суровини допълнителни налози, за да покрие бюджетния дефицит, като износното мито за газа може да достигне 50 процента, съобщава в. "Комерсант".

Според източници на изданието кабинетът може да получи от руски петролно-газови компании близо 3 трилиона рубли (около 49,855 милиарда долара) от допълнителни налози, за да покрие бюджетния дефицит. Голяма част от средствата могат да дойдат от "Газпром" и "Новатек".

Още новини от Украйна

Правителството обмисля повишаване на налозите за износ на газ, петрол, въглища и торове. Основните постъпления могат да се получат чрез повишаване на митото върху тръбопроводния газ до 50 процента, според руския вестник. В момента експортните такси за природния газ изнасян по тръбопроводи възлизат на 30 процента

Освен това властите разглеждат възможността за увеличаване на налога върху добива на полезни изкопаеми (НДПИ) за газа за всички производители, което ще засегне местните потребители на газ. Увеличаването на тази ставка за газа може да донесе 100 милиарда рубли (около 1,662 милиарда долара) в бюджета през 2024 г., като се вземе предвид годишната индексация на тарифите. Правителството обсъжда и получаване на приходи от износители на втечнен природен газ (ВПГ), твърдят събеседници на вестника. Основният вариант е въвеждането на износно мито за производителите на ВПГ, което ще попълва бюджета с 200 милиарда долара годишно.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    35 14 Отговор
    Газа е на Русия и тя ще прави каквото си иска.

    Коментиран от #8

  • 2 Хихихи..

    21 16 Отговор
    Тръмп рече - русофобията е изключително неизгодна сделка.Хихихихи...
  • 3 Шолц

    14 11 Отговор
    Ще изям пам.перса на Джоузеф вкара ЕС в зоната на здрача
  • 4 Уве Зелер

    20 27 Отговор
    Е, голям държавник е Путин! На запад могат само вода да му носят! Поклон!

    Коментиран от #12

  • 5 хохохо

    31 20 Отговор
    И ква стана тя сега?Уж бяха на големи печалби от износа на газ и петрол, уж не ги бъркаха санкциите и си бяха самодостатъчни, уж всичко им вървеше по мед и масло на рашките а сега не могат да вържат бюджета.Вова, къде сбъркахме Вова?Руснака беден и гладен а олигарсите с милиарди в банковите си сметки.Май ми мирише на революция Вова.
  • 6 УКРАЙНА🇺🇦

    21 20 Отговор
    Започва ударно строене на инсталации за изгаряне на газ .Оказва се че света спокойно може да живее и без рашиския газ

    Коментиран от #9

  • 7 да питам

    8 2 Отговор
    Това колко хиляди ЗиЛ-а с рубли са ...🤔
  • 8 ха ха хаааа

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сменям си ник-а":

    Смени си и гражданството ... 🤭
  • 9 спецназ Вимпел

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Около Нова година пак напиши това, като коледно пожелание ;)))
  • 10 Урюрвкос

    4 5 Отговор
    до средата на август Русия имаше префицит на бюджета но до края на годината ще излезе на червено със около 6трл рубли което е 100млрд дол. Газовия сектор може да покрие само около 2%.
  • 11 Свети Путлер, Царвул на всички руснацита

    10 8 Отговор
    Газът е на акционерите на Газпром, не на Путлер. Руската държава има 50% собственост. Останалите 50% са на частни инвеститори. Путлер вече веднъж им прибра дивидента. Сега ще им прибере още от чистата печалба чрез данъци. Путлер догодина ще си мечтае за капитал и инвестиции. Повече никой няма и една стотинка да вложи в Путлерикономиката на Русия.
  • 12 Рашка е в колапс

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "Уве Зелер":

    Колко ти плащат да пишеш подобни глупости русоробче.Путин е безспорно най-неадекватният държавник в света.Докара руснаците до глад,мизерия и невъобразима изостаналост от света,а сега успя и да изолира Русия от целия свят и да лиши руският народ буквално от всичко.Путин успя и да напарви така,че света да гледа на руснаците като на терористи и крастави кучета Путин погреба Русия така,както никой не го е правил досега.Дори Горбачов не успя да причини такива щети.По-лош държавник надали сме виждали.

    Коментиран от #13

  • 13 Уве Зелер

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Рашка е в колапс":

    Кажи, колко да ти платя аз, за да спреш да говориш небивалици и да се излагаш? Хайде, ще ти направя услуга.

    Коментиран от #14

  • 14 аааааа

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Уве Зелер":

    Момче кажи кое не е така от това което е написано в неговия коментар.Много точно браво

    Коментиран от #15

  • 15 Уве Зелер

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "аааааа":

    Нищо от написаното не отговаря на истината, напротив, точно обратното е. Но, когато кръгозорът ти се простира не по-далеч от върха на носа и не си имал възможността да посетиш Русия преди и сега, за да направиш сръвнение, е нормално да правиш емоционални и лаически, а не информирани и обосновани твърдения.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания