Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Септември, 2022 15:07 1 559 23

Русия вече тренира резервисти в Крим и Калининград

  • москва-
  • русия-
  • калининград-
  • крим-
  • резервисти-
  • украйна-
  • война

Москва обяви, че обучението на новомобилизирани резервисти е започнало в цяла Русия, включително в Ростовска област на границата с Украйна и на Кримския полуостров

Русия вече тренира резервисти в Крим и Калининград - 1
Източник: БГНЕС

Москва обяви, че обучението на новомобилизирани резервисти е започнало в цяла Русия, включително в Ростовска област на границата с Украйна и на Кримския полуостров, анексиран през 2014 г., съобщава "Ройтерс".

Руското Министерство на отбраната докладва в "Телеграм", че военните тренировки са започнали и в Калининград - ексклав, граничещ със страните членки на НАТО Полша и Литва, цитира news.bg.

Още новини от Украйна

От ведомството посочват, че в Ростов, където руските сили се събраха, преди да нахлуят в Украйна на 24 февруари, целият личен състав вече е "снабден с необходимото облекло, получил е оръжия и е започнал обучение по стрелба".

Миналата седмица президентът Владимир Путин нареди първата военна мобилизация в Русия от Втората световна война насам, която може да изпрати още стотици хиляди мъже да се сражават в Украйна.

В Калининград, където голямото военно присъствие на Русия включва ракети, способни да носят ядрен заряд, е започнало обучение в базата на Балтийския флот.

"Призованите от запаса граждани възстановяват уменията си за работа и поддръжка на въоръжение, военна и специална техника", съобщават от министерството.

Допълва се, че са били проведени и курсове за подобряване на уменията за стрелба и подготовка на военния персонал за "уверени действия на бойното поле".

По данни на ведомството около 2000 резервисти вече са получили оръжие в Крим - украинския полуостров, който Москва превзе през 2014 г. и сега счита за част от Русия.

Обявената мобилизация накара хиляди руснаци в боеспособна възраст да се опитат да напуснат страната, за да избегнат да бъдат изпратени на фронта в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трепааак

    10 11 Отговор
    за укро-нацитата..
  • 2 тикви американски

    14 13 Отговор
    Вече връщане назад няма, този път САЩ,НАТО и ЕС ще разберат пионката им Украйна до къде ще стигне, да се стягат и те!
  • 3 Путин

    7 16 Отговор
    Ще денацифицирам Балтика, Румъния и България.

    Коментиран от #7, #10, #19

  • 4 ...

    16 11 Отговор
    Горките полуграмотни "руснаци". Сега ще торят украинската земя.
  • 5 Руските мужици

    15 10 Отговор
    Най много тренират бягане с препятствия

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Иван

    13 0 Отговор
    А каково стана с натренираните?
  • 9 Анализатор

    13 3 Отговор
    Публикуваха видео в ю-туб, тренират върху дървени кончета, накланящи се напред - назад и всички обърнати в посока изток.
    На кончетата има знакът Z.
    Непобедимая и легендарная хиперзвуковая армия!
  • 10 Анализатор

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Днес пи ли си хапчето и сложи ли памперса/дамските превръзки?
  • 11 Никой

    10 4 Отговор
    Пушечното месо скоро ще бъде пуснато на терен. Очаквам голяма веселба.Човешкия фактор винаги е по евтин за рашистите от " Калибър " " Искандер " и други " високо точни " ракетки. Зад тях както винаги вървят едни човечета,които не позволяват назад или избора да умреш.

    Коментиран от #14

  • 12 Наблюдателен

    8 4 Отговор
    ВСУ са превзели Лиман -ключон град.

    Оэанзивата се насочва към Торске

    Коментиран от #16

  • 13 Абе

    13 2 Отговор
    Значи рушляците могат да си държат ядрените оръжия в средата на Европа, ама не искат войски на НАТО в източна Европа!?! Нагляри.
  • 14 Къде е крайцера Москва

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Никой":

    Вече има пуснати на терен

    И Груз 200 и пленници има от новите на 21.09 мобилизирани
  • 15 Точно

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Руските мужици":

    Един се опитал да дезертира вече, но се изгубил в гората и украинците го заловили.
  • 16 ...

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдателен":

    "ВСУ са превзели Лиман -ключон град" Там имаше 3 хиляди от Мордор. ГРУЗ 200?

    Коментиран от #17

  • 17 Наблюдателен

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "...":

    Според Арестович ,а той се позоваваше само на руски источници Лиман още не е паднал.

    Но изглежда е напълно обкръжен и Арестович каза ,че там е възможно едно от най крупните поражения на РФ до сега ,съпоставимо с харковското контранастъпление .

    При Фейгин -преди 2 часа е качено .
  • 18 предателите на народа си

    1 4 Отговор
    Ще ме прощават ГЕРБ , ДБ , ПП и Румен Радев , но не съм настроен по никакъв начин да ставам съюзник на враговете на Русия . Това значи да плюя върху страданията и паметта на милиони българи , които са посрещали руската армия и са плакали от радост и благодарност за Освобождението си от османците . Политици , които заради собствена изгода отричат историята на държавата си , никога няма да направят нещо добро за държавата си , думата Родолюбие е чужда за тях и закономерно евроатлантиците доведоха България до икономическо и политическо падение
  • 19 Патето Яки

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Добре дошъл, да ни избавиш от козяк и Бай Пън
  • 20 Обяснител

    0 0 Отговор
    А Зеленски такъв проблем нямаше защото взе бързи мерки: "Обявената мобилизация накара хиляди руснаци в боеспособна възраст да се опитат да напуснат страната, за да избегнат да бъдат изпратени на фронта в Украйна."
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Казах

    0 1 Отговор
    които бягат от мобилизация в Русия, това са хората, които заради вашата ода получиха руски паспорти, когато дойдоха на работа: узбеки, киргизи, туркмени, казахи, азербайджанци, грузинци, арменци и когато сега се налага за да защитят родината си, а Русия не е за тях Родина, а начинът да получат пари, те се прибраха, кой откъде идва: казахи в Казахстан и т.н.
  • 23 Тахумба

    0 1 Отговор
    Руснаците ще обучават ЗАПАСНЯЦИ,а т.н. резервисти (що за понятие?) се обучават в натовска България. У нас също се "входира" и "изходира". Ега ти езика!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания