Last news in Fakti

18 Юли, 2013 14:03 3 160 0

Брак най-рано на 23 предлагат в Гана

  • африка-
  • раждане-
  • правителство-
  • брак
Брак най-рано на 23 предлагат в Гана - 1
Снимка: БГНЕС


Главният статистик на ганайското правителство заяви, че законната възраст за сключване на брак в страната трябва да се увеличи от 18 на 23 г., съобщава Би Би Си.

Според Филомена Ниарко тази промяна ще е предпоставка за жените да са физически и психически по-подготвени за раждане.

Мярката също така ще може да забрави нарастването на населението в Гана от 15% на 20%.

Нейното предложение идва на фона на засилени дебати в местното правителство, за това дали възрастовата граница за брак да бъде изобщо премахната и на на хората да бъде позволено да сключват брак на съвсем ранна възраст.

Някои мюсюлмански депутати се противопоставят на евентуалното ограничение, тъй като ислямския закон позволява брак още в пубертетна възраст.

В Гана, която е една от най-гъсто населените страни в Африка, цари сериозно разделение между християни и мюсюлмани. По-голямата част от местното население, възлизащо на 25.5 млн. души изповядва християнската религия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА